Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ekonomski sistem danas. Planeta Zemlja i nove mogucnosti.  (Pročitano 106836 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.97
Проблем са тобом је што идеализујеш тај неки свијет којем тежиш. Вјероватно да си млад, и идеализовање иде са младошћу и оно нас покреће, али кад се илузије разбију, то може да те уништи, а опасност расте што су илузије веће.  Smile

Koliko znam, deca se uce od malih nogu paroli: "Get rich or die trying" ili onu "unisti konkurenciju" , "zivi brzo, hrani se lako" : )), tako su ucili njihove roditelje i njihove roditelje, tako sistem od dece pravi ljude koja postaju zrele i svesne osobe (zovu ih jos "korisni clanovi drustva", "uzorni gradjani" i slicne sprdacine) koje poseduju odgovornost!? Misle da se tako postaje covek...

"Bez sumnje, istina nosi isti odnos prema lazi, kao svetlost prema tami" - Leonardo da Vinci
"Mora da je tesko onima koji u autoritete gledaju kao u istinu, umesto u istinu kao jedini autoritet." - G. Massey

Ako te neko ubedjuje da je crno belo i belo crno, a ti dobro znas da nije, zar je to "mladost i neiskustvo"? : ))

Na ovoj temi sam samo iznosio cinjenice, koje otkrivaju prevaru.

Ako bi se svi bezpogovorno pokoravali autoritetu, u sta bi smo se pretvorili?
Dosta puta sam odgovarao na ovom forumu, kada ljud kazu "taj neki svet kom tezis" i sta mislim pod tim, tako da vise ne bih.

Drugo, imam dovoljno godina i dosta dugo osecam (ne samo ja) sve "cari" sistema : ) Tako da, sto se toga tice, ne brini za mene!

Kada sam rekao idealista, mislio sam na cinjenicu da i pored svega postoje ljudi koji misle svojom glavom, a ne onako kako ih sistem primorava da misle.

Znas kako, gledajuci ljude, koji nam odredjuju sudbinu, za koje kazu da su "stariji i iskusniji", onda ja zaista nemam nista protiv "mladosti i neiskustva", naprotiv.

99% ljudi na planeti veruje u npr danasnju "ekonomiju" (o drugim stvarima da ne pricam). Sada, sam proceni da li je to neiskustvo, neznanje, glupost ili kombinacija sve tri stavke?
----------------------------------------

Ono sto nece da ti kazu je da je sistem nepovratno izgubljen, odnosno ovo:

-------------------------------------------

I ti koji spadas u taj 1% bi zeleo da promenis 99%  Smile
Good luck bro sto bi rekli  Smile
Sve vise ljudi se "budi". Ne znaju svi tacno u cemu je problem, ali polako se i to desava.
Najzad, nadolazeci bio-socijalni uslovi ce naterati svakog da preispita sebe. Samo posmatraj.
« Poslednja izmena: 27. Feb 2013, 17:52:24 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.97
Citat
99% ljudi na planeti veruje u npr danasnju "ekonomiju" (o drugim stvarima da ne pricam). Sada, sam proceni da li je to neiskustvo, neznanje, glupost ili kombinacija sve tri stavke?

I ti koji spadas u taj 1% bi zeleo da promenis 99%  Smile
Good luck bro sto bi rekli  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.97
Istina ce nas osloboditi!!

Bez obzira na sve, istina ostaje, sta god se desilo, ostaje i trazi da se otkrije!

Citat
U sledecoj poruci cu opisati povezanost valutne klauzule i smisao postojanja iste, koji se precutkuje! Takodje, reci cu par reci o fiksnom i klisnom (situacija u srbiji) kursu i povezanosti stanja kursa sa uvozom odnosno izvozom!!

Do citanja, budite dobri! : )

Pocnimo gde smo stali prosli put:
Znaci, poslovne banke, zbog visoke eskontne stope NBS, pozajmljuju novac u inostranstvu po nizim kamatama. Tu nastupa termin poznatiji kao valutna klauzula, posto se pokrice za inostrane kredite nalazi u inostranom dugu, a ne u primarnoj emisji NBS.

Zanemarimo na trenutak ovu pricu...

---------------------------
Prema teoriji, najzdraviji oblik stednje subjekata nekog drustva dolazi od strane spoljnotrgovinskog suficita! Medjutim, zbog prirode kreditnog novca (necija stednja je neciji gubitak), kurs dinara (bilo koje valute vezane za neku jacu valutu) se mora odrzavati (tzv. politika fiksnog kursa) vestacki, jer to pogoduje bankama. Zasto to pogoduje bankama? Novac je roba, kao i svaka druga, prodaje se, a cena novca je kamata!

