Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 13:14:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Isus predvideo dolazak Muhameda  (Pročitano 27712 puta)
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Sve ovo liči na svađu dva mrtvaca o tome ko je od njih manje truo.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
Citat
Za navodno Jevandjelje po Barnabi se još na početku 20. veka znalo da je srednjevekovni islamski falsifikat.
A jevandjelje o na koje se stvarno odnosi priča o Barnabi je Jevandjelje po Mateju.
Onda ovaj srednjovekovni musliman nije znao osnovne stvari, recimo Quarn (2:29) govori da ima sedam nebesa, Barnaba da ih ima 9 (178 linija)
Makros_Crni, deluje mi pomalo cudno da hriscani odjednom smatraju muslimane tako "sposobnim" da nesto podmetnu.
Mnogo pametni ovi muslimani bree  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Onda ovaj srednjovekovni musliman nije znao osnovne stvari, recimo Quarn (2:29) govori da ima sedam nebesa, Barnaba da ih ima 9 (178 linija)
Taj srednjevekovni musliman stvarno nije znao mnoge osnovne stvari, inače bi prestao da bude musliman.
''Jevandjelje'' po Barnabi je puno raznoraznih grešaka (neke od grešaka su verovatno i namerne da bi se pokazalo da je samo Kuran navodno nepogrešiv), i pisano je sa jedinim ciljem da se ''dokaže'' navodna superiornost Muhameda nad Isusom. Prepisivana je Vulgata i kopiran rad Dantea Aligijerija. Zato i imaš razliku u broju nebesa.
Interesantno je da si i pored toga što si to znao, naveo ovu kompilaciju izmišljotina kao stvar o kojoj treba razmisliti ,što potvrdjuje moju tezu iz prethodnog posta.

deluje mi pomalo cudno da hriscani odjednom smatraju muslimane tako "sposobnim" da nesto podmetnu.
Mnogo pametni ovi muslimani bree  Smile
Čovek je uvek sposoban da pokuša prevaru, ali ne uvek i dovoljno vešt da je izvede do kraja.

I ne pristajte na bezrodna djela tame, nego još karajte. Smile
                                                              Efežanima 5:11
« Poslednja izmena: 06. Mar 2012, 10:40:21 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Deedat,
nisu muslimani bili glupi za bilo šta pa i prevare, doduše ova baš i nije tako vešta.
Arapi su nekad bili jako napredni, u jednom periodu čak i najnaprednija civilizacija.
Sa turcima se kasnije izgubio sjaj, ali su i oni bili sposobni za svakakve smicalice.
U vreme kad je nametanje vere bila najvažnija etapa u pokoravanju drugih, takve stvari su bile uobičajne
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
Sto se tice b.e muslimani ne temelje svoju vjeru na osnovu njega, vec samo da dokazu odredjene stvari i zivota Isusa(Isaa a.s). Drugo mi vjerujemo da je ono "autenticno" jer nam i sam Kur'an govori o tome da je Muhamed a.s najavljen u prijasnjim knjigama pa tako i u novom zavjetu, pa je ono samo potvrda da Je Isa a.s ipak nagovjestio dolazak zadnjeg poslanika i zadnji Boziji  zavjet-Kur'an.
Srednjovjekovni musliman..., postoje li nekakvi dokazi o tome koje on i kako je uspeo da izvede ovu "prevaru" ili se povodimo za predpostavkama?
I lako bismo da nije i drugih dokaza , evo ako vam nije dosadno pogledajte ovo: http://www.youtube.com/watch?v=x3TtRWRZPys
Ovo je u rukama hriscana tako da, ne recite da je podmetacina  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Sto se tice b.e muslimani ne temelje svoju vjeru na osnovu njega, vec samo da dokazu odredjene stvari i zivota Isusa(Isaa a.s).
Koristiš kao dokaz nešto što su naučnici pre više od 100 godina razotkrili kao falsifikat. To govori ili o tvom znanju ili o tvom stavu.

Drugo mi vjerujemo da je ono "autenticno" jer nam i sam Kur'an govori o tome da je Muhamed a.s najavljen u prijasnjim knjigama pa tako i u novom zavjetu, pa je ono samo potvrda da Je Isa a.s ipak nagovjestio dolazak zadnjeg poslanika i zadnji Boziji  zavjet-Kur'an.
Šta znači autentično pod znacima navoda? Autentični su delovi koji odgovaraju meni, oni koji ne, nisu autentični.
Pored toga što si selektivno pristrasan zaboravljaš da je Jevandjelje po Barnabi pisano 1000 godina nakon Kurana...u prethodnim rečenicama i postovima ti je objašnjeno kako se to zna, ali ću morati opet.

