Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Idem iz Srbije i ne vraćam se  (Pročitano 8977 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.5.17
mob
Apple iPhone 6s
A doticna persona iz teksta trazi koje konkretne uslove?
Mislim ajde da razgranicimo prvo pricu...pricamo o svakoj faking susi koja krene preko grane ili o onima koji u ovoj sjebanoj zemlji zbog nedostatka uslova ne mogu da razvijaju svoja naucna dostignuca?

Ko zaradjuje u Svici toliko? Svajcarci? Ti kao stranac tamo ne mozes ni da nadjes posao  Smile
Ona verovatno hoce da ide u Svicu jer mozda vec ima neke ponude za dalji rad tamo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 42.0.2311.90
A vi oćete da kažete da su reakcije bile i biće drugačije kada se postavi ista vrsta teksta, samo što se radi o nekom inženjeru, tehnologu, hemičaru, fizičaru...? Pa ne bih baš rekao. Kad god se ovde priča o tim temama, jebu se majke svima redom, nebitno dal se radi o PR konsalting menadžeru sa NS univerziteta ili o ETFovcu koji napravi električno vozilo ali nema kako da ga napravi i nastavi sa tim projektom jer nema ni para ni volje  (primer za koji znam iz prve ruke, jedan od brojnih)

Naravno, znam da verovatno uzalud pričam, jer dok ne okupim sve te ljude koje znam, uslikam njih, njihove diplome, njihove nacrte/izume/ideje, njihove mentore i profesore, pa zatim finansijske izveštaje sa fakulteta(da nema para ili da se malo ''raspiaju''), pa slike uslova u kojima oni trenutno rade, pa zatim potvrdu naučnog veća da takvo istraživanje zahteva mnogo novca... i dok ne nabavim sve moguće i nemoguće dokaze... da mi vi nećete verovati. Mada mislim da ni onda ne bi verovali, jer ste vi u vašim glavama prosto fiksirali da su oni prevaranti i atenšn horovi i džaba sve.

@hkj, pa nek izmisle nesto, zato su naucnici, hemicari, elektrotehnicari,...

Oni su već izmislili, problem je realizacija. Mogu i ja sad da zamislim svemirski brod koji će da koristi neko novo neotkriveno gorivo i da nas brzinom svetlosti odvede na Mars. Al problem je realizacija toga. Hemija, fizika, elektrotehnika, mašinstvo, tehnologije, farmacija, itd... sve to traži dosta sredstava, vremena i napora da bi se eskploatisali i isplatili. Znam, smara to. Al jbg, tako je.

Mali je broj zemalja koji mogu to da priuste a mi smo daleko daleko od istih tih...uz kombinaciju da drzava tu nema bas preteranog sluha.
Kako nekome obezbediti neke uslove kada vise nemas jake industrije, kada ti je pola firmi u restruktuiranju...i to je jedan drugi kancer zbog kojeg treba drzava da se zapita.
Jebiga nemamo Boing/Martin/Nasa isl. da bi mogli da ustupimo tu ljudima vrhunska istrazivanja....
Opruzi se onoliko koliko mozes...ako imamo zilion pravnika koji ce ti kurac jos pola miliona. Ali i pored svega toga jos uvek covek moze da se izbori i dobro zaradi u ovoj zemlji...pod uslovom da nisi naucnik i da ti je potreban CERN za dalja ispitivanja.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
 Smile

U pravu si da covek moze da se izbori i zaradi, ali kako i po koju cenu se ovde zaradjuje, javni dug nam je preko 20 milijardi... nase firme koje sljakaju su uglavnom oslonjene na resorse koje kontrolise drzava, a drzavu nam 30 godina vode razmazeni salabajzeri.

Mi ni drzavu nemamo kako treba jer ne znamo granice, drzava bi trebala da bude sistem a mi sve sisteme unistavamo. Unistavamo sistem obrazovanja, medicinu smo davno razvalili, sistem sudstva nikad nismo ni napravili kako treba, popove da pitamo sta nam rade policija i vojska...