Znaci, kada postoji velika ponuda kredita (velika novcana masa u opticaju), kamate padaju, a inflacija raste. Dakle, kamata i inflacija su obrnuto proporcionalne! Generalno, za svakog (osim za bankare) je bolje da postoje niske kamate i relativno visoka inflacija. Ovakva monetarna poltika se zove Ekspanzivna monetarna politika! To znaci da ako se nesto uzme na kredit, svaka sledeca rata ce biti niza, zbog toga sto inflacija "jede" vrednost novca.

Ekspanzivna monetarna politika vodi u stvaranje povoljnih uslova za proizvodnju, radna mesta. Ekonomska politika koja odgovara bankama je Restriktivna i sprovodi se u najvecem broju drzava sveta! To znaci da je imovina banaka pre svega novac, a ne dobra. To dalje znaci da inflacija vremenom nagriza vrednost novca, za iznos inflacije.

Ljudima se pred izbore obecavaju lazi, efekti Ekspanzivne monetarne politike, a u realnosti se sprovodi Restriktivna!
-------------------------

Vratimo se: Kako inflacija skodi bankama, iz tog razloga se drzavama nalaze da sprovode fiksni kurs, kako bi se sprecila inflacija. Medjutim, nije poenta da kurs domace valute bude stabilan, vec rast privrede, a to se ne moze postici putem fiksnog kursa, naprotiv.

Odrzavanje nerelanog kursa pogoduje uvozu, unistava se proizvodnja! Pa onda se seljak pita zbog cega su uvozni proizvodii jeftiniji od domacih!? Eto, odgovora!

Da obradimo jos malo pojam valutne klauzule. Ona obavezuje procese u medjunardonoj trgovini da se isplate novca vrse u domacoj valuti. Znaci, ako srbija ima izvoz robe u vrednosti od 10 evra, to znaci da se tih 10e mora isplatiti u dinarima po vazecem kursu!

Medjutim, problem je taj sto su slabije valute vezane za neku jacu (dolar ili evro), tako da emisija domace valute ima pokrice u stranoj valuti. Danas, su i subjekti drzave takodje optereceni valutnom klauzulom, a ne samo ino-trgovina, kako je to bio slucaj ranije. Odnosno, danas je pokrice za neku valutu u stranom dugu!!

Posle!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.152
Citat

него...какве везе има песма дорса са овим твојим лапрдањем? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.152
Citat

него...какве везе има песма дорса са овим твојим лапрдањем? Smile

Recimo, mogu da kazem na sta mene asocira : ) Iako je Morison pesmu napisao iz drugih razloga, mene asocira na teret, ludilo koje covek pokusava da zbaci sa sebe, kraj neceg starog i pocetak neceg novog, vrsta preobrazaja, katarze, rastanak, okretanje novog lista, prolazak kroz vrata (Doors), sa jedne strane je postojao stari ja, a sa druge izlazi nov covek itd. Analogija sa postojecim sistemom je jasna...

Umetnost ima tu crtu koja moze da navede na razmisljanje, asocijacije, emocije, sto "hladna" nauka nema.

Molim te, ukazi mi na to koji deo je tacno laprdanje? Moguce je da sam nesto lupio... Hvala!

Kralju, reci nesto na temu! : ) Sve ovo sto pisem na forumu radim iz hobija, mozda i neke vrste drsutveno korisnog rada : )  ,a i dosta sam naucio dopisivajuci se sa ljudima ovde.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Краљ Гуштера и Цајтгајст.  Smile Лудило о којем је Џим писао не нестаје са промјеном друштвеног система, са покретом окупирај и осталим. То је лудило чистог постојања, ламент над људском егзистенцијом, нема почетка ни краја.   Smile
« Poslednja izmena: 10. Mar 2013, 16:24:09 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.152
Краљ Гуштера и Цајтгајст. 
Da li umetnost imitira zivot ili zivot imitira umetnost?

Citat
Smile Лудило о којем је Џим писао не нестаје са промјеном друштвеног система, са покретом окупирај и осталим. То је лудило чистог постојања, ламент над људском егзистенцијом, нема почетка ни краја.   Smile

Nasa percepcija je jako nepouzdana. Imamo mozak, koji je u "crnoj rupi", nista ne cuje i ne zna, kada sanjas da te napada mecka, isto ces se uplasiti kao da ti se to desava i u "relanosti". Impulsi koje dobijamo preko nasih cula se dekodiraju u mozgu u skladu sa iskustvom koje imamo od pre. Mozak je organ vrlo pogodan za manipulaciju!

