Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Đilas: Besplatni udžbenici za sve osnovce u Beogradu  (Pročitano 7593 puta)
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 3Gs
Citat
Besplatno studiranje nikada nije besplatno. Zasto bi neko ko uporedo studira privatni fakultet i placa isti, odvajao deo svog novca za nekog drugog? Koji logicki osnov za tako nesto postoji?

Kako nije besplatno? Hoćeš li ti da platiš školarinu na državnom fakultetu u Finskoj?

Ako ti misliš na to što bi se naplaćivalo kroz porez, to je onda sasvim normalno. Pa kako očekuješ da država izdovji sredstva da bi platila tvoje obrazovanje? Da ih ubere sa drveta?
Normalno kroz porez... al opet ćeš ti kroz porez da platiš svoje školovanje jedno 10 hiljada puta ili više manju sumu novca nego što bi trebao.

Zašto bi neko drugi plaćao? Pa to se zove ljudska solidarnost. Dakle ako svi hoćemo besplatno školstvo, red je da svi malo pomognemo. To je ionako simbolična stvar.

Upravo pod tim da nije besplatno podrazumevam i to da ga placas kroz ceo svoj zivot. Dakle neko radi pedeset godina da bi njegovo dete trebalo da studira, a onda oni to nazovu "besplatnim obrazovanjem".

Ljudska solidarnost? To nije solidarnost, to je legalizovana kradja. Kada ti nesto dobrovoljno das, to je prava solidarnost. Kada ti neko otme, onda je nesto drugo u pitanju.

I naravno da nije normalno kroz porez. Nije normalno da neko placa nesto sto mu ne treba ili da neko izdvaja novac za nesto sto je vec platio u privatnoj obrazovnoj ustanovi. Nije normalno, nije logicno, a ponajmanje je moralno.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Kad ti država poveća ili nametne novi porez da bi popunila budžet zbog svoje neposobnosti i lošeg vođenja monetarne politike, to je krađa.

Besplatno zdravstvo i školstvo je nešto za šta ima smisla plaćati porez, u stvari ne da ima smisla, nego mora da se plaća porez... jer to ide u korist naroda. Za to i porezi uostalom služe i zbog takvih stvari su smišljeni.

Nikad ne znaš kada će ti zatrebati... to što ti recimo upišeš privatni fakultet tako što te roditelji isfinansiraju, ne mora da znači da ćeš ti biti u mogućnosti da isto priuštitš sutra svojoj deci. I šta ćeš u toj situaciji? Hoćeš li da pričaš kako je taj porez krađa ili ćeš kukati što nema besplatnog školstva?
« Poslednja izmena: 29. Mar 2011, 02:45:25 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 3Gs
Kad ti država poveća ili nametne novi porez da bi popunila budžet zbog svoje neposobnosti i lošeg vođenja monetarne politike, to je krađa.

Besplatno zdravstvo i školstvo je nešto za šta ima smisla plaćati porez, u stvari ne da ima smisla, nego mora da se plaća porez... jer to ide u korist naroda. Za to i porezi uostalom služe i zbog takvih stvari su smišljeni.

Zar ne bi vise u korist naroda islo kada bi imali mogucnost izbora sta zele da placaju svojim novcem? Zasto bih bio primoran da izdvajam porez za zdravstvene usluge, ukoliko mi iste ne trebaju ili ne moze da mi ih drzavna ustanova obezbedi? Zbog cega bi placao necije obrazovanje ako ja zelim da imam slobodan izbor gde zelim studirati?

Citat
Nikad ne znaš kada će ti zatrebati... to što ti recimo upišeš privatni fakultet tako što te roditelji isfinansiraju, ne mora da znači da ćeš ti biti u mogućnosti da isto priuštitš sutra svojoj deci. I šta ćeš u toj situaciji? Hoćeš li da pričaš kako je taj porez krađa ili ćeš kukati što nema besplatnog školstva?

Ukoliko se to desi jedina osoba koja ce biti kriva cu biti ja. Mogu da kukam, ali ja cu biti iskljucivi krivac za takvu situaciju. Imam pravo da obezbedim na drugi nacin novac, kroz sponzorstva, stipendije ili civilni sektor, ali nemam pravo da se bunim kako je to nepravda ukoliko sam nisam na vreme odvajao novac za nesto sto sam znao da ce mi u buducnosti biti potrebno.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Citat
Zar ne bi vise u korist naroda islo kada bi imali mogucnost izbora sta zele da placaju svojim novcem? Zasto bih bio primoran da izdvajam porez za zdravstvene usluge, ukoliko mi iste ne trebaju ili ne moze da mi ih drzavna ustanova obezbedi?