Srednjovjekovni musliman..., postoje li nekakvi dokazi o tome koje on i kako je uspeo da izvede ovu "prevaru" ili se povodimo za predpostavkama?
Ne zna se ime, kao i za mnoge tekstove i knjige.
Kakav bi to Fazilfikator bio koji bi kazao -  Ja sam to napisao? A izgleda, po nekozistentnosti dela, da ih je bilo više.
Analizom samog teksta (stila i delova) i njegove istorije, utvrdjeno je od strane sirijskih eksperata za lingvistiku (ako govorimo o novijoj kopiji) da je reč o falsifikatu. I stariji primerci su sličnim metodama analizirani i nisu prošli proveru autentičnosti.
Ako te interesuje edukuj se dalje sam.

I lako bismo da nije i drugih dokaza , evo ako vam nije dosadno pogledajte ovo: http://www.youtube.com/watch?v=x3TtRWRZPys
Svako može da napiše šta želi i da sa ostalima veruje u to. To da je hrišćanska crkva krivotvorila informacije o Isusu nije bilo ništa ni novo ni nepoznato. Ovaj film ti je upravo dokaz da su ljudi to znali i da Muhamed nije morao da ima božansku inspiraciju da izgovori to što je u Kuranu napisano o Isusu. U tom delu sveta medju narodom su cirkulisale razne verzije priča o raznim likovima.
Postavljanjem ovog filma učinio si veliku nepravdu svom proroku.

« Poslednja izmena: 07. Mar 2012, 08:52:28 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Sto se tice b.e muslimani ne temelje svoju vjeru na osnovu njega, vec samo da dokazu odredjene stvari i zivota Isusa(Isaa a.s). Drugo mi vjerujemo da je ono "autenticno" jer nam i sam Kur'an govori o tome da je Muhamed a.s najavljen u prijasnjim knjigama pa tako i u novom zavjetu, pa je ono samo potvrda da Je Isa a.s ipak nagovjestio dolazak zadnjeg poslanika i zadnji Boziji  zavjet-Kur'an.
    ovo mi ne lici na predragona da ovako dobro brani stav o Hristu,ali ti je dobro odgovorio,tako da je komentar suvisan,osim da muhamed nije pisaac kurana vec onaj ko ga je inspirisao,taj duh na njemu koji je bio,a pitaj se koji je to duh mogao biti na njemu? kao sto se konji kod njegovog konja menjaju jer bivaju mrtvi tako ce i vernici ostati u smrti verujuc coveku mesto recima jevandjelja da ce doci mnogi lazni ucitelji i zavesti mnoge.
 ali muslimani su proreceni u Bibliji  savim precizno i to se jasno moze videti u poslanici galatima 3.gl. a i u dogadjaju prve mojsijeve  oko avraama i rodjenja ismaila.Bozje seme je bio isak,i to je linija ka Hristu i verujucoj crkvi,a isailjci su dosli udelom telesnog uma avraamove zene sare da uzme mesto skoro bliskog obecanja (samo godinu dana pre obecanja to sa greskom se zbilo) ,daagaru ropkinju te da samo ista rodi na njenom krilu. no kasnije sara izgoni agaru i dete recima da sion ropkinje nece nasledivati sa njenim sinom obecanje (deobu). avraamu to tesko pada ali Bog ga opominje da poslusa saru. i on je odgoni. to je slika tip na bitan dogadjaj sa dolsakom muhameda kurana i svega oko toga da sve dok ismailjci veruju kuranu na zalost ma kako bili cak moralni ne mogu u nebo,jer  taj put ide preko deteta obecanja isaka koji je linija ka Hristu spasitelju sveta. tu je prici kraj. to je jasno ukazano u pomenutoj poslanici galatima.ali bez otkrivenja sa neba to je mrak i tama ne samo za muslimane vec za milijarde religioznih cak danas a i ateiste. Biblija je knjiga pisana u tipovima,simbolima prorostvima. kuran to pokrice nema,cak ni ono metereolosko bar,prognozu za jedan dan unapred,a ne za mesec ili godinu dana!
« Poslednja izmena: 07. Mar 2012, 13:32:32 od bozjicovek »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
Citat
Да Исус није Бог је рационално размишљање. Али да је најавио Мухамеда ми већ дјелује као фалсификат мухамеданаца.
Iskreno, ako zamislim sebe u poziciji hriscanina, ni ja se nebih tako lako slozio sa time da neko pokusava da mi kopka po samim temeljima vjere. To bi isto bilio kao da mi neko kaze e postoje tamo neka verzija ku'rana u kojoj se kaze da je Isus (neuzubiLLah) Bog.Hvala Bogu sto postoji samo jedna verzija kur'ana.
Da ne postoji to Barnabino jevandjelje niko ga nebi ni spomenuo, ali postoji kao jos jedna verzija jevandjelja koga je crkva odbacila 492. godine n.e. po naredbi pape Gelasiusa a u kome se kaze : "I ta će laž trajati dok ne dođe Muhammed, Božiji izaslanik, koji će kad dođe otkriti prevaru onima koji vjeruju u Božiji zakon."
Postoje i drugi argumenti koje treba dokazati da su "falcifikat"...
Јешуа бен Назарет (Исус, Иса) је био Јеврејин из краљевске лозе (по мајци). Сумњам да би дао добре препоруке Арапину, па макар тај био и Мухамед.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Nokia Luvmya 520
Svakako da se bez ljudi kakvi su uostalom bili i Isus i Muhamed moze zivjeti i imirati, ali hriscani vjeruju suprotno oni kazu Isus je Bog, a posto Bog sve odrzava i nas je stvoritelj, bez Njega se ne moze.
Sustina navedenog u mojoj vjeri je najveci, najtezi i neoprostiv grijeh, ja sam dobronamjeran covjek  Smile  jer ne zelim ljude u vatri.
Stvarnost se zasniva na onom sto ljudi znaju i rade, a ne na onom u sta neki ljudi veruju.
Tvoja vera, sta je za tebe greh, i kakav si ti covek, sa ovom temom blage veze nemaju.
Ova tema je jos jedan primer da covecanstvo ne moze uticati na zivot knjige i da knjige ne mogu uticati na zivot covecanstva.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
Citat
Koristiš kao dokaz nešto što su naučnici pre više od 100 godina razotkrili kao falsifikat. To govori ili o tvom znanju ili o tvom stavu.
Pa eto, to je moje znanje i moj stav i mogu bez problema da nevjerujem ovim naucnicima koji su utvrdili sta su utvrdili. Danas je svakakvih naucnika i ako krenemo tom logikom za hriscane su prihvatljivi stavovi onih koji brane hriscanstvo za muslimane ovi drugi i td.
 Dakle :Barnabino( Isusovo ) evandjelje  je bilo odbaceno od crkve 492 godine,Po naredbi pape Gelasiusa. To evandjelje je konfiscirano svugdje,ali njegova kopija je postojala samo u biblioteci pape Sixtusa. Rimski svestenik po imenu FRAMARINO je cuo za ovo evandjelje i radoznalost ga je natjerala da ga nekako pronadje. Stupio je u kontakt sa papom Sixtusom V, dobio je kopiju Barnabinog evandjelja,procitavsi ga shvatio je o cemu se zaista radi i poceo da siri kopije nasta je logicno naisao na probleme Crkve..

