Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: I gradjaninu Karadjordjevicu isecena struja pred slavu :(  (Pročitano 14157 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.80
Sramota je zbog toga sto sve drzave izdvajaju i to dosta novca za kojekakve gluposti a ovi nasi ne mogu ni struju da im plate. Engleska izdvaja 44 miliona, ej 44 miliona i ponose se tim. Sramota.

A sto stati na struji?

Sramota je sto im se naplacuje voda, komunalije, sto placaju porez, sto im drzava ne placa svakodnevno pedikire, manikire, crnce da im masu lepezama. Pa onda svakom meseca da ih salje negde na egzoticna putovanja o nasem trosku...

Jer zaboga, sramota je da monrahijski paraziti sami placaju kao svi mi drugi...

Sine, ti si taj koji kaki.

Naravno da ne treba stati na struji.Treba im bar obezbediti pristojan zivot da se posle ne bi zgrazavali kao sa Jovankom Broz. A 5 000 000 za Srebrenicu moze...

Da se razumemo, ni meni se ne svidjaju Karadjordjevici ali ovo "gradjanin Karadjordjevic" nije ok. Koliko je Brozovih vila izdrzavano?

Ostala je vidimo stara komunisticka metoda da se za vreme najvecih svetkovina, slava, sluzbi u crkvama ljudima namerno iskljucuje struja i da se na taj nacin gradjani omalovazavaju .Ti isti, koji im iskljucuju struju su oni koji su im oduzeli sve, samo sto danas vladaju crveni sinovi i unuci

Nemoj da me mesas sa komunistima. Ni Titovi naslednici ne smeju da imaju nikakve posledice kao ni Karadjordjevici,

Struju moraju da placaju, i sve ostale komunalije kao i svi gradjani. Kad budemo monarhija onda nek se promeni.

Tito je placao struju? Mislis da Vucic placa struju?

Ajde ponovo procitaj sta sam napisao posto nisi razumeo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.80
Licno, ne kapiram postojanje monarhija u 21. veku. Tj. ne kapiram postojanje ovih pro forme monarhija, u kojima je monarh ikebana. Znam da je to iskljucivo pitanje ocuvanja tradicije, ali ne mogu da shvatim da tradicija ima toliku moc, da i u 2015. godini institucija monarha u  mnogim razvijenim drzavama opstaje, pa cak i u kolevci parlamentarizma. Pomisao da u 2015.godini nekolicina ljudi uziva privilegovan status samo zato sto im je predak pre x stotina godina dosao na vlast, mi je ogavna. To se kosi sa svim principima modernog demokratskog drustva, a opet uspeva da koegzistira sa njima. Meni je to prosto neshvatljivo.

To je to. Nemam sta da dodam.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.80
Pa posto se uvek istice da Amerika postoji samo 200 i nesto godina, toliko postoje i Karadjordjevici...

Mislim, ako se neko smeje Amerima, onda treba i sebi. Smiley
posto nikakvu drzavnu i pravnu tradiciju sem samog postojanja drzave, moderna srpska drzava ne bastini iz srednjevekovne srbije, slobodno mozemo reci da su SAD starije od srbije.
SAD priznata nezavisnost 1783. deklaracija nezavisnosti 1776.
Srbija priznata nezavisnost 1878. drzava obnovljena kao medjunarodno priznata vazalna knezevina 1830. prvi ustanak poceo 1804.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.80
Licno, ne kapiram postojanje monarhija u 21. veku. Tj. ne kapiram postojanje ovih pro forme monarhija, u kojima je monarh ikebana. Znam da je to iskljucivo pitanje ocuvanja tradicije, ali ne mogu da shvatim da tradicija ima toliku moc, da i u 2015. godini institucija monarha u  mnogim razvijenim drzavama opstaje, pa cak i u kolevci parlamentarizma. Pomisao da u 2015.godini nekolicina ljudi uziva privilegovan status samo zato sto im je predak pre x stotina godina dosao na vlast, mi je ogavna. To se kosi sa svim principima modernog demokratskog drustva, a opet uspeva da koegzistira sa njima. Meni je to prosto neshvatljivo.

Sto se ostalog tice, smatram da Hrvatsku treba razoriti.

To je pitanje ocuvanja tradicije i stabilnosti drzave. Sire narodne mase su se navikle na postojanje kralja i kraljica, sklanjati ga sada nemoze biti korisno a moze samo da steti.

Ako mislis na Englesku, ona je u 17. veku bila republika posle burzoasko-kapitalisticke revolucije koja je pogubila tadasnjeg kralja Karla ali je parlament kasnije vratio kralja kao politicku figuru jer mu je bilo lakshe da preko njega vlada. To je bilo doba Protektorata.

Demokratski principi, narodna skupstinska vlast i jednakost rodjenje su Francuskoj revoluciji i nemaju nikakve veze engleskim parlamentarizmom niti je Engleska preterano bila pogodjena demokratskim idejama u to vreme kada su se one ustanvoljavale kao nadasve poznato ideolosko orudje.
« Poslednja izmena: 15. Dec 2015, 20:10:04 od WSeeker »
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 53
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
Pa posto se uvek istice da Amerika postoji samo 200 i nesto godina, toliko postoje i Karadjordjevici...

