Vojsku su razorili ministri odbrane Zivkovic, Tadic i Prle. Sada skoro i da je nemamo, a '90ih je postojala. I kupovala se nova oprema, borbena sredsva. Nedovoljno ali koliko se moglo, a sada se nista ne kupuje nego se unistava. Tadic je licno naredio unistavanje sistema Strela-M.
Niko ovde nije za neke ofanzive vec za odbrambeni rat i to samo ako bude moralo!
Ovde se govori o odbrani Kosova, i to oruzanoj, a da bi to mogli da radimo morali bi prvo da imamo vojsku na Kosovu, sto se ne moze desiti bez ofanzivnih akcija koje bi dovele do unistenja veceg dela nase vojske. I nije istina da se 90-ih kupovala nova oprema. Tada je vojska svesno unistavana i sredstva su preusmeravana na policiju. A strela2m je odavno zastarela i zamenili su je moderniji sistemi tipa igla, igla-m itd. I ako nam je to okosnica odbranbenog sistema onda bolje da i nemamo vojsku.
Lupas pa rasturas, ne mogu vise da se raspravljam o glupostim. U svakom slucaju niko ovde nije lud da ide u napad na NATO, a ti ko zelis izvoli!
Procitaj temu od pocetka, upravo o tome se govori o odbrani Kosova oruzjem. Mi nismo na Kosovu da bi mogli da ga branimo oruzjem, dakle morali bi da ga osvojimo, a posto je tamo nato, to bi znacilo sukob sa njima. Ja sam upravo protiv takvog pristupa problemu, a ucinilo mi se da si se ti pridruzio nekim prethodno iznesenim stavovima o odlasku sa puskom na Kosovo. Ocigledno se nismo razumeli po tom pitanju, ali nisam siguran onda sta bi ti branio kada nas trenutno niko ne ugrozava?
Odgovorio bih ti jos samo na ovu opasku:
Citat
Sta treba da komentarisem da bi NATO unistio iz vazduha veci deo oklopnih sredstava? Pa sto ih nije unistio '99 kad je to tako jednostavno? Toliko o nekoj strucnosti.
'99. su nasi tenkovi bili ukopani i dobro maskirani, spremni za defanzivna dejstva, dakle odbranu. Na osnovu prethodnih postova koji pozivaju na odlazak na Kosovo( u koje sam i tebe , mozda greskom, svrstao), dakle ofanzivna dejstva, ti tenkovi bi bili u pokretu i samim tim veoma uocljivi za avijaciju. To bi dovelo do gubitaka velikih razmera.
da smo se branili do kraja ko zna mozda bi i ovi odustali poslije duge borbe ko sto razmisljaju da se povuku iz Iraka iako je pun kurac nafte ali sta bi dobili s tim hrpu mrtvih oslabljeni maltene do kraja i s poznatom srpskom gluposcu albance na kosovu jer koliko smo lud narod siguran sam da ih ne bi izbacili van ko sto ni ranije kad smo imali prilike nismo iako su sranja pravili mnogo prije devedesetih i onda bi se ovi samo i dalje razmozavali nas bi bilo jos manje i pricekali bi kurve opet situaciju da se maltene bez mrtvih odvoje sa njima postoji samo jedno il mi il oni treceg nema cak i da im das kosovo oni imaju cilj mnogo vise od kosova ne bi me iznenadilo da i dalmaciju hoce i sve drugo sto je nekad ilirsko bilo pa fond koji imaju neki majka tereza je apelovao da povecaju natalitet jer nece moci ostvariti cilj da postanu vecina na balkanu a sumnjam da im je samo kosovo cilj ako hoce da postanu vecina...
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.
The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
jebeš vojsku šta će ti vojska...tko želi nek ide u vojsku tko ne ne mora..vojska je u cijelom svijetu profesionalna, jedino je na brdovitom Balkanu ovakva kakva je.