Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Idem iz Srbije i ne vraćam se  (Pročitano 8991 puta)
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
LG Nexus 5
Ili sprcati u bulju 30-40 godina i dalje zivetu u snovima i cekati neku politicku opciju na vlasti koja ce ti omoguciti da zivis bolje.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.5.17
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Browser
Safari 600.5.17
mob
Apple iPhone 6s
Nesto se pitam, kazu odliv mozgova. Sta to onda telo ostaje ovde a mozak ode negde u inostranstvo ? Smile
Nemam ja nista protiv , nek odlaze mladi za boljim zivotom ako zele. Mene vise pogadjaju ovakve vesti, jer su bas ovu devojku nasli da bude glavna vest. Koliko drugih ima bolji od nje a nikad se ne pojave u medijima.
Ovo je garant cerka nekog "ko sam, sta sam" tate, pa otuda i ova vest.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.5.17
mob
I-mate 30 Pro
To je figurativno...oni su tamo jefrina radna snaga...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Još mi niko ne napisa šta to može da se uradi ovde a da mladi naučnici, elektrotehničari, hemičari, tehnolozi, i svi drugi koji žele nešto da naprave ovde ali nemaju uslova... ostanu u Srbiji.

Mislim... ako se već pljuje mladi čovek što odlazi iz zemlje jer nema ovde uslove da ostvari svoj cilj, onda znači očigledno postoji neko rešenje, čim se isti kritikuje. Dakle, koje je rešenje? Možda čekamo boljitak koji već decenijama evo samo što nije al uvek nam nekako umakne iza ćoška?

P.S. Čisto da podsetim da mi trenutno nemamo, za početak, čak ni jednu bednu kadrovsku politiku. Pa da onda barem može da se kaže ''epa ko ti kriv što si se školovao za_____ šta god a znao si da su ti slabe šanse za posao'' Ne, nego imamo jedan haos od obrazovnog sistema u kome niču ko pečurke i promovišu se privatni fakulteti čiji profesori i ministri obrazovanja podstiču klince da postanu menadžeri konsaltinga u PR tehnolodžingu marketing dizajninga kurca palca... i doktoriraju kod profesorki Bobić Mojsilović, Dakić i Bekvalac... i onda da zapale odavde.

Naravno, kad je tadašnji ministar obrazovanja poručio klincima da pale iz Srbije, to je bilo potpuno ok. Jer jbg, čovek u odelu, on sigurno zna šta valja za nas. Al kad to kaže neko drugi, onda ajde brže bolje da mu jebemo mamu izdajničku.
« Poslednja izmena: 30. Apr 2015, 00:03:51 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Browser
Safari 600.5.17
mob
Apple iPhone 6s
U Svajcarskoj jeftina radna snaga? Ne bih bas rekao, kad oni u opste nemaju najmanju platu, tj nije odredjeno, kao npr u FR je to 1300eur, za socijalne slucajeve 800eur. U Svajcarskoj najmanje zaradjuju kasirke u prodavnicama i to je oko 4500CHF pa vi vidite kolika je to jeftina radna snaga .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 42.0.2311.90
A doticna persona iz teksta trazi koje konkretne uslove?
Mislim ajde da razgranicimo prvo pricu...pricamo o svakoj faking susi koja krene preko grane ili o onima koji u ovoj sjebanoj zemlji zbog nedostatka uslova ne mogu da razvijaju svoja naucna dostignuca?

Ko zaradjuje u Svici toliko? Svajcarci? Ti kao stranac tamo ne mozes ni da nadjes posao  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
LG Nexus 5
Još mi niko ne napisa šta to može da se uradi ovde a da mladi naučnici, elektrotehničari, hemičari, tehnolozi, i svi drugi koji žele nešto da naprave ovde ali nemaju uslova... ostanu u Srbiji.

Mislim... ako se već pljuje mladi čovek što odlazi iz zemlje jer nema ovde uslove da ostvari svoj cilj, onda znači očigledno postoji neko rešenje, čim se isti kritikuje. Dakle, koje je rešenje? Možda čekamo boljitak koji već decenijama evo samo što nije al uvek nam nekako umakne iza ćoška?

Vidi, sta mogu da rade je relativan pojam i ne treba gledati tako. Bolje je pitanje sta mogu da ponude i da li mogu da se prilagode.

