Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 12:47:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Isus predvideo dolazak Muhameda  (Pročitano 27669 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Pa eto, to je moje znanje i moj stav i mogu bez problema da nevjerujem ovim naucnicima koji su utvrdili sta su utvrdili. Danas je svakakvih naucnika i ako krenemo tom logikom za hriscane su prihvatljivi stavovi onih koji brane hriscanstvo za muslimane ovi drugi i td.
Dakle, ignorišeš istinu, bitan ti je samo tvoj stav. Što ne uzmeš sam pa uporediš Barnabinu poslanicu i ovu kompilaciju?
Sumnjaš u profesionalce, ali veruješ nekom svom drugaru laiku.
Još činiš logičku grešku Tu kvokve i logičku grešku Generalizacije.

Dakle :Barnabino( Isusovo ) evandjelje  je bilo odbaceno od crkve 492 godine,Po naredbi pape Gelasiusa. To evandjelje je konfiscirano svugdje,ali njegova kopija je postojala samo u biblioteci pape Sixtusa. Rimski svestenik po imenu FRAMARINO je cuo za ovo evandjelje i radoznalost ga je natjerala da ga nekako pronadje. Stupio je u kontakt sa papom Sixtusom V, dobio je kopiju Barnabinog evandjelja,procitavsi ga shvatio je o cemu se zaista radi i poceo da siri kopije nasta je logicno naisao na probleme Crkve..
A onda je mrmot zavio čokoladu u foliju...nas ne moraš da učiš ovde o lažnoj istoriji navodnog jevandjelja.
Em si pogrešio ime, jer nije FRAMARINO, nego Fra Marino (brat Marino, fratar), em nisi ispravno ispričao priču, em zaboravljaš da postoje više verzija knjige...

Kur'an :"On, Poslanik, ne govori po hiru svome, to je samo Objava, koja mu se obznanjuje", dakle Muhamed je govorio samo ono sto mu se objavi i ono sto je i tumacenje propisa iz kurana..., tako da on nije po hiru svome prepricavao dogadjaje iz istorije.
Ako je to tačno, šta te tera da po hiru svom odbacuješ nauku i odlučuješ da veruješ kako je tebi drago?
Da li misliš da bi se Muhamed složio da te čuje kako kažeš :Baš me briga za naučne činjenice, ja pričam ono što ja želim! Nije to dobro po tebe. I tako predstavljaš muslimane u lošem svetlu, što opet ti ponavljam, biva uvreda i za njih i za tvog proroka.
Još da si dosledan nego kasnije ponovo pokušavaš da (iskrivljenu) nauku poturiš kao neki dokaz da si upravu.

Brate ako dodju savremeni naucnici sa tezom da su piramide u Gizi u stvari graddjene od gline hoces li vjerovati da o tome Kuran govori :"(...) a ti, o, Hamane, peci mi opeke (cigle od gline) i sagradi mi Sarh (toranj, visoka kula ili palača) da se popnem k Musaovu Bogu, jer ja mislim da je on [Musa (Mojsije)], zaista, lažac!"(Al-Qassas, 38
 Smile
http://bljesak.xtreemhost.com/zmaj/mudzize.htm
Uzmi i malo proveri šta su i koji su naučnici i ''naučnici'' stvarno utvrdili, pre nego što dodješ da prosipaš propagandu. Pa se prebaci na temu o Nauci i Kuranu. Ako ti je istina bitnija od predubedjenja.   Smile
« Poslednja izmena: 09. Mar 2012, 09:16:34 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Citat
Koristiš kao dokaz nešto što su naučnici pre više od 100 godina razotkrili kao falsifikat. To govori ili o tvom znanju ili o tvom stavu.
Pa eto, to je moje znanje i moj stav i mogu bez problema da nevjerujem ovim naucnicima koji su utvrdili sta su utvrdili. Danas je svakakvih naucnika i ako krenemo tom logikom za hriscane su prihvatljivi stavovi onih koji brane hriscanstvo za muslimane ovi drugi i td.
 Dakle :Barnabino( Isusovo ) evandjelje  je bilo odbaceno od crkve 492 godine,Po naredbi pape Gelasiusa. To evandjelje je konfiscirano svugdje,ali njegova kopija je postojala samo u biblioteci pape Sixtusa. Rimski svestenik po imenu FRAMARINO je cuo za ovo evandjelje i radoznalost ga je natjerala da ga nekako pronadje. Stupio je u kontakt sa papom Sixtusom V, dobio je kopiju Barnabinog evandjelja,procitavsi ga shvatio je o cemu se zaista radi i poceo da siri kopije nasta je logicno naisao na probleme Crkve..

