Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Гори дискотека у Новом Саду, шесторо мртвих  (Pročitano 25642 puta)
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Marić: "Kontrast" nije imao upotrebnu dozvolu

Objekat u kome je bila smeštena diskoteka "Kontrast" nije imao upotrebnu dozvolu sa stanovišta zaštite od požara, niti dozvolu za rad, izjavio je danas načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.
U požaru u novosadskoj diskoteci poginulo šestoro mladih

"Taj objekat ne samo da nije imao upotrebnu dozvolu sa stanovišta zaštite od požara, već uopšte nije imao upotrebnu dozvolu za rad", rekao je Marić u emisiji "Jedan na jedan" Televizije Vojvodina.

Marić je kazao da je siguran da se požar sa takvim tragičnim ishodom ne bi dogodio da je u diskoteci bilo 150 ljudi, koliko je ona mogla da primi, a ne 350.

U požaru u novosadskoj diskoteci u nedelju u dva sata ujutru poginulo je šestoro mladih - tri devojke i tri mladića. Policija je odredila mere zadržavanja za vlasnika tog objekta i dvojicu zakupaca.

Marić je ponovio da je kontrolni pregled "Kontrasta" izvršen krajem 2011. godine i da je tada napisana prekršajna prijava zbog nesprovođenja zakonskih odredbi zaštite od požara.

U toj istrazi se pominje i "nekakva krađa struje", što bi moglo imati i veze sa kvarom instalacija ispod bine, napomenuo je Marić i ukazao da nijedan protivpožarni aparat u diskoteci nije radio.

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a naveo je da u požarima u ugostiteljskim objektima u Srbiji godišnje strada oko 200 ljudi i da je taj broj konstantan u poslednjih nekoliko godina.

Marić je najavio da će naređenje ministra Ivice Dačića o vanrednoj kontroli svih ugostiteljskih objekata u Srbiji sprovesti 250 inspektora, koji će tokom kontrole "sve svoje druge obaveze staviti po strani".

Marić je izneo i niz problema sa kojima se susreće služba kojom rukovodi, pomenuvši da u Srbiji ima 3.000 vatrogasaca, a da je potrebno 8.000.

Izvor: Blic

E pa sada neka lepo inspektorcici odgovaraju zajedno sa vlasnicima objekta/diskoteke...
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Linux
Browser
Opera 12.00
stanislave ... opet si lupas gluposti i trcis pred rudu po obicaju.

Ti sprinkler sistemi imaju osobinu da reaguju na odredjenu temperaturu, ili dim, ili naglu promenu temerature ... cak i na bljesak. A posledica je da se ukljucuju lokalno ... ne odjednom svi nego deo gde je kriticna vrednost dostignuta ... i ocajni su u slucaju pozara koji se brzo sire ... jer kako sekventno reaguju ne stizu da sprece sirenje pozara. Tako da su i hidrant i pp aparati logicniji izbor za ovakav prostor.

u ovom slucaju jedina prava pomoc ovima unutra je bilo jos izlaza.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.142
mob
Apple 15
Citat
Marić: "Kontrast" nije imao upotrebnu dozvolu

Znaci, kriv je grad Novi Sad...

Citat
Marić je najavio da će naređenje ministra Ivice Dačića o vanrednoj kontroli svih ugostiteljskih objekata u Srbiji sprovesti 250 inspektora, koji će tokom kontrole "sve svoje druge obaveze staviti po strani".

Ovo je ludilo... zaista... sad ce da trkeljisu kafice, umesto da jure lopove...

Gljivice, sedi dole - 1

@Bambina

Moja je neka teorija da su ga mozda pozvali da izigrava protivpozarni zid u slucaju da dodje do eskalacije pozara... moze komotno da prodje kao dva i vise dzakova peska... a i nosi tu suntavu jaknu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Ma da bre .... ulete u raciju, i traše prah .... beli ... u PP aparatima Smiley Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.142
mob
Apple 15
Mladi sportista zbog otkazanog meča ostao u Novom Sadu i ugušio se u požaru

Ekipa "Blica"    | 02. 04. 2012. - 21:03h   11:36h | Foto: KAF Mamuti Kikinda    | Komentara: 0
Renato Vuković (21) iz Kikinde, šesta žrtva jezive tragedije u novosadskoj diskoteci "Kontrast", kobnog dana je trebalo da bude u Sremskoj Mitrovici, na utakmici američkog fudbala kojeg je godinama trenirao. Međutim, zbog otkazivanja meča i želje da sa prijateljima proslavi položeni ispit, mladić je te večeri izašao u diskoteku.

Renato Vuković se ugušio u toaletu u prizemlju objekta, svega nekoliko metara udaljen od izlaza

Da tragedija bude veća Renato Vuković se ugušio u toaletu u prizemlju objekta, svega nekoliko metara udaljen od izlaza. Kako kažu njegovi saigrači, zbog toga što je pokušao da spase svoju devojku, zarobljenu u toaletu, a kada je video da je to nemoguće, bilo je kasno da se on spase.

