Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Eksplozije u namenskoj industriji Sloboda Cacak  (Pročitano 11878 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Nije to kao neka kineska fabrika petardi gde rade budale i gde svaki dan po jedna fabrika ode u vazduh.

Smile Smile Smile

Pomalo mi je nejasno kako je moguce da se u zadnjih 10 godina pored silnih "modernizacija" i profesionalizacije kadrova ovako nesto desava. Kazu, pre su se zataskavale ovakve stvari? Ajde? Mene interesuje kako je moguce zataskati detonacije koje se cuju dan-dva?

Prvo, ranije zaista nije bilo toliko nezgoda. Ali masine su bile novije, kadar se neprekindo "kalio" i ostajao dugo godina zaposlen. Da je i ranije bilo slucajeva, bilo je. Da se o tome nije pricalo, nije. Nije bilo interneta a ljudi se obicno nisu zezali sa vojskom pa i ako grune, to je bila "vojna tajna". Isto tako se nije znalo da je posle svake vojne vezbe bilo mrtvih (po par komada), samo je rodbina dobijala izvestaj i telo vojnika. Podbaci minobacac, tenk zgazi nekoga, propucaju se bojevom municijom i slicno.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Vojna industrija je radila, radi i radice i donosice ovoj drzavi najvise para. Tako da prica da nema sredstava da se ulaze u pogone, masine, radnike, tehnologije ne pije vode. To je roba koja uvijek ima kupca. To je roba koja se uvijek dobro placa.

Danas ministar izjavi da nije njegov posao da trazi posao namjenskoj industriji i da vodi racuna sta se tamo radi. Pa sta ti je onda posao? Imas u rukam privrednu granu koja u sadasnjim uslovima obrce najmanje milijardu dolara godisnje, o cemu je prece da se vodi racuna?

Moto kapitalizma je: Minimum ulaganja, maksimalna dobit, u sto kracem roku.

Nasi su to primili k srcu i pretvorili u opste drzavnu pljacku. Nek bude dok je moga mandata, a poslije nek se neko drugi jebe.

Srbiji ce svanuti kad politicari i ostale bubasvabe ukapiraju da se iz velikog kolaca moze vise i lakse ukrasti nego iz malog. Jedini problem je sto ce do tad otjerati (sto u penziju sto u inostranstvo) sve kuvare.

Inace ima jedan zanimljiv podatak vezan za Beograd. '80-tih je u Beogradu bilo 30.000 industrijskih radnika. Danas ih ima 7.000. Broj industrijskih radnika uzima se kao jedan od osnovnih i vaznih pokazatelja razvijenosti i mogucnosti daljeg razvoja neke zemlje. Gdje smo mi u toj prici i kuda idemo lako je zakljuciti.

Inace stara SFRJ je bila optuzivana za parazitsku birokratiju koja koci razvoj. Sadasnja Srbija ima priblizno isto birokratije i 3x manje stanovnistva. O broju proizvodnih preduzeca ne vrijedi ni govoriti. Kao ni o ministrima koji nam stalno pricaju kako nam DBP raste i raste, samo nikako da dostigne nivo iz '89. Sada stidjljivo priznaju da se to nece desiti ni u narednih 10 godina. Blago, blago nama.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
1. Prvo, ranije zaista nije bilo toliko nezgoda.
2. Da je i ranije bilo slucajeva, bilo je.

Smile

Maradicu, negiras negaciju ali dobro, to valjda ima smisla. Kadar se pre kalio, a danas ne? Nije tesko izracunati da je vojna industrija veoma unosna grana svake drzave, pa cak i Srbije, ma koliko to tebi izgledalo neverovatno. Taman posla da je neko od poglavica zasukao rukave pa poceo da grabi vise nego sto treba. Svaka masina koja proizvede pusku, pistolj, metak ili granatu mora da bude ispravna 100% iz razloga sto je u vojnoj industriji tolerancija greske mizerno ili zapanjujuce mala. Ajd sto Sloba nije odrzavao to, nego sto novi narastaji politicara ne vode o tome racuna? ova slika je skinuta sa wikija, nije merodavna ali daje neke statistike o tome kako sljaka vojna industrija.

Za 2007 Srbija ima i zvanicni izvestaj:
http://www.seesac.org/uploads/armsexport/Godisnji_izvestaj_2007.pdf

O broju proizvodnih preduzeca ne vrijedi ni govoriti. Kao ni o ministrima koji nam stalno pricaju kako nam DBP raste i raste, samo nikako da dostigne nivo iz '89. Sada stidjljivo priznaju da se to nece desiti ni u narednih 10 godina. Blago, blago nama.

U zadnjih 5 godina se stalno vrti prica o nekakvim procentima rasta ali niko da kaze u odnosu na sta. Jednom se nas vrli premijer Cvetkovic izlanuo pa rece ove godine smo postigli znacajan uspeh. Podigli smo to i to za 1,5% u odnosu na proslu godinu. A prosla godina jad i beda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
Негде на првим страницама теме сам прочитао следећу реченицу "У питању је људски фактор" која ме је одувек фасцинирала...

Ако изузмемо природне катастрофе, (земљотресе, ураде грома итд...) шта то није људски фактор, машина? А машину направио ванЗемаљац, који је прави мушкарац, или те машине расту на дрвету, а ми их обрали..? Или су те машине просто направили људи, и те машине раде онако како су их људи направили па су криви ти људи..? Како год окренеш питање је само који је човек (или више њих) крив..? Да ли онај који непосредно ради на неком постројењу, или неки његов надзорник, или онај ко направи машину..
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Ono sto znam o masinama je to da su sve one precizno podesene od strane poslovodje ili radnika koji ume da programira masinu za odredjeni rad.
E sada... postoji i nesto sto se zove podesiti masinu na brzi rad, gde masina preskace jednu ili vise operacija kako bi se napravilo sto vise elemenata. Videla sam svojim ocima 2 tone skarta jer se jurio rezultat. A sef je bio tu, negde...I video je sta se radi, i mislio procice to tako. Sve dok prozivod nije stigao u kontrolu gde su inzinjeri videli i premerivsi proizvod izjavili da to nece moci tako "napolje"  Smile
Taj konkretan prozivod nije izasao iz pogona, ali neki drugi jesu, za "uvaljivanje"  Smile
A strucni kadar? Recimo da neki majstor ima satnicu 300 dinara. I da je radio na toj masini 20 godiuna. Na kraju meseca ga je teze isplatiti neko dva radnika koji ce pristati na satnicu od 100 dinara.
U ovoj firmi o kojoj ja govorim, takvom raspodelom posla, i otkazima strucnih ljudi, skart se iznosio sleperima na kraju meseca.
To i nije problem, koliko je problem pitanje koliko su ti ljudi sigurni na svom poslu.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
Citat
gde masina preskace jednu ili vise operacija kako bi se napravilo sto vise elemenata

u vojnoj industriji, ne Wink
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Citat
gde masina preskace jednu ili vise operacija kako bi se napravilo sto vise elemenata

u vojnoj industriji, ne Wink

Ja nisam ni rekla da pricam o vojnoj  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
Poceo sam da volim ovo, majke mi Smile jebo lud zbunjenog brate mili Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Citat
Негде на првим страницама теме сам прочитао следећу реченицу "У питању је људски фактор" која ме је одувек фасцинирала...

Slazem se. Ali se vidi da je neko nesto gadno zajebao. Gde je i sta je zatajilo necemo nikada otkriti.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
Istraga utvrdila: ljudski faktor. Sumnja se da su neki od radnika radili vise od 40 sati nedeljno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.