Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Đilas: Besplatni udžbenici za sve osnovce u Beogradu  (Pročitano 7660 puta)
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 3Gs
Citat
Šta si sad rekao života ti? Pitao sam te, ko bi plaćao te škole i njihov rad?

Donatori, verske zajednice, organizacije civilnog drustva, privatne firme kojima je to u interesu i mnogi drugi iz raznoraznih razloga, bili oni altruisticki ili cisto zarad profita.

Citat
Znači država bi trebalo da te pita hoćeš li da platiš porez ili ne? Pa dobro... Živeli su ljudi nekada po tom principu... tamo negde u neolitu.

Ne, vec drzava ne bi trebala da ima uopste priliku da ubira porez osim onog najminimalnijeg, za vojsku, policiju i sudstvo.

Citat
Pa jesu razvili su... al ti očigledno nisi.  Da jesi ne bi ti bio problem da izdvojiš neki deo.

Problem mi je da se taj deo nasilno uzima od mene. Ako sam nesto zaradio, moje je te imam pravo da sa istim novcem radim sta god zelim. Ako zelim da dam nekome da se skoluje - mogu. Ako zelim da dam nekome da se leci - mogu. Ako zelim da dam nekome da se drogira - takodje mogu. Ko je kompetentan da odredi sta cu ja da radim sa produktom mog rada i mojih sposobnosti?

Anyway, da ne bih vise tupio, procitaj http://sh.wikipedia.org/wiki/Libertarijanizam i videces o cemu govorim.

Pricas o nekom neolitu, a upravo ovo je buducnost. Komunizam - mrtav. Socijalizam - mrtav. Multikulturalizam - upravo mu se zabada poslednji kolac u srce. Ostali su jos "Treci put" i klasicni liberalizam. Sta mislis da je sledece sto je spremno da izdahne, ako pratimo trend? Wink
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
коки...има да плаћаш тај порез све у шеснаест и има још да питаш: "могу ли још више да плаћам" Smile

са интересовањем сам читао вашу дискусију и свако има квалитетне ставове...наравно...ја сам нешто ближи кокијевом ставу тј да не постоји ништа бесплатно али се не слажем да све школе буду приватне...нисам сигуран да постоји држава у којој је комплетно образовање приватно...чак и у сад постоје државне школе и колеџи
коки...мораш да признаш да су људи генерално стока...највећа су стока баш они који су као неки алтруисти,цивилни сектор Smile ,хуманитарци итд...зато и постоји порез који је нека врста присиле државног апарата према стоци...постојао је пре 2000 година,постоји данас а постојаће и у будућности...наравно,могуће да ће заживети венус пројекат па ћу погрешити за будућност Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 3Gs
коки...има да плаћаш тај порез све у шеснаест и има још да питаш: "могу ли још више да плаћам" Smile

са интересовањем сам читао вашу дискусију и свако има квалитетне ставове...наравно...ја сам нешто ближи кокијевом ставу тј да не постоји ништа бесплатно али се не слажем да све школе буду приватне...нисам сигуран да постоји држава у којој је комплетно образовање приватно...чак и у сад постоје државне школе и колеџи
коки...мораш да признаш да су људи генерално стока...највећа су стока баш они који су као неки алтруисти,цивилни сектор Smile ,хуманитарци итд...зато и постоји порез који је нека врста присиле државног апарата према стоци...постојао је пре 2000 година,постоји данас а постојаће и у будућности...наравно,могуће да ће заживети венус пројекат па ћу погрешити за будућност Smile

Ne znam sta bih ti odgovorio, osim pitanja, po cemu oni u drzavnom aparatu nisu stoka te ih cini vise kompetentnim da arbitrarno ocenjuju kome je novac potreban, od koga ga uzeti i kome ga dati?