Pretezno omladina sljaka u nordeusu, mcloudu, telenoru, vipu, SBB-u, knjaz milosu, banji, pestanu i slicnim privatnim firmama. Osim obima posla, niko se tu ne zali na platu. Normalno, uvek moze bolje, ali se mlate plate po nekoliko republickih proseka.

Problem se napravi kad je neko dobar pravnik, odlican ekonomista ili super menazder, geografski tehnicar ili ugostiteljski genije, a ne moze da nadje sljaku. A takvih u zemlji pun kurac.

Eto kod mene u firmi ekipa sa ETF, PMF-a mlate sasvim solidne plate, u prevodu, izmedju 1000 i 1500 evra, dok vodeci inzenjeri u sektoru primaju koju stotku vise.

Fora je sto i oni znaju da bi u inostranstvu zaradjivali bar 3 puta vise ali je cinjenica da sa tih 1500 evra sasvim lepo zive i u Srbiji. Sad, da li su oni svi patriJote, SNS sekta ili nesto drugo, ne ulzaim u to.
« Poslednja izmena: 30. Apr 2015, 00:07:14 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Browser
Safari 600.5.17
mob
Apple iPhone 6s
@hkj, pa nek izmisle nesto, zato su naucnici, hemicari, elektrotehnicari,...
Moze da se uspije i kod nas, imam druga koji je tehnolog u jednoj Nemackoj firmi, u pocetku je zaradjivao oko 700-800eur, a sada sa bonusima i prekovremenim radom oko 2000eur ako ne i vise.
Sve zavisi koliko si spreman da se zrtvujes. Moguce da ovi sto ostaju ovde ne zele da se zrtvuju dovoljno za svoj uspeh, ako izuzmemo zrtvovanje da zavrse neke studije, a ovi sto odu su mozda vise spremni za zrtvovanje uz uspeh. Ili ko zna mozda se vise zrtvuju napolju a ako bi ostali ovde onda bi se manje zrtvovali. Ko ce to sve znati.
Imam isto tako druga koji je zavrsio Likovnu akademiju, i sad radi 3d karaktere za igrice. I radio je jedno vreme od kuce za nekog Nemca. Zaradjivao dobro, No Nemac propao i sad ovaj nema posao. Ovaj moj drug nije sam nasao taj posao vec mu jedan njegov drug nasao taj posao. I sad posto nema posla a on se ne trudi onda nema ni prihoda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
A vi oćete da kažete da su reakcije bile i biće drugačije kada se postavi ista vrsta teksta, samo što se radi o nekom inženjeru, tehnologu, hemičaru, fizičaru...? Pa ne bih baš rekao. Kad god se ovde priča o tim temama, jebu se majke svima redom, nebitno dal se radi o PR konsalting menadžeru sa NS univerziteta ili o ETFovcu koji napravi električno vozilo ali nema kako da ga napravi i nastavi sa tim projektom jer nema ni para ni volje  (primer za koji znam iz prve ruke, jedan od brojnih)

Naravno, znam da verovatno uzalud pričam, jer dok ne okupim sve te ljude koje znam, uslikam njih, njihove diplome, njihove nacrte/izume/ideje, njihove mentore i profesore, pa zatim finansijske izveštaje sa fakulteta(da nema para ili da se malo ''raspiaju''), pa slike uslova u kojima oni trenutno rade, pa zatim potvrdu naučnog veća da takvo istraživanje zahteva mnogo novca... i dok ne nabavim sve moguće i nemoguće dokaze... da mi vi nećete verovati. Mada mislim da ni onda ne bi verovali, jer ste vi u vašim glavama prosto fiksirali da su oni prevaranti i atenšn horovi i džaba sve.

@hkj, pa nek izmisle nesto, zato su naucnici, hemicari, elektrotehnicari,...

Oni su već izmislili, problem je realizacija. Mogu i ja sad da zamislim svemirski brod koji će da koristi neko novo neotkriveno gorivo i da nas brzinom svetlosti odvede na Mars. Al problem je realizacija toga. Hemija, fizika, elektrotehnika, mašinstvo, tehnologije, farmacija, itd... sve to traži dosta sredstava, vremena i napora da bi se eskploatisali i isplatili. Znam, smara to. Al jbg, tako je.
« Poslednja izmena: 30. Apr 2015, 00:17:47 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Idem vra Srbije

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.