Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 06:17:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: EU - Za ili Protiv?
Za
57.3%  (114)
Protiv
42.7%  (85)
Ukupno glasova: 199
Idi dole
Stranice:
1 ... 115 116 118 119 ... 140
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EU - Za ili Protiv  (Pročitano 72084 puta)
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Samsung Z 240
Ok, jednim delom si u pravu, ali svi tvoji postovi se svode samo na jedno...kako smo primitivni, tobože ne znamo ni u avion da uđemo kroz vrata i slične pljuvotine. Pa i ti si građanin ove zemlje, zaboga.
Jednom sam te pitala, ali mi nisi odgovorio, jer očigledno ne odgovaraš na pitanja koja su ti "bodljikava": šta si ti spreman da uradiš da ovoj zemlji bude bolje, da se oslobodim svih tih mafija i korupcije?
Ja sam se sa fakulteta ispisala upravo zbog korupcije, jer je to jedna od stvari preko kojih ne prelazim. Upisala sam drugi, pa i ovde, ako osećam da postoji i najmanji nivo korupcije, i sa njega ću se ispisati. Korupcije ne bi bilo da mi, kao građani, nismo spremni da pristanemo na nju.
Sve partije, a najviše one najgrlatije prodemokraski orijentisane se satreše od borbe protiv korupcije, a džepovi im sve puniji i puniji. Ko koga tu zajebava?
Uostalom, sve ovo o čemu mi tu polemišemo je zasejano rukama političara, a ne samih nas. Kad bi jednog dana imali partiju koja stvarno nešto radi, a ne samo filozofira i daje neke nazovi vizije naše budućnosti, e onda ćemo moći da se otarasimo i mafije. I da se ne lažemo, veliki deo postavke Slobinog vremena i dalje hara političkom scenom Srbije, zamaskirani u najveće demokrate i leberalno orijentisane ljude. Tu ne mislim na SPS i Radikale, znaš to dobro i sam.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Ok, jednim delom si u pravu, ali svi tvoji postovi se svode samo na jedno...kako smo primitivni, tobože ne znamo ni u avion da uđemo kroz vrata i slične pljuvotine. Pa i ti si građanin ove zemlje, zaboga.
Jednom sam te pitala, ali mi nisi odgovorio, jer očigledno ne odgovaraš na pitanja koja su ti "bodljikava": šta si ti spreman da uradiš da ovoj zemlji bude bolje, da se oslobodim svih tih mafija i korupcije?
A tu si potpuno u pravu!Kad mu naleti teško pitanje on se naprosto ucuti,jer kada je sagovornik imalo školovan i kada se razume i uz to voli svoju zemlju,Tu sve maske spadaju!
Ade škorpi majke ti napiši ja volim svoju zemlju Srbiju najviše na svetu!I ništa drugo samo to!Pa posle opet udri po demagogiji!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 199
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
ЕУ својом свакодневном политиком према Србији утиче на опредељивање овога народа у све већем броју ПРОТИВ ЕУ...
Kako utice?
Jel lepo kazu: vi imate pravo na misljenje, mi imamo svoje pravo. Opredelite se.

Имати право на своје мишљење и цепати туђу државу, уз понижење читавог народа кроз прогон официра који су бранили ову земљу и уништење војске, није исто.
IP sačuvana
social share
"Кад орао изгуби крила, онда га и пилад кљују."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Ja sam se sa fakulteta ispisala upravo zbog korupcije, jer je to jedna od stvari preko kojih ne prelazim. Upisala sam drugi, pa i ovde, ako osećam da postoji i najmanji nivo korupcije, i sa njega ću se ispisati. Korupcije ne bi bilo da mi, kao građani, nismo spremni da pristanemo na nju.
Sve partije, a najviše one najgrlatije prodemokraski orijentisane se satreše od borbe protiv korupcije, a džepovi im sve puniji i puniji. Ko koga tu zajebava?
Uostalom, sve ovo o čemu mi tu polemišemo je zasejano rukama političara, a ne samih nas. Kad bi jednog dana imali partiju koja stvarno nešto radi, a ne samo filozofira i daje neke nazovi vizije naše budućnosti, e onda ćemo moći da se otarasimo i mafije. I da se ne lažemo, veliki deo postavke Slobinog vremena i dalje hara političkom scenom Srbije, zamaskirani u najveće demokrate i leberalno orijentisane ljude. Tu ne mislim na SPS i Radikale, znaš to dobro i sam.

