Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EPS - Drzavni neprijatelj broj 1  (Pročitano 129459 puta)
Zvezda u usponu

Доживотни оптимиста :))P

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1605
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung 
Sto Vucic ne trazi korumpirane referente organizovanog kriminala u distribuciji. Evo na primer ja imam spisak 20 ljudi sa potpisima , u mojoj ulici koji su dali mito i kome u distribuciji. Spreman sam da svedocim kao zasticeni svedok.

hahahahahahaha  Smile  Smile Smile Smile ti izgleda jos verujes u Deda Mraza  Smile

pre izvesnog vremena sam cuo pricu da je doktor cini mi se u Kragujevcu trazio od neke zene mito od 200 evra za neku intervenciju , zena se odlucila da obelezi novac i dala doktoru pa prijavila policiji
ishod je bio sledeci - zena je optuzena za davanje mita a doktor oslobodjen pod izgovorom da nije znao zasto dobija novac

taj ko jos veruje Vucicu ozbiljno treba da se zapita za svoje mentalno zdravlje

Citat
"EPS nezakonito obračunava struju"

Predlazem doticnima da jednostavno ne plate, mislim, ako mogu da se svercuju busom jer smatraju da je busplus nezakonit, mogu onda i ovo, ako slede principe  Smile

ne vredi , penzionerima su vec poceli da skidaju novac sa bankovnih racuna nema veze sto nemaju od cega da zive bitno je da moraju struju da plate

ja vec duze vreme razmisljam da ugradim solarne paneli a onda ce moci samo da dodju da mi seku krivog stojka i to ako im dozvolim  Smile
« Poslednja izmena: 16. Jan 2014, 22:30:23 od zilezvezdas048 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
Tako je to kada okrive davaoca mita, a primaoca puste da mirno trosi iznudjenu crkavicu. Evo na primer i ja sam dao mito referentima distribucije za prikljucak struje, cak i direktoru, imam dokaze, ali su mi oni iznudili pare jer sam bio u bezizlaznoj situaciji,,ucenjen i morao sam da dam. Svoj deo krivice priznajem odmah. Ali nece ni oni proci tek tako.
IP sačuvana
social share
Mi ti nudimo a to sto ti ne koristis sam si kriv-RTS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Sony xperia
Do olakšica za struju, samo uz potvrdu o visini primanja

Za obnavljanje zahteva kojima se ostvaruju olakašice za struju, najsiromašniji građani Srbije trebalo bi samo da podnesu potvrdu o visini mesečnih primanja, rekla je danas Ksenija Hajduković iz Elektroprivrede Srbije (EPS

Građanima koji su dobili status zaštićenog energetskog kupca, uverenje za olakšice za struju isteklo je na kraju 2013. godine, i sada moraju ponovo da podnose zahtev.

"Građani za dobijanje novog uverenja ne moraju ponovo da prikupljaju svu dokumentaciju kao kada su se prvi put prijavljivali, već je dovoljno da dodju sa svojom potvrdom o visini mesečnih primanja u nadležni organ lokalne samouprave ili svoj Centar za socijalni rad", kazala je Ksenija Hajduković za Radio-televiziju Srbije.

Ona je dodala da je na zahtev EPS-a, da se ukinu ili smanje takse koji gradjani plaćaju za podnošenje zahteva, pozitivno odgovorilo 20 lokalnih samouprava.

Procenjuje se da pravo na olakšice ima 350.000 socijalno ugroženih građana, ali je to pravo ostvarila samo petina gradjana.

Primena uredbe o energetski zaštićenom kupcu počela je 1. aprila, a podrazumeva umanjenje računa za struju i gas socijalno ugroženima za vrednost od 120 do 250 kilovat-sati svakog meseca, zavisno od broja članova.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Sony xperia
EPS: Računi su tačni! Potrošači: Veći iznosi stigli i za prazne stanove!