Renato je sa saigračima iz Kluba američkog fudbala “Mamuti” iz Kikinde u subotu trebalo da bude na terenu, nakon čega bi otputovao u Šabac, kako bi vikend proveo kod cimera sa kojim studira.

Blokada puteva u Vojvodini i želja da sa prijateljima proslavi ispit koji je prethodne nedelje položio sa desetkom doveli su ga u diskoteku “Kontrast”.

Odličan student, planirao nastavak studija u Milanu
Renatov ujak Duško Miličić i tetka Svetlana Stari kazuju kako je ovaj sportista bio izvanredan student sa svim desetkama u indeksu .
- Završio je gimnaziju u Kikindi gde je bio odličan učenik, a sada i veoma dobar student. Imao je velike planove. Želeo je da ode u Milano na dalje studije - kažu neutešni rođaci.
- U svemu je bio izuzetan. Bio nam je ponos. Majka je znala da je Renato izašao u grad to veče, pa kad je u nedelju ujutro na televiziji čula za tragediju odmah ga je zvala telefonom, ali se on nije javljao. Odmah je autom otišla u Novi Sad, ali ga nije našla u stanu u kojem je živeo. Od njegovih drugova je saznala da se dete ugušilo u dimu, u toaletu – priča kroz suze Renatov ujak Duško Miličić.

Renatovi saigrači iz kluba nisu mogli da poveruju kada su čuli da je njihov prijatelj nastradao u požaru.

- Svi smo u šoku. Nikada se nismo suočili ni sa čim sličnim od kada je klub formiran. Zaista je jako teško naći reči u ovakvom trenutku. Ostaće upamćen kao veoma snažan, posvećen i odlučan igrač, lepo vaspitan čovek, uvek nasmejan i posvećen timu i saigračima. Izgubili smo prijatelja, saigrača, a pre svega brata. Čuli smo da je pokušao da spasi svoju devojku, koja je ostala zaglavljena u toaletu. Kada je video da ne može ništa da uradi, krenuo je ka izlazu. Na žalost, sa sekundom zakašnjenja - rekao je Mirko Jočić, predsednik kluba američkog fudbala “Mamuti”.

Srpska asocijacija američkog fudbala izrazila je najdublje saučešće porodici Vuković i saigračima preminulog Renata, a doneta je i odluka da svi mečevi narednog vikenda počnu sa minutom ćutanja “u znak poštovanja prerano otišlog oklopnika”.

Živeo sa majkom
Renato je živeo sa majkom Snežanom u Ulici kralja Petra prvog u Kikindi. Komšije i najbliža rodbina, šokirani tragedijom, kažu da je Renato bio divan mladić, lepo vaspitan, visok, zgodan i vrlo lep. Majka Snežana juče je bila u Novom Sadu, pa se rodbina okupila u kući njene majke, Renatove bake Dragice Miličić u Kosovskoj ulici.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

use your illusion

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2059
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Zaista mi je zao ovih devojaka i momaka...  Smile
Mislim da u trci za profitom mnogi ne postuju elementarne uslove rada. Sto jeftinije, sa manje ulaganja, ofusari - ko ce to da vidi  - sistem...I to je tako ne samo u ovoj bransi, vec u gotovo svim segmentima drustva. Goreli su i stanovi u nadogradnji, ceo sprat u bolnici D.Misovic...
Licno mogu da vam nabrojim desetak mesta za provod u BG, gde bi u slicnoj situaciji stradali gotovo svi koji bi se zatekli u lokalu(diskoteci, klubu i sl.)...
IP sačuvana
social share
There is no kick without old ... guy
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.142
mob
Nokia 6220
E pa sada neka lepo inspektorcici odgovaraju zajedno sa vlasnicima objekta/diskoteke...
Zasto inspektori? Ako je ova izjava tacna, oni su svoj posao zavrsili, tj. napisali su prijave. Problem je sudija kome taj predmet verovatno sluzi da na njemu jede burek na pauzi. Ili je iza duboko u nekom podrumu iza magicnih vrata, kao i vecina prijava protiv bahatih ljudi sa vezama u vlasti  Smile
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17676
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.0
Избегавам ову тему, не могу да схватаим да је толики јавашлук и да се о основним прописима за отварање не води ни мало рачуна!
Деца изашла у дискотеку и... Smile

Јадни родитељи  Smile
« Poslednja izmena: 03. Apr 2012, 08:24:55 od _enigma_ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Pritvoren još jedan zbog požara u "Kontrastu"

Novosadska policija privela je Miroslava P. (50) iz Gospođinaca, zbog sumnje da je saizvršilac u krivičnom delu teško delo protiv opšte sigurnosti, a u vezi sa krivičnim delo izazivanje opšte opasnosti u diskoteci "Kontrast".

Miroslavu P. je određena mera zadržavanja od 48 sati, rekla je portparol Policijske uprave Novi Sad Mileva Tomić agenciji Tanjug.