A kako ti misliš da država tebi obezbedi zdravstvene usluge ako nećeš da platiš porez? I šta kad ne platiš... pa tako onda može da kaže i svako "e ako on nije platio neću ni ja... ne trebaju ni meni zdravstvene usluge". I kako onda država da plati te lekare i njihove usluge i lekove?

Jesi li ti svestan šta je država i kako ona uopšte funkcioniše?

Citat
Zbog cega bi placao necije obrazovanje ako ja zelim da imam slobodan izbor gde zelim studirati?

Da raščistimo samo nešto  da bih video sa čim imam posla... jel ti smatraš da bi svako trebalo da dobije šansu da se edukuje ili samo onaj ko može?

Citat
Ukoliko se to desi jedina osoba koja ce biti kriva cu biti ja. Mogu da kukam, ali ja cu biti iskljucivi krivac za takvu situaciju. Imam pravo da obezbedim na drugi nacin novac, kroz sponzorstva, stipendije ili civilni sektor, ali nemam pravo da se bunim kako je to nepravda ukoliko sam nisam na vreme odvajao novac za nesto sto sam znao da ce mi u buducnosti biti potrebno.

A deca tvoje dece?  Smile

Sem toga... dosta je benefiti od besplatnog školstva. Mislim, pričamo kako ovo društvo prolazi kroz dekadenciju, rijaliti programi i uopšte šund na sve strane... obrazovanje je najbolji mogući način da društvo napreduje. Što je čovek više obrazovaniji, to više saznaje, više čita, postaje svestraniji, elokventniji, spoznaje  druge stvari, druge opcije a ne samo one koje mu nude mediji...

Naravno, ovo sve nešto znači ako nisi sebičan i ako te interesuje prosperitet svog naroda. U suprotnom slučaju ništa sem lične koristi te neće zadovoljiti.
« Poslednja izmena: 29. Mar 2011, 03:50:03 od bookee »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 3Gs
Citat
A kako ti misliš da država tebi obezbedi zdravstvene usluge ako nećeš da platiš porez? I šta kad ne platiš... pa tako onda može da kaže i svako "e ako on nije platio neću ni ja... ne trebaju ni meni zdravstvene usluge". I kako onda država da plati te lekare i njihove usluge i lekove?

Jesi li ti svestan šta je država i kako ona uopšte funkcioniše?

Zasto drzava? Zasto ne bih sam mogao da biram uslugu koja mi je potrebna kod lekara kog smatram za kvalitetnog? Privatno zdravstvo. Identicna prica. Slobodno trziste, povlaci konkurenciju, bolju uslugu, itd.

Naravno da sam svestan, zato i pricam o tome o cemu pricam.

Citat
Da raščistimo samo nešto  da bih video sa čim imam posla... jel ti smatraš da bi svako trebalo da dobije šansu da se edukuje ili samo onaj ko može?

Svako treba da ima istu sansu, ishod ne mora biti za svakoga isti. Niko ne kaze da onaj ko nema ne treba da ima priliku. Ali tu priliku treba sam da zaradi. (kada ovo govorim, ne mislim bukvalno sam. Tu je i porodica i drugi oblici zajednice u okviru koje moze da stekne mogucnosti, ako vec sam nema za to potencijal.)

Citat
A deca tvoje dece? 

Sem toga... dosta je benefiti od besplatnog školstva. Mislim, pričamo kako je ovo društvo prolazi kroz dekadenciju, rijaliti programi i uopšte šund na sve strane... obrazovanje je najbolji mogući način da društvo napreduje. Što je čovek više obrazovaniji, to više saznaje, više čita, postaje svestraniji, elokventniji, spoznaje  druge stvari, druge opcije a ne samo one koje mu nude mediji...

Naravno, ovo sve nešto znači ako nisi sebičan i ako te interesuje prosperitet svog naroda. U suprotnom slučaju ništa sem lične koristi te neće zadovoljiti.

A deca moje dece sta?

