Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 10:10:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li Boga....  (Pročitano 107830 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Samsung 111111
@eyepheelYU
Pitanje za tebe , posto vidim da si studirao bibliju vise godina.
Znaci objasni mi ovo :
Sta ako ja mrzim sto sam se rodio,nevolim svoj zivot i mrzim to sto me bog stvorio na ovom svetu !? Sta onda?Meni je lepse bilo dok nisam postojao Smile , i bog me zeznuo stvorio me i sad ja moram da zivim...I kad umrem ja moram da idem u raj ili pakao , i moram da pazim sta radim dok sam ziv...molim te objasni mi ovu situaciju
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
Jasikasi pa nema Bog, i nije ni bilo, a što je bilo sve su prodali već u prodavnici, jer bilo je na nižom(zbog proleća) cenu, tako da ostaje ti i tvoje odluke...ajde voli sebe, posle može se filozofirati da li vredi bilo šta(ne vredi Smile ) osim pivo
Jasikasi Smile Smile
« Poslednja izmena: 26. Maj 2009, 20:06:44 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
@eyepheelYU
Pitanje za tebe , posto vidim da si studirao bibliju vise godina.
Znaci objasni mi ovo :
Sta ako ja mrzim sto sam se rodio,nevolim svoj zivot i mrzim to sto me bog stvorio na ovom svetu !? Sta onda?Meni je lepse bilo dok nisam postojao Smile , i bog me zeznuo stvorio me i sad ja moram da zivim...I kad umrem ja moram da idem u raj ili pakao , i moram da pazim sta radim dok sam ziv...molim te objasni mi ovu situaciju
Nije te zeznuo, posto nemozes da dokazes da postoji, a zeza te, to je ocigledno.
Raj ili pakao postoji samo za zive. Raj se jos nije pojavio, a svi su trenutno u paklu.
Nemozes da pazis sta radis, posto ne mozes da radis nista drugo, sem onoga sto radis.
Ali mozes da se ne brines zbog onoga sto radis, ako mozes da shvatis da nista drugo nisi mogao da radis.
Znaci mozes samo da budes ono sto jesi, i strpljivo da cekas da provalis sta si.
Ako nemas strpljenje, i ne mozes vise ovako da zivis, postoji preko 6 miliona nacina da ta situacija prestane i nestane.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
Sto bi opet znacilo da se ne pitas nista u svom zivotu, sto u sebi nema ni 1% istine. Ako si ti defetista to ne znaci da si u pravu kad iznosis stavove kroz defetisticku prizmu.

Ja i te kako upravljam svojim zivotom, a i onaj deo koji ne zavisi samo od mene (zbog interakcije sa drugima) u velikoj meri oblikujem sam u skladu sa svojim sposobnostima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Samsung 111111
Polako ljudi,nisam ja mislio na mene,samo sam dao situaciju u primeru.Nikad sebi to ne bih dozvolio..
Citat
Ako nemas strpljenje, i ne mozes vise ovako da zivis, postoji preko 6 miliona nacina da ta situacija prestane i nestane.
Citat
Po tvome,bog nas stvori..Obeca nam raj , ako prezivimo pakao na zemlji . A ako nemamo strpljenja da to prezivimo mi se roknemo {posto nam je dao nacine za to i to cak 6 000 000 } i on nas posalje u pakao..Pakao , se tvrdi da ne postoji...pa kako on onda to nas kaznjava ?
I jos jedno pitanje... Jel ljudi veruju u boga jer se plase smrti ? (tvoje misljenje)
Hvala na prethodnom odgovoru,cenim to  Smile

@onodys  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
 Smile Smile eye Yu to da:
Citat
postoji preko 6 miliona nacina da ta situacija prestane i nestane.
toliko je liberalistički, (ženski) odgovor, da ponovo smatram ili si englezkinja ili žena sa englezom ko živi, al to da imaš afro porodica i muško si...pa svaka ti čast Smile Smile
stvarno dokle postoji raj i pakao dokle živimo. meni taj pred smrtni doživljaj sa belom tunelom, koju dopaminski poplava izaziva u tom mozgu koja ne dobije kiseonik, i hoće se umreti po ćelijama, svidja najviše.To je u tome zanimljivo da kako su primetili tog pojavu i opisali...Tibetanski budhisti su bili eksperti izučavanju tome.Al ja nisam Budhista ni vernik. Odnosno ostaje pivo sex i futbal Smile Smile

