1996 - 1:33.421 on lap 27 2006 - 1:25.683 on lap 24 2009 - 1:27.706 on lap 48 2010 - 1:58.287 on lap 45 2011 - 1:28.947 on lap 55 2012 - 1:29.187 on lap 56 2013 - 1:29.274 on lap 56
и тачно се види по годинама како се због штедњи гума и осталих спрдачина све касније постижу брзи кругови....раније ту није било калкулација
Do jaja, nisam ni video ovaj post. Videcemo sutra kakva ce vremena biti.
Ма некада је било занимљивије просто јер ниси био везан као у тору и можеш урадити то, то и то и воздра. Раније су ипак пуштали тимове да мало експериментишу са вешањем, стабилизаторима, па си имао могућност одабира гума, дал ћеш V8 или V10 мотор да туриш...ово сада је мучење
Ма добро мора да постоје границе, нисам ни мислио да их пусте ко керове са ланца...него оно чисто да их пусте мало, да не иде све по ПС-у. На шта би личили остали спортови да се тако воде...добро бодовање је посебна прича
Pa i voze bukvalno. Ti motori koje oni koriste ove godine su bukvalno cudo tehnike. Mozda nama bezveze deluje kada na papiru vidimo da pise 1.6l V6 turbo, ali realnost je potpuno drugacija. Zato je i trebalo duze testirati. 12 dana nije dovoljno da se neki svemirski brod potpuno optimizuje.
Pa i voze bukvalno. Ti motori koje oni koriste ove godine su bukvalno cudo tehnike. Mozda nama bezveze deluje kada na papiru vidimo da pise 1.6l V6 turbo, ali realnost je potpuno drugacija. Zato je i trebalo duze testirati. 12 dana nije dovoljno da se neki svemirski brod potpuno optimizuje.
Kad svi nesto pljujete hocu i ja da se pridruzim. Ja sam protiv: 1. Zena u F1, smetam mi cak i one sto su sad test vozaci u Zauberu i Vilijamsu ili gdje vec 2. Duplog bodovanja, to je strasno glupo i velika vecina ljudi je protiv toga, ali dzaba sve. 3. I stvarno malo pretjeruju sa inovacijama. Kako je krenulo vozaci im nece jos malo ni trebati.
Sto se tice motora ja sam negdje procitao da su ovi novi za 20km/h brzi na pravcu i da su mnogo brzi po izlasku iz krivina. Vidjecemo kakva ce vremena biti sutra, naravno ako ne bude kise. I kao manje trose goriva, ali su skuplji za izradu.Tako da mu to nesto dodje na isto i ona prica FIA o ustedi novca i ne pije bas vodu. Zvuk ocekujem tek u trci da ce moci da se ocjeni.