To ti vidis kao benefite "besplatnog skolstva"? Pa to je itekako los argument, pre svega jer ce se sistemom pozitivne konkurencije eliminisati skole koje nemaju kvalitetne programe, a one koje imaju ce napredovati i samim tim davati primer programa koji daje najbolje rezultate. U sistemu skolstva gde imas samo jednu mogucnost, prostora za napredak nema previse. U sistemu u kom vlada sloboda odabira, svako se takmici da sto boljim i kvalitetnijim programom privuce korisnike i samim tim i kadrovi koje jedno drustvo poseduje napreduju. To je pravi nacin kako pojedinci i jedno drustvo napreduju. To je ono cemu svako drustvo treba da stremi. Zovi to i narod ako zelis, poenta je ista.
IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Citat
Zasto drzava? Zasto ne bih sam mogao da biram uslugu koja mi je potrebna kod lekara kog smatram za kvalitetnog? Privatno zdravstvo. Identicna prica. Slobodno trziste, povlaci konkurenciju, bolju uslugu, itd.

I opet... šta ćemo sa ljudima koji ne mogu da to priušte?

Citat
Svako treba da ima istu sansu, ishod ne mora biti za svakoga isti. Niko ne kaze da onaj ko nema ne treba da ima priliku. Ali tu priliku treba sam da zaradi. (kada ovo govorim, ne mislim bukvalno sam. Tu je i porodica i drugi oblici zajednice u okviru koje moze da stekne mogucnosti, ako vec sam nema za to potencijal.)

Ne razumem... treba da ima šansu ali šansu treba da zaradi? Zar to nije kontradiktorno samo po sebi? Kako da je zaradi? Evo ja sam jedan običan siromašni dečak koji je završio srednju školu i želim da upišem fakultet ali nemam para? Kako to ja treba da zaslužim prilku da studiram?

Citat
A deca moje dece sta?

Rekao si, parafraziram "ja ću biti kriv ako dođem u situaciju da nemam za školovanje moje dece", iako to i dalje neće školovati tvoju decu, mada si naveo kao primer neka sponzorstva, stipendije kurac palac što opet ne garantuje da ćeš ih baš ti dobiti, al ajde ...  A šta ako deca tvoje dece dođu u tu situaciju, da njihovi roditelji nemaju para isto za studije? Šta ako oni budu pobornici besplatnog školstva, al eto tata im je onemogućio da ga imaju i sad će njihova deca da lopataju na stovarištu?

Citat
To ti vidis kao benefite "besplatnog skolstva"? Pa to je itekako los argument, pre svega jer ce se sistemom pozitivne konkurencije eliminisati skole koje nemaju kvalitetne programe, a one koje imaju ce napredovati i samim tim davati primer programa koji daje najbolje rezultate. U sistemu skolstva gde imas samo jednu mogucnost, prostora za napredak nema previse. U sistemu u kom vlada sloboda odabira, svako se takmici da sto boljim i kvalitetnijim programom privuce korisnike i samim tim i kadrovi koje jedno drustvo poseduje napreduju. To je pravi nacin kako pojedinci i jedno drustvo napreduju. To je ono cemu svako drustvo treba da stremi. Zovi to i narod ako zelis, poenta je ista
.

Ne, ja to vidim kao jednim od benefita, ali svakako ništa manje bitan.

I neće privatne škole sa kvalitetnim programom pozitivnom konkurencijom uništiti slabije javne škole dokle god ima ljudi koji te dobre škole ne mogu da priušte. Onog trenutka kada takvih ljudi ne bude i kada svi budu mogli da priušte vrhunsko obrazovanje, ja ću biti prvi koji će dići ruku za privatizaciju celog školstva.
« Poslednja izmena: 29. Mar 2011, 04:19:36 od bookee »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 3Gs
Citat

I opet... šta ćemo sa ljudima koji ne mogu da to priušte?

Citat

Ne razumem... treba da ima šansu ali šansu treba da zaradi? Zar to nije kontradiktorno samo po sebi? Kako da je zaradi? Evo ja sam jedan običan siromašni dečak koji je završio srednju školu i želim da upišem fakultet ali nemam para? Kako to ja treba da zaslužim prilku da studiram?

A smatras da ja treba da placam danak tome sto ti nisi u dovoljno dobroj situaciji? Da li sam ja direktno kriv za to? Ne. Zasto bih placao?
E, sada, vidis, ti bi postavio pitanje morala i odgovornosti. E, pa upravo to je i nacin na koji se dolazi do sredstava. Vise stotina miliona dolara godisnje se daje samo u SAD na donacije u humanitarne ciljeve. Koliko bi ta cifra veca bila da ne postoje porezi koji platu skresu za trecinu? Takodje, sistem stipendija funkcionise odlicno tamo gde postoji. Uvek mozes da studiras tako sto ce ti neka firma finansirati skolovanje, a nakon toga otplatiti svojim radom to. To je takodje nesto sto je u praksi dalo odlicne rezultate.

