Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Гејтсова фондација жели да ГМО храном нахрани гладне А  (Pročitano 7215 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Ja to vidim ovako.. kada bi svi crnci i Azijate bolje ziveli i radili na sebi, ostvarivali bolju zaradu i uslove zivota, vise ne bi imao ko da pravi patike i delove za Kristala i njegove drugare prosvecene...

Lenji Zapadnjak koji krsi prste od socijalne pomoci i dane provodi na YT dobija konkurenciju sa kojojm ne moze da se izbori jer je superiorna rasa... zato... ostavimo ih da se prirodno medjusobno zderu... Wink

To stoji. Naravno, da nema kineza, pakija, indusa... onda bi zapadnjaci angažovali nas slovene da im obavljamo te radnje, kao što već i rade. Ali naravno, onda ne bi patike koštale 40, nego 60 evra.
Mada, s druge strane... nekada je televizor pravio Amer i koštao je (lupiću) 500 današnjih dolara. I trajao je 30 godina i tek onda bi se bacio. Sada kinez za amera pravi televizor za 200 dolara, al zato traje tri godine, i onda bude bačen, nakon čega 60% delova ode u reciklažu ali preostalih 40% ostaje da stoji na nekoj deponij (jer još nemaju isplativ način da recikliraju indijum koji se stavlja u monitore) i zagađuje planetu. Tako da obrni okreni, neku cenu uvek plaćaš, samo zavisi u kom obliku. Nekad je sve koštalo više para, sad košta više zagađenja.
Naravno, moguće je i jedno i drugo, da svi živimo bolje i čistije, a sa znatno manje razlika, al to je priča za neko normalnije i razumnije čovečanstvo tamo negde za par hiljada godina.  Smile  Smile Ako uopšte preživi do tada.

Slažem se i sa ostalim.

Što se tiče placa u selu, kad god sam bio u takvim uslovima, bilo mi je lepo. Naravno jedno je odmor a drugo život i naravno da ne može neko ko je juče došao tu da bude produktivan kao neko ko ceo život to radi. Ali ovako meni se ne gadi to. Samo što sad nisam u mogućnosti da to radim. Možda tamo kasnije. Ali sve je više ljudi koji maštaju o sličnom. Štaviše, imam neko ludo predviđanje da kao što sada svi jure da dođu u Beograd, tako će za 10 godina svi gledati da se iz njega sklone. Ne baš da se vrate u pravo selo i njivu, ali da se malo ''ruralizuju''. Jer će Beograd postati prenatrpan a i hrana će biti na ceni pa će se ljudi delimično vratiti poljoprivredi. Mislim to je neko previđanje, ko zna dal sam u pravu. Al u svakom slučaju, meni je to sasvim ok ideja, al sve u svoje vreme. I mesto.
« Poslednja izmena: 03. Feb 2016, 18:46:22 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Занимљиво је да би од забране ГМ хране највише штете имале пољопривреде попут руске која жели да буде предводник у производњи генетски немодификоване хране. У том случају би могли да се опросте од очекиваних виших цијена за своје производе.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Ja to vidim ovako.. kada bi svi crnci i Azijate bolje ziveli i radili na sebi, ostvarivali bolju zaradu i uslove zivota, vise ne bi imao ko da pravi patike i delove za Kristala i njegove drugare prosvecene...

Lenji Zapadnjak koji krsi prste od socijalne pomoci i dane provodi na YT dobija konkurenciju sa kojojm ne moze da se izbori jer je superiorna rasa... zato... ostavimo ih da se prirodno medjusobno zderu... Wink

To stoji. Naravno, da nema kineza, pakija, indusa... onda bi zapadnjaci angažovali nas slovene da im obavljamo te radnje, kao što već i rade. Ali naravno, onda ne bi patike koštale 40, nego 60 evra.
Mada, s druge strane... nekada je televizor pravio Amer i koštao je (lupiću) 500 današnjih dolara. I trajao je 30 godina i tek onda bi se bacio. Sada kinez za amera pravi televizor za 200 dolara, al zato traje tri godine, i onda bude bačen, nakon čega 60% delova ode u reciklažu ali preostalih 40% ostaje da stoji na nekoj deponij (jer još nemaju isplativ način da recikliraju indijum koji se stavlja u monitore) i zagađuje planetu. Tako da obrni okreni, neku cenu uvek plaćaš, samo zavisi u kom obliku. Nekad je sve koštalo više para, sad košta više zagađenja.
Naravno, moguće je i jedno i drugo, i da svi živimo sa znatno manje razlika, al to je priča za neko normalnije i razumnije čovečanstvo tamo negde za par hiljada godina.  Smile  Smile Ako uopšte preživi do tada.

Slažem se i sa ostalim.