Ona je dodala da se Miroslav P. tereti kao saizvršilac u krivičnom delu u diskoteci "Kontrast", zbog čega su već uhapšeni vlasnik diskoteke Alojz G. (68) i dvojica zakupaca, Slaviša S. (48) i Dejan R. (36).

Vlasnik diskoteke i dvojica zakupaca diskoteke, u kojoj je u požaru nastradalo šestoro mladih, sutra će biti privedeni na saslušanje dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.

Utvrđeno je da je požar prouzrokovan neispravnim električnim instalacijama ispod drvene bine u tom ugostiteljskom objektu, kao i da objekat u kome je bila smeštena diskoteka "Kontrast" nije imao upotrebnu dozvolu sa stanovišta zaštite od požara, niti dozvolu za rad.

Izvor: Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Vikali su: "Ne želim da umrem ovako"

- Bio sam na spratu kod šanka. Kada sam video ljude kako izlaze, mislio sam da je tuča u pitanju. Primetio sam vatru koja je tek počinjala. Sa konobarom Saletom sam pomagao ljudima da izađu, bukvalno smo ih izbacivali napolje - priča Aleksandar Karov, konobar diskoteke „Kontrast”.

TRAGEDIJA - U momentu izbijanja požara u diskoteci se nalazilo oko 350 gostiju. U stampedu i haosu koji je nastao najteže je bilo onima koji su se našli na spratu lokala.

- Jedan od momaka je zatvarao vrata da dim ne bi ulazio i vikao kako ne želi da umre. Govorio sam mu da treba svi da idemo dole, ali on je nastavljao da viče: „Ne želim da umrem ovako!” Rekao sam im da pod hitno moramo napolje i da me prate. Trčao sam po sećanju jer se ništa nije videlo od dima. Teško sam disao. Okretao sam se da vidim da li me prate, ali od dima se ništa nije videlo. Napolju sam video da nema nikog - kaže Karov.

Požar je izbio oko dva sata posle ponoći i tada se u diskoteci nalazilo oko 350 gostiju. Vatra je prvo primećena na bini, a plamen je odmah zahvatio draperije koje su se nalazile oko bine. Stepenište koje vodi na sprat lokala nalazilo se uz binu, te je plamen ubrzo presekao put gostima koji su bili na spratu

- Vatra se proširila munjevitom brzinom. Bilo je užasno! Ljudi su se gurali, vrištali, skakali sa sprata da bi došli do izlaza - potreseno priča očevidac tragedije Lazar Ćupuna.

Zavladala je panika u kojoj su svi pojurili ka izlazu.

- Dva mladića sam izvukao napolje i pozvao hitnu pomoć, a zatim i vatrogasce. Nisam video da je iko povređen. Svi su pokušavali da izjure napolje, bio je pravi stampedo. Trebalo je 15 minuta da se isprazni klub. Požar se brzo raširio. Sumnjam da su i instalacije i prskalice izazvale požar - kaže menadžer Nikola M., dodajući da nisu mogli da nađu aparate za gašenje požara.

- Dva se nalaze kod bine, gde je i izbio požar, a treći za koji sam ja znao bio je spratu gde više nisam mogao da se popnem - kaže Nikola M.

U diskoteci su poginuli Tamara Miladinović, Marina Aničić, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović i Milena Dalmacija, koji su zagrljeni pronađeni u toaletu na spratu. U toaletu u prizemlju pronađeno je telo mladog Kikinđanina Renata Vukovića.

Komemoracija u Novom Sadu
 TUGA - Skrhani bolom, roditelji, rodbina i brojni prijatelji prisustvovali su komemoraciji nastradalih mladića i devojaka koja je juče održana u Skupštini grada. "Nema reči kojima bismo mogli da ublažimo bol porodicama nastradalih. Novi Sad vas nikada neće zaboraviti. Pronalaženje krivaca je naša obaveza i ljudska dužnost. Grad će insistirati na tome da svi odgovorni za ovu strašnu tragediju snose najstrožu odgovornost", rekao je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić. Dan žalosti, koji će u Novom Sadu trajati tri dana, podrazumeva prilagođavanje medijskog informisanja, programa ustanova kulture i sportskih manifestacija.

Ana Bebić skrhana bolom

BOL - Pevačica Ana Bebić nekoliko minuta pred izbijanje požara sa svojim plesačima sišla je s bine kluba „Kontrast“. Ana je zbog gutanja dima, ali i zbog stresa zatražila lekarsku pomoć.
 - Ani nije dobro, teško joj je. Izvukli su se za dlaku, izašli su na vrata među poslednjima. Njena najbolja prijateljica je poginula. Ona stvarno neće moći neko vreme da komunicira sa medijima, razumite je - rekla je sestra Ane Bebić.
 Nastradala Milena Dalmacija bila je Anina najbolja prijateljica. Milena je bila najmlađi doktor nauka u istoriji PMF, a nedavno je izabrana i za docenta na novosadskom Prirodno-matematičkom fakultetu.

Izvor: 24 Sata
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.