Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
1996 - 1:33.421 on lap 27 2006 - 1:25.683 on lap 24 2009 - 1:27.706 on lap 48 2010 - 1:58.287 on lap 45 2011 - 1:28.947 on lap 55 2012 - 1:29.187 on lap 56 2013 - 1:29.274 on lap 56
и тачно се види по годинама како се због штедњи гума и осталих спрдачина све касније постижу брзи кругови....раније ту није било калкулација
To je faking era Sumahera. Podnosljivo koliko toliko. Ali i dalje 3-4 godine iza aerodinamickih monstruma i vrhunca v 10 motora...
U principu poenta je da imaju oko bar 800 konja na tu tezinu..... nisam siguran da je ove godine imalo blizu te cifre, zbirno sa mikserima i muckalucama nes kafe...
Da vrate i gume sa kanalima, i to je to. A nosevi lice na onaj vizionarski vilijamsov od pre 7-8 godina koji je je neka riba projektovala je l lepse izgleda
Napretka nema na zalost kada su performanse u pitanju. Secam se 2004. u Australiji, Schumacher i Barrichello su u trci bili 3 sekunde brzi od Schumacherove pol pozicije iz 2003. To lepo pokazuje koliko je razvoj bolida sada ogranicen i ovo to najbolje pokazuje.
2011 - 1:28.947 on lap 55 2012 - 1:29.187 on lap 56 2013 - 1:29.274 on lap 56
Pre toga su imali one nabudzene vesespratne difuzore i f-duct pa su bili sekundu ipo brzi.
Ja nemam nista protiv novih motora, ali zasto samo 5 komada za svakog vozaca u celoj godini? Da, znam da su skupi ko djavo, ali onda je trebalo dati proizvodjacima duzi period da ih razvijaju. Ovako imamo nesto sto je u "beta" fazi, a razvoj zamrznut, pa nek se snalazi ko kako ume. Dalje, 100 litara goriva nije dovoljno i mislim da ce se to pravilo menjati, ali tek od sledece sezone, Bojim se da smo sada blokirani sto se toga tice. Sto se aerodinamike tice, slazem se da treba da bude sto prostije kao i sada, ali pravila moraju jasno da se definisu, a ne ovako da se vec 5 sezona vucaramo sa necime sto ima gomilu sivih zona. Ne mogu da verujem da FIA vec 5 godina ne moze (ne ume) da se snadje.
p.s. Ove godine (samo ove godine) je po meni trebalo napraviti presedan i imati bar 5 predsezonskih testova i 1 ili 2 sezonska. Motori su velika nepoznanica jer imaju toliko novih high tech sistema. Sa tri testa tu ne moze nista da se uradi ili nauci. I onda vam neki lik iz Magneti Marellija dodje pre prve trke i kaze "Pa nemojte da se iznenadite ako niko ne zavrsi trku", dok Charlie Whiting kaze "Aaaa imamo procedure u slučaju takvog scenarija." Koji sabani.