Citat
Ovaj film ti je upravo dokaz da su ljudi to znali i da Muhamed nije morao da ima božansku inspiraciju da izgovori to što je u Kuranu napisano o Isusu. U tom delu sveta medju narodom su cirkulisale razne verzije priča o raznim likovima.
Postavljanjem ovog filma učinio si veliku nepravdu svom proroku.
Kur'an :"On, Poslanik, ne govori po hiru svome, to je samo Objava, koja mu se obznanjuje", dakle Muhamed je govorio samo ono sto mu se objavi i ono sto je i tumacenje propisa iz kurana..., tako da on nije po hiru svome prepricavao dogadjaje iz istorije.

Citat
Tvoja vera, sta je za tebe greh, i kakav si ti covek, sa ovom temom blage veze nemaju.
Kako nema veze sa temom, kada je Islam uci da je Muhamed poslan cjelom covjecanstvu,ne samo muslimanima, a veliki dio covjecanstva je u zabludi, izmedju ostallih, da je Isus bog
Citat
Biblija je knjiga pisana u tipovima,simbolima prorostvima. kuran to pokrice nema,cak ni ono metereolosko bar,prognozu za jedan dan unapred,a ne za mesec ili godinu dana!
Brate ako dodju savremeni naucnici sa tezom da su piramide u Gizi u stvari graddjene od gline hoces li vjerovati da o tome Kuran govori :"(...) a ti, o, Hamane, peci mi opeke (cigle od gline) i sagradi mi Sarh (toranj, visoka kula ili palača) da se popnem k Musaovu Bogu, jer ja mislim da je on [Musa (Mojsije)], zaista, lažac!"(Al-Qassas, 38
 Smile
http://bljesak.xtreemhost.com/zmaj/mudzize.htm
       tvrditi da Isus nije Bog znaci odbaciti komplet stari Zavet. jer sav starozavetni kontekst govori samo j jednom stvari o Isusu Bogu i Spasitelju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Očigledno ne poznaješ Kuran. Govori on i o budućnosti, a neke stvari je i potrefio.
Recimo u vreme kada su muslimani bili slabi a Vizantija svetska sila bilo je hrabro reći da će Carigrad pasti pred muslimanskom vojskom (doduše malo su se prešli za Rim, mada ima još vremena da se ispuni drugi deo Alahovog obećanja).
Kuran unapred pogađa poraz a potom pobedu islamske armije na najnižem mestu, što se ostvarilo.

Ipak veći deo kurana se ne bavi prorokovanjem, mada u pojedine ajete neki tumače na više načina, već pričanjem biblijskih priča na malo drugačiji način (ubaci se tu i ponešto novo, što se ranije nije pominjalo, kao priča o jedžudžu i medžudžu), određivanjem pravila ponašanja, tadašnjim problemima, opisom poslednjeg dana, strašnim sudom, dženetom i džeheneom.

Kuran koristi tehniku dobar loš policajac, prvo te plaši, potom obećava nagradu. Posle par ajeta o džehenemu i mukama, slede oni o dženetu i blagodetima. Ko god ga je pisao znao je kako da izazove jak psihički efekat, odnosno bio je vešt manipulator. Kuran na taj način lomi otpor, uništava kritički način razmišljanja i tera na bezuslovno prihvatanje.
Ja se stvarno divim tom delu. Pisac je znao šta radi.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Očigledno ne poznaješ Kuran. Govori on i o budućnosti, a neke stvari je i potrefio.
Recimo u vreme kada su muslimani bili slabi a Vizantija svetska sila bilo je hrabro reći da će Carigrad pasti pred muslimanskom vojskom (doduše malo su se prešli za Rim, mada ima još vremena da se ispuni drugi deo Alahovog obećanja).
Kuran unapred pogađa poraz a potom pobedu islamske armije na najnižem mestu, što se ostvarilo.

