Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 13:31:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 125 126 128 129 ... 371
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: eRepublik  (Pročitano 447379 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
a sta mislite dal hrvati imaju plan da preuzmu od bosne istocnu republiku srpsku i onda nas udare i po vojvodini i zapadnoj srbiji u isto vreme? to bi bilo zajebano.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 238
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson ☆
Ma jok, hrvati imaju petlju da napadnu samo ako su uradili TO druge strane, mora neko da stisne retreat gumb.
IP sačuvana
social share
Mesi, mesi, nece nista da ti skodi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Hrvati se pitaju u EDEN / FORTIS-u taman isto toliko koliko mi u PEACE-u. Znaci skoro nista. Ako ameri / madjari, indonezani zakljuce da im odgovara rat na Blakanu, zarad razvlacenja fronta, bice rata.

U suprotnom, napadi na Slavoniju ce i dalje da sluze samo kao distrakcija.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Citat: Patak Dugoprugas link=topic=394427.  msg7551794#msg7551794 date=1253552349
Hrvati se pitaju u EDEN / FORTIS-u
mozes li malo da mi pojasnis sta znaci eden/fortis,svuda te vidjam a ne kapiram sta je to.  .  .  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 238
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson ☆
Savez.

Ako znas engleski onda imas ovde sve http://wiki.erepublik.com/index.php/Alliances
IP sačuvana
social share
Mesi, mesi, nece nista da ti skodi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
ok,hvala,skapirao sam :D
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49933
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung Galaxy S24
Savez.

Ako znas engleski onda imas ovde sve http://wiki.erepublik.com/index.php/Alliances

И ја захваљујем за линк. Знао сам шта су ЕДЕН и Фортис али нисам знао за друге савезе...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Hrvati se pitaju u EDEN / FORTIS-u taman isto toliko koliko mi u PEACE-u. Znaci skoro nista. Ako ameri / madjari, indonezani zakljuce da im odgovara rat na Blakanu, zarad razvlacenja fronta, bice rata.

U suprotnom, napadi na Slavoniju ce i dalje da sluze samo kao distrakcija.

Ko u RL-u  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
e onaj sanya18 je izbacio neku dobru skriptu za pracenje borbi umest reklama, koga zanima evo linka

http://www.erepublik.com/en/article/erepublik-battlewatch-script-by-sanya18-939620/1/20
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Mrzi me da pisem clanak, al ako ima na Bureku neko koga zanima eEkonomija, nek procita

eIndonezija ima         12607   stanovnika
eSrbija ima               11779   stanovnika

Razlika u korist eIndonezije - 828 stanovnika

Ja sam lvl 17, za par dana lvl 18, moj rank u eIndoneziji je bio 4600 i nesto, posto me mrzi da idem sad tamo, i dajem 0.4 golda za  kartu, i vidim koliki je poslije 2 nedelje boravka u eSrbiji, racunacu, optimisticki da je sad 4000.

Moj rank u eSrbiji je 900, e sad ti kad uzmes da je razlika u broju stanovnika 828 i da racunamo da tu razliku cine samo igraci preko lvl 18 ispada da bi moj rank u eSrbiji trebao biti oko 2300 - mjesta.

Ovo pokazuje koliko eSrbija ima malo jakih igraca.

Sve ovo pricam zbog ucestalih clanaka po nasim eNovinam koji  vrse pritisak da se podigne kvalitet nase privrede. Teorija je sledeca: Q3 kompanije trose isto ili vise resursa kao i Q1 kompanije, ali daju proizvode veceg kvaliteta i produktivnije su.

Teorijska zamisao. Ja imam firmu oruzja Q1. Velika je konkurencija, slabo placam radnike, slab profit. Moji radnici kupuju samo Q1 lebac i ponekad Q1 oruzje. Drzava mi omoguci da dignem kredit i da je podignem na Q3. Ja sad moram da placam radnike vise jer oni ne gube samo 1 wellnes dnevno nego 3, a moji radnici ce zauzvrat da traze bolje kuce i bolji lebac i time natjeraju i druge grane privrede da traze zajam da podignu svoje firme na Q3 nivo kako bi podmirili nove potrebe. I tako se pravi uzlazna spirala na kraju koje svi zivimo u Q5 kucama, jedemo Q5 lebac, kupujemo jedni drugima Q5 poklone i radimo u Q5 kompanijama.

Ako bi se tako nesto i poskusalo - to ce biti garantovana propast, jer kao sto gore pokazah, eSrbija jednostavno nema dovoljno jakih igraca koji ce da kupe prozvode ciji je kvalitet Q3 i jaci. Znaci sve sto napravimo morali bi da izvozimo - a gdje i kako to niko ne zna.

Umjesto toga ja mislim da je mnogo pametnije ulagati u igrace. Evo, otprilike kako bi trebalo da izgleda, po mom misljenju, razvojni put jednog eSrbina ili eSrpkinje.

Do 5 nivoa radis, stekas pare. Drzava bi trebalo da informise svoje eBebe koje su realne plate za njihov nivo skill-a i njihov wellnes, tako da im se od starta objasni da najvisa plata nije i najbolja plata, ni za njih, ni za one za koje rade. Tu bi se mogla ubaciti i ona pozitivna lista kompanija koja taj dan traze zaposlene.