I da, sto se tice toga da cu placati porez sve u sesnaest.. Ne sumnjam da ce biti tako.. bar kod nas. Jebiga, ne govorim ja o ovome u smislu da bi trebalo da se izbegava placanje poreza, vec da organizacija drzave bude takva da prisilnog uzimanja novca nema, bar ne u meri vecoj od nuzne za ocuvanje bezbednosti.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
HTC One
Kokota je, i to je vise nego ocigledno, cist libertarijanac.  Smile

Dole porezi, to je neopravdani namet.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Lepa stvar ovo sa udzbenicima, makar to i bila samo predizborna kampanja

E sad, ja se slazem da treba da se odvoji zito od kukolja sto se tice obrazovanja kadrova i naplacivanja istog ali nazalost kod nas je to nemoguce iz vise razloga:

1) Cena je najmanji problem, veci problem je to sto bi neko trebao da odredi koji je fakultet "bolji" a koji je "gori" po kurikulumu i kadrovima. Osim ako to ne urade principom "BU iznad, svi ostali ispod" koji je em netacan(u nekim slucajevima) em centralistican do temelja, ne verujem da ce se to desiti jer bi im trebala neka vrsta komisije koja bi to odredjivala, pa cak i tada bi trebali da utvrde kriterijume po kojima bi to islo. Ako neko ne zna kako to kod nas ide, neka se seti sta je sve bilo sa dodelom akreditacija fakultetima  Smile

2) Posle zavrsetka istih "elitistickih verzija" fakulteta sledila bi situacija u kojoj ti isti ljudi koji su ih zavrsili nemaju posla. Na Zapadu kada zavrsis npr "Harvardsko pravo" znaces makar da ti je posao obezbedjen jer ce se velike kompanije utrkivati da te zaposle kod njih makar kao pripravnika. Kod nas je to nemoguce jer nemamo strategiju zaposljavanja kadrova koja ukljucuje to da kadrove obrazujemo namenski kao i to da ih po zavrsetku skole zaposljavamo

Lepa je ideja. Bolji kurikulum i profesori = bolje obrazovanje i kasnije bolje zaposljenje, ali nazalost kod nas neizvodljiva Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Apple 15
Citat
Da je sreće pa da je tako i za srednjoškolce i studente...

Srednja skola i fakultet nisu obavezni, osnovna jeste (sem za manjine)...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.12
mob
I-mate 30 Pro
Covece...pa ovo je neverovatno....ja nekad mislim da oni njih ladno biraju po prezimenima iz te "komunisticke internacionale".....

Repetitio est mater studiorum Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Citat
Zar ne bi vise u korist naroda islo kada bi imali mogucnost izbora sta zele da placaju svojim novcem? Zasto bih bio primoran da izdvajam porez za zdravstvene usluge, ukoliko mi iste ne trebaju ili ne moze da mi ih drzavna ustanova obezbedi?
To bi bilo od koristi onima koji imaju milione mada bi i njima bilo tek malo bolje Smile

Ono sto izdvajamo na zdravstvenu zastitu je uvedeno iz jednog prakticnog razloga a to je cinjenica da 99% ljudi u ovoj ili bilo kojoj drugoj drzavi ne bi imalo dovoljno novca da isfinansira lecenje neke teske bolesti. To sto ti dajes i kada si zdrav je tvoj zalog i osiguranje da ces dobiti lecenje cak i ako nemas 100 hiljada evra da platis zahvat. Da je sistem takav kakvim ga ti zamisljas verovatno bi smrtnost bila visestruko veca... i uopste kvalitet zivota.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.12
mob
I-mate 30 Pro
Takvo zdravstveno osioguranje je neodrzivo...to ce buducnost najbolje da pokaze... Smile

Inace zdravstvo i energija ce biti dominantne vec za desetak godina... Smile

Pa ako neko odlucuje gde da ulaze ili razvija....tamo je lova... Smile
« Poslednja izmena: 29. Mar 2011, 15:16:18 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Neodrzivo je iz kog razloga?
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.