Prosvetu krljamo do te mere da vise nema smisla da ona uopste postoji, a ona bi trebala da bude korektivni faktor, sistem koji odvaja zito od kukolja. Ako udjes u neki posao policija, sud i administracija trebaju da ti budu podrska, kod nas su to klasicni reketasi....

Kako to neko moze da kaze da u srbiji moze da se zaradi a dug nam je preko 20 milijardi... ja bi rekao da se mi pozajmljujemo ne zaradjujemo.

P.S. ja sam stvarno mislio da se neko konstruktivan u vlasti setio da posto ce nam biti samo gore preporuci sposobnima da odu iz ove zemlje, ali izgleda nije to ovaj tekst o  andjeli je blicovo maslo, provokacija da privuce ljude na blic koji je poceo da objavljuje serijal "kako do posla u inostranstvu"
« Poslednja izmena: 30. Apr 2015, 01:16:40 od mosko »
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Dobro sada izgeneralizujes sve i dodjemo do toga da je propast...svuda postoji korupcija/propusti/popovi siluju maloletnu decu...samo je to sve suptilnije i vestije prekriveno nego kod nas.
Evo moj ortak je zavrsio poljoprivredni fakultet, radio kod privatnika i odrzavao rasad jagoda...posle dve godine zasuko je rukave i krenuo privatno, dobio od fondacije Divac sredstva za sopstveni rasad. Ali trebas da napravis biznis plan, uletis u pricu i zasuces rukave. Nije imao veze i vezice, nije clan partije itd.
Nije idealno ali mozes postati svoj covek...mozda sporije nego u nekim razvijenim zemljama ali je ostvario svoj cilj.
Prijatelji jedni ubise lovu praveci pelet, izvoze u Bugarsku, Makedoniju, Bosnu...ljudi ne znaju sta ce sa parama...nije ni njima bilo idealno dokle su dosli do toga.
Od tasta prijatelj napravio spediciju sa dva kamiona, sada ima 20 i polako siri jos vise biznis...doduse on je imao malo utabaniji put jer je usao lako u semu sa jednom firmom.
I to u jednom propalom industrijskom gradu.  Smile
Ima i mnogo sirotinje...ali oni se vode politikom radim u 14 oktobru, ne primam platu ali odem da se ko covek naspavam.  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
CgAc - Ok, sad se već slažemo oko nekih stvari, al ajde osvrnuću se u ovom postu samo na ovo oko naučnika, pošto se u prošlom nisam baš izrazio najbolje, pa da to rasčistimo.

Imaš recimo 1000 talentovanih godišnje koji bi da napuste Srbiju. 950 njih ne možeš da odgovoriš od toga jer oni sve i da hoće, ne mogu da ostanu jer projekat ili ideja na kojoj rade zahteva postojanje nekoliko ustanova, fabrika, investitora, bla bla... Al onda među njima imaš i 50 njih koje bi mogao da ubediš da ostanu(a nama i tih 50 jako puno znači) ako bi im, lupiću, laboratoriju iz 1950ih i upravne organe koje boli dupe za sve, zamenio (makar delimično) nečim malo modernijim i ljudima koji žele nešto da promene na bolje. Na primer...      I time bi im makar malo olakšao i napravio tu malecku, ali neophodnu razliku da oni ovde ostanu i urade nešto korisno i za sebe i za zemlju. Na primer, da valjano istestiraju novi materijal u lab. koja to može, dobiju sertifikat, nađu investitora i stave ga u proizvodnju. Jer iako nauka obično zahteva dosta sredstava i volje, nije baš sve uvek stvaranje novog aviona, hemijskog elementa, ili nečeg sličnog, već ima tu i nekih mladih kojima malo treba da uspeju i urade dobro, ali zbog totalnog nemara - i besparica kod nas proističe upravo iz nemara - ne mogu to da postignu,pa oni dižu ruke i odlaze sa ovih drugih 950. Dakle, iako smo mi u žešćem blatu, mogu tu da se urade neke promene koje bi pomogle da se makar malo smanji taj odliv mozgova i da i njima i društvu bude bolje.

