Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 13:42:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: EU - Za ili Protiv?
Za
57.3%  (114)
Protiv
42.7%  (85)
Ukupno glasova: 199
Idi dole
Stranice:
1 ... 114 115 117 118 ... 140
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EU - Za ili Protiv  (Pročitano 72119 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Браво, Тарантулице.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia 6230
Da se razumemo, zasto im se data ta nezavisnot? (vec je imaju).
U sto godina nimo uspeli da sredimo odnose sa njima, do samo konflikte.
Sto ustanaka u sto godina.
Kazemo oni su krivi.
Dobro!
Ali ziveli smo u zajednici sa jos pet nacija. Svaki je bio kriv.Totalna krivica, netrpeljivost, prema nama takvim andjelima kao sto smo mi?
Ubedjivali smo ih nasim zastavama, nasim masnim bradama, nasim nozevima sta sve nismo uradili za rad cuvanja tekovina nase revolucije?
Silovanje jedne bratske drzave nam je bio imperativ, dok se nisu uz nemalu buku odcepili i Crnogorci.
Nisu se odcepili zbog njihovih separatista, vec zato sto nisu videli, ama bas nikakvu perspektivu sa nama u zajednici.
Dakle sve sto je moglo se otrglo iz naseg vecitog bratskog zagrljaja.

Siptari su bili federalna jednica u bivsoj nam zajednickoj.
Nasilnim i tenkovima nametnutim ustavom ih pripojimo kao autonomna pokrajina i centralizujemo drzavu(1989-e).
Oni decenijama kupuju nasa imanja, a mi svesrdno uzimamo te pare i selimo se.
Tako preseljeni im vicemo iz Srbije, to je nase majku vam Siptarsku.
Na kraju dolazi do najgoreg, i to rata. U tom ratu mi izgubimo i prihvatamo okupaciju (mi prihvatamo), sa obrazlozenjem da mi Srbi nismo u stanju da u svojoj drzavi postujemo najosnovnija ljudska prava. To je svemirska sramota, ali nasi politicari je nemaju. Izlaze pred svetsku zajednicu i kazu: do juce smo bili Slobisti, a li od danas smo demokratisti.
Tako okupirani, se pravimo ludi (jer smo sada sasvim drugi ljudi) i igramo igru oko nekog papira, kao ostace nama. Sta ce to ostati pitaju nas? Pa teritorija. A stanovnistvo? Pa oni imaju da uzmu ono sto im mi nudimo. A potpisao si u kapitulaciji da nema povratka na staro. Potpisao pa sada porices.
Pa nije svet sibicarska zajednica da to pali.
Kako da u takvoj situaciji razgovaras sa ljudima koji koriste argumenat teritorije.
Dakle zbog te teritorije privatamo chechesnku reziju? Ko to prihvata? Skoro svi politicari, koji nemaaju muda da sprovedu jedan referendum medju Srbima o tom problemu. Nego idu cak i toliko daleko da falsifikuju rezulate jednog glasanja za ustav (nigde u svetu se ne glasa dva dana, sa popovima koji mole narod da izadje).

