Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: IstraŽivanje - Kako srednjoŠkolci u Srbiji provode slobodno vreme  (Pročitano 29260 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.79
mob
Apple 15
Kako je tebi dobro u zivotu, jbt... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Бела грива  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 10671
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.79
Nisam siguran ni da sam je celu procit'o. Znam da sam poceo. Nije majka 'tela da me pusti na fudbal ako ne procitam X strana dnevno.

Kako je tebi dobro u zivotu, jbt... Smiley

Ne zalim se.
I pokusaj da mi ne ostavis HTML kod kad mi brises klevetu iz potpisa. Ne mogu svaki cas da menjam.
« Poslednja izmena: 19. Mar 2012, 22:02:48 od Farfalla Vendetta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.79
mob
Apple 15
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.79
mob
HTC One
Da li to tvrdis da procitanim knjigama mozes pobijediti zivot i iz njega iscrpiti maksimum uz pomoc istih?
Ajde da ukrstimo maceve ti znanje iz knjiga,ja parktican zivot...
Sta smo svi naucili iz knjiga i koliko smo od toga primjenili u zivotu?

Nije ti palo na pamet da ti svoj praktican zivot, odnosno zivotno iskustvo mozes ukrstiti sa nekim ko ima i znanje iz knjiga i zivotno iskustvo?

Otkud sad ta podela tipa onaj ko cita nema zivot?  Smile

Vracamo se na temu o fakultetu i stavove tipa "dzaba ti fakultet ako se ne snadjes u zivotu", gde se ljudi po pravilu porede sa nekim u pravom smislu reci streberima koji ne mrdaju iz sobe, uce 24/7 i imaju krivu kicmu i naocare kao tegle od citanja. A nikom ne padne na pamet da postoje oni koji isti zavrse a veoma su zivotno snalazljivi.

Jos jedna tema u nizu koja je pokazatelj da ljudi imaju svoje brane i tvrdjave, da ne dozvoljavaju da im ih neko probije... da nece nikada dozvoliti da priznaju da su u necemu pogresili, da su mogli nesto vise, bolje, drugacije... vec po svaku cenu brane javno neki stav jer im je ponasanje u suprotnosti sa jednom obicnom forumskom temom... sistem odbrane od samog sebe, ne od drugih ljudi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
cekajte meni nista nije jasno jer Farfalla Vendetta crnja ili njegov brat ili ovaj profil koriste obojica?
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.79
mob
HTC One
Tekst koji mi je iskocio malopre na Bureku u Linkerima:

Gajite li knjigoljpce?

Da li će naše dete postati knjigoljubac ili ne zavisi od mnogo faktora. Ali ništa nas ne sprečava da mu u tome pomognemo, da učimo ono što mi možemo da naš mališan zavoli knjigu.  Ako odškrinete ta vrata na pravi način, otvarate detetu čarobni svet znanja, mogućnost i  mašte. Ono možda nije ni svesno da taj svet postoji, jer još od bebećeg uzrasta masovno prima mnoštvo (često i nepotrebnih informacija) sa televizije, radija, preko računara.  I mada i ove “sprave” imaju mnogo pozitivnih strana naročito ako se pametno koriste, knjiga omogućuje da mališan nauči da sluša, da bude koncentrisan, razbudjuje maštu, uči nove reči i pojmove…

Ali, to uvođenje u čarobni svet knjige ne sme da bude prisilno i ne treba ići nasuprot dečijim željama. Polako dete uđite da u knjigama uživa, a to ćete najbolje uraditi ako i vi sami čitate – zapamtite i za ovu i za druge stvari važi, deca uglavnom ne slušaju šta pričate, već gledaju šta radite!

Zajedničko čitanje može da bude pravo uživanje
Dakle, ako vas vidi da čitate, i ono će možda poželeti da čita.

Na koji način ćemo pomoći razvijanje ljubavi prema knjizi?

Uvedite male rituale čitanja – nebitno da li je  to uveče pre spavanja ili je u pitanju neki period tokom dana, naučite decu da se opuštaju čitanjem. Naravno, dok su deca mala, vi ćete im čitati, a kasnije mogu i sami da se zabave na ovaj način.

