Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EPS - Drzavni neprijatelj broj 1  (Pročitano 129545 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Da je moja prikljucio bih je na 380 v.

uuu perverznjaku, to mi nikada ne bi palo na pamet.
mada ima logike, grče se svi mišići.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
najpogodniji Srbi iz sSrbije za jebanje uzduz i popreko jer su gradjani drugog reda koji nemaju prava da se pozivaju na povredu ljudskih prava.

ne seri  Smile
mog komsiju madjara odrali isto za struju kao i mene,a i kolega rusin isto prosao

al zato neciji komsija ciganin iz beograd male nije,decenijama nisu placali struju sad kad im uveli ove nove satove na bendere ganci sve to polomili a struja i dalje tece
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Доживотни оптимиста :))P

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1605
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung 
POTVRĐENA OTIMAČINA: Decembarski računi za struju greškom uvećani!

EDB saopštio da su neka brojila pogrešno očitana te da je ljudski faktor kriv za drastično veće iznose. U Nišu pet puta veći račun stigao u prazan stan
decembarski računi, struja, cene, greška, plaćanje

Redovi na šalteru EDB... Ogorčeni građani reklamiraju račune

BEOGRAD - Priznali grešku!
U nekim slučajevima došlo je do greške u obračunu decembarskih računa za struju, priznali su u „Elektrodistribuciji Beograd“.
- Ne bežimo od toga da je u nekim slučajevima uticao ljudski faktor na uvećane račune jer su brojila pogrešno očitana - rekla je za Kurir Sandra Alagić, portparolka EDB, ali je istakla da nije u pitanju masovna pojava.

Nema sistemske greške

- Došlo je do pojedinačnih grešaka u obračunu električne energije, ali sistemska greška ne postoji. Svakog decembra je potrošnja za 20-30 odsto veća u odnosu na druge mesece jer su temperature niže, a broj obračunskih dana veći. Od EPS smo preuzeli 30,33 odsto više električne energije - objašnjava Alagićeva.

Građani koji su platili višestruko uvećane račune za struju, a nisu potrošili to što im je naplaćeno imaju pravo da od „Elektroprivrede Srbije“ traže povraćaj novca i kamate na preplaćeni deo. Ovo za Kurir tvrdi Jovan Jovanović, predsednik Foruma za zaštitu potrošača iz Niša, i dodaje da su greške s računima nastale zato što distribucije nisu stigle da očitaju brojila, pa su naplatile procenjenu potrošnju.

Nepotrebne stavke

- Sumnjao sam da građani nisu u pravu dok mi nije došla gospođa iz Niša i pokazala uvećane račune za stan u kome niko ne živi. Zaključili smo da distribucije zbog praznika nisu očitale sva brojila, pa su stavili procenjenu potrošnju. Očigledno je da je na računima očitan period duži od mesec dana, pa su neki ljudi ušli i u crvenu zonu - kaže Jovanović i dodaje da građani treba da provere stanje na svojim brojilima i uporede ga sa onim na računu.

On naglašava da je EPS bacio novac na nove račune za struju na kojima su iste stavke.
Sa 1.100 na 5.830 Lidija Vučković, predsednik Centra za ljudska prava iz Niša, kaže da je za stan svoje pokojne majke u kojem niko ne živi dobila pet put puta veći račun za struju za decembar u odnosu na prethodni mesec.

- Iako nemam dugovanje, decembarski račun za struju mi je sa 1.100, koliko sam svakog meseca plaćala, uvećan na 5.830 dinara. Očigledno je u pitanju pokušaj zloupotrebe. Dobila sam i tri puta veći račun za stan u kom živim, pri čemu potrošnja nije bila veća. Moj utisak je da je ovo planiran pokušaj pljačke građana. Za pokušaj pljačke se ide u zatvor, ali to važi za obične ljude - kaže Lidija.

Ksenija Hajduković iz Ministarstva energetike najavila je da će ministarstvo od „EPS Snabdevanja“ zatražiti da se obračunski period za struju više ne povećava kako se ne bi desilo da razlike u mesečnim računima za struju budu velike.

ČINJENICE
Opravdanja EPS

- decembar je hladniji u odnosu na ostale mesece
- obračunski period je duži u decembru
- u decembru je Sveti Nikola
- novogodišnji praznici
- slučajna pojedinačna greška

Elektroprivreda Srbije
UTVRDIĆEMO RAZLOG I ODGOVORNOST

EPS je naveo da će reklamacija za koju se utvrdi da je opravdana biti rešena u korist kupca i utvrdiće se razlog i odgovornost za nastalu grešku. Direktor „EPS Snabdevanja“ Dejan Vasić izjavio je da EPS neće kupcima naplatiti nijedan kilovat-sat struje koji im nije isporučen.
- Odgovorno tvrdim da nije bilo nikakve sistemske greške prilikom obračuna računa za struju za decembar. Dosad nismo našli nepravilnosti po osnovu reklamacija jer gde je veća potrošnja, tu su i računi veći - dodao je on.

tekst preuzet sa
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
ČINJENICE
Opravdanja EPS

- decembar je hladniji u odnosu na ostale mesece- ovo je laz decembarska prosecna temperatura je bila 1.6 stepeni sto je u okviru visegodisnjeg proseka

