Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 05:16:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Golf 2 - cena?  (Pročitano 59828 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
HTC Tattoo
Па нисам ни говорио о ценама за двојку него за аудија, прочитај пажљивије. Иначе у питању су цене из новуса од пре две године које су мени речене кад сам дошао да се распитам.

П.С.Да напоменем да сам и ја узео хомокинетички за 50 еура наравно не оригиналан аудијев пошто ми није падало на ум да бацам паре у ауто који сам продавао.  Smile
Originalni delovi jesu skuplji,ali odneseš stari deo u Autokomerc i novi dobiješ u pola cene.Veoma korektno od vw. Smile Smile Smile

Da li si siguran da je i taj nov? Možda je i to prepravljani neki stari kao taj sto si odneo?

Deo koji dobiješ ima i garanciju koja važi kao da si kupio deo bez vraćanja starog..Znači,isto. Smile

Па и тај хомокинетички који сам ја платио 50 еура је имао гаранцију 100.000 км па није оригиналан.
Ni ja nikad nisam nosio delove u automkomerc,kad se odbije pola cene,dobiješ neku sličnu cenu kao kad kupuješ deo u prodavnici,ali npr. ako ti crkne boš- pumpa kod dizela,nju ne možeš da kupiš po prodavnicama,pa onda tu staru odneseš u autokomerc i  drugu sa garancijom dobiješ u pola cene,a to je mora se priznati,mnogo bolja varijanta,nego da ti ovi domaći majstori rade reparaciju,ili da kupiš polovnu,koja je skinuta sa nekog stranca.

Delovi koji se rade u Nemačkoj a nisu fabrički,sličnog su kvaliteta kao i fabrički delovi,čak ima primera,ako se nešto u originalnom delu pokaže kao slabost,oni prave izmene,npr. sad sam skoro menjao gumice balans štangle,i kod golfa originalne su bile slaba strana,a ove što sam kupio malo su drugačije,ustvari,napravljen je još jedan žljeb u sredini da bi bile dugotrajnije(ko je menjao gumice na golfu IV,zna o čemu govorim)isto je i za silent blokove.Još jedan primer,bmw 3 iz 93,94,95 njoj su slaba ramena napred i često crkavaju,e,sad, u Nemačkoj ima da se kupe ramena od njihovih privatnika koja su skuplja nego originalna ali garancija na njih je 30 god.  Smile Ovo sam čitao u nekom časopisu.U svakom slučaju,svaki Nemački proizvođač kad pravi deo mora da ispoštuje standarde kvaliteta koji su u Nemačkoj na visokom nivou,za razliku od delova iz Turske i Kine. Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
LG 4X HD
Ovako ide pricha  Smile  ,pre 3  1/2 god. reshim ja da vreme da kupim drugi auto i dozvolim svom renou 4 da umre dostojanstvenom smrcu.Kao i svaki Srbin,krenem ja da trazim golfice zaintrigiran bajkama koje se prichaju o njemu.Idem ja tako na bubanj potok,obidjem pola grada jureci golfove iz oglasa...Svaki put se vracam sve razocharaniji,izlupane krntije,sa iscepanim enterijerom,sa milionima kilometara pod tochkovima,od bilo kakve opreme ni traga ni glasa a cene oko 3000 e,ono shto iole vredi ide i preko 4 soma na moje zaprepashcenje.
Skoro da sam bio odustao od kupovine automobila kad mi kaze cale jedan dan "aj da bacimo oko na jednog Volvo-a,tu je blizu". Ma daj,kakav bre Volvo jesi lud mislim ja ali ajde da udovoljim ocu,on se lozi na takva kola.
Kad sam video auto  Smile  ,kao chasha,opremljen bolje nego li pola novih automobila danas...servo,maglenke,manuelna klima,podeshavanje volana,el. podizachi,elektrichni retrovizori sa grejachima,i josh par genijalnih sitnica kao shto je recimo svetlo na bravi u vratima da mozesh nocu da pogodish lakshe rupu,i isto takvo svetlo na kontakt bravi.
Sve to u odlichnom stanju,i motor i limarija.Cena 2900 (trazio chovek 3000 )
Ja sam ga vozio dve ipo godine i malo jache,sada ga vozi moj cale.Otkako ga mi imamo preshao je oko 40 000 km.
Kvarovi?Sem homokinetichkog zgloba koji je slomio moj cale nasilnichkim ponashanjem nije ih bilo.Ja ga nijednom nisam odvezao u servis.
Poenta...najjeftiniji za odrzavanje je onaj auto koji se ne kvari,cena delova je sekundarna stvar.
Vreme je novac,pa u cenu polovnog golfa treba i urachunati vreme koje si proveo u servisu bez obzira shto su delovi bili jeftini.Te sate i sate si mogao da utroshish da neshto zaradish.Treba uzeti u obzir i udobnost korishcenja auta,ne morash da dobijesh upalu mishica svaki put kad treba da ga smotash u mestu,bolove u ledjima od raspalih sedishta...itd   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
HTC Tattoo
Imam i ja istu takvu,priču,vozio golf 2 1986 god.,za 3 god. sam sa njim prešao oko 150.000 bez kvarova i prodao ga za iste pare,ali nisam iz toga zaključio da je volvo sranje??? Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia ispo iz modu
Дилетант јеси ти таксиста? Или си тог голфа купио '87?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
Imam i ja istu takvu,priču,vozio golf 2 1986 god.,za 3 god. sam sa njim prešao oko 150.000 bez kvarova i prodao ga za iste pare,ali nisam iz toga zaključio da je volvo sranje??? Smile

golf prešo 150.000 bez generalne, ajde molim te...
IP sačuvana
social share
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
HTC Tattoo
Дилетант јеси ти таксиста? Или си тог голфа купио '87?
Ja prelazim godišnje 40-50 hilj.,sve za svoju dušu,ranije sam držao neke trafike,pa sam auto koristio i za nabavku.Golfa 2 sam vozio od 98-2001,trojku od 2001 do 2004,a 4 od 2004(sa njom sam prešao manje po godini,do sad sam prešao sa njom oko 120.000,i ukupno sa ta tri auta sam prešao oko 450000 hilj. km.Možda koji kilomerat više,ovo od oka govorim i zaokružijem ccifre.

