Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Гејтсова фондација жели да ГМО храном нахрани гладне А  (Pročitano 7160 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Pa to je to. Mislim pitao si zašto bi neko prodavao hranu koja truje kupca? Pa iz istog razloga zašto neko prodaje automobil koji eksplodira kad ga drugi čukne otpozadi. Jednostavno boli ih patka.
Прије ће бити да купце боли патка. Нек је јефтино па нек гори. Неважна је епидемија лоше брзе хране која од људи прави дебеле сподобе зависне од инзулина, битно је галамити против ГМО.

A pa to je kvaka 22... da bi imao zdravu hranu, moras da se domacinski odnosis prema planeti... A ne da krcis i unistavas zemlju kako bi imao mali prinos na velikoj teritoriji.. sto je slucaj kada nema GMO i hibrida...

Kada bi svako obradjivao 2ara znao bi koliko je truda potrebno, ali cvrc milojko... mora da se gleda TV...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Dobro, ja ne ulazim u tu raspravu što imate ti i Kristal u zadnje vreme. Ali sam nekoliko puta do sad čitao neke tvoje postove koji su bili u tom fazonu - kill all humans, ljudsko smeće zbrisati sa planete, životinje ovo životinje ono...

Pa reko da vidim po čemu su te životinje toliko dojajne. Čak sam jednom napisao šta bi bilo da su neke druge rase postale dominantne umesto nas ljudi. Ne bi bilo ništa drugačije, a verovatno bi bilo čak i gore.

Elem, što se tiče korisnosti životinja, psi spadaju u itekako korisne životinje jer mogu da obavljaju dosta stvari. Da love, da čuvaju, da budu ovčari, da vuku sanke, da traže pečurke (Lagoto romanjol), da isteruju štetočine (jazavičar npr), da vode slepe, traže drogu i eksploziv i svašta nešto. Konji takođe, mogu da služe kao transport i kao radne životinje.
Uz to, obe navedene vrste su u stanju da se vežu za čoveka i budu mu odani i kad on nije tu ili kada umre.

A mačke... nemaju ništa od toga.

Прије ће бити да купце боли патка. Нек је јефтино па нек гори. Неважна је епидемија лоше брзе хране која од људи прави дебеле сподобе зависне од инзулина, битно је галамити против ГМО.

Kada su ljudi kupovali Pinta, nigde nije pisalo da će da zacvrče u plamenu čim ih neko čukne sa 30 na sat otpozadi. Auto se kupuje, između ostalog, da bi ispunio neke norme i propise i zaštitio vozača od povreda, a ne samo da bi kompanija namlatila pare i dala kupcu četri točka i volan.

Dalje, kada čovek odlazi u Mek da jede, on nema pravo da se žali ako se nagoji jer zna šta sve može da očekuje u tom jelu. A kada čovek ode u market da kupi povrće, ako na tom povrću nije napisano da li ima ili nema GMO i kojeg, onda ima svako pravo da tuži proizvođača.

A pa to je kvaka 22... da bi imao zdravu hranu, moras da se domacinski odnosis prema planeti... A ne da krcis i unistavas zemlju kako bi imao mali prinos na velikoj teritoriji.. sto je slucaj kada nema GMO i hibrida...

Kada bi svako obradjivao 2ara znao bi koliko je truda potrebno, ali cvrc milojko... mora da se gleda TV...

Cela Srbija ne nanese štete planeti za jednu godinu koliko jedna mutlinacionalna kompanija nanese za jedan dan. Putnički automobil ne pojede vazduha za jednu nedelju koliko jedan 737 pojede prilikom poletanja sa piste.
« Poslednja izmena: 03. Feb 2016, 16:10:29 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.97
Sta bulaznis ti? : )) Pa GM daje ispodprosecne prinose uz povecanu upotrebu hemije.

Citat
Mastaj : )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows
Browser
Chrome 48.0.2564.97
mob
Nokia 6630, valjda

And soilent green are people  Smile

Soilent green je organska hrana... sa najbolje odredjenom kolichinom nutritivnih sastojaka...
Ja ne vidim problem?      Smile
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
@hkj

Vidi ovako...

Ljudi nisu gospodari planete, vec njeni trenutni korisnici. Ukoliko unistis biljke i zivotinje, komotno mozes da okacis o klin tvoj veliki mozak i uspravni hod.
To se valjda uci u osnovnoj skoli, da je Zemlja ekosistem. Ako trujes zivotinje, ako ih odbacujes, unistavas im prirodna stanista, remetis ravnotezu...
Mislim, moci ces da zivis... ali u zatvorenoj kapsuli i da jedes soilent green.

Ljudska rasa jeste najveci neprijatelj ove planete, jer niko nije napravio toliko stete u toliko kratkom periodu.

