Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: IstraŽivanje - Kako srednjoŠkolci u Srbiji provode slobodno vreme  (Pročitano 29263 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.79
mob
Apple 15
E sada me ovo bacilo u razmisljanje sa ovim sicusnim mozgicem.Ako knjige znace pamet i prosvijetljenost (u svakom pogledu) a posto je vec utvrdjeno da zivot cini novac,kako to da ogromnu vecinu bogatih cine oni koji za zivota procitase samo "Bambi" i to pod moranje?

I bogati cene umetnost. I te kako. Kreativnost. Slobodu reci i misli... Izrazavanje istih.
Uvek su najvece mecene bili najbogatiji... evo, skorija istorija... Rokfeleri, Karnegi ili Gugenhajm...
U ostalom... tako je mozda bilo ranije, ali danas se bogatstvo stice ne samo prostim manuelnim radom...

Citat
Svoje stope uputih na dobro poznato mjesto "Omiljeni odlomci i citati" i tamo sve pametni ljudi (govorim za knjizevnike).Naravno njihove rijeci se pikaju jer su vrlo vazne,pa oni su neko i nesto a ko smo mi? Mi tako sicusni ljudi koji imamo svoje citate zivota mnogo bolje od njihovih,ali nismo mi Ivo,Dostojevski i ini drugi,jer boze moj oni su pametni a mi smo glupi.Citat knjizevnika je pametan,a nas kakav je?
Ako ti ne shvatas da je svaki taj citat samo klica za dalje razmisljanje, onda zaista ne vredi da bilo sta odgovaram...

Opet kazem... vecini je potrebno samo znanje 30 slova, 10 cifri i 4 osnovne racunske operacije, ali cak i njima treba ponuditi neku alternativu...

Citat
Na forumu sam vidio toliko pametnih slogova,savjeta,rijeci,da bi mnogi knjizevnici se postidjeli,ali nismo mi ta velicina da se nase pika kao njihovo jer mi smo mali ljudi zar ne? Nemamo svoju pamet nego citajuci njih "velike" samo tako postajemo pametni zar ne?

Mali si samo ako hoces da budes mali. Odavno postoji pojam "samizdat", izvoli.. probaj.. niko ti ne brani...

Ali, kao i uvek...sami sebi postavljamo ogranicenja... a i to je cim... zar ne?

Citat
Masta je poseban pojam Smile i samo jedno je sputava da bude java...nas strah

I da se vratimo na drugu stavku...
« Poslednja izmena: 19. Mar 2012, 17:34:26 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Citat
U jednoj knjizi, onoj ozbiljnoj, nema slika, nema nikakvih pomocnih vizuelnih sredstava, sve moras da sam povezes.

А то је тешко ко цемент иначе... да направиш слику у својој глави.
Што се тиче повезивања ствари, чак и у видео игри ти је некада тешко да их сјединиш и повежеш.
О филму да не говорим.
Једном речју - размишљање. Потребно је размишљање. Оно је потребно свуда, не само у пресветим књигама.

Citat
Читајући ја новине, онда на нет теме,гледајући тв, ја знам доста, али не умем да напишем као што неко напише, И видиш мене није срамота.
Citat
Има много дана кад ме било срамота, па и од своје деце, јер нисам могла да им "парирам" у разговору.

Smile

Иначе, на конто предрасуде "онај ко чита он је писмен и образован/онај ко не чита он је неписмен и необразован и један велики немач појма"... ја сам већ једаред писао да сам био мастер писмених задатака и исто тако добијао одличне оцене из граматике док сам, кад би дошла на ред лектира, увек добијао кечеве (сем кад ми неко преприча па набодем пар ствари и извучем се).
Тако да вам то о чему причате апсолутно не пије воду.

Citat
posto im se skolovanje svodi na gledanje kroz prozor i razmisljanje kad ce fizicko

Какво је било твоје школовање кад дајеш себи за право да судиш о другима?
Срећом па деца још увек размишљају о томе "кад ће физичко".

А наметати деци читање књига још у основној... фала Богу па у мојој околини није било таквих.

Citat
које новине који нет ... у говору се и не примети толико тек на нету видиш правописних и граматичких грешака на кило по новинама, о некој опуштенијој конврезацији типа форума и коментара да не причамо ... Гарантујем да три фртаља Срба набада шта иде заједно, незнање или не знам ... јбно једно правило са четр изузетка људи не умеју или неће да савладају. Шта ли тек запада за око људима чији је фах језик и правопис ...