Samo mi nemojte pisati o Dusanovoj zlatnoj kasiki, jer cete opet dobiti od mene odgovor Seseljeve zardjale kasike.
« Poslednja izmena: 28. Jul 2007, 06:49:15 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 199
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
ЕУ својом свакодневном политиком према Србији утиче на опредељивање овога народа у све већем броју ПРОТИВ ЕУ...
« Poslednja izmena: 28. Jul 2007, 12:14:17 od Arbus_Di »
IP sačuvana
social share
"Кад орао изгуби крила, онда га и пилад кљују."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Samsung Z 240
shkorpi, za to što si napisao nismo krivi mi, tj. današnja generacija, nego Tito i Sloba. I nije istina da su svi Srbi prodali svoja imanja i uzeli lovu, a i čak i oni koji su to uradili, uradili su jer su znali da im opstanka na Kosovu nema. Ostala je šaka jada njih na Kosovu, koji žive u najbednijim, najneljudskijim i najponižavajućim uslovima. Šta će biti sa tim ljudima?
I nisu samo ljudi u pitanju, tamo su naše crkve, manastiri, grobovi...šta će biti sa njima? Kad će neko iz Srbije moći, bez straha, da ode na grob nekog svog i zapali mu sveću? Naravno, pod pretpostavkom da taj grob nije oskrnavljen ili uništen. Kakvi su to Albanci ljudi koji skrnave grobove? Da se i jedan albanski grob, da li na Kosovu ili u Srbiji oskrnavi, izbio bi incident ogromnih razmera i opet bi mi bili krivi. Ali mi to nismo radili.
A što se naše "braće" tiče, e, hebo nas onaj ko nas uopšte i okupio. Kad malo pogledaš istoriju, Srbi i Hrvati nikada se nisu mogli, uglavnom iz religioznih razloga. Hrvati su stremili zapadu, Srbi istoku (ne mislim striktno na privredu), tu se stvorio jaz i cela SFRJ je bila tempirana bomba od samog početka, bilo je samo pitanje kad će explodirati. I explodirala je i nastao je haos, kao što svi mi znamo.
100 % ubeđena, da pitaš bilo kog Srbina, Hrvata ili Bošnjaka, svi su oni hteli nezavisnost, ali bez krvoprolića. A odgovornost za to krvoproliće je na Slobi, Tuđmanu i Aliji, koji su u tolikoj meri huškali svoje narode na mržnju prema drugima, toliko im ispirali mozgove, i onda je došlo do onoga što je bilo.
Ja, kao Srpkinja, spremna sam da priznam svaki zločin koji su Srbi učinili, ali gledajući malo hrvatske medije, oni peru ruke od svega...i nismo mi nevina jagnjad, daleko od toga, ali Hrvati se žestoko tripuju na to da su oni jedine žrtve. A EU ih svesrdno u tome podržava. Kada sad gledam njihove "povijesne" emisije, Ante Pavelić im je glavni heroj kojeg su imali. Tako je i kod nas sa Dražom. Znači, razlike nema. Zadojeni smo mržnjom jedni prema drugima, a nikad se i nismo voleli, ni pre 100, ni pre 200 godina. Jedino u bajci "Bratstvo i Jedinstvo" by Josip Broz.
Crnogorci se otcepili, možeš misliti. Pa naravno da nisu videli perspektivu sa nama, kad i dalje imaju Mila, koji donosi parice "prekomorskim putem". I po tebi je to normalno??? Ja ni ne osećam neku razliku u odnosu na vreme pre i posle odcepljenja CG, imam prijatelja i prijatelja tamo, posećujemo se, i kao da se ništa nije dogodilo. I samo oni kažu, jedini njihov plus je letnji turizam, a šta je sa gradovima koji nisu na moru...propali, nerazvijeni.
Tako da, ili ćemo početi da se makar poštujemo i ekonomski sarađujemo sa bivšim nam bratskim državama, što bi svakome donelo samo boljitak, ili ćemo i dalje da pljujemo jedni na druge, i od jednih pravimo žrtve, a od drugih silovatelje. Ni jedan rat u istoriji nije povela samo jedna strana. Za rat je uvek potrebno dvoje, troje ili koliko već.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia 6230
ЕУ својом свакодневном политиком према Србији утиче на опредељивање овога народа у све већем броју ПРОТИВ ЕУ...
Kako utice?
Jel lepo kazu: vi imate pravo na misljenje, mi imamo svoje pravo. Opredelite se.
Jel neko moze da shvati da svojim primitivnim tapsanjem Rusiji, oni se smeju.
Pa vala odnose sa Rusijom ima i Evropa isto koliko i mi.
Najveca greska koja nas obuzima je to da se nas tice evropa, pa Rusija, pa ameri, pa Kina pa to nam je od vitalne vaznosti.
Mislis da oni ne vide da od te vaznosti, tebi se jebe i za sopstveno stanovnistvo, a tek za Siptare koje toliko zeljno i strastveno zelis za svoje sugradjane.
Ne mozes samo da lupas kolevka, kolevka, jer ti nude eksteritoriju za tu kolevku. Ona nece biti u sastavu nove drzave.
Pravo na suverenitet je isto toliko vazno kao pravo na samoopredelenje. Jedino sto je definisano da ne moze nasilno. E pa tu nenasilnost ti si vec osetio.
Da li iko normalan misli da sa onim njet Rusije, neko ce da ubedi Siptare da hoce da zive u Srbiji?
Pa i ja kao jedinka, isto toliko zelim da to ostane srpsko. Za razliku od nekih ja samo znam da do toga nece doci.
Pa znas na sta mi licimo? Kao kurva koja hoce da se uda zbog love, a pre udaje se krese naocigled verenika sa drugim J*b*cem, a samo zato sto je ovaj iste vere.Jel ti ne deluje u najmanju ruku idiotski?
Ili sta bi hteo: ja cu da se kurvam a ti nemoj da se ljutis?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
kako su ubjedili Srbe i Hrvate da zive u BiH? Smile
ni ovima se nije ostajalo u njoj 
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Građani Srbije i celo društvo treba prvo da zna šta hoće, lako ćemo sa ostatkom sveta. Pošto mi sami ne znamo šta hoćemo, onda nam i svi drugi smetaju jer se kod drugih zna red i pravila igre.