I kad i ako ljudi izumru, planeta ce nastaviti da postoji... i mozda... jednog dana... mozda.. da ozdravi...

I da dodam jos jedan nivo lucidnosti:

Prema tome, ako stavis u kontekst da se ljudi zbog sopstvenih luksuznih potreba ponasaju bez kontrole prema planeti i unistavaju je samo zbog toga sto nece da se kontrolisu, slozices se da sam donekle u pravu.

A i covek je bioloski zivotinja.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Ja se s tobom slažem da su ljudi kao rasa, kao kolektiv - sebični idioti, i da planeta bez nas može, ali mi bez nje nećemo moći. Sve to stoji. Samo što ja neću nikad da idem u krajnost pa da mislim kako sad cela ljudska rasa treba da nestane, i kako kad se to desi, na Zemlji će opet zavladati harmonija i balans.

Rekoh, da se nismo mi uzdigli kao dominantna rasa, uzdigli bi se insekti, drugi sisari, ptice, ko god... I opet bi se klali među sobom i mučili jedni druge. Npr. možda ne bi neka ptica umrla zato što je prekrivena naftom i otpadom ali bi umrla tako što bi je neka pterodaktilčina od ptice pojela živu ili odnela ptićima da je komadaju dok još diše. To se već i dešava u prirodi - svakog dana životinje vežbaju lov jedne na drugima i jedu se žive, pate i muče se, i nikom ništa.
Ovo naravno ne znači da opravdavam bahaćenje, zagađenje ili lov čisto iz zabave i krvožednosti. Ne, gnušam se takvih sebičnih debila. Ali hoću da kažem da ne bi planeta bila nešto mnogo bolja da se neka druga vrsta izdigla.

A drugo, taj stav da protiv gajenja GMO smeća sme da bude samo neko ko je sam preorao hektare zemlje ili je diplomirao agronomiju... je glupost. Jer je to isto kao kada bi se za sve odluke posleratne Jugoslavije pitali samo oni koji su ubili po Nemca. Znači sastanu se ljudi da pričaju o budućnosti zemlje, i sad neki Momo koji ima samo 4 razreda škole i 5 ubijenih Nemaca se više pita o svemu nego neki matematičar iz Pupina ili neki hirurg koji je izlečio 100 partizana na bojištu... To je naravno glupost. Isto tako, u ovoj raspravi o tome da li treba dopuštati GMO u Srbiju svako ima pravo da kaže šta misli (naravno, dokle god to nije potpuni nonsens) jer se to tiče svih nas. I svi ćemo snositi posledice - dobre ili loše - ako se to uvede. I na kraju krajeva, za normalnu hranu danas nije potrebna neka ultra giga nauka i tehnika. Pogotovu ne u Srbiji, koja ima četiri puta više plodne zemlje nego jedna Holandija. Nego je potrebno malo volje i dugoročnog planiranja. I da kažem odmah pod normalnom hranom ne mislim na divlje šumske jagode i krave koje pasu na Pešteru... nego na pristojnu hranu, koja jeste bila pod nekim procesom selekcije i mešanja, ali ne tako što se u jebenu ovcu stavio gen pauka ili se kupusu natakarila peraja...  Smile nego tako što su se radile selekcije za koje se pouzdano utvrdilo da nemaju negativne efekte.

Video ne mogu sad da vidim, okkurdovao se error.
« Poslednja izmena: 03. Feb 2016, 16:53:50 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Citat
A drugo, taj stav da protiv gajenja GMO smeća sme da bude samo neko ko je sam preorao hektare zemlje ili je diplomirao agronomiju... je glupost. Jer je to isto kao kada bi se za sve odluke posleratne Jugoslavije pitali samo oni koji su ubili po Nemca. Znači sastanu se ljudi da pričaju o budućnosti zemlje, i sad neki Momo koji ima samo 4 razreda škole se više pita o budućnosti nego neki matematičar iz Pupina ili neki lekar koji je izlečio 100 partizana na bojištu... samo zato što je ubio pet nemaca. To je naravno glupost. Isto tako, u ovoj raspravi o tome da li treba dopuštati GMO u Srbiju svako ima pravo da kaže šta misli (naravno, dokle god to nije potpuni nonsens) jer se to tiče svih nas. I svi ćemo snositi posledice - dobre ili loše - ako se to uvede. I na kraju krajeva, za normalnu hranu danas nije potrebna neka ultra giga nauka i tehnika. Pogotovu ne u Srbiji, koja ima četiri puta više plodne zemlje nego jedna Holandija. Nego je potrebno malo volje i dugoročnog planiranja. I da kažem odmah pod normalnom hranom ne mislim na divlje šumske jagode i krave koje pasu na Pešteru... nego na pristojnu hranu, koja jeste bila pod nekim procesom selekcije i mešanja, ali ne tako što se u jebenu ovcu stavio gen pauka ili se kupusu natakarila peraja...  Smile nego tako što su se radile selekcije za koje se pouzdano utvrdilo da nemaju negativne efekte.

