Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 23:59:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 824 825 827 828 ... 905
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fitnes i bodibilding  (Pročitano 1326753 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung i5700 + D880
Ja sam od onih sto su 98% svog vezbackog staza odradili "na suvo", uz jako retko koriscenje suplemenata (uglavnom samo whey protein, merica ili malo jace posle treninga), i mogu da kazem da ste se ovde nalupetali za medalju. Ispade da su suplementi jednako stetni kao prava hemija tj. steroidi, sto nema veze s mozgom. Licno, da imam para kao sto nemam, uvek bih pio proteine posle treninga i mozda uzimao jos neke aminokiseline ili nesto na bazi ugljenih hidrata... naravno, ishrana je mnogo bitnija od ovih dodataka u prahu ali daleko od toga da su stetni toliko koliko ste vi ovde nakenjali.

Uostalom, mene bas boli ona stvar sta ko uzima i sta radi od sebe. Ja cu ovih dana da narucim neki proteincic jer sa ovako losom hranom mogu samo da se raspadnem, a ovako cu imati bar nesto da uzmem posle treninga, sto znaci dosta. Ubi me trcanje po ovim vrucinama, osusio sam se totalno.
IP sačuvana
social share

I sta sad mi nindze da radimo?
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220
Ok genije. Petnaest decaka (medju kojima i ja) rade EKG. Doktor, samo po citanju EKG-a, rekao za svakog od nas, da li je uzimao suplemente i koje( dakle, ne radi se samo o steroidima, mada je njihov rad srca bio ubedljivo najgori).
Niko nije izjednacio steroide i proteine, ali ako je nesto stetno, treba reci da je stetno.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Ja sam od onih sto su 98% svog vezbackog staza odradili "na suvo", uz jako retko koriscenje suplemenata (uglavnom samo whey protein, merica ili malo jace posle treninga), i mogu da kazem da ste se ovde nalupetali za medalju.

x2

Ok genije. Petnaest decaka (medju kojima i ja) rade EKG. Doktor, samo po citanju EKG-a, rekao za svakog od nas, da li je uzimao suplemente i koje( dakle, ne radi se samo o steroidima, mada je njihov rad srca bio ubedljivo najgori).
Niko nije izjednacio steroide i proteine, ali ako je nesto stetno, treba reci da je stetno.

Nemoj, molim te, širiti takve informacije, zbog ljudi koji će to pročitati.
Na osnovu EKG-a nemoguće je utvrditi da li je neko koristio suplemente.

Nema razloga da dođe do promena na srcu usled korišćenja suplemenata, usled vežbanja da, ali usled suplemenata nikako, čak i ako se uzimaju u daleko većim količinama od propisanih.
Najveći deo suplemenata je koncentrovana, prečišćena, delimično enzimski raložena hrana. Jedino na šta suplementi mogu uticati jeste opterećenje digestivnog trakta, daleko manje nego od recimo obilnog obroka i eventualna i nedokazana štetnost veštačkih dodataka, u prvom redu aspartama, acesulfama, veštačkih boja, kojih uostalom ima u ogromnom broju prehrambenih proizvoda koje svako koristi svakodnevno-sokovi, žvake, slatkiši, konzervirana hrana...
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
@Falzone,NennadS i ostali koji znaju o ovom sportu nesto vama svaka cast a za sve ostale sto misle da su proteini stetni imam da kazem samo jedno a to stoji u prilozenom klipu

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b8
mob
Apple 15
Jel smem ja nesto da kazem  Smile

Suplementi su i vitamini u sumecim tabletama ili tableticama, pilulicama... takodje... ako uzimas gvozdje ili folnu kiselinu jer si malokrvan, ti se sopas suplementima... ako unosis kalcijum jer imas problema sa kostima... ili glukozamin jer ti skripe kolena... ti unosis suplemente...

Suplementi kao sto im samo ime kaze... suplementiraju, tj. dodaju (nadoknadjuju) organizmu one materije koje organizam sam ne moze da sintetise u dovoljnoj meri ili koje ne mozemo ishranom da unesemo u sebe...