EU je jasno rekao - hoćete u EU? Pravila su jasna - puna saradnja sa Haškim tribunalom, suzbijanje kriminala, korupcije, uvođenje tržišne privrede. U avion ulaziš ako imaš kartu, ako ti overe pasoš na aerodromu i prođeš kroz metal detektor.  Preko krova pa u avion, to ne ide.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Samsung Z 240
Zar ti nas sve ovde smatraš kompletnim dijabolama? Izvini, ali malo manje uvreda ti neće škoditi.
Ma šta mi radili, to za EU nije dosta, uvek traže još i još i još. Kriminala i korupcije imaš i u Nemačkoj i u Francuskoj i u Italiji...
Reče mi pre neki dan jedan Nemac, Frank, da, kada je prvi put trebao da dođe u Srbiju, imao strah da će mu neko maknuti ili s*ebati auto, da neće moći da pije vodu, jer je mislio da smo totalno kontaminirani, da će ga na ulici neko presresti i oteti mu lovu...evo ga čovek već četvrti put u Srbiji, i kaže da u Nemačkoj, posle 22 h, nije baš sigurno peške ići po ulicama, i doneo je stranice i stranice skinute sa neta, gde piše sve najgore o Srbiji, a pošto lik radi na nemačkom rtl-u...snimio je par situacija ovde i prikazane su. Poenta: čovek nije mogao da veruje koliko je propaganda uticala na gledanje Srbije od strane Evrope.
Čak i moja sestra, rođena u Nemačkoj, tamo živi i radi kao dizajner, se nije mogla načuditi kad smo uveče izašle u grad, i kad je videla opuštenu atmosferu, ljude kako mirno sede u kafićima, šetaju ulicama, jer to kod njih, u Hamburgu nije moguće, zbog gomile kriminalaca. Tamo devojke posle 22 h ne izlaze na ulice.
Toliko o savršenstvu u EU.
Ko misli da u Evropi teče mled i mleko...taj je stvarno zatucan. Izvini, pričam samo ono što sigurno znam, a za ostalo pitaj nekog pametnijeg i bližeg tvom razmišljanju.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia 6230
kako su ubjedili Srbe i Hrvate da zive u BiH? Smile
ni ovima se nije ostajalo u njoj 
Pa ubedi ih!
A pitaj samog sebe intimno: da li zelis da dva miliona Siptara nosi srpsko drzavljanstvo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Zar ti nas sve ovde smatraš kompletnim dijabolama? Izvini, ali malo manje uvreda ti neće škoditi.
Ma šta mi radili, to za EU nije dosta, uvek traže još i još i još. Kriminala i korupcije imaš i u Nemačkoj i u Francuskoj i u Italiji...
Reče mi pre neki dan jedan Nemac, Frank, da, kada je prvi put trebao da dođe u Srbiju, imao strah da će mu neko maknuti ili s*ebati auto, da neće moći da pije vodu, jer je mislio da smo totalno kontaminirani, da će ga na ulici neko presresti i oteti mu lovu...evo ga čovek već četvrti put u Srbiji, i kaže da u Nemačkoj, posle 22 h, nije baš sigurno peške ići po ulicama, i doneo je stranice i stranice skinute sa neta, gde piše sve najgore o Srbiji, a pošto lik radi na nemačkom rtl-u...snimio je par situacija ovde i prikazane su. Poenta: čovek nije mogao da veruje koliko je propaganda uticala na gledanje Srbije od strane Evrope.
Čak i moja sestra, rođena u Nemačkoj, tamo živi i radi kao dizajner, se nije mogla načuditi kad smo uveče izašle u grad, i kad je videla opuštenu atmosferu, ljude kako mirno sede u kafićima, šetaju ulicama, jer to kod njih, u Hamburgu nije moguće, zbog gomile kriminalaca. Tamo devojke posle 22 h ne izlaze na ulice.
Toliko o savršenstvu u EU.
Ko misli da u Evropi teče mled i mleko...taj je stvarno zatucan. Izvini, pričam samo ono što sigurno znam, a za ostalo pitaj nekog pametnijeg i bližeg tvom razmišljanju.

Tarantulice,

Ne pričamo ovde o stepenu uličnog kriminala i postojanja podmitljivog birokrate nego o potpuno propalom državnom aparatu koji u celini funkcioniše po uzusima korupcije, ličnih veza i totalne neefikasnosti.

Postoji korupcija u granicama tolerancije i postoji nivo korupcije i kriminala nad kojim država nema kontrolu. Velika je razlika između te dve kategorije. Zato imamo i duvansku mafiju, naftnu mafiju, drumsku mafiju, carinsku mafiju, stečajnu mafiju, fakultetsku mafiju...toga u jednoj stabilnoj zemlji na tom nivou i u tim razmerama nema. Možda se Nemac oseća noću sigurnije ovde nego u nekim četvrtima Drezdena, ali on te sistemske probleme nema a mi ih imamo.

« Poslednja izmena: 28. Jul 2007, 14:55:31 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 114 115 117 118 ... 140
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 13:42:16
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.