Ja nikada nisam rekao da smo mi primitivni. Nije pristojno da mi stavljaš u usta neizgovoreno. Nije reč ni o kakvom primitivizmu nego o sistemu vrednosti i pravilima koja važe za jednu državu i jedan sistem.

Ovde je za vreme Miloševića došlo do potpuno poremećaja sistema vrednosti i to će jako sporo i teško ići. Međutim bitno je da nacija odredi šta hoće i šta želi i gde ovu zemlju vidi za 10 i 20 godina. Ako tu viziju nemamo, džaba sve ostalo.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Samsung Z 240
Građani Srbije i celo društvo treba prvo da zna šta hoće, lako ćemo sa ostatkom sveta. Pošto mi sami ne znamo šta hoćemo, onda nam i svi drugi smetaju jer se kod drugih zna red i pravila igre.

EU je jasno rekao - hoćete u EU? Pravila su jasna - puna saradnja sa Haškim tribunalom, suzbijanje kriminala, korupcije, uvođenje tržišne privrede. U avion ulaziš ako imaš kartu, ako ti overe pasoš na aerodromu i prođeš kroz metal detektor.  Preko krova pa u avion, to ne ide.

???
IP sačuvana
social share
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Okok  Smile vidim šta te buni...Poenta je u tome da na putu ka EU nema prečica i nema zaobilaznih puteva. Postoji procedura koja mora da se poštuje.

Članstvo u EU samo po sebi ne treba da bude cilj, to je alat kojim za sebe i zbog sebe pravimo modernu i efikasnu državu koristeći  najbolja iskustva Nemačke, Italije, Francuske, Španije itd koja su oblikovana kroz zakonodavstvo EU.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Samsung Z 240
A šta će biti kad se jednog dana EU raspadne (sve velike imperije su se raspale...istorijski dokazano)?
Puna saradnja sa Hagom...koliko me pamet služi, tribunal je osnovan za suđenja ratnim zločinima na Balkanu...samo mi jedna stvar nije jasna...kako to da su u Hagu u najvećem broju srpski zločinci, dok hrvatskih i bošnjačkih ima veoma malo???
Ko onda ne sarađuje sa Hagom, mi ili oni. U stvari, jasno je meni koga ti gotiviš, ali hajde da budemo realni.
I kad sve te uslove budemo ispunili, naći će još nešto, pa još nešto...i tako u nedogled...svako može da skonta da EU nas neće, pa makar bili od zlata. Prvo bi nas žestoko izeksploatisali, a onda nas šutnuli sa strane kao opušak od cigarete.
P.S. - ja sam napisala da sam se ispisala sa fakulteta zbog korupcije (mali korak, ali ipak korak), a šta si ti spreman da uradiš da se iskoreni korupcija i da nam svane konačno...čekam tvoj odgovor već par nedelja. Smile
« Poslednja izmena: 28. Jul 2007, 16:28:40 od tarantulica »
IP sačuvana
social share

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Brat broj 666

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2806
Zastava Serbia
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia 6630
Citat
kok  Smile vidim šta te buni...Poenta je u tome da na putu ka EU nema prečica i nema zaobilaznih puteva. Postoji procedura koja mora da se poštuje.

Logično , ako se država odluči za nešto , na tom putu treba maksimalno i istrajati . Problem kod nas je odmah iskrsao što reforme nisu dobile institucionalno - pravnu osnovu , pre svega mislim na ustav , koji je odmah trebao niti donešen , a ne tek posle 6 godina .
Srbija je jako specifična zemlja . Ne sviđaju mi se recimo poređenja sa Irskom ili baltičkim zemljama , jer te zemlje za razliku od nas nisu imale probleme tipa KIM , Hag , regionalna nerazvijenost . Npr. Irska ima dugu tradiciju u EU (pre u EZ) , ima veoma jaku dijasporu i dobar geografski položaj . Recimo Dinkić često poredi nas i Irce , nekad mu je jedini argument muzika (kakve je tu veze našao  Smile)
Citat
Članstvo u EU samo po sebi ne treba da bude cilj, to je alat kojim za sebe i zbog sebe pravimo modernu i efikasnu državu koristeći  najbolja iskustva Nemačke, Italije, Francuske, Španije itd koja su oblikovana kroz zakonodavstvo EU.