Što se tiče placa u selu, kad god sam bio u takvim uslovima, bilo mi je lepo. Naravno jedno je odmor a drugo život i naravno da ne može neko ko je juče došao tu da bude produktivan kao neko ko ceo život to radi. Ali ovako meni se ne gadi to. Samo što sad nisam u mogućnosti da to radim. Možda tamo kasnije. Ali sve je više ljudi koji maštaju o sličnom. Štaviše, imam neko ludo predviđanje da kao što sada svi jure da dođu u Beograd, tako će za 10 godina svi gledati da se iz njega sklone. Ne baš da se vrate u pravo selo i njivu, ali da se malo ''ruralizuju''. Jer će Beograd postati prenatrpan a i hrana će biti na ceni pa će se ljudi delimično vratiti poljoprivredi. Mislim to je neko previđanje, ko zna dal sam u pravu. Al u svakom slučaju, meni je to sasvim ok ideja, al sve u svoje vreme. I mesto.

Pa to predvidjanje vec se ostvaruje... posebno generacija nasih roditelja bezi iz grada... Zato sam i rekla da zaintersujes svoje za tu ideju... bar kao odmor i vikend...

Stvar je u tome sto tek tad u glavi postavis neke stvari i shvatis koliko je bogatstvo zemlja... i koliko je to pravo malo cudo da odgajis prvu sezonu svog voca i povrca... i tako.... prvih par godina je katastrofa... ali onda.. prorade geni...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Ja sam uvek bio pri stavu da je od svih investicija i resursa, zemlja jedna od najboljih.
Al verujem da je tek poseban osećaj kad napraviš svoj prvi paradajz na njoj. I nazoveš ga Đole.  Smile
« Poslednja izmena: 03. Feb 2016, 18:51:45 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
Kada vam osoba poput Anee kaze da ste eugenicar, to samo moze da bude kompliment. : )) Osoba koja se javno zalaze za kontrolu populacije sa svojim psiho mentorima u fazonu Gejts, Bil i drugih, nekom kaze da je eugenicar : )

Pa pogledajte istoriju Rokfelera npr. Svi sarsdjivali sa Hitlerom i finansirali eugeniku...

Ako se vratis na pocetak, videces da je protest ovih paranoika usmeren na to sto se primenom savremenog lecenja i boljih uslova zivota i ishrane smanjuje stopa rasta u Africi i Aziji.
Stvarno? : ))
Hrane ih "hranom" za koju ne psotoje validni rezultati o bezbednosti. Ista ta GM je u Indiji napravila jos vecu glad i farmere naterala na masovna samoubistva.

Citat
To je logika - neka glodju koru, ali neka ih je 50.
Bitanga eugenicarska : )

Citat
Sta vise, ovi teoreticari zavere su perfidni eugenicari...
: )) Kada ti nekom kazes da je teoreticar zavere to samo znaci da moze da misli i postavlja pitanja koja se kose sa tvojom sizofrenom ideologijom. Pa sta tebe briga i za ljude i za decu i za planetu, kad ne zalazis u te krugove.

Citat
: ) Ne birni ti za Kristala, brini za svoje uznapredovalo ludilo : )
Ti pises da imas vece "opste obrazovanje", pa te to valjda cini prosvecenijom u odnosu na nas. Valjda si zbog toga odlucila da zastupas eugeniku?

Citat
Kazem ti... antivakcinasi su najgori eugenicari, kao i ovi borci protiv nauke...
: )) Zapravo ti si eugenicar i to onaj koji od ludila ne zna vise sta radi. Ti se zalazes za kontrolu populacije.
Ne, ne, to su ljudi koji vole nauku, nisam protiv vakcina, ja volim nauku ali se borim protiv vas koji bi da radite i spricate bez naucunih dokaza i zarad necijih interesa.
Slicno radite i sa GM hranom.
« Poslednja izmena: 03. Feb 2016, 18:56:25 od 856kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Citat
Hrane ih "hranom" za koju ne psotoje validni rezultati o bezbednosti. Ista ta GM je u Indiji napravila jos vecu glad i farmere naterala na masovna samoubistva.
Фармери у Индији су гајили гм памук.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Browser
Safari 537.75.14
Citat
Фармери у Индији су гајили гм памук.
Da. I pirinac.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Не, нису.

In a village in India's poorest state, Bihar, farmers are growing world record amounts of rice – with no GM, and no herbicide. Is this one solution to world food shortages?
http://www.theguardian.com/global-development/2013/feb/16/india-rice-farmers-revolution

Један граф за тебе, знам да их волиш.

« Poslednja izmena: 03. Feb 2016, 19:10:40 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Ja sam uvek bio pri stavu da je od svih investicija i resursa, zemlja jedna od najboljih.
Al verujem da je tek poseban osećaj kad napraviš svoj prvi paradajz na njoj. I nazoveš ga Đole.  Smile

Ceri.. prosle godine smo imali samo ceri jer su se pomesala semena Smile

Ove godine jurimo onaj duguljasti za pelat...  Smile

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Browser
Safari 537.75.14
Не, нису.

: (zlatnim pirincem...

Ali kakve to veze ima, pamuk ili pirinac? Sta kazes?
« Poslednja izmena: 03. Feb 2016, 19:17:22 od 856kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.