Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: IstraŽivanje - Kako srednjoŠkolci u Srbiji provode slobodno vreme  (Pročitano 29043 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 10671
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.79
Citat
Naravno da hoces ako te intreresuje i procitas u pravoj knjizi. Isto tako mozes i da odgledas emisiju o Tesli ili procitas clanak u novinama i saznas to isto. Sredstva su drugacija, ali saznanje je isto.

Upravo o tome i pricam. Ja cu da zasnam kad se Tesla rodio na internetu ili TV-u a ti ces da procitas u knjizi.
Glavni grad Mauritanije na Eksploreru ili Diskaveriju a ti u knjizi "Glavni gradovi zemalja iz 3pm"
Ja cu Anu Karenjinu da odgledam, ti ces opet da je procitas.

Pun mi je onih koji po difoltu osobe koje ne vole da citaju ono sto ih ne zanima (a realno boli me ko je u nekoj prici koju je napisao neki Rus uradio nesto. Bicu pametniji? Pf.) a ovde kao da im je leglo, obelezavaju kao neobrazovane.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Apple 15
Citanje razvija mastu, masta razvija kreativnost, kreativnost je ulaznica za uspeh. Smiley

A tu je jos jedna mala stvar na koju utice citanje - komprehenzija... mogucnost shvatanja, povezivanja stvari, logickih celina... U jednoj knjizi, onoj ozbiljnoj, nema slika, nema nikakvih pomocnih vizuelnih sredstava, sve moras da sam povezes... Kapiram da je mnogima to problem, posto im se skolovanje svodi na gledanje kroz prozor i razmisljanje kad ce fizicko...

Ne, to ne znaci da svako treba godisnje da procita 30 knjiga, ali isto tako ni citanje nije bauk.. ukljucujuci tu i nalepnice na bocama deterdzenta ili My love story ...

Naravno, mnogima je lakse da odgledaju film ili seriju... zato sto vecini ljudi objektivno i ne treba vise za svakodnevno funkconisanje, ali im treba pruziti sansu jos u osnovnoj da saznaju da postoji nesto vise i bolje... Smiley

« Poslednja izmena: 19. Mar 2012, 11:23:24 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
oбожавам Шеширићева списанија ...  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17676
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.0
Citat
Znanje iz opste kulture se stice i gledanjem TV-a, citanjem novina. Hvala Bogu pa jos postoje emisije iz kojih moze stosta da se nauci. Citanjem romana (na koje se inace na ovom forumu gleda u stilu "ako ne citas pisca X ti nisi obrazovan/na i niza si rasa") ne moz' da steknes znanje i opste kulture. I dalje neces znati glavni grad Mauritanije niti koje godine je rodjen Nidza Tesla. 

Ок!
Учи се и пре тв-а, нета, новина.
Сад ћу Ти кажем нешто.
Ја сам прочитала пар књига и моја комуникација није ни слична оној коју имају људи који чиатају. То се види и по мом писању.
Упореди мој пост и пости рецимо пост  члана Патак Дача (ваљда нисам 'омашила у нику) девојка пише, има обогаћен речник.Јер вероватно чита или је читала. Не само стручну литературу, већ и књиге.
Читајући ја новине, онда на нет теме,гледајући тв, ја знам доста, али не умем да напишем као што неко напише, И видиш мене није срамота.
Тако да уз мене никако не иде то што Ти кажеш "ако читаш Х писца ти си образован" Али иде оно да сам свесна свог речника који није обогаћен и јер нисам читала књиге(лектиру не рачунам, као и неку литературу где сам се само информисала)
Има много дана кад ме било срамота, па и од своје деце, јер нисам могла да им "парирам" у разговору.
И управо због тога кажем да треба читати књиге јер телевизија, новине, нет информише те, знаш доста, али нема оног речника као што имају они који читају књиге.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP x64
Browser
Mozilla Firefox 11.0
које новине који нет ... у говору се и не примети толико тек на нету видиш правописних и граматичких грешака на кило по новинама, о некој опуштенијој конврезацији типа форума и коментара да не причамо ... Гарантујем да три фртаља Срба набада шта иде заједно, незнање или не знам ... јбно једно правило са четр изузетка људи не умеју или неће да савладају. Шта ли тек запада за око људима чији је фах језик и правопис ...

Елоквентност и богатство речника ... то је тек мисаона именица ...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 17.0.963.79
Posmislih o srednjskolcima iz Srbije je rijec,pa velim dobro za procitati ali bez komentara.Kad vidi vraga ono rijec o pravopisu i knjigama...pa dobro ljudi ako cemo pravopis traziti na netu e onda neka ide sve u klinac.Nekako po pravopisu zakljucujemo ko je kakva osoba,dok pri tome niko se upita zasto pise tako,povod,odakle (mozda kanal kopa i laptop uz njega).
Na kraju famozne knjige...kako procitah one su izvor mudrosti i pameti te po broju procitanih dodjeljujemo titule i to ne bas kakve,dodjeljujemo vrlo pametne.Jadne su te titule i jadna je nasa procjena ako ljude pocnemo klasifikovati po osnovu broja procitanih knjiga.
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Linux Ubuntu
Browser
Chrome 17.0.963.79
mob
Nokia 6630, valjda

Елоквентност и богатство речника ... то је тек мисаона именица ...

Znam da si me opsovao... sad cu da guglam da vidim shta znachi ova rech...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Apple 15
Nigde nije naveden broj, ali sam ja rekla da citanje podstice mastu. Smiley

Primer:

http://forum.burek.com/omiljeni-odlomci-i-citati-t16631.html

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 17.0.963.79
E sada me ovo bacilo u razmisljanje sa ovim sicusnim mozgicem.Ako knjige znace pamet i prosvijetljenost (u svakom pogledu) a posto je vec utvrdjeno da zivot cini novac,kako to da ogromnu vecinu bogatih cine oni koji za zivota procitase samo "Bambi" i to pod moranje?
Svoje stope uputih na dobro poznato mjesto "Omiljeni odlomci i citati" i tamo sve pametni ljudi (govorim za knjizevnike).Naravno njihove rijeci se pikaju jer su vrlo vazne,pa oni su neko i nesto a ko smo mi? Mi tako sicusni ljudi koji imamo svoje citate zivota mnogo bolje od njihovih,ali nismo mi Ivo,Dostojevski i ini drugi,jer boze moj oni su pametni a mi smo glupi.Citat knjizevnika je pametan,a nas kakav je?
Na forumu sam vidio toliko pametnih slogova,savjeta,rijeci,da bi mnogi knjizevnici se postidjeli,ali nismo mi ta velicina da se nase pika kao njihovo jer mi smo mali ljudi zar ne? Nemamo svoju pamet nego citajuci njih "velike" samo tako postajemo pametni zar ne?
Masta je poseban pojam Smile i samo jedno je sputava da bude java...nas strah
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
Nigde nije naveden broj, ali sam ja rekla da citanje podstice mastu. Smiley

Ja rekoh jos na pocetku. Pokazalo se vrlo dobrim za malu decu ako im roditelji citaju dok su mala.

E sada me ovo bacilo u razmisljanje sa ovim sicusnim mozgicem.Ako knjige znace pamet i prosvijetljenost (u svakom pogledu) a posto je vec utvrdjeno da zivot cini novac,kako to da ogromnu vecinu bogatih cine oni koji za zivota procitase samo "Bambi" i to pod moranje?

Samo zato so je neko bogat ne znaci i da je i pametan a kamoli nesto prosvecen...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.