Ako mislite da lazem:

http://prirodnilek.com/dijetetski-suplementi-dodaci-ishrani

« Poslednja izmena: 07. Jun 2011, 21:42:21 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220
Citat

Nema razloga da dođe do promena na srcu usled korišćenja suplemenata, usled vežbanja da, ali usled suplemenata nikako, čak i ako se uzimaju u daleko većim količinama od propisanih.
Najveći deo suplemenata je koncentrovana, prečišćena, delimično enzimski raložena hrana. Jedino na šta suplementi mogu uticati jeste opterećenje digestivnog trakta, daleko manje nego od recimo obilnog obroka i eventualna i nedokazana štetnost veštačkih dodataka, u prvom redu aspartama, acesulfama, veštačkih boja, kojih uostalom ima u ogromnom broju prehrambenih proizvoda koje svako koristi svakodnevno-sokovi, žvake, slatkiši, konzervirana hrana...
Majku mu bezobraznu, sigurno je krisom gledao u pasulj ...
I da, naglo povecanje misicne mase nikako ne utice na srce, jok  Smile
« Poslednja izmena: 07. Jun 2011, 22:02:39 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Jel smem ja nesto da kazem  Smile

Suplementi su i vitamini u sumecim tabletama ili tableticama, pilulicama... takodje... ako uzimas gvozdje ili folnu kiselinu jer si malokrvan, ti se sopas suplementima... ako unosis kalcijum jer imas problema sa kostima... ili glukozamin jer ti skripe kolena... ti unosis suplemente...

Suplementi kao sto im samo ime kaze... suplementiraju, tj. dodaju (nadoknadjuju) organizmu one materije koje organizam sam ne moze da sintetise u dovoljnoj meri ili koje ne mozemo ishranom da unesemo u sebe...

Ako mislite da lazem:

Jeste. I svaki ima neku indikaciju, tj. ne uzima se zato što je uzimanje vitamina fensi, već postoji opravdana medicinska potreba. Inače, ima i onih koji uzimaju "za svaki slučaj", mada zdravi ljudi koji se regularno hrane i nemaju neka ekstremna opterećenja zaista nemaju potrebe za bilo kakvim vimatimina, mineralima, itd...

Meni je par doktora reklo da u proteinima ima steroida, dodaju ih da bi suplementi "bolje delovali". Na stranu to što niko nikada nije laboratorijski utvrdio bilo šta u suplementima što nije navedeno na deklaraciji i što bi takvo otkriće zatvorilo proizvođače suplemenata za sva vremena, to što bi takav dodatak znatno povećao troškove proizvodnje itd...

Želim da verujem da su ti doktori ipak stručni...bar za neke stvari.

Citat

Majku mu bezobraznu, sigurno je krisom gledao u pasulj ...
I da, naglo povecanje misicne mase nikako ne utice na srce, jok  Smile

Suplementi (protein, kreatin, amino kiseline) ne dovode do naglog povećanja mišićne mase, ni uz najbolje uslove to nije moguće, teorijski. Potrebni su meseci da bi se dobilo nekoliko kg, uz najbolju ishranu, trening i suplementaciju, dakle meseci, ne dani i nedelje, a to nije naglo.

Drugo, povećanje mišićne mase , bilo ono naglo ili ne, utiče na srce, ono se povećava da bi moglo da snabde krvlju više mišića, ali je to povećanje u fiziološkim granicama i to nije nikakva patološka pojava. Druga je stvar veliko povećanje srčanih šupljina i zadebljanje zida usled pretrivanja sa težinama i intenzitetom i trajanjem kardio treninga, steroida, što je opet neka siva zona u medicini i ne mora biti obavezno patološko, atlete u proseku ne žive ni kraće, ni duže od "sedeće" populacije.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Jel smem ja nesto da kazem  Smile