Елоквентност и богатство речника ... то је тек мисаона именица ...

У све то убрајаш и себе?

П.С.
@Анеа
Следећи пут, кад будеш брисала потпис, обриши га лепо и остави га онаквог какав је био пре твог уплитања Smile
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.79
mob
Apple 15
Ja ti nisam obrisala potpis ovaj put.... i rekla sam da je ta prica zavrsena...

Dalje... sto se tice skolovanja, secam se svog... imam rodjake koji su u skolici ili tek izasli...
Moje je bilo relativno zadovoljavajuce... isla sam u dobre skole u kojima se nije samo bubacilo... i mislim da sam imala srece po tom pitanju...
Ali, ne bih zelela da moja deca idu u skole u kojima ce biti toliko zabavno da samo gledaju kroz prozor...

Takodje, ne radi se o nametanju, vec o predlaganju i vaspitanju... i opet cu reci... nekima ne trebaju knjige, pa ni neko veliko obrazovanje... dovoljno im je i malo, ali mozda ce zeznuti svoju okolinu ako im se pruzi i druga mogucnost, pa se okrenuti umetnosti umesto igricama i fudbalu...

I za kraj... upravo se radi o stvaranju slika u glavama... to je masta... a masta zaista moze svasta.. posebno da te oslobodi iz caure stvarnosti...i gurne napred...

U ostalom... i jednom fudbaleru je potrebno obrazovanje, jer ... zbog svog neznanja i nepoznavanja zakona lako moze da potpise ugovor po kome menadzeru ide 70% njegove zarade ili je vezan za klub za citav zivot, a retko koji klinac se seti da pozove advokata kada mu neko pljusne na sto cak i 5000e...

Mada, opet... reci cu i dvadeseti put.. ne treba svima obrazovanje...ali treba pruziti izbor..

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 17.0.963.79
Djeca kada dodju na svijet vole bogate roditelje koji njima mogu priustiti kinder jaje i ostale djakonije.Vole izlet,more,srecu,nove starke,dodir telefon,itd. Ta mala stvorenja ne pitaju za prosvecenost...Danas se pamet mjeri u novcu, i isti ti knjizevnici pisu knjizurine da bi dosli do novca,a vecina njih je puka sirotinja.Brane se frazom kako nisu svaceni a toliko su ispred covjecanstva.Ustvari demagogija kojoj nema kraja.Aristotel Onassis biografiju vrijedi procitati i kako od nicega postati neko i nesto...Bogat znaci biti pametan,ako nisi bogat znaci nisi dovoljno pametan da zajebes sve ostale pametne

Edit...per Anea

Da li to tvrdis da procitanim knjigama mozes pobijediti zivot i iz njega iscrpiti maksimum uz pomoc istih?
Ajde da ukrstimo maceve ti znanje iz knjiga,ja parktican zivot...
Sta smo svi naucili iz knjiga i koliko smo od toga primjenili u zivotu?

« Poslednja izmena: 19. Mar 2012, 18:31:56 od lapsus00 »
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Citat

Нисам ни рекао да си мени.

А фудбалеру је стварно потребно образовање да би прочитао шта пише у уговору Smile добро, образовање је у неку руку и знати читати.
« Poslednja izmena: 19. Mar 2012, 18:32:42 od Raća_5 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.79
mob
Apple 15
Djeca kada dodju na svijet vole bogate roditelje koji njima mogu priustiti kinder jaje i ostale djakonije.Vole izlet,more,srecu,nove starke,dodir telefon,itd. Ta mala stvorenja ne pitaju za prosvecenost...Danas se pamet mjeri u novcu, i isti ti knjizevnici pisu knjizurine da bi dosli do novca,a vecina njih je puka sirotinja.Brane se frazom kako nisu svaceni a toliko su ispred covjecanstva.Ustvari demagogija kojoj nema kraja.Aristotel Onassis biografiju vrijedi procitati i kako od nicega postati neko i nesto...Bogat znaci biti pametan,ako nisi bogat znaci nisi dovoljno pametan da zajebes sve ostale pametne

Edit...per Anea

Da li to tvrdis da procitanim knjigama mozes pobijediti zivot i iz njega iscrpiti maksimum uz pomoc istih?
Ajde da ukrstimo maceve ti znanje iz knjiga,ja parktican zivot...
Sta smo svi naucili iz knjiga i koliko smo od toga primjenili u zivotu?