To je to što se naučnika tiče, sa ostalim se manje više slažem, a i dosta za danas.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Jbg kroz sta je ova zemlja sve prosla i dobro smo....10 godina izolacije a onda ti sve razjebu pa sve to zacinis rasprodajom svega sto je iole vredelo.
Jednostavno kada je bila ta neka industrijska revolucija u smislu tehnoloskog napredka mi smo bili izgubljeni u vremenu i prostoru.
Ja sam se uvek tako fajtao sa pasom koji je radio u prodaji 14-og kako oni uopste nekome prodaju bager kada je bager isti zadnjih 45 godina, barem poziciju srafa da su promenili.
Nazalost zbog izolacije, nemastine nismo ispratili te inovacije a ujedno i suzili prostor raznim strukama da pokazu svoje znanje.
Naravno drzava je tu usla u onu najbezbolniju varijantu prodaj i resimo se globe, bez ikakve alternative.
I tu se slazem da pojedine visokostrucne osobe u ovoj zemlji apsolutno nemaju sta da traze...ali opet imamo toliko drugih opcija koje uz malo ulaganja i truda mogu pokrenuti i ostatak polako.
E sada tu imamo jos jedan problem koji je karakteristican za nasu naciju a to je da se posle skolovanja ocekuje odmah posao u struci, ekstra plata, lagodan zivot itd.
Ako pogledas siri region svi se patimo oko tih stvari...dosta je sto kazes  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Cg ako ja generalizujem ti ga banalizujes. Napisao si price 4 coveka, nisam bas siguran da bi te cetiri zivotne price bas tako slatko izgledale kada bismo se malo udubili u njih. Ali kada si se vec pohvalio da znas ljude koji zaradjuju posteno, to je za svaku pohvalu, bio bih ti zahvalan da podelis imena tih firmi i ljudi.

Skolovanje coveka je deo posla. Ne skoluje se osoba da gubi vreme, pa posle da se zaposli. Osoba se skoluje da bi mogla da radi posao.  Smile

IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.5.17
mob
I-mate 30 Pro
Sta je taj nordeus... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Ovde se vidi koliko su ljudi s.....i u mozak, zivimo u kapitalizmu a razmisljamo  kao komunisti. Svi ocekuju da im "neko" resi probleme umesto da ih sami resavamo. Sto bi tebi neko obezbedjivao posao, obezbedi ga sam kad si "mozak" pocni biznis, napisi program koji ce ljudi da kupuju, radi 15 sati i stvori svoj proizvod, za sivenje gaca koje se uvoze iz Kine treba vrlo mali pocetni kapital samo treba neko da sedi za masinom 10 sati i sije, ori zemlju koju ti je deda ostavio, a ne da trcis u grad i kukas kako nema posla... ali svi hoce 'leba bez motike i svi znaju kako je tamo negde, pa ni to tamo nije palo sa neba. Kad su Norvezani u onoj vukojebini mogli da stvore najhumaniju drustvo za zivot sto ne bi mogli mi na 45 paraleli. Za otvaranje firme drzava ti trazi 500 eura, sto potrosis za dvadeset izlazaka na splavove, a ostalo je stvar sposobnosti i rada, znam desetine ljudi koji su poceli biznis sa par hiljada evra-maraka a danas su pravi mali kapitalisti na kojima pociva ova zemlja.
Ko god hoce da ide neka ide gde mu je bolje, niko mu ne brani, od tih mozgova bez ideja i ovako nemamo koristi kao drustvao.  Smiley 1
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 41.0.2272.96
Citat
Kad su Norvezani u onoj vukojebini mogli da stvore najhumaniju drustvo za zivot sto ne bi mogli mi na 45 paraleli.

Kad otkrijemo da lezimo na nafti i gasu kao oni.. mozda.

Citat
a danas su pravi mali kapitalisti na kojima pociva ova zemlja.

..koji prijavljuju svoje zaposlene na minimalac jer su tako u mogucnosti  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Srbije vra Idem

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.