Psalmopojac David kaze: "Ako je Bog sa nama ko ce protiv nas."
Kosovo je pre svega duhovno pitanje. Sveti Velikomucenik Knez Lazar je sa kosovskim junacima polozio zivot za Carstvo Nebesko, a ne za teritoriju. Kosovo je samo po sebi sveto-sveta zemlja, ali ta svetost nije sama sebi svrha, vec sluzi da osvecuje verni narod.
Mera zrtve nasih Svetih predaka nije ista kao nasa danas. Najmanje nam je potreban rat, a najvise nam je potrebna izmena zivota- pokajanje, a toga nazalost najmanje ima. Manimo se gluposti i budimo sa Bogom, a zemlje ce se po potrebi same dodati..
Ja mu samo objasnjavam posto je ocito slep ili sta vec....Da nisma nikog nizasta pitao sto se tice onog poziva a da sam vas dvoje-troje pametnih sta bi vi tako prepametni cvetate od znanja uradili sa Kosovo ocito sam dobio odgovor na to pitanje Prodali!!!!
Slushaj tek-punoletni-dechkonjo ...
Pitao si shta treba uraditi da bi se sprechilo odvajanje Kosova. Dobio si odgovor - pushku u ruke i napred!
Umesto toga ostao si da mrsish po forumu, i da lepish etikete. Poshtedi nas toga, vec, odmah, pozovi one brojeve. Odazovi se vec jednom! Ne stiche se borachka penzija qrchenjem po netu ...
A, verujem da i policija sa zanimanjem prati odziv regruta ...
Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana
Zodijak
Pol
Zastava
Windows XP
Internet Explorer 6.0
HTC One
Citat
U pravu je surovi-ali-pravichni Coolrunner ...
Veruj da mi uopste nije drago sto je tako, ali ne vredi zazmuriti i praviti se da ne vidis realnost. Ko je bio u vojsci u proteklih par godina i video cime raspolazeno i kako se obucavamo, sve mu je jasno... To je jos jedan aspekt uzaludne borbe koji sam zaboravio da spomenem.
Pa naravno da je vojska propala kada smo imali Tadica i Prleta za ministre odbrane. Ali to nije razlog da ne budemo spremni da branimo svoje!
Vojska je propala mnogo pre toga, poslednje sredstvo tehnike koje je kupljeno je bilo jos davne 1987., MiG-29, ne racunam PVO sisteme tipa "Igla" koji su kupljeni kasnije i koji ne znace mnogo. Svi programi razvoja su zaustavljeni ili usporeni tokom 90-ih, dok su neki tek u poslednjih par godina dobili potrebna sredstva za zavrsetak. Problem je sto mi imamo sredstva da se kopneno odbranimo od napada, dobro, pukli bi i ti znacajno ali bi i naneli znacajne gubitke neprijatelju. Problem je sto vi aludirate na ofanzivni rat sa ciljem povratka Kosova pod nasu kontrolu. To zahteva znacajne pokrete tehnike koja bi u tom slucaju bila nezasticena i NATO avioni bi nam ubrzo unistili sav oklop koji posedujemo. Taj vas juris zvuci herojski i jeste sa dobrom namerom, ali nema sanse za uspeh, samo bi izginulo jako mnogo ljudi na nasoj strani bez da nanesemo znacajne gubitke neprijatelju, a konacan cilj ne bi bio ostvaren. Ja sam vise za to da idemo sporijim putem koji ce nas verovatnije dovesti do cilja, a taj put je politika. Vec je ocigledno da su nasi diplomatski napori urodili plodom i da plan o nezavisnosti Kosova polako propada. Nemci salju dodatne trupe da se zastite kada albanci shvate sta se desava i krenu da iskaljuju bes na dojucerasnjim saveznicima. Na nama je da sacekamo da se oni raskusuraju, pa onda lagano sprovedemo mirnu reintegraciju, bez mnogo buke i pompe i na nacin koji ce smiriti albanske teznje ka nezavisnosti.
Vojsku su razorili ministri odbrane Zivkovic, Tadic i Prle. Sada skoro i da je nemamo, a '90ih je postojala. I kupovala se nova oprema, borbena sredsva. Nedovoljno ali koliko se moglo, a sada se nista ne kupuje nego se unistava. Tadic je licno naredio unistavanje sistema Strela-M.
Niko ovde nije za neke ofanzive vec za odbrambeni rat i to samo ako bude moralo!
@pishax Vidis kako ramon,za razliku od tebe,lepo i argumentovano objasni neke stvari u koje se ocigledno vrlo dobro razume,stoga i ne cudi banercic u njegovom potpisu(ako ga nisi primetio),a ti na takvo lepo objasnjenje imas da kazes samo E,sad ajde ti bar pokusaj da objasnis,kako su to gore pomenuta trojica razorila vojsku,cisto da znam,jer sam ja sluzio onu Slobinu,da vidimo sta je ko tu rasturio,vidim vec nekoliko puta to pominjes...da li si bio u vojsci,ili to mozda znas iz sredstava javnog informisanja...