Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ekonomski sistem danas. Planeta Zemlja i nove mogucnosti.  (Pročitano 107287 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.28.10
mob
I-mate 30 Pro
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.43
inicio

Da, taj film je obavezan deo tematike : ) Nisam nasao sa prevodom.

Podosta ljudi na forumu, me kontaktira i pita izmedju ostalog: "u cemu je problem sto banka multiplikuje novac?". Vec sam obecao da cu opisati ovaj proces, jer, verovali ili ne, velik broj broj doktora ekonomije ne razume ovaj proces, a pre svega ne razume posledice regulacije novca, jer se ta tema na ekonomskim visokim skolama ne obradjuje!!

I onda ljudi kazu: Kako ti mozes da pricas o ekonomiji, kada nisi ekonomista? Poenta je, da se u skolama ne uci sustina problema (nejveci broj skola drustvenog smera ima za cilj jednostavno zaglupljivanje). Ja to nisam izmislio, to je realnost. Ovaj svet pociva na manipulaciji i lazima. U kom je to obimu i sta se u stvari desava, sve pocinje da biva jasnije, kako vreme prolazi.

Znaci, moj argument, kada me neko pita kako mogu da pricam o ekonomiji je taj sto svaki dan vidjamo na TV-u ljude koji se predstavljaju kao "strucnjaci", kao profesori ekonomije i koji jednostavno i gnusno, prosto receno L A Z U! Postoje i oni koji ne znaju, pa pricaju ono sto su ih naucili da pricaju....kao sto vidite, obrazovanje se prilagodjava sistemu i nema svrhu koju bi trebalo da ima.

Vec sam rekao da sam pisao na razne adrese ove drzave, koje bi trebalo da su relevantne, ali konkretnog odgovora nije bilo (odustao sam). Takodje, ocekujem da ce se na ovom forumu javiti neko ko se profesionalno bavi monetarnom ekonomjiom, i ko ce pokusati da za mene, kao laika, izdvoji 5 min. svog vremena i matematicki pobje ono sto pisem! Ako se to desi, prestacu da pisem bilo sta i batalicu moje dalje bavljenje monetarnom ekonomjiom!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.43
Citat
U sledecoj poruci cu pokusati da objasnim proces multipliciranja novca bankarstvom delimicne rezerve, sa primerom.

Idemo redom:

Sta su uradili u sustini? Jednostavno su legalizovali prevaru i pljacku, najjednostavnije receno!

Sasvim je logicno i vidi se iz aviona, bez pokretanja ozloglasenih "Teorija" zavera, da, jedna mala skupina ljudi povlaci konce, jer su napravili sistem totalno zavistan od novca, a tokovi tog istog novca su u kontroli te male skupine (porodice, loze, tajna drustva...zovite ih kako hocete).

-Znaci, sta je multiplikacija novca, kako se desava i koje su posledice?

Multiplikacija novca, putem bankarstva delimicne rezerve se zasniva na tome da novac deponovan u banke nece dici svi klijenti istovremeno. Banka ostavlja u rezervi oko 15% svakog depozita, a ostatak plasira putem kredita. Razumevanje prevare, pociva u tome da se isti novac, istovremeno nalazi i na evidenciji (racun) banke i kod zajmoprimaoca! Sasvim je jasno da postoji vise novca, nego sto ga je bilo pre uzimanja kredita! Znaci, ta nova masa novca je izdata bez ikakvog pokrica. Izdati kredit zavrsi na racunu druge banke, koja primenjuje isti princip.

I tako, kako vreme prolazi, banke medjusobno prave nepostojece depozite (nema pokrice u stvarnim vrednostima) i novac (odnosno dug) se dalje stvara. Koeficijent, koji opisuje ovu multiplikaciju je 7.15. Znaci, do te vrednosti se novac moze mnoziti i praviti iz nicega (naravno, ovaj koeficijent varira od drzave do drzave, u zavisnosti od procenta obavezne rezerve). Novac se, dakle, moze uvecati 715% na principu ove prevare i to je bio maksimum.

Kako bi prevazisli ovo ogranicenje, bankari smisljaju sjajnu ideju: Uvode Centralne banke : ))) Koji je smisao Centralnih banaka?

CB je takodje tvorevina koja podupire prevaru, novac se stvara iz vazduha i kamatiraju se poslovne banke, firme... Novac stvoren u CB, je takodje prevarna tvorba, jer nema nikakvu vrednost, CB ga nije zaradila. Kako bi se ovaj kriminal prikrio, CB rade to da zaradu prebacuju u drzavni proracun. Najvecu korist od CB imaju banke. Znaci, koji je smisao CB? Stvaranjem CB, problem gornje tacke bankarstva delimicne rezerve je resen, novac se moze stvarati nekontrolisano i neograniceno. Kako bi se prevara maskirala, CB fiktivno odrzava "stabilnost cena" i kurs valute. Za oko desetak godina cene porastu i za 40-50%, samim tim, ova funkcija CB je nemoguca. Zasto? Zato sto rast cena zavisi od sve vece potraznje za kreditima, privreda se opterecuje kamatama, koje su iz godine u godinu sve vece!