Citat
Rekao si, parafraziram "ja ću biti kriv ako dođem u situaciju da nemam za školovanje moje dece", iako to i dalje neće školovati tvoju decu, mada si naveo kao primer neka sponzorstva, stipendije kurac palac što opet ne garantuje da ćeš ih baš ti dobiti, al ajde ...  A šta ako deca tvoje dece dođu u tu situaciju, da njihovi roditelji nemaju para isto za studije? Šta ako oni budu pobornici besplatnog školstva, al eto tata im je onemogućio da ga imaju i sad će njihova deca da lopataju na stovarištu?

Isti odgovor kao i u prethodnom pitanju. I da, ako budes pitao, i za sledecu generaciju je odgovor identican.

Citat

I neće privatne škole sa kvalitetnim programom pozitivnom konkurencijom uništiti slabije javne škole dokle god ima ljudi koji te dobre škole ne mogu da priušte. Onog trenutka kada takvih ljudi ne bude i kada svi budu mogli da priušte vrhunsko obrazovanje, ja ću biti prvi koji će dići ruku za privatizaciju celog školstva.

Niko ne kaze da ne trebaju da postoje javne skole i one skole u kojima se ne placa od strane ucenika skolovanje. Samo da se za iste ne treba uzimati novac na silu, sistemom oporezivanja.
IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Citat
A smatras da ja treba da placam danak tome sto ti nisi u dovoljno dobroj situaciji? Da li sam ja direktno kriv za to? Ne. Zasto bih placao?
E, sada, vidis, ti bi postavio pitanje morala i odgovornosti. E, pa upravo to je i nacin na koji se dolazi do sredstava. Vise stotina miliona dolara godisnje se daje samo u SAD na donacije u humanitarne ciljeve. Koliko bi ta cifra veca bila da ne postoje porezi koji platu skresu za trecinu? Takodje, sistem stipendija funkcionise odlicno tamo gde postoji. Uvek mozes da studiras tako sto ce ti neka firma finansirati skolovanje, a nakon toga otplatiti svojim radom to. To je takodje nesto sto je u praksi dalo odlicne rezultate.

Dakle fondacije koje prikupljaju novac i firme koje stipendiraju su tu da plate obrazovanje deci koja ne mogu da ga priušte. Pa koja je razlika između toga između tog načina i ovog načina? Neko na kraju mora da da te pare, sad bi ti hteo da to ne budeš ti.  Zato nek plati firma ko ga jebe... ona ima para. Taj fazon a?  Smile
A što bi ta firma stipendirala studenta? Što bi neki pojedinac nekom platio školovanje?
Na kraju dana motivi su svima isti... želja da se pomogne. Sad je samo problem što ti nisi rad da pomogneš i da se odrekneš dela plate, pa bi nekako da to uvališ drugom... To je suština cele stvari.

I još uvek nisi odgovorio na to kako ja treba da zaslužim priliku da studiram... ali nema potrebe. Sad su stvari mnogo jasnije. Nije tebi stalo za ostale i ko će da se edukuje ko neće.

Citat
Isti odgovor kao i u prethodnom pitanju. I da, ako budes pitao, i za sledecu generaciju je odgovor identican.

Kakav odgovor? Znači sami su krivi ako ne budu imali para da školuju decu, nek ostanu bez obrazovanja.

Citat
Niko ne kaze da ne trebaju da postoje javne skole i one skole u kojima se ne placa od strane ucenika skolovanje. Samo da se za iste ne treba uzimati novac na silu, sistemom oporezivanja

Pa kako drugačije omogućiti rad javnih škola? Uz pomoć kojih para? Država nije firma koja zarađuje novac, državni budžet čini novac od poreznih obaveznika.