Kad radnik dodje do lvl 5 imace skill 2, a realna plata za taj skill je oko 6 do 7 din - za te pare, on ne moze nista, nego samo da kupuje i dalje q1 lebac i da se bori goloruk kako bi odrzao wellnes. Treba 10 dana rada da bi se preslo na skill 3 - za to vreme ako kupuje q1 lebac i nista vise - radnik ce da ustedi oko 50 dinara.

Usput ce da dobije i 5 golda - koje NIPOSTO nebi trebao da donira ni VeS-u, ni banci, ni bilo kome drugom! Trebace mu. Eventualno ako je bas drzavi frka za pare nek traze od svakog ko dodje do lvl 6 - 0.5 golda, ali ne vise.

Kad dodje na lvl 3 radnik ce da radi za opet realnu platu od 13-14 din, e sad vec tad bi trebalo podsticati ljude da tu platu trose tako sto ce kupovati jedan Q1 lebac i jedno Q1 oruzje dnevno - plata bi trebalo da mu bude dovoljna za tako nesto, ako nekad i zafali koji dinar, tu je ono sto ste ustekali do lvl 3.

Onih 5 golda koje NISTE nikom donirali sluze vam da kupite sebi 3 kom Q1 oruzja - ako dodje do bitke za Slavoniju. Mladim igracima treba utuviti u glavu da se sa oruzjem bori samo kad ti je welles 100 ili 90 ili eventualno 80. Da se nikad, nikad ne bore do wellnesa 40 ili 30 i da je za drzavu mnogo vaznije da se na poslu pojave sa wellnesom 100 nego da naprave 5 ili 7 ili 10 dmg u Slavoniji. Takodje im treba utuviti u glavu vaznost hard worker medalje - tih 5 golda koje dobijes zato sto si 30 puta kliknuo na work ne bi inace mogao da ustekas nikako, a svako od nas moze svaki dan da odvoji 1 min koliko treba da kliknes na rad i  trening.

Dosli ste do skill 4, realna plata bi trebalo da je oko 19 din - objasniti ljudima da treba da kupuju Q2 lebac i Q1 oruzje - SVAKI DAN - od plate ce im ostajati oko 5.5 din. Svaki treci dan kupuju Q2 lebac i dva Q1 oruzja, a za Slavnoju se bore od svojih hard worker medalja i golda koje su dobili za prelazak na lvl 6 i lvl 16  i svaki sledeci preko toga.

Tada bi vec trebalo upucivati radnike da otvaraju svoje org-ove i kupuju svoje prve kuce - opet od onih golda koje su dobili za medalje.

Sta se ovim dobija - prvo sve pare se odmah vracaju nazad u cirkulaciju. Ne zadrzavaju se na racunima nekih vladinih kompanija, u privatnim carapama i sl. Pare se vrte i svako polako krece da bolje zivi. Drugo, kad se koristi oruzje, makar ono q1 i makar samo jedno dnevno, ljudi mnogo brze napreduju kroz cinove, nije svejedno jel ja udaram kao major, pukovnik ili general. Ja sam dosla u eRepublik po pozivu od Anee. Ona je zivjela u eSrbiji ja u eInoneziji - meni je trebalo 24 dana manje da stignem do cina pukovnika nego njoj - a razlika je upravo u tome sto sam ja tamo imala priliku da se borim sa oruzjem, dok je ona ovdje bila prinudjena da steka svaki dinar.

Uloga drzave u svemu ovome

Prvo drzava treba da napravi jedan veliki okrugli sto, gdje bi se okupili svi veliki proizvodjaci iz svih grana privrede i utvrdile koje su to realne plate koje bi neko trebao da ima za skill 0, 1, 2, 3 i 4, zavisno od toga u kom sektoru rade - da se to da kao okvirna vrijednost - recimo skil 4 - 19 din +/- 1.5 din i da se odrede realne cijene za prozvode, kojih bi se opet svi pridrzavali recimo za oruzje od 10.20 do 10.50, a drzava bi garantovala cijene sirovina i poreske stope.

Naravno da se nece svi pristati na ove i naravno da se nece svi pridrazavati dogovora. Zato ne bi bilo lose da drzava kreira posebne logoe kao sto su uradili za VeS koji bi proizvodjaci stavili umjesto svojih uobicajenih, a onda bi se drzava preko svojih sluzbenih glasila i preko udruzenja novinara trudila da objasni narodu zasto je bolje da rade i kupuju od kompanija koje su prihvatile ovaj program. Agresivnom kampanjom za neka 3 mjeseca bi se sredilo stanje na trzistu. Ako bi se tu jos aktivno ukljucilo i  ministarstvo ekonmije koje bi savjetovalo buduce poslodavce gdje da ulazu + Valletta se malo vise potrudila da izvozi viskove na strana trzista, eto prilike za svjetliju buducnost.

Naravno sve ovo podrazumjeva VELIKO angazovanje svih u eRepublik-u, narocito iskusnih igraca i svih koji su ukljuceni u vladu.

Eto Kubatovicu dobi ti kompletan ekonomski program za Dz.  Smile
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 125 126 128 129 ... 371
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 13:31:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.372 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.