- obračunski period je duži u decembru- duzi je zato sto ga oni prave virtuelno duzim evo meni stoji na racuni od 1.11.2013 do 1.01.2014 34 obracunska dana,nek mi neko objasni kako taj period moze da ima 34 dana osim u nekom cetvorodimenzionalnom prostoru minkowskog gde dolazi do razvlacenja vremena

- u decembru je Sveti Nikola- u proseku za svetog nikolu domacinstvo koje to slavi potrosi i manje struje zato sto se sad pecenja vecinom pecu u pecenjarama,oni koji to rade kuci u proseku potrose 12 kw vise,racunam sve dane sa kuvanjima

- novogodišnji praznici- isto kao za svetog nikolu +oni koji ne slave to kuci imaju znatno nizu potrosnju a to je vise od polovine gradjana

- slučajna pojedinačna greška-rekao bih namerno smisljena organizovana "greska"

iaova gospodja sto placa 1100dinara u stanu gde nema potrosnje tu nesto smrdi fiksni deo za trofazno brojilo je oko 670din,za monofazno oko 520 bez tv haraca
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Pa nije greska osto oni pljacku smatraju za normalnu stvar. Sta radi Vucic, zasto ne salje zandarmeriju da posapsi organizovane kriminalce u EPS-u. A tek kako su reketirali gradjane za prikljucke. Kod mene u ulici pre neku godinu oko dvadesetak vlasnika novoizgradjenih objekata plati po 1000 evra direktoru sektora EDB-a da postavi 9 bandera i da svi ,,legalno,,prikljuce struju. Ali , posto direktor sve pare stavi sebi u dzep, referenti nece da stave potpise na odobrenja za prikljucak dok se ponovi i njima ne plati, kako kome 250-850 evra. Sticajem okolnosti, imam taj spisak sa potpisima svih ljudi koji su dali pare kao i coveka koji je uzeo pare u ime direktora. A inace bio sam licno prisutan kada su mu date pare. Sto vucic ne pocne to da ceslja. Ali odmah bi mogao da raspise konkurs za prijem novih radnika u distribuciji. U beogradu je vise od 50%takvih prikljucaka. ali sta to vredi, ljudi se plase da kazu. Ja sam konkretno u to vreme razgovarao sa jednim inspektorom pre davanja para. I zamislite sta je rekao. Bolje cuti, jer neces stici ni da izadzes iz policijske stanice , oni u distribuciji ce znati sve i ko je podneo prijavu i protiv koga i da onda ljudi nikada nece dobiti struju. Zar to nije sistemska korupcija, ne samo u distribuciji vec i u policiji. Zato im niko nista nemozeevo ja bih prvi svedocio a naterao bih i ostale jer imam dokaze. Jeste da su ljudi u prekrsaju, ali su bili ucenjeni. I sad ce oni sto sam im dao 2000 evra za prikljucak da secu struju. Oce, ali malo sutra. Zamolio bih one koji hoce ovo da komentarisu da se stave u poloxzaj tih ljudi koji nisu imali drugi izlaz. Zamislite telefonski razgovor:zovem broj EDBi pitam sta mi treba za prikljucak struje, a gospodjica sa druge strane zice ko iz topa ,,legalno nemoze,,. rekoh akako onda, a ona ,,neznam, pitajte nekog,,.
IP sačuvana
social share
Mi ti nudimo a to sto ti ne koristis sam si kriv-RTS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
a objekti jesu legalno izgradjeni na legalnom mestu sa urbanistickim planom ulice ili ono divlje kao i veliki deo beograda  Smile
kad se urbanisticki pravi ulica prvo prodje sve kroz nju pa se onda prodaju placevi,a kad se stvori ulica jer je nekom bas tu bilo zanimljivo da napravi kucu pa se i drugima svedelo ne mozes ocekivati sad i struju po ps i vodu i ostalo  Smile
« Poslednja izmena: 18. Jan 2014, 16:15:31 od fredikruger »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Da divlje , kao veliki deo beograda. Ali i ovi ljudi su prevareni kao vecima radnika Srbije, jer im je ceo radni vek odbijano od plate za stambenu izgradnju a nisu dobili stan. Te stanove su dobili podobni, mozda se i ti tu nalazis pa tako pricas. Dobio si stan dzabe a postavljas pitanje legalnost onoga ko je bio prinudjen da zida sebi krov nad glavom jer je jednostavno prevaren i opljackan od strane drzave. Zasto drzava nama ne vrati uzete pare na prevaru,laznu solidarnost, vraca onima koji su se kockali ulazuci kod Jezde iDafine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
ne moj tata nije dobio stan jer se u njega uselio direktorov necak onomad al isto tako nismo ni divlje pravili kuci nego usoreno kao sav normalan svet
divlje napravljeno divlje vam i struju uvode sta se bunite koji kurac,mani me tog licimurja kad je u moju koristi onda je divljastvo ok,a kad je na moju stetu onda cu da se zalim  Smile
nemere i da se prdne i da se stisne
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Na cijoj li ti grbaci zivis. Pre svega ovde nije rec o gradnji vec o elektrodistribuciji. Znam dobro tipove kao ti koji kontriraju i pokusavaju da skrenu tok diskusije . Znaci tema je EPS.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Pa dobro ti je rekao. Platili su direktoru u džep da bi dobili bandere. Kako su hteli da "završe" posao, tako je i ispalo. Nije njima eps kriv što ulaze u dil sa lopovom.
« Poslednja izmena: 18. Jan 2014, 16:55:32 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.385 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.