Primer:
Operacija:               Depozit:           Rezerva:           Kredit u opticaju:           Zbir rezerve:              Zbir kredita:

1.                            100                    15                      85                               15                              85
2.                             85                     12,75                72,25                          27,75                          158,25
.
.
.
55.                                                                                                                                                   614,2

(Moguce da neke vrednosti nisam zaokruzio pravilno, ali rezultat moze da varira +/- 5)                 

Banke se zaduzuju kod CB, pa kredit dalje pustati u opticaj. 100 dinara polozenih u banku, moze stvoriti 1000 dinara duga sa kamatama.

Nastavicu!

Istina ce nas osloboditi!

« Poslednja izmena: 10. Apr 2013, 21:31:52 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.28.10
mob
I-mate 30 Pro
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.28.10
mob
I-mate 30 Pro
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Gospodin Stokman je otkrio toplu vodu.
Banke su po definiciji Poncijeva sema. Pre svega, ako banke vrse emisiju kreditnog novca (kao sto je to danas slucaj u svetu), radi se o klasicnoj piramidalnoj semi.

Imali smo kod nas slucaj Dafiment banke, koja je bila ista kao i sve druge, jedino sto je obecavala mnogo brze i mnogo vece bogacenje svojim klijentima. Sve banke pocivaju na tome (prevari), ali se to prikriva i nivelise, tako da postoji privid mogucnosti odrzavanja sistema. Na kraju sve puca, jer ekspanzioni balon ne moze da primi toliko krivotvorenog duga.

Poncijeva sema je trenutno na kraju u citavom svetu i raspada se.

Mozete se potruditi da resite jedan domaci zadatak: Pitajte bilo kog doktora ekonomije ili nekog ko se profesionalno bavi monetarnom ekonomjiom, na koji nacin novac ulzai u opticaj??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.28.10
mob
I-mate 30 Pro
Ne bih moga da se vise slozim sa covekom.... Smile

I kompilacija....

« Poslednja izmena: 18. Apr 2013, 19:05:56 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Naisao sam na netu na ova dva zanimljiva grafika:

1.

2.

Prva slika pokazuje porast kolicine novca u opticaju  (grafici su radjeni za SAD ali priblizno je ista situacija bilo gde u svetu), a druga porast nacionalnog duga. Ono sto zapada za oko je to da se grafici skoro poklapaju, odnosno porast duga prati porast kolicine novca u opticaju. To samo znaci jedno: novac je dug, dug je novac.

Prvo nastaje ekspanzija kredita, pa se potom stvaraju depoziti, jer nije dozvoljeno izdavanje novca koji nije dug (odnosno kredit). Verovali ili ne, ovo ne razume veliki broj doktora ekonomije!!

Ekonomske skole i fakulteti, su zapravo jedan veliki sram. Obrazovanje uopste se svelo na totalno odbacivanje kritike i formiranje kritickog misljenja. To je narocito izrazeno pri ekonomskim skolama. Ima ona prica kada su pitali bankara, zbog cega vasa deca ne idu u drzavne skole, a one odgovara "U drzavnim skolama se ne uce bitne stvari."

Postavite sebi (ili bilo kom doktoru ekonomije) sledece pitanje: Ako se novac stvara iz duga, kako je moguce ikada otplatiti taj dug?? Kako je moguce osloboditi se duga? Naravno, nikako...i to je poenta!Prisustvujemo poslednjoj fazi porobljavanja pomocu duga (nije uspelo oruzijem).

Ozloglaseni "Teoreticar" zavera, Dejvid Ajk, je izneo vrlo zanimljiv princip, prema kom se krize namerno stvaraju, kako bi se podstakla reakcija javnosti, kako bi se od strane struktura koje su dovele do krize pruzilo "resenje", koje to zapravo nije. Taj princip je nazvao "problem-reakcija-resenje". Takodje, zanimljivo je i to sto je ozloglaseni Dejvid Ajk, opisivao prevaru bankraskog sistema jos pre 20 i kusur godina, tada su mu se smejali i proglasavali za ludaka. Danas se njegove teorije matematicki dokazuju (kada su u pitanju banke).

