Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 04:57:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 126 127 129 130 ... 371
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: eRepublik  (Pročitano 447241 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
dobra analiza, ali se ne slazem da ne treba da podstaknemo unapredjivanje kvaliteta firmi. tacno je da indonezija ima mnogo iskusnije radnike, recimo prosecan strent u indo je 5.05, dok je u srbiji 3.19, i da proizvode visokog kvaliteta ne bismo imali kome da prodajemo, ali ja nisam ni rekao da treba da idemo na visok kvalitet, nego na osrednji. mi trenutno imamo masu kompanija niskog kvaliteta, najvise q1, pa posle q2, a sa q3 smo jako slabi. q3 je ono sto moramo da povecavamo, mada i za one kvalitetnije ima prostora. vidi ovo, mi imamo samo 5 q5 fabrika oruzja, a indonezija ima 63.

jos jedna stvar, mi i indonezija imamo slican broj stanovnika, ali oni imaju mnogo vise aktivnijih. mi imamo 6360 zaposlenih radnika, dok indo ima cak 9470. imamo mnogo neaktivnih, i to je ono sto utice na nizak prosecan skil. a sto se tice rankova, to jeste zabrinjavajuce, ali ima tu jos jedna stvar. ja sam u indo bio oko 2900ti na listi, u srbiji sam 371., ali na to ne uticu samo moji skilovi nego i militari renk. u srbiji ima mnogo vise od 370 ljudi koji imaju veci radni skil od mene, a time i produktivnost. a ja sa 5,5 radnim skilom treba da radim u q3 firmi pa navise. a sve mi je jedno dal radim u q3 ili manjoj kada su plate slicne, a slicne su zbog malog broja ovih firmi i nepostojanju konkurencije medju njima, pa nema ni jakih plata u jacim firmama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Pa, znas sta... mozes ovo njeno pisanije da objavis kao clanak... Smiley

Eto, kao... alternativno vidjenje problema i sta jedan kapitalista (Patka) ocekuje od nas...

I onda lupis sta bi ti uradio...

Jos bolje, objavis to u dva clanka. Smiley

Isti slucaj i za privrednu komoru..... to je odlican nacin da izneses svoje misljenje, a imas kvalitetan slagvort u vidu njenih postova. Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
ako patak odobri objavicu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Znaci pored ovih gore iznijetih problema mi imamo jos jedan - mnogo prijavljenih, malo aktivnih igraca, znaci tu ima jos stvari koje ne radimo kako treba  Smile

Evo da apsolviram jos malo moj clanak, sve ovo sto sam napisala odnosi se na Q1 firme jer nam je 70% privrede takvo. Anea je lvl 18, ja cu uskoro biti, ni ona ni ja nismo nikada kupili Q4 ili Q5  oruzje, a Q3 samo par komada za Slavoniju. Ja sebe racunam u jednog dobrostojeceg igraca koji za Srbiju ima visok lvl - i opet te pitam kom ces ti da prodajes kvalitetnu robu.

Mogu da garantujem da bar 60% stanovnistva nema kucu, ostali imaju Q1, i tek po neko Q2 - Q3 i jacu mozda 20 igraca.

Ja sam ti objasnila sta treba sad ciniti kada je su proizvodne firme u pitanju. I tek kad se koliko - toliko sredi stanje tamo, moze se ici dalje, na dizanje nivoa.

Recimo imas igraca koji ce sad da krene. Moj plan je usvojen. On krece od nula. Zna gdje da radi i koju platu da ocekuje. Zna kako i gdje da se bori. Ima dobar odnos sa svojim poslodavcem koji mu podize platu kako on napreduje. On ce po nekoj mojoj racunici, za 3 mjeseca, imati svoju kucu Q1 doduse, svoj org na koji ce moci da smjesta poklone i oruzje, skill 4.5 i cin koji ce da bude na granici major / pukovnik.

E nakon ta prva 3 mjeseca koja provede u mojoj firmi ja mu kazem: Slusaj ti si dobar i vrijedan radnik, ali ja kao gazda od tebe vise nemam neke vajde, ajde ti sad na market pa trazi sebi neku Q2 firmu.

Ono sto mali broj igraca shvata je da ja kao kapitalista Q1 firme imam najvecu zaradu na igracima ciji je skill 2 i 3. Od radnika ciji je skill 4 ja imam mnogo manje vajde. Njih drzimo da bi povecali kolicinu proizvoda koje proizvodimo. Radnik ciji je skill 5 nema sta da trazi u Q1 firmi.

Znaci sta se desava, meni u Q1 firmi za visoku platu radi neko ko ciji je skill 4.5 ili 5, a upravo takvi najvise trebaju jacim firmama i tako jedni drugima pravimo bespotrebnu konkurenciju. Znaci potrebna je edukacija i radnika i  poslodavaca. Vlasnici Q1 firmi moraju se povuci sa trzista rada gdje se trazi skill 4,5, 6 i 7 u korist onih koji imaju Q2 i Q3 firme, a oni za uzvrat treba da nama prepuste trziste rada za skill-ove 0, 1, 2 i 3. Ako ja dobijem radnika sa skill-om 0 i imam pomoc drzave, ja cu svog radnika da vaspitam onako kako sam gore objasnila i on ce dolaziti na posao svom novom poslodavcu sa wellnesom preko 90, znace da sad treba da kupuje lebac Q2 ili Q3 kvaliteta i da prvom prilikom treba da nabavi Q2 kucu.
E tad ces ti da imas kupca za svoje visoko-kvalitetne proizvode!

Ono gdje odmah treba pristupiti povecanju kvaliteta su Land firme. Treba ljudima objasniti da je Q1 ili Q2 land firma bacanje para. To niko ne kupuje. Ja kao vlasnik Q1 wepon firme kupujem Q3 ili Q4 iron, jer za njega imam najbolji odnos kolicina / cijena.