A Coolruner to da neko nije vernik još po definiciju ne znači da neko je defetista, al lakše može se doći do tome, to je iskustvo, istina je.
Po Sartre i po Heideggeru to da egzistencija postaje sa smrtom celokupan, i na taj način dobije svog značenje , postaje celokupno vremenski, to je srž. Zato ako nema posle smrti nikakvi život, to mislim je ohrabrajući iz vida tome da kad donosimo odluke, uvek svoju egzistenciju gradimo. Zbog tog konstrukciju koja ide zajedno sa tom verom da ima život posle srmti, mislim težije je i voleti svoje bližnjeg. Taj konstrukcija o tome priča da Bog sudi o tvojim odlucima i imaš još mogućnost za tome da ispraviš propuštene mogućnosti posle smrti, al nema.
Zanimljivo je da kod protestantima tako reše ovu problematiku, da to kažu da Bog sve je pre izmislio i skoro nije moguće protiv sudbinu, al naravno, moja parafraza, Bog ima sve dimenzije vremenu, i tako može da bude i dobar.Sa tom protestanti baš to reše da u životu imamo puno odgovornosti, jer jednostavno ne može se znati šta Bog želi. Max Weber kada je pisao svoju remek delo o protestantski radnog moralu onda tamo objasni kako nastaje sa tom kapitalizam, gde sa puritanizmom zajedno vrednost je i materialno bogastvo.
 I ko to zna mislim jače ceni lepotu i ljubav, jer dobije svoju unikatnost u celog postojanju. I naravno i bol je težiji. Al ovde bi već počeo psihiatrija...psihologija.. svoj rad, razmišljanja.
« Poslednja izmena: 26. Maj 2009, 22:02:45 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
@onodys, izgleda da me nisi razumeo. Nisam ja mislio na zivot posle smrti i sudnji dan, raj pakao... mislio sam na stav da svako od nas ima "programiran" zivot, da u zivotu mi ne biramo sta cemo biti i kako se ponasati, da je sve to vec predodredjeno a mi samo prozivljavamo.

Pa i to za nekoga moze biti pozitivno, tako izbegava da prihvati realnost zivota i da ima izgovore za sve situacije, ali za mene je to defetizam... i zato sto mislis da ne upravljas svojim zivotom i zato sto izkazujes jos veci stepen defetizma kada sve svoje postupke koje proizvodis u svom zivotu a uz defetisticku filozofiju pripisujes necem/nekom drugom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
I du*etu smo dali ime, al' nije bas neka teorija kada pritera ... deluje mi bas realno.
Dupe mozes da vidis. Da li mozes da vidis atome i molekule?

Znači Vi ste dali svemu tome ime.Stvari kojima se daju imena su ipak stvari.Čak i teorije su stvari jer ih je neko stvorio,  ali ipak one nisu ni u kom  slučaju tvar, odnosno materija ili "građevinski materijal" od kojeg je sazdan Univerzum.Da, rećićeš, taj građevinski materijal je potpuno "šupaj" i da on ni ne postoji.Jeste, šupalj je i potpuno si u pravu i ne postoji.Sve je iluzija , Maya, što bi rekli mistici.Molekuli i atomi postoje upravo isto onoliko koliko i sve teorije bile Vaše ili Njihove.
Tako bi sada mogao da ti skresem nesto, ali zagriscu se za kljun i cutacu
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
Citat
I du*etu smo dali ime, al' nije bas neka teorija kada pritera ... deluje mi bas realno.
Pa ni vazduh ne vidim, al' osecam da je tu. To ne mora biti dirktan uticaj, moze se i indirektnim putem doci do zakljucaka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
Citat
Pa ni vazduh ne vidim, al' osecam da je tu. To ne mora biti dirktan uticaj, moze se i indirektnim putem doci do zakljucaka.

Htedoh se uzdrazati, ali ipak necu  Smile

Dupe vidis... ali ako mu pridjes a neko okine, neces nista videti ali ces i te kako osetiti... da li ustvari umisljas da osecas?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 10:10:41
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.