Ja sam bio 7 vlasnik tog golfa,kad sam ga kupio imao je 120000 hilj na satu,a realno ko zna koliko km.i na to sam prešao 150000 hilj. Smile

I nikad ni jedan motor nisam otvarao.

Pa nek mi neko priča o nekim Italijanima i Francuzima. Smile
« Poslednja izmena: 06. Mar 2008, 13:23:53 od diletant »
IP sačuvana
social share

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1467
Zastava sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 5800xpress

moj golf mk2 1.6 b ima oko 180 k,kompresija u granicama fabrike,redovno i adekvatno odrzavanje,jos 3 puta ovoliko moze preci.za cijenu dijelova,definitivno vidim da ovdje ljudi ne razlikuju pojam originala.imas firme koje plasiraju dijelove za prvu ugradnju.takve firme potpisuju ugorove sa odredjenom auto industrijom o snabdjevanju.itso tako,imas na npr. firmu delphi,luk i sl. koje rede extra dobre zamijenske dijelove.druga prica je sto 90 % ljudi kupuje falsiranu repliku delphia i slicnih marki.
IP sačuvana
social share
kad jedan papak umre,rode se dva!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia ispo iz modu
Дилетант то што ти ниси отварао мотор не мора ништа да значи. На ту тему можемо до сутра да полемишемо и да наводимо примере и нећемо ништа закључити. Ја сам рецимо имао југо који је прешао (док га нисам продао) непуних 170 к и није му отваран мотор, а знам људе (а сигурно их и ти знаш) који су на мање од 80 к отварали мотор. То је све релативно, може, а и не мора. Био је онај матори на тв-у који је са двојком прешао око 960к и није радио генералну па то не значи да ће сваки да пређе толико. Гомила људи није прешла ни 200 к.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
HTC Tattoo
Дилетант то што ти ниси отварао мотор не мора ништа да значи. На ту тему можемо до сутра да полемишемо и да наводимо примере и нећемо ништа закључити. Ја сам рецимо имао југо који је прешао (док га нисам продао) непуних 170 к и није му отваран мотор, а знам људе (а сигурно их и ти знаш) који су на мање од 80 к отварали мотор. То је све релативно, може, а и не мора. Био је онај матори на тв-у који је са двојком прешао око 960к и није радио генералну па то не значи да ће сваки да пређе толико. Гомила људи није прешла ни 200 к.
To sve zavisi kako održavaš auto,i većina kod nas je sa lažnim kilometražama,tako da i nemaš predstavu koliko su realno prešli.Kad sam prodao 3,prodao sam je drugaru,imala je preko 250000 na satu,on je bio tanak sa lovom,sipao najbednije ulje,nije ga menjao na vreme,sipao vodu umesto G11 i posle 30000-40000 hilj,i pukne mu glava motora,stavio je neku polovnu,prešao je sa njom još 30000 hilj i menjao je za golf 3 kabrio.Taj lik što je uzeo od njega i danas je vozi.

Sve zavisi kako ga održavaš,ko sve servise radi na vreme,neće imati problema,ali,većini naših ljudi je mnogo da daju 70-80 evra za servis,pa kupe ulje za 250 din. i naravno da skrate vek motora.
I to je glavni problem kupovine automobila kod nas.

Isto tako,lik kod mene kupi 3,belu,kupio od nakupca,auto udaren od pozadi,loše odrađen,zadnja levo štop svetlo krivo stoji,ulazi mu voda u kabinu,motor u žalosnom stanju,motor mu rikne posle 30000-40000 hilj.Znači,zavisi šta kupiš.

Sad za četvorku za ovih 120000 hilj,radio sam redovan servis 15-ak puta(pomnoži to sa 70-80 evra),menjao sam gume,akumulator,gumice balans štangle,silent blokove,uradio sam veliki servis(300evra),zamenio sam set kvačila(200 evra plus ruke).Znači,u auto mora da se ulaže da bi te služio,ko to ne radi,sledeći koji kupi auto od njega,najebao je.
IP sačuvana
social share

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Burn the tire, not your soul...

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4377
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Nokia N73 Music

e, bre, ja imao Jettu '92, to mi bio drugi auto u taxiju, presao sa njom 170000 bez kvara...(pre mene imala 80000 na satu, vozio je neki matori..) al zato ledja nisam osecao kad se vratim kuci...
a, o Francuzima cu da pricam... jer sam presao vise nego sa tom Jettom, matoriji sam, a odmorniji...  Smile
imam kolegu koji je vozio Golfa 2 1.6 TD, '92 presao sa njim 180000 i proveo pola zivota u servisu, a onda naleteo na odlican 405 Break, iz '94, imao 120 000 na satu, presao sa njim jos 180 000, bez kvara i posle njega kupio 406 kad i ja. evo, sad ima 270 000, uz redovno i dobro odrzavanje - bez kvara.
(skoro) svaki auto ce te sluziti onako kako ga odrzavas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 05:16:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.