Citat
Ovaj film ti je upravo dokaz da su ljudi to znali i da Muhamed nije morao da ima božansku inspiraciju da izgovori to što je u Kuranu napisano o Isusu. U tom delu sveta medju narodom su cirkulisale razne verzije priča o raznim likovima.
Postavljanjem ovog filma učinio si veliku nepravdu svom proroku.
Kur'an :"On, Poslanik, ne govori po hiru svome, to je samo Objava, koja mu se obznanjuje", dakle Muhamed je govorio samo ono sto mu se objavi i ono sto je i tumacenje propisa iz kurana..., tako da on nije po hiru svome prepricavao dogadjaje iz istorije.

Citat
Tvoja vera, sta je za tebe greh, i kakav si ti covek, sa ovom temom blage veze nemaju.
Kako nema veze sa temom, kada je Islam uci da je Muhamed poslan cjelom covjecanstvu,ne samo muslimanima, a veliki dio covjecanstva je u zabludi, izmedju ostallih, da je Isus bog
Citat
Biblija je knjiga pisana u tipovima,simbolima prorostvima. kuran to pokrice nema,cak ni ono metereolosko bar,prognozu za jedan dan unapred,a ne za mesec ili godinu dana!
Brate ako dodju savremeni naucnici sa tezom da su piramide u Gizi u stvari graddjene od gline hoces li vjerovati da o tome Kuran govori :"(...) a ti, o, Hamane, peci mi opeke (cigle od gline) i sagradi mi Sarh (toranj, visoka kula ili palača) da se popnem k Musaovu Bogu, jer ja mislim da je on [Musa (Mojsije)], zaista, lažac!"(Al-Qassas, 38
 Smile
http://bljesak.xtreemhost.com/zmaj/mudzize.htm
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 13:14:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.