U „EPS snabdevanju“ tvrde da su decembarske uplatnice za električnu energiju tačno obračunate i da nema sistemske greške. Potrošači i dalje sumnjaju da greška postoji

REDOVNO plaćam sve svoje obaveze, pa i struju. Za decembar mi je stigao za 30 odsto veći račun nego za novembar, pa sam došao u distribuciju da pitam zašto i kako jer mi je stan tri nedelje decembra bio prazan. Uporedio sam račune iz decembra 2012, kada je moja porodica sve vreme bila u stanu, i primetio da se broj potrošenih kilovata malo razlikuje.

Problem Miroslava L., koji se u četvrtak našao u dugačkom redu ispred šaltera distribucije u Beogradu, samo je jedan u nekoliko hiljada potrošača. Decembarski računi su uobičajeno svake godine „trn u oku“ svima, jer su gotovo uvek veći od novembarskih. Posle sumnji ministarke energetike Zorane Mihajlović u tačnost decembarskih računa, u „EPS Snabdevanju“ su u kontroli utvrdili da su decembarski računi za električnu energiju tačno obračunati i da nije došlo do sistemske greške.

- Pojedini kupci su dobili veće račune, jer je potrošnja u decembru u Srbiji bila veća za 24 odsto u odnosu na novembar - kažu u „EPS Snabdevanju“. - Povećanje iznosa na računu u dinarima nije direktno srazmerno povećanju potrošnje u kilovat-satima, jer je iznos koji kupac treba da plati uslovljen zonskim načinom obračuna. I minimalno povećanje potrošnje nekog kupca može da dovede da iz zelene zone pređe u plavu ili crvenu, što povećava iznos računa. Tarifnim sistemom određeno je da se rastom potrošnje u kilovat-satima iznos računa povećava progresivno.

U „EPS Snabdevanju“ ističu i da na povećanje potrošnje utiču i verski i državni praznici kada se već tradicionalno beleži veća dnevna potrošnja. Na nivou cele Srbije to je rast od 24 odsto, a na području Beograda čak 31 odsto. I temperatura je, tvrde, uvećala račune. Izmerene srednje mesečne temperature u Beogradu su u novembru bile 9,8 stepeni Celzijusa, a u decembru tri stepena. U EPS ističu da svaki kupac ima pravo na reklamaciju ukoliko ima i najmanju sumnju u ispravnost računa, jer uvek postoji mogućnost da dođe do greške u pojedinačnom slučaju.

- U novembru sam struju platila 4.000 dinara, a sada mi je stigao račun od 6.700 dinara - žali se Aleksandra S. - Trošila sam isto i u decembru i u novembru. I dalje mašina za veš radi noću, kao i bojler, nisam se dogrevala jer mi je centralno grejanje bilo dovoljno. Trudim se da vodim računa o svakom trošku.

MINISTARKIN PRIMER

- Na primeru dva računa koje je Zorana Mihajlović, ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine, predstavila kao problematične utvrđeno je da je očitavanje brojila tačno i da je obračun ispravan - ističu u „EPS Snabdevanju“. - Uvećani računi ovih kupaca posledica su povećanja njihove potrošnje u decembru.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
EPS daje popust za struju od 120kw-smesno, a o uslovima-nemoze niko da ispuni, razlog -jer je ziv.
IP sačuvana
social share
Mi ti nudimo a to sto ti ne koristis sam si kriv-RTS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1605
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung 
OTIMA KO STIGNE: Posle struje, duplirani i računi za grejanje!

Stanovnici Rume, Inđije i Novog Sada u problemu jer su toplane prešle na obračun utroška energije kalorimetrima
grejanje, struja

BEOGRAD - Presela im modernizacija!
Višestruko uvećani računi za struju nisu jedino neprijatno iznenađenje koje je zadesilo građane u Srbiji. Tako su žitelji gradova čije su toplane prešle na obračun utroška toplotne energije kalorimetrima za decembar dobili više nego dvostruko veće račune za grejanje u odnosu na paušalne račune koje su plaćali 12 meseci. To je zadesilo građane Rume, Inđije, Novog Sada, koji svi dele istu muku jer nemaju čime da plate ogromne račune.