Novac se stvara u bankama i na kraju ciklusa tamo i zavrsava. Sav novac koji zaradite, potrosite, gledate ili sanjate o njemu je neciji dug! Neko je taj novac pozajmio od banke, kao kredit i treba da se vrati. Ali kako vratiti sav novac, nece ga biti u opticaju, zar ne? Tako je! Medjutim, nije cilj da se vrati sav novac, vec da se odrzava igra ekonomskog porobljavanja. Fizicko robovlasnitvo je podrazumevalo da robovlasnik snabdeva robove hranom, picem, smestajem. Ekonomsko robovlasnitvo podrzaumeva da se ljudi sami snalaze za hranu, smestaj. To je jedna od najgenijalnijih prevara u ljudskoj istoriji, desava se globalno i ima za cilj socijalnu manipulaciju.

Dug+kamata je neverovatno efikasno oruzije, efikasnije od bilo kog vatrenog oruzija, jer kada se zapreti vatrenim oruzijem, znas odakle ti dolazi opasnost! Kada se zapreti oruzijem u vidu dug+kamata, pretnja se ne vidi, niko je nije svestan, samim tim, ne mozemo ni da reagujemo! To je tvorba genijalnih umova, vrlo jednostavna, a vrlo efikasna.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
RASMC:
Citat
Ljudi bi morali da shvate da osam sati provedenih u preduzeću mora da donese bar toliko da se ne razmislja o tome kako da preživiš do kraja mjeseca. Ovo nije srednji vijek. Ako od svoje plate ne mogu da žive normalno, njihova obaveza je da reaguju, da štrajkuju, da iskažu svoj bunt.

Taj osjećaj sopstvene bezvrednosti, to polivanje govnima, meni strahovito ide na nerve. Svi mi kao da imamo neku rupu na savjesti, ko da smo puterom namazani po glavi pa ćutimo. Sad se Ijudi preispituju po sistemu: lako bih ja ustao protiv rastućeg fašizma, ali mi je prababa po majci katolkinja, pa će neko reć' da sam hrvatski špijun. Oni ne shvataju da problem nije u tome, već u potpuno razbijenom dostojanstvu.Niko ne treba da se drži poslovice koja kaže da je ćutanje zlato, jer su je izmislili robovi, a ne slobodni i dostojanstveni Ijudi."

Kako sam poceo da se zanimam za ekonomiju? To je vrlo cudna prica : ) ....kao i svi ostali, cesto sam slusao i ucestvovao u raspravama u vezi "zasto nemamo novca, kako to da radis, a ne primas platu, razgovori za posao, jurenje posla, krediti, dugovi, birokratija....". Krivili smo politicare, pljuvali birokratiju i kriminal, drzavu u kojoj zivimoMeni je sve to delovalo strasno dosadno i monotono, suvoparno, gledam u ljude, a gledam kroz njih, pitajuci se "sta ovaj smarac prica?", imao sam utisak da ljudi o tome pricaju da bi bili deo neke vazne teme (kao kada se ostre kare pricama o sportu), iako, sa ove distance potpuno jasno vidim da su sve to gluposti

Moje zanimanje za ekonomiju je pocelo onog trenutka kada sam pogledao film "American dream". U pocetku sam bio dosta sumnjicav, istrazivao sam, koliko mi je vreme dopustalo, zatim sam pogledao filmove Pitera Dzozefa iz serijala "Zeitgeist", zatim dokumentarni film Tajna Oza i Gospodari novca, Bila Stila. Posle toga su na red dosle knjige Makroekonomije. Iz faze u kojoj sam skoro zaspao u drustvu, kada bi na red dosle price o ekonomiji, dosao sam u fazu kada nisam mogao da spavam koliko me je sve to zanimalo! A zanimalo me je (i zanima me jos uvek) upravo zbog toga sto sam siguran da se u citavoj prici krije odgovor (koji se namerno skriva) na bukvalno 90% problema koje covecanstvo ima. 

Kada se licno uveris da se na ekonomskim visokim skolama uopste ne izucava problem novca opterecenog dugom, da se citavo obrazovanje svodi na suvoparno recitovanje naucenih pojmova, za koje se niko ne seti da ih poveze sa realnoscu, a zatim i preispita njihovo postojanje (npr. problem valutne klauzule), niko ne dovodi u pitanje samo postojanje novca u obliku kredita. Jednostavno, ljudi su istrenirani da novac i ekonomiju posmatraju na nivou pojave (kao gravitaciju), niko se ne zapita "Sta je novac, kako ulazi u opticaj, koje su posledice novca opterecenog dugom, sta su kamete i kako uticu na stanje u drustvu)...." Ja ne znam sta bi ostalo od doktora ekonomije i njihovih diploma, kada bi se samo povrsinski zagrebalo po ovim temama!?? Verovatno bi se dobio efekat slona u staklenoj sobi.

Dosta sam se dopisivao sa ljudima koji su skolovani ekonomisti, ono sto sam shvatio u razgovoru sa njima je da je znanje tih ljudi sokantno! Pa ljudi koji su doktori ekonomije ne shvataju sta znaci dug i kako se spoljni dug preliva u unutrsnji, sta znaci odrzavanje kursa valute itd...