Zivot je nesto vise od pukog prezivljavanja koji se svodi na to tvoje pare.. pare.. pare... Smiley

I peti put cu reci.... nekima je dovoljno samo to prakticno, neki traze vise...

Citat

Нисам ни рекао да си мени.

А фудбалеру је стварно потребно образовање да би прочитао шта пише у уговору Smile добро, образовање је у неку руку и знати читати.

To je samo jedan od primera zasto je bar neko obrazovanje potrebno u svakodnevnom zivotu.  Shvatam da je to tesko razumeti.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Citat
To je samo jedan od primera zasto je bar neko obrazovanje potrebno u svakodnevnom zivotu.  Shvatam da je to tesko razumeti.

Па добро, ја сам разумео то на овај начин... да је нормално да умемо да читамо... ваљда.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 17.0.963.79
Kazu spam...odustajem od poruke...ipak u siframa...

nije red igrati po toj tankoj zici i trzati trzalicom krajnost njenih akorda Smile

Demagogija...opet pobjedjuje...bravo za knjizevnike...r su nacitani nema sta,a glupi ko noc te glp vladaju svijetom...cinjenica...
« Poslednja izmena: 19. Mar 2012, 19:24:34 od lapsus00 »
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0

Smile Smile

al' ovo za trzalice koje trzaju ...i kao ja ti rekoh, pa ti vidi- a ono đuveč...sa sve smajlijem namigušom Smile

IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 10671
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.79
Citat
Znanje iz opste kulture se stice i gledanjem TV-a, citanjem novina. Hvala Bogu pa jos postoje emisije iz kojih moze stosta da se nauci. Citanjem romana (na koje se inace na ovom forumu gleda u stilu "ako ne citas pisca X ti nisi obrazovan/na i niza si rasa") ne moz' da steknes znanje i opste kulture. I dalje neces znati glavni grad Mauritanije niti koje godine je rodjen Nidza Tesla. 

Ок!
Учи се и пре тв-а, нета, новина.
Сад ћу Ти кажем нешто.
Ја сам прочитала пар књига и моја комуникација није ни слична оној коју имају људи који чиатају. То се види и по мом писању.
Упореди мој пост и пости рецимо пост  члана Патак Дача (ваљда нисам 'омашила у нику) девојка пише, има обогаћен речник.Јер вероватно чита или је читала. Не само стручну литературу, већ и књиге.
Читајући ја новине, онда на нет теме,гледајући тв, ја знам доста, али не умем да напишем као што неко напише, И видиш мене није срамота.
Тако да уз мене никако не иде то што Ти кажеш "ако читаш Х писца ти си образован" Али иде оно да сам свесна свог речника који није обогаћен и јер нисам читала књиге(лектиру не рачунам, као и неку литературу где сам се само информисала)
Има много дана кад ме било срамота, па и од своје деце, јер нисам могла да им "парирам" у разговору.
И управо због тога кажем да треба читати књиге јер телевизија, новине, нет информише те, знаш доста, али нема оног речника као што имају они који читају књиге.

Nemoj T veliko, zamoljavam te. Ne pises predsedniku sindikata, forum je.  Smile

Vaaaaaaa. Nesporazum.
Nisam mislio na tebe kad sam napisao ono za X pisca. Ja sam procit'o poslednju lektiru u 4 razredu. Bese Bela Griva il' tako nesto. Mozda ti i ja imamo "tanji" recnik ali povezivati to sam pojmom neobrazovanosti me nervira. Isto tako bi ti ili ja na testu opste kulture mozda skupili vise bodova od zenskog administratora Burek foruma koji je procitao pola Narodne biblioteke.

Covek cita ono sto ga zanima. Do informacija dolazi na nacin koji mu je najjednostavniji. Ja vise volim da odgledam dve emisije na Animal Planet-u nego da procitam roman o Godou koji nece da dodje a ovi se ubise cekajuci ga ili da odgledamonu emisiju na Avali o planetama nego da to vreme utrosim na milion strana Rata i mira.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.