Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ekonomski sistem danas. Planeta Zemlja i nove mogucnosti.  (Pročitano 107130 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Citat
"Razvijenije" drzave (popularno nazvane), u zadnjih 60 godina beleze masivna otpustanja radnika iz procesa proizvodnje, istovremeno belezeci isto tako masivni porast proizvodnje. Jedini razlog zbog kojeg imate/imamo posao je sto ga jos uvek nisu automatizovali.

Reko ja odavno, postoji primetan visak ljudi  Smile

Ma vazi...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.116
Nije problem mnogo ljudi, nego što 5% može da proizvede sve što treba svima.
Dal' ih je 1.000.000 sa 50.000 radnika ili 7.000.000.000 sa 350,000,000 radnika potpuno nebitno
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Ili drugim rečima - There is enough in the world for everyone's need,but not enough for eveyone's greed.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Nije problem mnogo ljudi, nego što 5% može da proizvede sve što treba svima.
Dal' ih je 1.000.000 sa 50.000 radnika ili 7.000.000.000 sa 350,000,000 radnika potpuno nebitno

Dan danas je ipak jos iluzija. Istina, izgleda tako na zapadu, gde se gomila industrije odselila i vidimo samo potpuno automatizovanu proizvodnju, medjutim, ne vidimio rudnike, zemljoradnju i jos dosta industrije kao celicane, tekstilnu industriju, jos gomilu elektronske gde se jos radi dosta rucno... Posla u proizvodnji ima ali je zapadna radna snaga preskupa za to, niko nece raditi za 100-300 evra... A roboti jos ne silaze u rudnik, okopavaju kukuruz, beru jagode, jabuke, siju patike, kosulje, fudbalske lopte, u finisiranju iPhona je dosta ruku i slicno
« Poslednja izmena: 12. Jul 2013, 13:10:56 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Ta prica o robotizaciji...mislim...dodje malo neozbiljna...ti roboti koji za sad postoje...to su vise automatizovane masine...nego roboti...samo robot zvuci malo lepse...pa je zato takav naziv...mislim niko ne naziva stampariju robotom za stampanje...iako je dosta napredovala od ovoga...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Ali se ide ka tome.I to opasno brzo.

Na kraju krajeva,ne mora to da bude pravi robot,ko iz filma,koji (kobajagi) živi,oseća,kreće se ko čovek... nego je dovoljno da bude jedna mašina koja je specijalizovana za nešto.

I što je najgore,jako je malo profesija koje,kako vreme prolazi,neće biti sve više i više pogođene tim fenomenom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Najsavrsenije bice za koje znamo je covek...masina...robot...kako hoces...zapravo toliko je savrseno...da nista sto je covek stvorio od pocetka civilazije pa do danas...nije ni blizu tome...zapravo...ima jedna zanimljiva stvar...u poredjenju sa svim sto je covek ikad ostvario u bilo cemu...ljudski organizam...deluje skroz kao tvorevina neke vanzemaljske civilizacije...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Najsavrsenije bice za koje znamo je covek...

Eeee,al aj ti to objasni masnim alavim kapitalistima i korporacijama...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Ja mislim da oni bas to najbolje znaju...i njihovo ponasanje je rezultat tog znanja...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Ta prica o robotizaciji...mislim...dodje malo neozbiljna...ti roboti koji za sad postoje...to su vise automatizovane masine...nego roboti...samo robot zvuci malo lepse...pa je zato takav naziv...mislim niko ne naziva stampariju robotom za stampanje...iako je dosta napredovala od ovoga...

Robot, ili automatizovana masina je u stanju samnostalno da radi, recimo, da sama pravi varove, pakuje robu, lakira, crta, lemi i vrsi dosta komplikovanih radnji i "vidi" svet oko sebe pomocu raznih senzora, dok stamparija ne "vidi" nista, u tome je razlika, robot reaguje na feedback

Ali se ide ka tome.I to opasno brzo.

Sta ja znam, eto tamo sedamdesetih su prognozirali auomobile koji lete i robote koji usluzuju pa do dan danas nista, automobili koji lete i danas mastarija i prototipi a najbolji japanski robot jedva hoda i kaze dobar dan ali dobro, opet se radi na tome punom parom.
Druga stvar je kad ce da se pojavi isplativ robot da bere maline ili tako savrsen robot da radi u rudniku, to je vec malo teze.
Trece, svet u kome zivimo je malkice bolji od antickog Rima, ali tek nesto malo bolji, onako, na oko. Samo mi smo u toj nekoj razvijenoj Evropi pa cile mile. Da u nekom Brazilu ili nekoj afričkoj zemlji, sta ja znam, odjednom izbace 100 iljada ljudi bez ikakvog socijalnog programa na ulicu, ako se pobune, dolazi vojska sa tenkovima a mi to sve kao "zabrinuto" gledamo...

Citat
I što je najgore,jako je malo profesija koje,kako vreme prolazi,neće biti sve više i više pogođene tim fenomenom.

Bice jos profesija, jako mnogo. Jer recimo da kupis nekog robota koji moze da sije cipele, odela i fudbalske lopte neka kupis za 100 iljada dolara, opet ti se vise isplati da uposlis nekog u Bangladesu koji radi 10 sati na dan za 200 dolara mesecno, kosta te tek 2400 dolara za godinu, dok za to vreme moze robot par puta da se pokvari, dok kad se radnik "pokvari" uposlis drugog koji ceka ispred kapije...

Citat
Najsavrsenije bice za koje znamo je covek...masina...robot...kako hoces...zapravo toliko je savrseno...da nista sto je covek stvorio od pocetka civilazije pa do danas...

E, za potrosacko drustvo bas i nije. Covek ne moze da me nosi udobno ko automobil.   Smile
Ali salu na stranu, eto da gledamo sa neke humane strane, ono, humanizam, renesansa, etika i te stvari. Ako se nema koristi, moze da bude savrsen dva puta, dzabe mu. Uzmimo primer sa recimo nekom Cigankom koja ima pet deca, pa sada da je damo neku kintu, mislim, sada je ona isto covek (ono, Rom - Covek) ali nam ne koristi bas nista pa okrenemo glavu kad pruzi ruku, onako, vecinski. Sada, ne damo je kintu ne zato sto je Ciganka, manje vise nebitno, nego sto bas nemamo nista od toga (osim neke moralne satisfakcije, mozda). E, sada mozes da imas armiju "savrsenih" ljudi, ali avaj, ne koriste bas nicem, ne mozes da im nadjes svrhu, pa oni onda tako i prodju, ko "tehnoloski visak"...
« Poslednja izmena: 13. Jul 2013, 02:36:10 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.