Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Đilas: Besplatni udžbenici za sve osnovce u Beogradu  (Pročitano 7597 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
 Smile Smile Smile Smile

И опет маса људи попасе све ово. Ако, заслужујемо.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Citat
U svakom slučaju, kakav takav, ali ipak početak. Krajnji cilj besplatno studiranje na državnim fakultetima.

Smile Smile

па имао си за време диктатора слобе скоро па бесплатно студирање Smile  демократским студентима је то сметало па су одлучили да доведу демократску власт која им је повећала цену студирања 100 пута и мени је то скроз ок Smile

а што се тиче тих бесплатних уџбеника и уопште свега бесплатног ту нпр обожавам американце који имју ону квалитетну : "не постоји бесплатни ручак"  Smile

а што се тиче притиска грађана на општине...у мојој општини могу да притискају колико хоће Smile
ту цифру коју ће ђилас одвојити за уџбенике је годишњи буџет моје покојне општине...код мене се тренутно боре да обезбеде бар неки мали попуст за месечне карте за средњошколце јер је рецимо месечна карта од мог места до зрењанина (18 км) 10.000 динара Smile
« Poslednja izmena: 29. Mar 2011, 00:25:26 od mrgec »
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Citat
U svakom slučaju, kakav takav, ali ipak početak. Krajnji cilj besplatno studiranje na državnim fakultetima.

Smile Smile

A izvini šta je tu smešno, deder reci mi da se i ja smejem. Šta jel ne treba da nam krajnji cilj bude besplatno studiranje?

Citat
па имао си за време диктатора слобе скоро па бесплатно студирање

Svakako da je bilo skoro pa besplatno... sad što nije bilo hleba u prodavnicama niti para da se isti kupi to je manje bitno.

Citat
а што се тиче притиска грађана на општине...у мојој општини могу да притискају колико хоће Smile
ту цифру коју ће ђилас одвојити за уџбенике је годишњи буџет моје покојне општине.

Đilas izdvaja za, kako ovde kažu svih 120 000 osnovaca u Beogradu. Kolko imaš ti osnovaca u svojoj opštini?
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 3Gs
Jedno pitanje. Ja sam morala za svoju decu da obezbeđujem knjige sve ove godine, a sad treba da otplaćujem kredit da bi neka tuđa deca imala besplatne knjige. Pa što on na svoju multimilionsku firmu ne preuzme otplatu kredita.

Jednom i ja da se slozim sa tobom, bar delimicno.

Hajnlajn je rekao da "ne postoji takva stvar kao sto je besplatan rucak". Apsolutno nista nije bepslatno, pa ni udzbenici. Sve to ide bas iz vaseg dzepa. I postavlja se pitanje pravednosti ove preraspodele, odnosno zasto bi neka deca dobijala knjige dok neka druga ne dobijaju ili nisu dobijala. Svejedno da li je ta raspodela po osnovi teritorije, godista ili kog god drugog faktora.
Umesto finansiranja necega sto mozda nije potrebno vama (ima ljudi koji nemaju decu, zasto bi placali?), smanjenjem oporezivanja i privatizovanjem skolstva se resava mnogo pitanja, izmedju ostalog korupcije, nezadovoljstva platama, kvaliteta gradiva i kadrova koji iz te skole izlaze.. Samo je pitanje kada ce im pasti i ta ideja na pamet.

Btw, ovo iznad je samo pokazatelj da se uskoro ulazi u predizbornu kampanju. Jadno.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
i privatizovanjem skolstva se resava mnogo pitanja

није то још за нас, питање да ли ће икада и бити ... школство није нешто што се исплати брзо или на кратке стазе за власнике ... осим ако не прибегну оном ''ако ти је до знања учи а ако ти је до дипломе дођи код нас''. Треба брда ствари да се среде у овој држави да би дошли до приватизације школства.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Da celo školstvo bude privatno?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 3Gs
Citat
i privatizovanjem skolstva se resava mnogo pitanja

није то још за нас, питање да ли ће икада и бити ... школство није нешто што се исплати брзо или на кратке стазе за власнике ... осим ако не прибегну оном ''ако ти је до знања учи а ако ти је до дипломе дођи код нас''. Треба брда ствари да се среде у овој држави да би дошли до приватизације школства.

Ok, to je proces, slazem se. Ali se time ogroman broj problema resava, podize konkurencija i broj raspolozivih kadrova. To je pitanje od kljucne vaznosti, mora se resavati postepeno, ali se sa tim mora krenuti sto pre.

