Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Jun 2026, 00:09:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 14 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 81 82 84 85 ... 905
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fitnes i bodibilding  (Pročitano 1431154 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung i5700 + D880
Cuj mesec-dva...Ako izdrzi toliko na konju je,ima da se primi Smile

Najbolje je da kupis neke mutogene i uradis se za mesec-dva  Smile
IP sačuvana
social share

I sta sad mi nindze da radimo?
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Qlen

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Samsung D820
Imam 16 godina i uskoro cu krenuti u teretanu. Naravno ne idem zbog stvaranja mase misica (bodybuilding) nego zbog formiranja i oblikovanja tijela i misica. Mene interesuje da liz oblikovanje trebam ici u tertanu ili ne. Ako trebam moze li mi neko reci program koji trebam raditi. Usput ako mi neko moze reci kako da odrzavam dobru formu.
hvala unaprijed! ! ! !

[Edit by cg_ac: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
Samo unosi dovoljno proteina, vezbaj raznovrsno, odmaraj i ostvarices to sto hoces!!
« Poslednja izmena: 19. Nov 2006, 17:24:44 od dulee_nbg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

7th son of a 7th son

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 6046
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC one s
Najnovije preporuke za jači pol II deo

6. Hrana duže drži ako sadrži vlakna

Vlakna imaju suprotan efekat od grickalica. Kada pojedete nešto vlaknasto (povrće, integralne žitarice) ova hrana se duže ostaje u probavnom traktu, zadržava se osećaj sitosti a šećeri se postepeno otpuštaju u krvotok.
jedina loša strana vlaknaste hrane je što ćete morati da idete češće u toalet. Ali ni to nije tako loše, jer ćete primetiti da i to utiče na smanjenje obima struka.
Minimalna količina vlakana koju treba da unesete je 7 do 12g.

7. Računajte na kalcijum

Naučnici su nedavno otkrili da mlečni proizvodi i druge namirnice bogate kalcijumom pomažu održanju dobre linije pored toga što su odlični u prevenciji osteoporoze. Preporuke za žene je da se uzima od 1 do 2g kalcijuma dnevno. Za muškarce (a onjima sada govorimo) količina unetog kalcijuma treba da bude oko 600mg. Muškarcima se ne preporučuje da uzimaju suplemente bogate kalcijumom jer povećaju rizik od raka prostate. D vitamin neophodan da se uneti kalcijum ubaci u kosti se može naći u mlečni proizvodima (posebno u onim sa dodatim vitaminima A i D ako se radi o proizvodima sa malim procentom mlečne masti)

8. Alfa mužjaci koriste omega 3

Puno smo već pričali o benefitima omega 3 nezasićenih masnih kiselina. njih da podsetima najviše ima u lanenom, repicinom, maslinovom i ribljem ulju. Kada smo ranije pričali o ovim masnim kiselinama spominjali smo njihov značaj za prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Sada ih stavljamo na spisak namirnica za mršavljenje jer ne samo da dovode do smanjenja masti u krvi, već su jako dobri za očvanje i poboljšanje kondicije. One su izrazito site, ne treba ih uzimati više od tri kašićice dnevno, ali su odlične kao preliv za salatu. Riba treba da je na dnevnom meniju bar dva puta nedeljno.

9. Napravite plan
Sledeći put kada pročitate članak o mršavljenju imajte na umu koliko je takvih članaka već napisano i kako zaista treba biti kritičan prema savetima koji se daju. Iapk jedna stvar je sigurna – ne možete mršaviti bez dijete.

Najefikasnija dijeta biće ona koja sadrži:
1.   obroke i užine zasnovane na nemasnim izvorima proteina – ribi, jajima, mesu, mleku i mlečnim proizvodima
2.   više obroka (bar 5, 6 je idealno)
3.   niskomasne dijete su dobre jer je skaoro svaka mast loše, ipak ne treba izbaciti omega 3 MK
4.   niko se nikada nije ugojio od voća, povrća i integralnih žitarica

izvor:
   pansport
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Nokia 6120c
Najbolje je da kupis neke mutogene i uradis se za mesec-dva  Smile

Nindza kofernjace...  Smile

Enivej... Nisam radio noge neko vreme (citaj mesec dana) i odradim prosle srede, krenem kuci... Padnem na stepenistu... Zakljucak: ja sam imbecil... Smile
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

7th son of a 7th son

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 6046
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC one s
Padnem na stepenistu...

heh kao da sebe gledam, nisi jedini kome se to desilo. par dana stepenice su mi bile rak-rana
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 221
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.01
mob
SonyEricsson P910
Ja kad sam prvi put radio Barbell Stiff Leg Deadlift, nisam mogao nedelju dana normalno da hodam Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung i5700 + D880
Aj' prevedi to,mrzi me da guglam Smile
IP sačuvana
social share

I sta sad mi nindze da radimo?

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mrtvo dizanje sa ispravljenim nogama , ne savijas u kolenu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

7th son of a 7th son

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 6046
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC one s
Varenje proteina

Proteini – koji se nalaze u mesu, jajima, mleku, nekom povrću i koštunjavom voću – su dugi lanci aminokiselina.
Vrsta i položaj aminokiselina određuju karakteristike proteina. Važan digestivni enzim PEPSIN koji se nalazi u želucu je prvi koji razlaže unete proteine. On je aktivan na samo određenoj vrednosti ksielosti želudačne sredine tj. samo na pH od 2 do 4. Prema tome za razgradnju proteina važna je kisela sredina želuca. Hlorovodonična kiselina je ta koja će tome značajno doprineti. Ovu kiselinu luče ćelije sluznice želuca i ima Ph oko 0,8. kada se pomeša sa drugim sokovima želuca dobijamo pH od oko2 koji je savršen za delovanje pepsina.

Neki proteini u želucu se brže razlože npr. proteini surutke, belanca i mleka, dok se proteini kazeina i mesa nešto sporije razlažu. Protein mesa se razlaže tek kad pepsin razgradi kolagena vlakna koja okružuju mišićna vlakna u mesu.

Ako je kiselost želuca snižena ili ako nema dovoljno anezima, proteinska hrana će se slabije svariti. Takođe na razgradnju proteina u želucu utiče i koncetracija vode /treba piti pre jela a ne za vreme), zatim temperatura hrane (topla hrana se bolje vari) kao i opšte stanje organizma (treba sesti i jesti na miru).
Pepsin utiče samo na raspleitanje proteinskog lanca aminokiselina, dok je kidanje veza izmaeđu pojedinačnih aminokiselina prepušteno enzimima u tankom crevu. tripsin, hemotripsin i karboksipeptidaza su tri enzima koja se nalaze i pankreasnom soku. Ovaj sok je za razliku od želudačnog alkalan (bazan) što odgovara aktivnosti ovih enzima.
Kako se protein polako spušta niz crevo (dugačko oko 5-6m) tako se postepeno razlaže. Konačno razlaganje vrše enzimi koji se nalaze u samom zidu creva.

Kada se razlože na pojedinačne aminokiseline (ili u nekim slučajevima na po dve, tri) onda dolazi do selektivnog transporta preko sluzokože creva u krvotok. Aminokiseline imaju svoje nosače na membrani ćelija creva i na taj način iako su veliki molekuli prolaze u, a zatim i izlaze iz ćelija i ulaze u cirkulaciju.

izvor:
pansport
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 227
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
SonyEricsson w550i
to je katastrofa... Smile
to kad sam radio...nisam mogao da hodam posle... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 81 82 84 85 ... 905
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Jun 2026, 00:09:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.