Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 465
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Facebook ~ Univerzalna tema za pitanja i novosti  (Pročitano 1224451 puta)
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung S8 Plus
Fejsbuk je, totalno naivno, stupio na scenu uključivajući socijalnu mrežu jednog univerziteta u USA i bio je jedno vreme u zapećku svetskog čuda zvanog MySpace. Da ne krećem u dublje analize, počeću sa analizom korišćenja ovih dveju `socijalnih` mreža kod svog užeg i šireg društva... Kada sam u aprilu 2008.godine uveo internet u svoj dom, 45 mojih, što prijatelja, što poznanika je imalo MySpace account, dok je jedan jedini (Igor Brakus i to možda dan nakon uvođenja mog neta) imao FB account! Kako je prolazilo vreme, moji drugari (skraćeno rečeno) su paralelno obitavali u svetu MS i FB-a, a vrlo velika većina je odabrala FB svet socijalnog obitavanja kao jedinog mogućeg postojećeg na ovom svetu?!

Socijalno udruživanje? Add as a friend? Mutual Friends? What a fuck!!!

Facebook je jedna belosvetska zajebancija koja je urnisala i ono malo nade da će naše društvo (uzevši omladinu od 15- 25 godina npr.) postati malo više društvenije nego što je npr. u celom svetu?! Ljudi u svetu saznaju mnoge stvari o bliskim ljudima tek ako provere njihov FB account, proveravaju bračni status, da li su slobodni, koliko lascivnih fotografija poseduju... a da ne pričam o istinitim pričama momaka iz Turske, Egipta i ostalih "demokratsko proislamskih" zemalja koji baš preko FB stranica pokušavaju naći svoju voljenu osobu.. .i tako dalje...
Ono na šta bih se ja bazirao, a iskustvo je skupljeno nakon punih 6 meseci provedenih na FB, je uticaj i povratne reakcije od ljudi koji su iz Srbije,ili iz istog (sličnog ) govornog područja. Foliranje, reklama na najnižim nivoima i iskrivljeno (lažno) predstavljanje.
Na svom FB akauntu možete napisati šta vam je volja, da slušate tu i tu muziku, da volite takve i takve filmove, da ste osećajni, da ste hrabri, da ste svašta nešto... to je u suštini ok... ali sve prelazi granicu kada se krene u aploudovanje slika... 96 % devojaka na svetu i 78 % momaka postavlja slike na svojim profilima u zelji da preko tih slika pronađe svoju srodnu dušu?! Tj. osobu sa kojom bi se mogla upoznati i (što je mnogo više izraženo na muškoj strani) krenuti u polne odnose sa osobama suprotnog (neretko i istog pola)... ukratko nalaženje osoba za kratku ili dugu vezu preko interneta, što je itekako ubilo klasične načine upoznavanja sa kakvim smo bili mi malo stariji upoznati... dajem lični primer da me je osoba ženskog pola na prvu loptu pitala da li imam Facebook?! A među klincima je već sramota ako neko od njih sa svojih 13, 14, 15 godina nema svoj profil. I "naravno" kada se neko ugleda na nekom mestu, odmah kreću komentari : " E, znam ga, imam ga kao prijatelja  na Fejsbuku" ili "E , ko je ovaj, nema ga na Fejsbuku"... strašno
Šta je Fejsbuk uspeo da razvije među populacijom koja ga koristi?
U najvećem broju slučajeva razvio je mehanizam Facebook sponzoruša i mehanizam Facebook drkadžija... 75% devojaka poseduje lascivne fotografije, koje iz ovog ili onog razloga postavljaju da bi se udale možda bogatije, ili da bi ih neki baja spazio, ili u težnji ka boljem poslu ili da bi se lakše probile u grupu "Models" ?! Naravno, te devojke i njihove fotografije povlače lavinu drkadžija koji ih pozivaju na prijateljstvo, ostavljaju im poruke primamljivog ili skroz vulgarnog sadržaja, što predstavlja verovatno jak fetiš i jednima i drugima u takvoj "socijalnoj" komunikaciji.
Devojke sa ovih prostora, u većini slučajeva, sa svojim izjavama, fotografijama i lascivnim pozama su ostavile dobru količinu frustracije pojedinima, a pojedince su vrlo podstakli, naravno i muškarci sa slikama svog torzoa i ostalim "muzevnim" provokacijama čega je ovaj "socijalni kanal" prepun...tako da je u ovoj zemlji direktno stvoren jedan paralelan svet u kojem se na posebne načine može steći "prestiž u etru".
Naravno, postoji pregršt aplikacija i poziva, koji dosađuju svakodveno korisnicima ove "socijalne mreže" ali prevashodan je uticaj na omladinu, i to od 15-18 godina, koja je itekako shvatila sve ovo kao nekakvo socijalno obitavanje na ovom svetu iako dodira sa živim osobama nema.
Jedini lek protiv ovoga zla je ne biti na njemu... ignorisati ga koliko god možete... ne provoditi vreme sa svojim prijateljima na FB nego uživo... svoje prijatelje koji su daleko uvek možete videti i čuti na mnogim drugim aplikativnim programima, Skype ako su daleko od vas, a pribegavanje nekakvom kvazi socijalnom životu je vrlo pogubno za mlade osobe... a one koje već imaju potrebe za reklamom, i to onom najprizemnijom, imaju vrlo efektivnija mesta na kojima se mogu dokazivati.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

-.- Hello I'm Johnny Cash -.-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Jeli ovo neki tvoj osvrt?? Svaka cast Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Imam problem sa chatom, naime, sending traje veoma dugo, sta li moze biti razlog tome?
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1662
Zastava Zemun
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
HTC Desire
net, pretrazivac, sam fb,... ucitaj ponovo stranicu, tako kod mene uspeva
IP sačuvana
social share
Ko uci znace, ko se snadje imace.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1435
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Samsung Galaxy A52s 5G
Vidjam na youtube da su neki clanovi postavili klipove koji su vezani za facebook poker bot-a, odnosno koji igra umjesto njih. Medjutim to kod mene ne radi, koju kog da sam verziju probao ili koji god software da sam probao.

Da li neko zna jel to stvarno funkcionise i jel neko koristio bota za poker igru?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 149
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Ljudi nego mene zanima da li neko ima zlatnih cipova za poker, treba mi 9 komada, znam da se kupuju ali ako ima neko mozda pa da napravimo razmenu. Ako neko zeli moze da mi se javi putem pp.

pozz
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

-.- Hello I'm Johnny Cash -.-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Zar iko vise igra taj noob poker na facebook-u, pored takvim programa tipa Party Pokera ili Pokerstarsa... Pa tamo na face-u 90% onih igraca uopste nezna pravila igre nego samo onako nasumicno pritisce Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 149
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
to sad nije bitno, nego je bitno da su meni potrebni zlatni cipovi  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2042
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6;MEG
mob
HTC 
Jel postoji mogucnost da zabranim da me pozivaju u grupe ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Obavestenja - Prikazi sve - Odcekiraj grupe

mozda uspe...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 465
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.106 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.