Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 23:03:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 124 125 127 128 ... 371
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: eRepublik  (Pročitano 447426 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Citat
bora111,  има 7 неких Гамбина, укупно.  Smile

ne verujem da su ostalih 5 srbi i clanovi bureka u isto vreme Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Qtek 小米
Ма јок.  Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Evo nešto razmišljam šta bi se sve moglo uraditi ako se ikad dočepamo vlasti, pa mi pade napamet ovo:

Privredna komora

Savjetodavno tijelo, sastavljeno od igrača koji su dobro upućeni u ekonomiju, koje bi olakšalo život poslodavcima i svima koji to žele da postanu.

Tutorijali koji postoje odlični su, ako želiš da znaš KAKO da kreneš u biznis, ali nam treba nešto da nam objasni da li će se to i isplatiti.

Moja ideja je da se napravi udruženje dobrih poznavalaca ekonomskih pitanja u zemlji i inostranstvu, koji bi mogli da ti odgovore i svoj odgovor obrazlože na sledeća pitanja:

1. Hoću da otvorim Land firmu. Da li mi se to isplati?
2. Hoću da otvorim many firmu, ali ne znam koja vrsta proizvoda sada ide najbolje?
3. Imam q1 wepon firmu i dobro mi ide, ali ne znam da li bi bilo dobro da predjemo na q2, da li se isplati?
4. Za koju zemlju je najbolje da uzmem licencu na izvoz?
5. Kako će predlozene mjere kongresa uticati na mene i moje poslovanje?

...

Naravno pošto su ovo pitanja koja zahtjevaju vrijeme, odgovori bi se plaćali ili bi recimo to radili ljudi iz ministarstva ekonomije, pa to objavljivali u zvaničnim novinama, da svima bude dostupno. U svakom slučaju, to bi poboljšalo osnovnu ekonomsku obrazovanost populacije i smanjilo broj ljudi koji osnivaju firme, rade sa gubitkom, a onda prodaju i zatvaraju firme.

Evo sad pogledah oglase za posao, čovjek nudi platu za skill 4 od 22.5 din u q1 wepon firmi. E sad, kad tu platu i taj skill ubacis u ovo programce  http://www.erepmarket.co.cc/prodtest.php, dobijes da sa takvom platom i takvim skillom i tim da ti radnik radi sa wellnesom 90, taj radnik, tebi kao poslodavcu, donosi SAMO GUBITAK, bez obzira da li je njegov skill 4 ili 4.5 ili 4.9.

Tako nerealno visokim platama, radnici se odvlace iz firmi koje posluju sa dobitkom i prevlace u gubitase, koji opstaju sve dok njihovi vlasnici imaju novca da u njih upumpavaju pare ili dok ne dodje do rata, pa onda nabiju cijene na nekih 15, 16 din po komadu q1 oružja nebi li se izvadili iz problema u koje su se sami uvalili.

Osnivanje jedne Q1 proizvodne firme kosta najmanje 30 golda - za pravljenje orga, za osnivanje kompanije, za kupovinu sirovina, za prve plate ... i greota je da se bace, a to je ono sto mnogi vlasnici firmi sada rade.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.60
mob
Apple 15
Ja mislim da je odavno utvrđeno da Adam Smit nije bio u pravu. Potrebna je i aktivna kontrola tržišta od strane države, a od samo putem poreza.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.21
mob
Ericsson T28
Ma nismo mi Indonezija niti Rumunija, neka se sredina teba naći. Ja znam da je ponižavajuće što svoje radnike 4 skill plaćam 10 dinara i da oni za to trebaju kupiti oružje i hranu.

Moja zarada po radniku je 0,5 dinara i 10 radnika 5 dinara po danu čistog profita. Razumijem situaciju i nije vrijeme za bogaćenje.

Veoma štetan udarac nama drvoprerađivačima zadala je država sniživši carinu i dopustila upliv francuskog drveta i ostalih. Ja kao jednika sam kupio licencu za Argentinu i tamo mi dobro ide.

Pobjedili strani lobiji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
upravo sam izbacio ekonomski program nase stranke. tu sam predlozio i otvaranje drzavnih firmi koje bi vrsile uticaj na trziste, kao sto je anea spomenula.

@patak

ako te ne mrzi, napisi clanak o toj privrednoj komori, pa da ga objavimo u novinama, ne mora da bude puno duzi od toga sto si napisala, samo da bude sroceno kao da se obracamo celoj naciji. a to da poslodavci gube na platama je istina, ali to je zato sto drze q1 firme. one ne proizvode bas skupu robu. radnici 4. skila treba da rade u q3 kompanijama i da imaju vecu platu nego sada a da donose gazdama novac. ja recimo radim u q3 lend firmi. danas sam po proizvedenoj jedinici zaradio 0.95 dinara,  a mom poslodavcu profit od 0.40 dinara, malo me kao izrabljuje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.21
mob
Ericsson T28
Nije Anea na to mislila, dosta mi je konkurencija domaća proizvodnja, strana, još treba da se i sa državnim takmičim. Ova država treba da daje podsticaje.