Ako mislite da lazem:

bravo anea Smiley svaka cast ! Smiley

I da, naglo povecanje misicne mase nikako ne utice na srce, jok

itekako utice ali zato se i radi KARDIO trening u toku pravljenja misicne mase (pravi bilderi znaju) a ovi prcomudici klinci koji dodju pa se nakljukaju hemijom koju ja licno ne bih dao ni mom najgorem neprijatelju pa otkaze srce to je njihov problem ... em sto neznaju nista em uzimaju djubre.... a kardio je itekako dobar (kako za gubljenje masnih naslaga tako i za jacanje srca i kompletno celog organizma ) jer nema nista zdravije od trcanja i voznje bicikla Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Meni je par doktora reklo da u proteinima ima steroida, dodaju ih da bi suplementi "bolje delovali". Na stranu to što niko nikada nije laboratorijski utvrdio bilo šta u suplementima što nije navedeno na deklaraciji i što bi takvo otkriće zatvorilo proizvođače suplemenata za sva vremena, to što bi takav dodatak znatno povećao troškove proizvodnje itd...

e sad DEMANT ... odmah da ti kazem ... covek koji prodaje (JA LICNO VIDEO DOKAZ) da je na VMA poslao uzorke svih suplemenata koje je dobio i koje prodaje na test DA NIJE (steroid,droga,bolest,nema nikakvu funkciju i sl) i svi ti papiri koliko sam imao prilike da vidim svojim ocima su validni i kostaju MNOGO ali MNOGO ... zato sto nasi carinici i ostali NE ZELE da rizikuju i unose svasta u srbiju i imao je problema bla bla bla i sl .. ali svaki suplement koji uvozi mora da prodje neke testove i sl tako da ne moze da steti a opet i da ima steroida u njima xm...  to je "KUCNA VARIJANTA" jer kada izadje proizvod iz fabrike prvo ko pregleda pre izlaza je FDA -Federal Drug Association koja daje zeleno svetlo na svaki proizvod koji prodje a ostale vraca (tako je bio slucaj sa ANIMAL CUT-om pre par godina znaju ljudi da je bilo Efedrina u njemu ali tada Efedrin nije bio na listi zabranjenih supstanci) tako da taj sto kaze da ima "primese" za uvecanje ko zna ko je sta stavljao dok se transportovao u kamionu i preko kojih kanala i ruku je to stiglo .. daleko bilo da ima u tome droge,steroida i sl... Smile mislim opet tu bi najvise propali prodavci i fabrika kojoj se rusi ime tj brend .. a opet znamo i sami koliko samo ima fabrika za proizvodnju proteina i koliko jedni druge kolju i kakav je to rat...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1

e sad DEMANT ... odmah da ti kazem ... covek koji prodaje (JA LICNO VIDEO DOKAZ) da je na VMA poslao uzorke svih suplemenata koje je dobio i koje prodaje na test DA NIJE (steroid,droga,bolest,nema nikakvu funkciju i sl) i svi ti papiri koliko sam imao prilike da vidim svojim ocima su validni i kostaju MNOGO ali MNOGO ... zato sto nasi carinici i ostali NE ZELE da rizikuju i unose svasta u srbiju i imao je problema bla bla bla i sl .. ali svaki suplement koji uvozi mora da prodje neke testove i sl tako da ne moze da steti a opet i da ima steroida u njima xm...  to je "KUCNA VARIJANTA" jer kada izadje proizvod iz fabrike prvo ko pregleda pre izlaza je FDA -Federal Drug Association koja daje zeleno svetlo na svaki proizvod koji prodje a ostale vraca (tako je bio slucaj sa ANIMAL CUT-om pre par godina znaju ljudi da je bilo Efedrina u njemu ali tada Efedrin nije bio na listi zabranjenih supstanci) tako da taj sto kaze da ima "primese" za uvecanje ko zna ko je sta stavljao dok se transportovao u kamionu i preko kojih kanala i ruku je to stiglo .. daleko bilo da ima u tome droge,steroida i sl... Smile mislim opet tu bi najvise propali prodavci i fabrika kojoj se rusi ime tj brend .. a opet znamo i sami koliko samo ima fabrika za proizvodnju proteina i koliko jedni druge kolju i kakav je to rat...

Čekaj, nisam razumeo, nađeno je da ima nečeg, ili nije? Koji čovek prodaje? Suplemente kupuješ u proverenim prodavnicama koje uvoze direktno od proizvođača.
Ne mogu da zamislim jedan dymatize, ili ult. nutrition... koji rizikuju profit u milionima dolara tako što će gurati neke "dodatke" u svoje proizvoide.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 824 825 827 828 ... 905
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 23:59:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.193 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.