Biblioteka, čarobno mesto! – već u predškolskom uzrastu možete zajedno da odete do biblioteke da se vaš mališan učlani. Čak i ako je tek počeo da uči slova, u biblioteci možete da zajedno birate slikovnice, ili knjige koje ćete im vi čitati. Miris knjiga i šunjanje između polica verujemo da će se duboko urezati u svest malih budućih čitača.

Pričajte o pročitanom - slobodno prepričavajte ono što ste čitali, deca  obično do detalja upamte priče ( i ispravljaju vas ako slučajno negde pogrešite).

Uživite se u čitanje – pustite dete da odabere knjigu a vi se trudite da što bolje čitate – menjajte glasove, glumite, dete će vas opčinjno slušati.

Budite primer -  najbolji način da dete zavoli knjigu jeste da je vidi često u vašim rukama. Ako je dete okruženo knjigama, ako vi dosta čitate, one će biti prirodno okruženje i spontano će ih zavoleti.

Nemojte ih siliti -  ako deca ne vole da čitaju, neće ni zavoleti ako ih previše “pritiskate”. Umesto suvoparne lektire, ponudite im nešto od  zanimljivih avanturističkih romana, ili fantastičnih priča iz mašte.

Knjiga kao poklon – ako svojoj deci kupujete knjige, ako zajedno kupujete njihovim prijateljima za rodjendane i ostale prilike – knjige, teško da će odoleti da “zavire” u njih.

http://www.maminsvet.net/2012/03/01/gajite-li-knjigoljpce/?utm_source=linkeri.com&utm_medium=referral&utm_campaign=linkeri
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 10671
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.79
cekajte meni nista nije jasno jer Farfalla Vendetta crnja ili njegov brat ili ovaj profil koriste obojica?

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.79
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Teme o obrazovanju uglavnom liče na teme o sexu - svi se takmiče čiji je duži (u ovom slučaju pamet). Dok ne naidje Maradic kao tehničar. Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 17.0.963.79

Smile Smile

al' ovo za trzalice koje trzaju ...i kao ja ti rekoh, pa ti vidi- a ono đuveč...sa sve smajlijem namigušom Smile

nekakav spam Smile bas ostah go k'o lipic...kroz reseto procurise one rijeci koje trebale nisu da citac stvori mutnu sliku Smile
Onako prosto,bas ponaski Sesircicu...sta to "nacitana"zena zeli od zivota,djuvec ili titulu? Citamo Anu K. kao remek djelo a ustvari bi namigusa...ahhh ti nacitani pisci od bludnice naprave sveticu

Cool brate...andjelu ni' tam' ni' vam'...podrivacu ljudske svijesti,malipulatoru mozdanih vijuga,vjecna opozicijo...jednom rijecju cunami u ljudskom obliku Smile
Palo mi je na pamet da zelim nacitanost,zivotno iskustvo,znanje i ine druge karakteristike koje odredjene osobe krase,zelim ukrstiti u verbalnom duelu sa svojom prostom dusom seljackom,ali avaj od visine ne bolujem.I cuj podjela na ljude citace i oni koji to nisu...rekoh samo da ljudi koji citaju ogroman broj knjiga stvaraju zid oko sebe i pri tome imaju strah otvoriti vrata svakodnevnice.Dovoljno jake osobe cuvaju svoju mastu kao svetinju dok ponosno koracaju ulicom jave.
Ljudi grijese na svakom koraku i kada spoznaju manipulaciju prije njenog zavrsnog cina tada su nacitani.Knjizevnici su obicni manipulanti kao i diplome sa kojim se amannn do neba dicimo.
Odbrana...sta je pojam odbrana?Iluzija stvorena u glavi "napadaca" koji u tren moze biti zrtva...rekao bih stav je vrlo prihvatljiva rijec,odbrana nikako.Ne branim ljude koji nisu vicni knjigama,ali svakako podrzavam njihov stav jer imaju pravo glasa jer nisu osudjenici.Recimo koji klinac meni treba rimsko pravo sada u zivotu ili sinjel ili Ana K. ko fol sam nacitan,ma jesam klinac...prosperitet gdje trazimo prosperitet,izmedju cetiri zida sa knjigama ili otvorimo vrata i zakoracimo u glupost od zivota?
« Poslednja izmena: 19. Mar 2012, 23:37:58 od lapsus00 »
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.