Mislim, ako se neko smeje Amerima, onda treba i sebi. Smiley
posto nikakvu drzavnu i pravnu tradiciju sem samog postojanja drzave, moderna srpska drzava ne bastini iz srednjevekovne srbije, slobodno mozemo reci da su SAD starije od srbije.

Besmislena sintaksa i glupost. Nepismeno. Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 42.0
dakle ovo je tvoja reakcija. nemoralna i besmislena. usmerena na neke ljude koji su nekad nesto pozitivno rekli o titu, tvojoj opsesiji

Дакле, Дабиша испада да ипак ниси аутистичан, јер би и најаутистичнији лик скапирао шта сам хтео да кажем, него си само безобразан. Тако да не греше они који се не расправљају са тобом него те само напушавају.

ono sto zoves ironijom nije ironija nego rezultat potrebe da vodis svoj, kako neko rece, krstaski rat

А ти што водиш овде на форуму свој либерални крсташки рат, то је ОК, и када те неко прозива због тога ти кмечиш као нека мала девојчица.  Smile

П.С

srbi su u velikom broju bili korumpirani poltroni i tokom celog XIX veka i kraljevine jugoslavije, za sta postoji more dokaza. mnogi tvrde da je u pitanju nasledje turskog uticaja na formiranje tog "nacionalnog karaktera"

da ne pominjemo da je platon u ''drzavi'' izneo takoreci fasisticke stavove

Ко о чему, човек са фашистоидним ставовима неког прозива за фашизам.... Smile

А све се то прикрива либерализмом...

P.S

da u 2015.godini nekolicina ljudi uziva privilegovan status samo zato sto im je predak pre x stotina godina dosao na vlast, mi je ogavna. To se kosi sa svim principima modernog demokratskog drustva, a opet uspeva da koegzistira sa njima. Meni je to prosto neshvatljivo.

Па не знам, јер у Србији нпр. власт држе деца комунизма или имају прилегован друштвени статус. Рецимо династија Капичић, онда нпр. Мића Јовановић, син Божина Јовановића, Титовог функционера, да не говоримо о нашим глумцима који су у суштини породични кланови итд...

Чак штавише, управо су југословенски комунисти завели породично-трибални систем наследне власти по олигархијском начелу и на свим нивоима.

Већина наших познатих уметника су били деца функционера. Тешко да ћете ту наћи децу из радничке класе а.к.а "крезубог и непросвећеног народа".

А на Западу праву финансијску моћ држе разни Рокфелери, Ротшилди и др. екипа, који такође имају великог утицаја на политику. Онда имамо политичке династије Кенедијевих, Бушових, Клинтонових и др. приче.

И све то у 21. веку.

Мали пример, узмимо некадашњег председника Француске Николу Саркозија:

https://en.wikipedia.org/wiki/Family_history_of_Nicolas_Sarkozy

Испада да је пореклом из аристократске и богаташке фамилије.

Његов брат је успешан банкар:

https://en.wikipedia.org/wiki/Olivier_Sarkozy

« Poslednja izmena: 15. Dec 2015, 20:43:50 od ganderoleg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Citat
posto nikakvu drzavnu i pravnu tradiciju sem samog postojanja drzave, moderna srpska drzava ne bastini iz srednjevekovne srbije

Dabiša sirijsli brate...prošetaj malo,uzmi nešto večeraj,restartuj komp bilo šta...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.80
srbi su u velikom broju bili korumpirani poltroni i tokom celog XIX veka i kraljevine jugoslavije, za sta postoji more dokaza. mnogi tvrde da je u pitanju nasledje turskog uticaja na formiranje tog "nacionalnog karaktera"

a ako kazem da su danas veliki broj srba korumpirani poltroni, jel i to fazizam?
ili naprotiv ocigledna cinjenica i jedan od uzroka nase bede
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
Zaboravio novcanik u englesku...
Neka on bude kralj ali u svoja cetiri zida!!!1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 42.0

a ako kazem da su danas veliki broj srba korumpirani poltroni, jel i to fazizam?
ili naprotiv ocigledna cinjenica i jedan od uzroka nase bede

А ако би неко на пример рекао да је велики број Јевреја склон махинацијама и корумпирању читавих друштава, јел и то фашизам?

А ако би неко рекао да велики број Рома чине нерадници и лопови, јел и то фашизам?

И да су то очигледне чињенице које су један од узрока наше беде...

Smile

Али Дабиша, знамо да си типични либерални лицемер на куб, јер на другим темама када неки људи на сличан начин праве стереотипе о другим нацијама или религијама које наравно нису хришћанство, ти ту одмах скачеш и кмечиш како није у реду правити стереотипе и сврставати људе у категорије. Али пошто су стереотипи о народу из ког потичеш (уколико предпоставимо да си Србин пореклом), онда је то ОК и тако либерално.

Ок, сада ћеш вероватно покушати да пребациш на мене оптужбе да сам тврдио нешто слично, али хтео бих да те подсетим да ја нигде нисам тврдио да сам либерал, прогресивац нити борац против предрасуда, као ти Дабиша и стога не могу бити оптужен за лицемерје или недоследност.

Али боли тебе туки за доследност, важно је да ти самом себи делујеш либерално и просвећено, ко шиша логичну конзистентност, моралну доследност и остале реакционарне и заостале будалаштине. Ипак је ово постмодерни 21. век.  Smile
« Poslednja izmena: 15. Dec 2015, 20:56:34 od ganderoleg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.214 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.