A ako ne bi uzmali porez od svih, već samo od onih koji koriste usluge tih škola, onda se te škole ni po čemu ne bi razlikovale od privatnih. Plaćale bi ih oni učenici i studenti koji je pohađaju. I kako onda to može biti javna škola?  Smile

« Poslednja izmena: 29. Mar 2011, 04:56:44 od bookee »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 3Gs
Citat
Dakle fondacije koje prikupljaju novac i firme koje stipendiraju su tu da plate obrazovanje deci koja ne mogu da ga priušte. Pa koja je razlika između toga između tog načina i ovog načina? Neko na kraju mora da da te pare, sad bi ti hteo da to ne budeš ti.  Zato nek plati firma ko ga jebe... ona ima para. Taj fazon a? 
A što bi ta firma stipendirala studenta? Što bi neki pojedinac nekom platio školovanje?
Na kraju dana motivi su svima isti... želja da se pomogne. Sad je samo problem što ti nisi rad da pomogneš i da se odrekneš dela plate, pa bi nekako da to uvališ drugom... To je suština cele stvari.

Sustina cele stvari je da ja treba da imam slobodan izbor da li cu nekome dati nesto ili ne, a ne da mi neko na silu uzima i posle to rasporedjuje kako on misli da treba jer je to kradja, samo legalizovana.
Zasto bi neki pojedinac platio nekome skolovanje? A zasto se daju milioni u dobrotvorne svrhe? Jer su ljudi razvili osecaj empatije i dovoljno evoluirali da bi smatrali da je tako nesto dobro kako za druge, tako i za njih.

Ako vec nije jasno o cemu govorim, ovako mi objasnjavamo srednjoskolcima po seminarima... Imas tortu. Neko te je naucio da je pravis. Ti odlucis da jednog dana tu tortu napravis. Sam kupis sve sastojke. Ulozis u nju rad, materijal i sve ostalo potrebno. Kome ta torta pripada? Da li mislis da onaj ko te je naucio automatski poseduje pravo na parce i ako ti nisi spreman da mu to parce ponudis? Naravno da ne. Ali ces mu verovatno dati ako smatras da je to ispravno. Toliko je jednostavno.

Citat
Kakav odgovor? Znači sami su krivi ako ne budu imali para da školuju decu, nek ostanu bez obrazovanja.

Odgovor je da nece ostati bez obrazovanja jer ce uvek postojati institucije i nacini da oni do tog obrazovanja dodju. Opet, ako hoces fatalisticki da gledas, ajde.

“Siromaštvo i nesreća jesu zla ali ne i nepravde” (Heri Ekton, Moral tržišta)

Citat
Pa kako drugačije omogućiti rad javnih škola? Uz pomoć kojih para? Država nije firma koja zarađuje novac, državni budžet čini novac od poreznih obaveznika.

A ako ne bi uzmali porez od svih, već samo od onih koji koriste usluge tih škola, onda se te škole ni po čemu ne bi razlikovale od privatnih. Plaćale bi ih oni učenici i studenti koji je pohađaju. I kako onda to može biti javna škola?

Pod javnim skolama se ne podrazumevaju drzavne skole vec skole u kojima se obrazovanje ne placa. Razlika u terminima. Drzava je u scenariju o kojem ja govorim iskljucena iz pitanja obrazovanja u potpunosti.
IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Citat
Siromaštvo i nesreća jesu zla ali ne i nepravde

Pa dobro, tvoj izbor... kakav je takav je al tvoj je i ja poštujem. Samo ne znam koliko ljudi je spremno da slede tvoj primer i da ne iskoriste priliku da školuju svoju decu iako nemaju pare.

Citat
Pod javnim skolama se ne podrazumevaju drzavne skole vec skole u kojima se obrazovanje ne placa. Razlika u terminima. Drzava je u scenariju o kojem ja govorim iskljucena iz pitanja obrazovanja u potpunosti.

Šta si sad rekao života ti? Pitao sam te, ko bi plaćao te škole i njihov rad?

Citat
Sustina cele stvari je da ja treba da imam slobodan izbor da li cu nekome dati nesto ili ne, a ne da mi neko na silu uzima i posle to rasporedjuje kako on misli da treba jer je to kradja, samo legalizovana.

Znači država bi trebalo da te pita hoćeš li da platiš porez ili ne? Pa dobro... Živeli su ljudi nekada po tom principu... tamo negde u neolitu.

Citat
Zasto bi neki pojedinac platio nekome skolovanje? A zasto se daju milioni u dobrotvorne svrhe? Jer su ljudi razvili osecaj empatije i dovoljno evoluirali da bi smatrali da je tako nesto dobro kako za druge, tako i za njih.

Pa jesu razvili su... al ti očigledno nisi.  Da jesi ne bi ti bio problem da izdvojiš neki deo. Smile
« Poslednja izmena: 29. Mar 2011, 05:55:54 od bookee »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.