Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Jun 2025, 01:40:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Epiduralna anestezija  (Pročitano 31568 puta)
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Ta zena se porodila carskim rezom zato sto dete nije moglo da prodje kroz kanal. Ne znaci da bi proslo da nije radjena anestezija.  Smile
Ponavljam, jedina "mana" epiduralu je ta sto majka nema osecaj u donjem delu tela, te ne moze prilikom naprezanja da  skoncentrise pritisak na izbacivanje bebe. Ali, zato se ide u skolu roditeljstva i vezbe pre porodjaja.
Drugo, pomesala si uloge anesteziologa i akusera. Anesteziolog daje anesteziju, a akuser vodi porodjaj... Ne daj Boze da je anesteziolog nestrucan... Smile Inace, u razvijenijim zemljama, niko se vise ne poradja klasicnim putem, a anestezije daju obicne medicinske sestre.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Ja sam kopirala jedan tekst na prvoj strani - iskustvo žene koja se porodila uz pomoć epiduralne anestezije u nekoj beogradskoj klinici. Opisala je i kada se javlja bol, i gde se tačno daje anestezija...
Takodje sam napisala da znam iskustvo jedne žene koja se 3 puta porodila uz pomoć epidurala i planira i četvrti put.

Komplikacije se mogu desiti u bilo kojoj situaciji - bilo da se ona poradja bez epidurala bilo uz pomoć epidurala ili u vodi... (nije mi jasno zašto se za porodjaj bez epidurala stalno naglašava da je to ''prirodni put'' i porodjaj sa epiduralnom je prirodni put samo što se daje anestezija) pa zato ne mogu da razumem osobe koje pišu da im je bolje i bezbednije i sl. da se porode bez epidurala.

Žene su različite anatomije, neke se porode časkom i bezbolno, neke taj porodjaj pamte kao najbolnije iskustvo...neke rode krupnu bebu bez carskog reza - neke takvu istu bebu rode pomoću carskog reza...

Epidural se daje na zahtev žene prilikom samog početka porodjaja ...ako ona oseća da bol nije jak i da se može poroditi bez epidurala, može se tako poroditi. Ako oseti da bol ne može izdržati - daje se epidural koji počne da deluje posle 5- 10 minuta.

I još nešto mi nije jasno...kako li su ljudi komentarisali pojavu prve anestezije... pretpostavljam na isti način kao i ovu epiduralnu anesteziju. Najžalosniji su komentari laika, umesto da se što više informišu o tome oni iskazuju svoj lični stav, svoje sumnje i neosnovane strahove od novina i na taj način možda obeshrabruju druge ljude.  Medicina napreduje, nekada su ljudi vadili zube bez anestezije jer je nisu imali... i td. itd.

Dakle ako je medicina proizvela sredstvo koje će ženama obezbediti ne bezbolan već bezbolniji porodjaj, koje će njen najvažniji trenutak u životu  učiniti da ga se uvek rado seća - ja ću ga iskoristiti.

Želim da svoju decu dočekam sa osmehom na licu a ne izbezumljena od bola... Smile
Želim da budem spremna da mu se odmah posvetim potpuno a ne da se oporavljam mesec dana dok neko drugi brine o mom detetu...

IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 292
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Da postoji rizik postoji, svako od nas ima prav na svoje misljenje. A koje u pravu, to je pod znakom pitanja. Znam da se mnogi lekari ne slazu i nisu za epidural. Ali dobro dok se ja budem poradjala mnge zene ce valjda iz mog okruzenja to probati, pa cu i ja vise saznati.
Ali istina je da je osnovni problem sto zena nema kontrolu nad porodjajem i tu moze doci do komplikacija. A da li pomaze skola roditeljstva, bogami ne znam. Moja ekstra drugarica koja se poradjala normalnim putem, kaze da joj to nije mnogo pomoglo. Olaksalo da, ali u trenutku bola ne mozes da se skonetrises. Ali da cim vidis dete, taj bol odmah prodje.
Probacu nju da nagovorim da ostavi svoje misljenje.
pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
A da li pomaze skola roditeljstva, bogami ne znam. Moja ekstra drugarica koja se poradjala normalnim putem, kaze da joj to nije mnogo pomoglo. Olaksalo da, ali u trenutku bola ne mozes da se skonetrises. Ali da cim vidis dete, taj bol odmah prodje.
Malo je nerealno ocekivati od skole roditeljstva anesteticko dejstvo... Smile

Želim da svoju decu dočekam sa osmehom na licu a ne izbezumljena od bola... Smile
Želim da budem spremna da mu se odmah posvetim potpuno a ne da se oporavljam mesec dana dok neko drugi brine o mom detetu...
Ovo je poenta cele price.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 292
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Vrcomm, to sam napisala zbog komentara koji si ostavio, ali nisam duboko jos razmisljala o ovoj temi. Mene prvo sto odbija je to sto se ja licno plasim, tj. ne volim igle i sve to sto bi pratilo jedan ovakav postupak. A vreme ce pokazati ko je upravu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Znam zbog cega si napisala, zato sam i prokomentarisao. A, igle ces zavoleti nakon prvog porodjaja.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
A, igle ces zavoleti nakon prvog porodjaja.

IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Inace, epiduralna anestezija nije izmisljena radi porodjaja, znacajna je zbog svoje snage jer paralise kicmenu mozdinu kao najbitniji prenosnik senzacija do mozga.
 Izvodjenje ove anestezije je prilicno bezbolno i ne probija se ni kost ni meso, nego bas izmedju (moze izgledati jezivo... ).
Kao student medicine vodim se mojom interpretacijom najvaznijeg pravila "Primum non nocere" ("Prvo - ne nauditi") koja je "Ako nesto nije pokvareno, ne popravljaj".
Naravno danas je medicina dobrim dijelom u sluzbi i subjektivnih cinilaca, naprimer estetike u estetskoj hirurgiji, a sami znamo da je tu tesko postaviti granicu.
Bol, iako subjektivan, je nesto mnogo ozbiljnije i treba svakom covjeku (ovaj zeni Smile ) pruziti priliku da o tome odlucuje.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 292
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne znam zasto ni jedan doktor koji vas poradja vam nece biti odusevljen ako se odlucite za epidural ili cak za carski rez. Mnoge zene preko veze zakazuju i carski rez, da bi izbegle bol. Moja drugarica je imala tu secu da je mogla da bira i bilo bi joj ucinjeno sta god da je trazila. Ona se odlucila za prirodno, i dr je bio odusevljen time.
pozz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

То сам ја.

Zodijak
Pol
Poruke 3256
Zastava
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla
treba svakom covjeku (ovaj zeni Smile ) pruziti priliku da o tome odlucuje.

Stvarno? You don't say.

Citat
Kad kažem čovek, mislim na ženu.
IP sačuvana
social share
"Ljubav je mnogo vise od običnih osjećanja, ljubav je pozitivan elektroimpuls.
Ne postoji razdaljina koju ljubav ne moze premostiti, ne postoji bolest, koju snažno projektovana ljubav ne moze izlečiti, Ljubav može izvojevati sve pobede. Ona je koncentrisana kinetička energija, najjača sila u Prirodi. I samo kad biste mogli održati ljubav celog života, ne bi bilo sna koji ne biste mogli pretvoriti u stvarnost."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Jun 2025, 01:40:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.