Porezi idu samo na rat, a dokle ćemo dogurati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49934
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung Galaxy S24
Ma nismo mi Indonezija niti Rumunija, neka se sredina teba naći. Ja znam da je ponižavajuće što svoje radnike 4 skill plaćam 10 dinara i da oni za to trebaju kupiti oružje i hranu.

Moja zarada po radniku je 0,5 dinara i 10 radnika 5 dinara po danu čistog profita. Razumijem situaciju i nije vrijeme za bogaćenje.

Veoma štetan udarac nama drvoprerađivačima zadala je država sniživši carinu i dopustila upliv francuskog drveta i ostalih. Ja kao jednika sam kupio licencu za Argentinu i tamo mi dobro ide.

Pobjedili strani lobiji.

Ја радим у некој пекари. Како могу прећи код тебе да радим ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Ajd vidjecu za clanak, nego, to sto se tice q3 firmi. Ja to gledam ovako

Mi imamo mladu drzavu, sto znaci da je vecina ljudi malog skilla, zvanicni podaci kazu da je prosecna plata jednog eSrbina 12 din, ja kazem nek je i 13, on za tu platu moze da kupi samo jedno Q1 oruzje, koje je 10.30 do 10.5 din za komad i q1 lebac, a ostalo da steka da se ponekad pocasti poklonom q1 naravno koji je bar 4 din ili neku kartu.

E sad, iz toga vidis da je sansa da nekom takvom uvalis q2 ili q3 oruzje na svakodnevnoj bazi - 0. Znaci ti treba da ulozis OGROMNE pare, da pretvoris q1 firmu u q3 firmu, da ubacis para za 10-20 dana za plate i resurse i da onda Boga molis da rat za Slavoniju stigne pre nego sto ti bankrotiras. Onda naravno nabijes sto vece cijene, da bi akumulirao dovoljno para da ponovis ciklus.

Meni je cudo da ja ista i prodajem. Znam da nije fer uporedjivati eSrbiju sa eIndonezijom, ali sta cu kad je to jedina druga drzava u kojoj sam radila, ali cinjenica je da u eSrbiji postoji ogromni deficit para. Srbi su prinudjeni da stekaju pare, bore se samo goloruki, osim kad krenu na Slavoniju.

Ono sto je meni posebno tuzno je sto drzava ide na to da napravi jaz izmedju naroda i vojske. Obican covjek se bori goloruk, spore napreduje kroz cinove i onda je logicno da kad drzava kaze - Ti napravis ukupnu stetu 100 ili 150, a ovaj igrac pripadnik VeS-a pravi 300 dmg-a jednim udarcem, budi patriota, daj pare da tankujemo, daj pare za vojsku i ljudi ce da daju. I tako se pravi veliki jaz. Imacemo 10-20 ljudi za koje ce svi ostali da rade.

Umjesto toga, bolje da kazu: Ne donirajte ljudi golde, i desetine dinara. Radis za platu 13 din, kupi sebi jedno q1 oruzje + q2 lebac, a ako ti nesto pretekne taj dinar ili dva doniraj. Golde cuvaj za kucu, za 5 komada Q1 oruzja koje ces da koristis u Slavoniji, kad kucne cas.
Tako ces za 3 mjeseca, da imas populaciju koja ce da bude puna pukovnika i generala, a sa malo marsala, ali na duzi rok to je mnogo bolje. Jer sta da se desi da krene napad na eSrbiju a onih nasih 5 marsala bas tad ne mogu da dodju na net zbog RL obaveza?

Uostalom od Hrvata covjek moze mnogo da nauci. Njihov projekat Pakleni gusteri - pokazao se kao pun pogodak. Za neupucene to su igraci koji su tek stigli na lvl 5, i koji su u pokazali da su strasna sila kad udare svi zajedno u pravom trenutku - bili su tako dobro organizovani i tempirani da je cak u jednom momentu i server pao zbog toga sto je toliko igraca u istom trenutku stisnulo Fight. Znaci nije sve u snazi - nesto je i u tehnici  Smile

Ali to zahtjeva mnogo vise angazovanja, planiranja, rada i truda. Nekad mi se cini da se ljudi koji igraju eRepublic malo zaigraju pa pomisle da mogu od eGolda da se najedu RL pogace  Smile
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.21
mob
Ericsson T28

Pobjedili strani lobiji.

Ја радим у некој пекари. Како могу прећи код тебе да радим ?

Ti si se zaposlio u pekari, a ja proizvodim drvo. To su dva različita zanimanja, manu i land. Ti lijepo napreduješ tu gdje si, kod mene bi morao od nule. A moja se firma nalazi u eSrbiji, što znači da bi morao dati otkaz i preseliti se negdje u eSrbiju. A ja bih te zaposlio, bez problema. Razmisli pa mi javi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 124 125 127 128 ... 371
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 23:03:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.158 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.