Bez najave

Kako pojedini Rumljani tvrde, problem je nastao jer su kalorimetri ugrađeni samo u podstanice, a ne i u stanove, pa su u JP „Snabdevanje“ ukupnu potrošenu energiju podelili prema površini stanova.
- To se dogodilo zato što je JP „Stambeno“ bez najave i bez naše saglasnosti ugradilo kalorimetre u podstanice u zgradama. Pošto u stanovima nema kalorimetra, oni su ukupno potrošenu energiju u zgradi podelili po kvadraturi stana. Ranije sam plaćao od 7.200 do 7.800 dinara za stan od 66 kvm, a sada sam dobio račun od 16.500 dinara, što je uvećanje za više od 100 odsto - kaže Vito Černovšek, žitelj Rume.On objašnjava da je dodatni problem to što za istu kvadraturu stana u različitim zgradama nisu isti računi.

- Naša lamela ima četiri ulaza s jednim kalorimetrom, pa bi trebalo da je cena grejanja ista za istu kvadraturu, ali to nije tako. Komšije iz susednog ulaza su za isti stan kao moj dobili da plate 18.000 dinara - jada se Černovšek.

Pojedinačna odluka

Milovan Lečić, predsednik Udruženja toplana Srbije, kaže da su gradovi čiji su stanovnici dobili uvećane račune prešli na merenje utroška toplotne energije po kilovat-času.- Prelazak na takav način merenja utroška energije je pojedinačna odluka skupština gradova - kaže Lečić.

JP „Stambeno“

NAPLAĆUJEMO SAMO POTROŠENO

Živan Mihajlović, inženjer grejanja u JP „Stambeno“ u Rumi, kaže da je kalorimetarskim merenjem isporučene toplotne energije naplaćeno onoliko toplotne energije koliko je isporučeno.

- Ukoliko na jednom mernom mestu ima više kupaca, oni su dužni da dostave ključ po kome će se u njihovom stanu obračunavati energija. Ako to ne urade, prodavac toplotne energije deli ukupnu potrošnju na kvadrate stana.

tekst preuzet sa
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
I znaju pičketine iz EPSa da oni kad dignu cenu,sjebavaju pola zemlje,jer za njima dižu svi.

Al naranvo,šta to njih boli patka. Lakše je dići cenu i drati platiše nego se obračunati sa dužnicima i jajarama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1605
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung 
I znaju pičketine iz EPSa da oni kad dignu cenu,sjebavaju pola zemlje,jer za njima dižu svi.

Al naranvo,šta to njih boli patka. Lakše je dići cenu i drati platiše nego se obračunati sa dužnicima i jajarama.

nazalost zaboravljamo da su nam najveci duznici bas oni koji nas deru i gule kozu

« Poslednja izmena: 18. Jan 2014, 01:08:46 od zilezvezdas048 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
LG Nexus 5
Policija privela ženu iz Prokuplja zbog neplaćenog računa za struju

Zbog duga za struju od 200.000 dinara, a po nalogu Opštinskog suda u Prokuplju, pripadnici policijske stanice u Žitorađi priveli su i maricom sproveli do Osnovnog suda u prokuplju Mirjanu Radulović (43) iz sela Toponica kod Žitorađe na saslušanje, prenose Južne vesti.

Sudija osnovnog suda u Prokuplju Radulovićevoj nije odredio pritvor već je nakon saslušanja puštena da se brani sa slobode.

Nesrećna žena izjavila je da će nakon ovog događaja ona i cela njena porodica zatražiti azil i odrećei se Srpskog državljanstva.

Ona je takođe pozvala ministarku energetike u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović da dođe u Prokuplju i reaguje jer je reč o velikoj nepravdi jer je reč o ''starom dugu''.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
I sta joj moze policija?
Sta?
Moze je samo..protrese po usminama i nista vise od toga.
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.