Slažem se...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Citat
Pogotovu ne u Srbiji, koja ima četiri puta više plodne zemlje nego jedna Holandija. Nego je potrebno malo volje i dugoročnog planiranja. I da kažem odmah pod normalnom hranom ne mislim na divlje šumske jagode i krave koje pasu na Pešteru

Samo sto Holandija ima mnogo jacu privredu pa je u stanju da subvencionise svoju poljoprivredu. A Srbija mora da subvencionise proizvodnju jeftine a ne zdrave hrane jerbo se nema kinte. Doduse, srecom pa je pala cena nafte pa tu moze da seljak usicari nesto jer bez nafte se ne ide na njivu danas...

Citat
Rekoh, da se nismo mi uzdigli kao dominantna rasa, uzdigli bi se insekti, drugi sisari, ptice, ko god... I opet bi se klali među sobom i mučili jedni druge. Npr. možda ne bi neka ptica umrla zato što je prekrivena naftom i otpadom ali bi umrla tako što bi je neka pterodaktilčina od ptice pojela živu ili odnela ptićima da je komadaju dok još diše.

Tako nekako, jasno da se zivotinje izmedju sebe love za hranu, al ptica prekrivena naftom ili rasturena sto je jela plastiku ne sluzi nicemu...

Citat
A mačke... nemaju ništa od toga.

Hebi ga, macka je u Egiptu bila proglasena za bozanstvo jer je Egipat bio zitnica tadasnjeg antickog sveta, a to je raj za pacove. Ako nemas macaka, misevi kolo vode, znaci, manje hrane i vise epidemija. U srednjem veku su potamanili macke pa su dobili glad u epidemije...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
 Smile U suštini, svi se slažemo da nešto treba uvesti tek ako je dokazano bezbedno. Problem nastaje oko toga šta se smatra dokazom i testiranjem. Da pitaš mene, počeo bih da jedem te nove vrste povrća samo kad bih morao, i tek pošto su deca zagovornika 10 godina jela isto to i odrasla zdravo. E al da pitaš GMO kompanije, oni bi ti rekli ''pa znate, nismo dali svojoj deci to, ali testirali smo povrće na 1000 ljudi u periodu od godinu dana i sve je bilo ok''.

Epa gospodo, manite me toga. Kada hoćeš celoj planeti da menjaš hranu, genetiku i zdravlje, onda ima da se sačeka bar jednu generaciju da vidimo šta to donosi i šta može a šta ne može. A ne ovako kao, e mi testirali na životinjama, testirali na 1000 ljudi, prošlo 365 dana, znači sve je ok. Ma važi.  Smile Na kraju krajeva, testirali su onomad neki GMO kukuruz na pacovima, najžilavijim živim stvorovima, pa ovi pocrkali od tumora i bolesti.

Citat
Samo sto Holandija ima mnogo jacu privredu pa je u stanju da subvencionise svoju poljoprivredu. A Srbija mora da subvencionise proizvodnju jeftine a ne zdrave hrane jerbo se nema kinte. Doduse, srecom pa je pala cena nafte pa tu moze da seljak usicari nesto jer bez nafte se ne ide na njivu danas...

Imala bi i Srbija jaču privredu i subvencije da nije magnet za kleptomane i sociopate zadnjih nekoliko decenija...
A i da nam zapad nije podmetao nogu kad god je mogao.

Citat
Hebi ga, macka je u Egiptu bila proglasena za bozanstvo jer je Egipat bio zitnica tadasnjeg antickog sveta, a to je raj za pacove. Ako nemas macaka, misevi kolo vode, znaci, manje hrane i vise epidemija. U srednjem veku su potamanili macke pa su dobili glad u epidemije...

Ta priča o mačkama famoznim lovcima na miševe je prenaduvana do bola. Više šansi za lov na miša se ima sa lepljivom podlogom nego sa mačkom. Znam iz iskustva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Citat
Ta priča o mačkama famoznim lovcima na miševe je prenaduvana do bola. Više šansi za lov na miša se ima sa lepljivom podlogom nego sa mačkom. Znam iz iskustva.

Pa danas se macke hrane hranom iz marketa ili otpacima iz kontejnera, a tada u Egiptu nije bilo ni jednog ni drugog, nit lepljive trake...

Citat
Imala bi i Srbija jaču privredu i subvencije da nije magnet za kleptomane i sociopate zadnjih nekoliko decenija...
A i da nam zapad nije podmetao nogu kad god je mogao.

Dzabe bez industrije, pogledas Portugal ili par drugih zemalja bez konkurentne industrije. A u Srbiji je kleptomanije bilo jos pre Turaka, tu se stvar ne menja...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.