Mi proizvodimo 2.5 puta vise zita nego sto nam treba. Struktura land firmi je jeziva sve Q1 i Q2, e tu treba reci ljudima. Vi sto imate Q1 firme batalite posao za sad, vi sto imate Q2 firme ili ih dizite na Q3 ili i vi fajront. Radnici ciji je land skill do 3.5 batalite sve i predjite u proizvodnju, drzava vam daje besplatan leba dok ne dodjete do skill 2, ako ne moze drzava moze gazda firme u koju bi ih zaposlili.

Ono sto vecina ljudi ne shvata je to sto ja privremeno zaustavim neku firmu ne znaci da sam bacila golde. Moja firma je jos uvijek tu - to sto ne radi samo znaci da mi sad ne pravi gubitak. Za mjesec dva, ako dodje do bebi buma, ja udarim 10 oglasa u novine i eto me sutra kao da nista nije bilo.

Treba voditi racuna o tim firmama i tim radnicima koji su bili zaposleni u land-u, ako se desi neki bebi bum ili ako eSrbija dobije novi high region, vlast bi prvo trebala da kontaktira te vlasnike i te radnike i da im ponudi posao u land sektoru.

Drzava i drzavni organi moraju mnogo aktivnije da pristupe uvodjenju u igru novih igraca, njihovom obrazovanju i regulaciji privrede, jedino tako cemo moci da se izvucemo iz problema.

Procitaj sve sto ti do sada napisah, slobodno objavi sta mislis da bi i drugima koristilo - ne zaboravi sacuvaj duh igre

Evo vidjeh sad da se na nasem trzistu rada nalaze dvije ponude za skill 4 koje bodu oci:

Q4 firma nudi posao za 20 din, a
Q1 firma nudi posao za 21 din!

E sad ti vidi dal i jedan od ovih vlasnika ima i mrvu zdravog razuma?! Nti ovom sto ima Q4 firmu moze od ikakve vajde da bude ovaj sa skill 4, niti ovaj sa Q1 firmom moze da otplati ovog radnika, pa sve da prodje oruzje po 11 din /komad svaki dan.
« Poslednja izmena: 22. Sep 2009, 16:47:08 od Patak Dugoprugas »
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
sutra ili prekosutra cu da napravim sintezu tvojih postova pa cu da objavim.
a sada sam izbacio jedan prozivacki clanak o demokratiji http://www.erepublik.com/en/article/o-edemokratiji-ili-pravljenju-gra-ana-magarcima-950822/1/20, i nameravam da napravim pauzu sto se tice promovisanja oportunisticke stranke.
ovo nije moja licna stranka da samo ja objavljujem tekstove, kubatovica koga smo izabrali za predsednika nigde nema, smorio sam se vise...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Procitala sam tvoj clanak, mogu da ti dam i svoje utiske, mada i sam vidis kakve si komentare dobio.

Ako hoces da te ljudi saslusaju manje kritikuj pausalno, a vise predlazi svoje ideje za nalazenje rjesenja.

Ljudi su umorni od svadja i rasprava, zeljni su nekih konkretnih prijedloga dobro razradjenih, koji ce biti prihvatljivi svima. Ako ja imam pravu ideju, onda je moj cilj da se da ideja sprovede u djelo, a manje je vazno da li cu tu ideju da sprovedem ja ili SeS ili SKS ili bilo ko drugi.

IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
ja sam upravo ovakve reakcije i ocekivao, ovo je bio zajebantski clanak Smile

a bio je uspesan, cela elita mi se naredjala. nisam ja glup da ne znam da nasa stranka ne moze da prikupi mnogo vise clanova nego sto sad ima. ideja je i bila da se zajebavamo. imao sam i neke ideje da spamujem stampu sa raznim smesnim reklamama, ali sad se predomisljam, niko se nije ukljucio osim mene, pa cak ni kubatovic, dosadno mi je. ima da se vratim svojim novinama i da pisem o ekonomiji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Život je kurva...

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 353
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Bora111, tipični Balkanac u politici...

"Idi gledaj u sunce ... ili tako neshto ... "
najbolji komentar
IP sačuvana
social share
Srećan sam, to je čudesan dar.
Jos samo korak i savladaću strah,
sve je prošlo, sve je iznad nas
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Sors aspera monstrat amicum

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3520
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Samsung Galaxy II
ja sam upravo ovakve reakcije i ocekivao, ovo je bio zajebantski clanak Smile

a bio je uspesan, cela elita mi se naredjala. nisam ja glup da ne znam da nasa stranka ne moze da prikupi mnogo vise clanova nego sto sad ima. ideja je i bila da se zajebavamo. imao sam i neke ideje da spamujem stampu sa raznim smesnim reklamama, ali sad se predomisljam, niko se nije ukljucio osim mene, pa cak ni kubatovic, dosadno mi je. ima da se vratim svojim novinama i da pisem o ekonomiji.
Smile Smile Smile  naravno da nam je cilj sega,sala,posalica  Smile   boro,izvini neki licni problemi pa nisam imao vremena,ubrzano radim na clanku  Smile
evo i arcibald mi je poslao predlog za prijateljstvo  Smile sad moram da ga preskocim,gde prijatelja da blatim  Smile

a i cuveni spamer eZeratul je prisutna,sto daje svemu jos veci smisao zajebancije   Smile
« Poslednja izmena: 22. Sep 2009, 19:43:54 od wayman »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
hahaha, preskoci arcija, ili mu barem kazi da se zezas, da se ne naljuti.

inace, komentar na clanak ti je odlican Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 126 127 129 130 ... 371
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 04:57:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.