Znam iz iskustva da se kroz skolovanje ubija kriticka misao djaka/studenata. Sto ne znaci da su neskolovani ljudi kriticiniji

Licno sam imao situaciju kada nam je profesor rekao "Nemojte (ili slaba vajda, ne secam se tacno) da se bavite nicim sto ne donosi novcanu korist". I, to je tada delovalo sasvim logicno, zasto bi neko "gubio" vreme (a oprani mozgovi kazu da je vreme novac) oko tvojih "glupih" ideja, kada treba da sluzi "progresu" i dizanju BDP-a!? Ko si ti da dovodis u pitanje sistem? Cuti i ne pitaj puno, strpljen-spasen, cutanje je zlato, radi kako ti se kaze i budi poslusan i slicne gluposti! Ovo je kod mene uvek budilo nagon za povracanjem....

Obrazovanje i sluzi da napravi od coveka poslusnika, da mu skrene paznju sa bitnih stvari. Znam koliko je tesko poverovati u to da iza obrazovanja stoje iste strukture koje stoje iza danasnje ekonomije, zato se treba licno uveriti u to! Obrazovanje kakvo je danas je kao isvaka druga roba koja se kupuje/prodaje, nema smisla, sluzi sistemu, a ne formiranju zdravih stavova.

Zbog ovoga je drustvo plenete danas duboko, sustinski bolesno drustvo! Kada se svest i obrazovanje mladih ljudi okupira pogresnim vrednostima, cudo treba da se desi da se iskobeljas iz tih kandzi.

Mediji su posebna prica, (u kombinaciji sa obrazovanjem, politkom, bio-socijalnim uslovima, religijom itd) funkcija im je pre svega oblikovanje misli, a ne pruzanje informacija, ali to je druga tema...

Istina ce nas osloboditi!

Kasnije cu napisati nesto o mogucim resenjima i novim mogucnostima.
« Poslednja izmena: 10. Maj 2013, 21:17:00 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Kao sto sam napisao skoro, ovom prilikom bih rekao nesto o mogucim resenjima problema i kako do tih resenja doci!

Svaka sfera ljudske delatnosti, da bi bila uspesna, zahteva odrziv ekonomski model. Ljudi mogu da realizuju sebe, jedino ako su njihove akcije podrzane ispravnim i zdravim ekonomskim modelom! Covek je zadovoljan ako je tretiran kao covek i nezadovoljan ako to nije slucaj. Ako barem malo iskoristimo intuiciju, shvatamo da sve pocinje i da se sve zavrsava sa ekonomijom, tako i svako ljudsko ponasanje, bilo da je "lose" ili "dobro".

Kako mozemo (ljudi 21. veka) imati ekonomiju koja pociva na zdravim osnovama, koja bi brinula o svim ljudima i svim drugim ciniocima koji su upleteni u igru? Potrebno je "samo" da se prati priroda i tempo koji ona diktira.

Znaci, vrlo jednostavno pitanje: Da li se moze ocekivati dobro u ekonomskom sistemu u kom se na glavnicu (u vidu izdatog novca) trazi povracaj sa kamatom koje realno nema? Naravno da ne moze!

Sta bi onda bilo potrebno uraditi? Pa, ako je ekonsomki sistem zasnovan na dugu i vidimo da je nemoguc, hajde onda da napravimo ekonomski sistem koji nije zasnovan na dugu. Kako to uraditi?

Treba obezbediti da centralna banka vrsi emisuju novca koji nije dug. To znaci da sto pre treba napraviti razliku izmedju pravljenja novca i zajam novca. Danas imamo situaciju da se novac pravi tako sto se pozajmljuje, sto je suludo i pogubno!

To znaci da se deficit proracuna ne sme pokrivati novcem opterecenim dugom! Obaveznu rezervu banki treba podici na vrednost koja onemogucava multipliciranje novca. Sta mislite kolika bi trebala bude ta vrednost?

Skolovanje, zdravstvena zastita bi bila besplatna, penzioni fondovi, soc. pomoc ugrozenima, sve moze biti na daleko visem nivou.

Naravno, zagrebao sam samo vrh brega. Novac koji ne ulazi u opticaj kao dug, bi bio samo vrsta tranzita ka visoko tehnoloskom drustvu, odnosno Resursno Baziranoj Ekonomiji, gde bi novac bio prevazidjen, pa posle dalje...

Ja vidim problem danasnje civilizacije pre svega u slabom znanju ljudi, ukom se tako predano drze! Kljuc je u tome da svako pomogne samom sebi, da svako postane svoj vodja, da shvati sta se desava u svetu i da prestane da trazi pomoc van sebe, u vidu mitskih vodja, problem za svoju lenjost i neodgovornost treba da traze u sebi. Pojedinac koji je probudjen je glavno oruzije!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.