Da celo školstvo bude privatno?

Ako mene pitas, da, celo.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Bojim se da to nije rešenje... čak i da ova država postane dobrostojeća i da životni standard postane visok, uvek ćeš imati ljudi koji plaćanje studija ili privatnih srednjih škola neće moći da priušte. Zato naprosto moraju da postoje državne škole i univerziteti koji će obrazovanje ovakvim ljudima nuditi besplatno.

Normalan razvoj stvari bi bio taj, i o tome sam mislim baš pričao sa Zmajem i Spartancem u birtiji ako se dobro sećam, da se takođe obrazuju i privatne školske ustanove koje bi nudile bolji kvalitet obrazovanja, koji će zapošljavati najbolje profesore, koji će obezbediti najbolje uslove itd... i onda bi imalo smisla takvu uslugu platiti.
Kao što je slučaj u Americi, što da ne... dakle svi ovi elitni fakulteti koje znamo, Harvard, Stenford, Prinston, Jejl, Berkli i šta ti ja znam... su privatni i ako hoćeš da ih upišeš moraš da platiš. Ali zato kad ako ga završiš, ti imaš diplomu Harvarda, koja je daleko vrednija nego diploma bilo kog državng fakulteta.

Tako ja zamišljam budućnost. Državne fakultete koji nude besplatno studiranje i privatne fakultete koji nude vrhunsku uslugu za novac.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 3Gs
Bojim se da to nije rešenje... čak i da ova država postane dobrostojeća i da životni standard postane visok, uvek ćeš imati ljudi koji plaćanje studija ili privatnih srednjih škola neće moći da priušte. Zato naprosto moraju da postoje državne škole i univerziteti koji će obrazovanje ovakvim ljudima nuditi besplatno.

Normalan razvoj stvari bi bio taj, i o tome sam mislim baš pričao sa Zmajem i Spartancem u birtiji ako se dobro sećam, da se takođe obrazuju i privatne školske ustanove koje bi nudile bolji kvalitet obrazovanja, koji će zapošljavati najbolje profesore, koji će obezbediti najbolje uslove itd... i onda bi imalo smisla takvu uslugu platiti.
Kao što je slučaj u Americi, što da ne... dakle svi ovi elitni fakulteti koje znamo, Harvard, Stenford, Prinston, Jejl, Berkli i šta ti ja znam... su privatni i ako hoćeš da ih upišeš moraš da platiš. Ali zato kad ako ga završiš, ti imaš diplomu Harvarda, koja je daleko vrednija nego diploma bilo kog državng fakulteta.

Tako ja zamišljam budućnost. Državne fakultete koji nude besplatno studiranje i privatne fakultete koji nude vrhunsku uslugu za novac.

Besplatno studiranje nikada nije besplatno. Zasto bi neko ko uporedo studira privatni fakultet i placa isti, odvajao deo svog novca za nekog drugog? Koji logicki osnov za tako nesto postoji?
Sta se onda desava sa onima koji nemaju da priuste? Uvek ce se u civilnom drustvu naci organizacije spremne da pruze besplatnu edukaciju, a to tek kao trajno resenje ako neko ne dodje do stipendije, ili ugovorom dobije novac od firme koja ga sponzorise, a kojoj kasnije treba da povrati novac.
To bi dovelo upravo do poboljsanja kadrova, mnogo veci broj profesora bi bio sa vecih univerziteta, a ovi nasi bi bili primorani da stalno unapredjuju svoj rad da bi bili na boljem radnom mestu, sa vecom platom.
IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Citat
Besplatno studiranje nikada nije besplatno. Zasto bi neko ko uporedo studira privatni fakultet i placa isti, odvajao deo svog novca za nekog drugog? Koji logicki osnov za tako nesto postoji?

Kako nije besplatno? Hoćeš li ti da platiš školarinu na državnom fakultetu u Finskoj?

Ako ti misliš na to što bi se naplaćivalo kroz porez, to je onda sasvim normalno. Pa kako očekuješ da država izdovji sredstva da bi platila tvoje obrazovanje? Da ih ubere sa drveta?
Normalno kroz porez... al opet ćeš ti kroz porez da platiš svoje školovanje jedno 10 hiljada puta ili više manju sumu novca nego što bi trebao.

Zašto bi neko drugi plaćao? Pa to se zove ljudska solidarnost. Dakle ako svi hoćemo besplatno školstvo, red je da svi malo pomognemo. To je ionako simbolična stvar.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.