Ipak veći deo kurana se ne bavi prorokovanjem, mada u pojedine ajete neki tumače na više načina, već pričanjem biblijskih priča na malo drugačiji način (ubaci se tu i ponešto novo, što se ranije nije pominjalo, kao priča o jedžudžu i medžudžu), određivanjem pravila ponašanja, tadašnjim problemima, opisom poslednjeg dana, strašnim sudom, dženetom i džeheneom.

Kuran koristi tehniku dobar loš policajac, prvo te plaši, potom obećava nagradu. Posle par ajeta o džehenemu i mukama, slede oni o dženetu i blagodetima. Ko god ga je pisao znao je kako da izazove jak psihički efekat, odnosno bio je vešt manipulator. Kuran na taj način lomi otpor, uništava kritički način razmišljanja i tera na bezuslovno prihvatanje.
Ja se stvarno divim tom delu. Pisac je znao šta radi.
      pisac je tacno znao sto radi,samo jos da odredis pisca, dali znas ko je taj inspirator? kuran je prorekao ono sto i nostradamus ili braca tarabici,a to se zove danas ce biti kisovito,a ako ne bude suncano.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Ko i biblija ustvari, sedi na livadu i cekaj da se desi, bice sigurno, samo cekaj  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Ko i biblija ustvari, sedi na livadu i cekaj da se desi, bice sigurno, samo cekaj  Smile
          nije bas isto. samo si mozda zaspao. sve vreme ti se dogadja ispisano od vekova. moje ovce dok ih ja jedno vreme zabavljam na pasi ne pasu,ali ne dugo,dignu ruke i uvide da ce ostati gladne tako da ih potom vise ne mogu omesti,cak i ako bi iz dosade ili milja hteo jos koji tren. no sotona je majstor da coveka odvede i skrene paznju sa onoga sto se dogadja da coveku proleti zivot a ostane gladan od jela pred sobom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
Citat
Dakle, ignorišeš istinu, bitan ti je samo tvoj stav. Što ne uzmeš sam pa uporediš Barnabinu poslanicu i ovu kompilaciju?
Sumnjaš u profesionalce, ali veruješ nekom svom drugaru laiku.
Još činiš logičku grešku Tu kvokve i logičku grešku Generalizacije
Jasno je da su za tebe profesionalci samo oni naucnici koji brane hriscanstvo.
I ne kazem da postoje neki veliki dokazi o autenticnosti b.a, ali je ono jedino prihvatljivo za muslimane, u skladu je sa Islamskim odnosno sa kur"anskim textovima o poslaniku Asau a.s.
Medjutim kada pogledamo neke istoriske podatke da je do 300-te godine, dakle poslije Iusa nastalo vise od 50 razlicitih jevandjela, i sta se sve izdesavalo u tom periodu, do prihvatanja ovih sadasnjih jevandjelja, i sta sve naucnici kazu o njima i njihovoj autenticnosti, pitanje je veliko koliko je Hriscanstvo zasnovano na autenticnoj Isusovoj poruci i upravo hriscani ignorisu sve druge mogucnosti osim mogucnosti da je Biblija 100 % ispravna...
Evo kako vi recimo ignorisete i samo postojanje ove Biblije :http://www.youtube.com/watch?v=x3TtRWRZPys
Aha Fra Marino, moj brat  Smile primio je islam posto je saznao istinu.
Moguce da ima vise verzija b.e, ja nisam imao priliku da se upoznam sa njima, ali mi je poznato da postoji vise verzija Biblije, tako da moguce je..., sto da ne.
Citat
Ako je to tačno, šta te tera da po hiru svom odbacuješ nauku i odlučuješ da veruješ kako je tebi drago?
Da li misliš da bi se Muhamed složio da te čuje kako kažeš :Baš me briga za naučne činjenice, ja pričam ono što ja želim! Nije to dobro po tebe. I tako predstavljaš muslimane u lošem svetlu, što opet ti ponavljam, biva uvreda i za njih i za tvog proroka.
Još da si dosledan nego kasnije ponovo pokušavaš da (iskrivljenu) nauku poturiš kao neki dokaz da si upravu.
Brate moj Islam je Allahova vjera, kuran je Allahova knjiga, Allah je stvoritelj svih zakonitosti,a nauka ne otkriva nista novo vec otkriva ono sto je Allah vec stvorio. Vjerujuci u Allaha dz.s ja ne negiram nauku, jer je Kur' an u skladu sa naukom a u njemu se  kaze :"Niti su ga(Isusa) ubili niti su ga raspeli vec ga je On uzdigao sebbi",i zato kazem ovo jevandjelje je u ovom dijelu u skladu sa Kur"anom.
Citat
Uzmi i malo proveri šta su i koji su naučnici i ''naučnici'' stvarno utvrdili, pre nego što dodješ da prosipaš propagandu. Pa se prebaci na temu o Nauci i Kuranu. Ako ti je istina bitnija od predubedjenja.   
Sto ti moras na sve da odgovoris  Smile ovo je bilo namjenjeno za korisnika "bozijicovek"
Medjutim, ja sam samo rekao "ako dodju'naucnici koji ce reci da su piramide u stvari "(...) a ti, o, Hamane, peci mi opeke (cigle od gline) i sagradi mi Sarh (toranj, visoka kula ili palača) da se popnem k Musaovu Bogu, jer ja mislim da je on [Musa (Mojsije)], zaista, lažac!"(Al-Qassas, 38,onda cu ja reci vidite kako je Ku;ran u skladu sa naukom Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
mob
Nokia 
Да Исус није Бог је рационално размишљање. Али да је најавио Мухамеда ми већ дјелује као фалсификат мухамеданаца.