EU je jedna veštačka tvorevina u kojoj se nikad ne bi našle npr. Francuska i Nemačka , dva vekovna neprijatelja , da nije ekonomskog interesa . Slažem se da treba koristiti pozitivna iskustva ovih zemlja , mada iskreno meni se ne sviđa kosmopolitistička vizija Evropljana jer podseća me na Amerikance . Za Srbiju je EU isključiv paravan za poboljšanje ekonomskih prilika , uostalom danas se jačina zemlje ne meri brojem stanovnika i teritorijom , već GDP, HDI - om i sličnim ekonomskim pokazateljima .
IP sačuvana
social share
Pol Pot , Idi Amin , Robert Mugabe , Avgusto Pinoče , Anastazio Somoza , Mao Cedung , Enver Hodža ...Svi se rađaju samo jednom al umiru mnogo puta .

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia 6230
Dakle EU imperija?
Lepo receno. Svi moraju da prodju referendum o ujedinjenju, svaki ozbiljniji korak se trazi referendum i eto najveci mirovni svetski projekaat je imperija.
Odgovoricu ti: ovo se nikakda nece raspasti, jer je tako sagradjeno da je tu ugradjena jedinka kao suverena osoba u tu i takvu evropu.
Svaku naciju vodi iskljucivo nacionalna oligarhija, izabrana na demokratskim izborima.
Nisu jos dostigli nivo americke demokratije, ali polako idu ka tome.
Kod amera je licna imovina, drzava u drzavi.To je stvarno vrh njegovog velicanstva poreznika.
Ono sto je tvoje, ne sme niko da pipne.Sa tvojim pravom i da ubijes ako te neko ugrozi. Na sta vam lici zagovaraci socijalne pravde?

@tarantulice
Jel si meni adresirala onaj post gde trazis neki odgovor? Ne vidim da si citirala nista?
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
A šta će biti kad se jednog dana EU raspadne (sve velike imperije su se raspale...istorijski dokazano)?
Puna saradnja sa Hagom...koliko me pamet služi, tribunal je osnovan za suđenja ratnim zločinima na Balkanu...samo mi jedna stvar nije jasna...kako to da su u Hagu u najvećem broju srpski zločinci, dok hrvatskih i bošnjačkih ima veoma malo???
Ko onda ne sarađuje sa Hagom, mi ili oni. U stvari, jasno je meni koga ti gotiviš, ali hajde da budemo realni.
I kad sve te uslove budemo ispunili, naći će još nešto, pa još nešto...i tako u nedogled...svako može da skonta da EU nas neće, pa makar bili od zlata. Prvo bi nas žestoko izeksploatisali, a onda nas šutnuli sa strane kao opušak od cigarete.
P.S. - ja sam napisala da sam se ispisala sa fakulteta zbog korupcije (mali korak, ali ipak korak), a šta si ti spreman da uradiš da se iskoreni korupcija i da nam svane konačno...čekam tvoj odgovor već par nedelja. Smile

A šta ako jednog dana planeta Zemlja nestane jer će Sunce kao i svaka druga zvezda u vaseljeni kad tad eksplodirati? Od takve filozofije nema koristi. Treba da živimo u realnom svetu, a ne od pretpostavki šta bi bilo kada bi bilo. Srbija od članstva u EU može da ima mnogo više koristi nego štete.

Što se tiče priče o Hagu, i ti i ja i svi ovde znamo da su Mladić i Karadžić bili uslov od početka. Da li su uhapšeni i isporučeni? Nisu. Da li je to naša međunarodna obaveza? Jeste. Hajde da se ne bavimo zamenom teza i zamagljivanjem stvarnog stanja stvari - naša vlada i naši političari već sedam godina odugovlače sa saradnjom sa Hagom a to je  odavno moglo da bude urađeno.

Što se tiče tvrdnje da bi bili eksploatisani  moraćeš da ponudiš neki argument za to - ovako se to sve svodi na rekla kazala pričice.

Ne vidim kakve veze ima tvoj ispis sa fakulteta sa borbom protiv korupcije i ovom temom.
« Poslednja izmena: 28. Jul 2007, 17:36:50 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 115 116 118 119 ... 140
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 06:17:02
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.