Normalno da nije bio Bog , Bog ne kenja , ne piša i nema đuku i sve ostalo što ide iz njega , on je bre stvorio sex , ima on više nivoe zabave , ali nikako da shvatim želje nekih muslimana( iako sam i sam musliman) , da stalno hrišćanima i drugima dokazuju kako su u zabludi , hrišćane , muslimane , jevreje , pedere , termite i ostale živuljke je stvorio BOG , i dao im slobodu  , što da im je ja uskrraćujem , ako hoće da vjeruju da je Isus Bog neka vjeruju , skontaće na kraju ( prekasno) da su se zahebali , što to mene briga !

Ah , da sjećam se izjave nekog fracuskog astrofizičara koji je primio islam , e dotični na čiji sreću mozak nije ispran glupavom filozofijom arapskih mula koji dave muslimane ( i ostali svet a pogotovo muslimane) idiotskom filozofijom zadnjih više stotina godina , je rekao Kuran nije poslat da objavljuje naučne činjenice već da pokaže razlog postojanja čovjeka.   

Doista mi ide na živce ovo viševekovno rigidno , primitivno i nakaradno Arapsko shvatanje islama.  Oni su bre uspjeli da najavagardniji i najmoderniji pokret u historiji čovječanstava dovode do oblika neprepoznatljivosti.
« Poslednja izmena: 11. Mar 2012, 00:56:33 od konankos »
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Citat
Doista mi ide na živce ovo viševekovno rigidno , primitivno i nakaradno Arapsko shvatanje islama.  Oni su bre uspjeli da najavagardniji i najmoderniji pokret u historiji čovječanstava dovode do oblika neprepoznatljivosti.

Dobro, nisam vernik ali Arapi i jesu pokrenuli Islam... Sto se tice interpretacije, mozes svaku veru, pokret, ideal da dovedes do toga. Pogledaj recimo komunizam u SFRJ, SSSR-u i sev. Koreji, tri razlicite stvari potekle od Marksa.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
mob
Nokia 
Citat

Dobro, nisam vernik ali Arapi i jesu pokrenuli Islam... Sto se tice interpretacije, mozes svaku veru, pokret, ideal da dovedes do toga. Pogledaj recimo komunizam u SFRJ, SSSR-u i sev. Koreji, tri razlicite stvari potekle od Marksa.

Ne , ukoliko ti je poznata biografija Muhammeda as. videćeš da je izizev malog broja ljudi , doživeo ogroman otpor , zašto zato što je Islam suštinski i iz temelja rušio njihove tadašnje primitivne " vrijednosti" , oni su recimo zakopavali živu žensku djecu , banditski napad na susedno pleme se smatrao herojskim podvigom , žene su tretirali kao stoku , vlast je bile nasledna i striktno porodično ustrojena , ukratko primitivni divljaci , ili prosto Muhamed je recimo i kao vladar bio više gladan nego sit , umro je a da mu je štit bio založen da bi kupio nešto hrane za porodicu ( iako je država imala budžet) , haj sad njega poredi sa nekim šeikom koji kenja na zlatnoj šolji i vozi auto od srebra !!!!
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 12:47:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.