Svedoci smo da se masovna ubistva neke persone "u miru" tretiraju kao ubistva nekog psihopate, dok se ista ta masovna ubistva pod nekakvim vojnim simbolima i zastavom neke drzave tretiraju tako sto se urucuje orden doticnom/doticnoj. U cemu je razlika? Zombificirani, isprani mozgovi, zrtve kulture.... Najpre se kod ljudi pobude emocije, a zatim u emotivnom stanju ljudi pocnu delovati u smeru u kom se zeli, tako nastaju ratovi. Edvard Bernejs dosta lepo opisuje ovu temu (zovu ga otac PR-a).

U zapadnom svetu, prosecno dete, dok ne dodje do 15. godine zivota, je svedok preko 8000 filmskih ubistava.

Pitanje: Kako uopste neko moze da te natera da ubijes coveka kojeg nikad nisi video, sreo, popricao? Ne znam, ili imas cerebralne insuficijencije ili su ti oprali mozak kroz "pravila i obrasce zivljenja". Ok, ljudi ponekad odlepe, pa rade to sto rade, ali, ne mozes mi reci da se iza svega toga ne krije uzrok....

Svaki covek (najveci deo) bi zeleo da zivi u miru, pored drugih ljudi, da moze da ostvari sebe i da pronadje sebe itd. Naravno, sve ovo zvuci dosta idilicno, kako ljudi vole da kazu "utopijski" (sto je, za mene licno cista glupost). Cekaj, a zbog cega je to "utopija"? Hajde da razmotrimo....

Koliko od tebe si zapravo ti? Koliko na sve nas utice TV, filmovi, politika, mediji, marketing, posao, drustvena klima, koliko na nas utice citava kultura zivljenja danas i sve ono sto ona nosi? Kako je moguce da ljudi pricaju stalno o nekom miru i saradnji, a bezmalo, svakih 10 godina izbije neki rat i iznova i iznova se vracamo u rovove, pucamo u ljude koje nikad nismo videli i oni u nas, jos te ubedjuju kako je to nekakav "patriotizam" i slicne budalastine!? Sta ako uopste i nije cilj da se taj krug nasilja zatvori, vec naprotiv?

Svi mi smo deo sistema, nase misli su misli sistema, nas osecaj za lepo, nase poimanje dobrog i loseg, nase shvatanje seksa, uspesnosti, itd. Zar nije sasvim logicno da ako sistem podrzava, proizvodi i ojacava takmicenje i konflikte, princip "unisti konkurenciju" (kroz sve sfere drustvenog delovanja, a istovremeno pisu zakone kojima se produkti tih pojava sankcionisu) kao deo zivljenja, zar nije logicno da se sva ta neuroticna, psihoticna, destruktivna ponasanja akumuliraju, prenose i na kraju eksplodiraju na ko zna kom mestu i u ko zna koje vreme!??

Ljudi se svakodnevno sukobljavaju na svim nivoima oko totalno nepotrebnih stvari: zavist, ljubomora, nesigurnost, nasilje ...sve su to simptomi jedne kulture zivljenja, datih obrazaca ponasanja, karakteristike egomanijaklne kulture.

Da li samohrana majka, koja radi 2 posla dnevno, kako bi obezbedila deci osnovne potrebe, pa jedan dan zakaze i dete naprasno umre, da li je to krivica neodgovorne majke ili je po sredi nesto drugo? U stvari, dokle cemo se baviti posledicama, i stalno iznova i iznova krpiti brod koji tone, po principu jedna rupa se zakrpi, tri nove se pojave?

Ja ne zelim da kazem da ce se korenitom promenom sistema ljudskog zivljenja na Zemlji, neke negativne stvari totalno iskoreniti, ono sto zelim da kazem je da svakako mozemo bolje, ne samo sto mozemo, vec moramo (naravno, ukoliko mislimo da opstanemo)!

Gandi rece: "Siromastvo je najgori oblik nasilja!" Svakako, ovo siromastvo se tako strasno odrzava polugama sistema, kako bi ljudi bili okuprani sasvim nepotrebnim stvarima.
« Poslednja izmena: 10. Mar 2013, 17:59:58 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.152
Licno, bicu srecan ako bi barem dvoje ljudi na forumu poverovalo u ovo sto pisem. U stvari-ne, ne zelim da mi veruju, zasto bi? Bio bih srecan ako bi barem dvoje ljudi odlucilo da proveri ovo sto pisem! Zasto bi proveravali? Zato sto svaka prica o nedostatku novca, nemanju perspektive, nemanja mogucnosti zaposlenja, dugovima koje je nemoguce otplatiti, pocinje i zavrsava se na temi o automatizaciji ljudskog rada, bankama i kreditnom novcu!

Ove tri stavke, direktno uticu na to sto ce u buducnosti, ako nastavimo starim sistemom, situacija biti sve teza i teza. Ovo nisu teme koje se ticu odredjene drzave, naroda, religije, ovu su teme koje se ticu svih ljudi na Zemlji! Dok ovo citate, znajte da je situacija donekle vec bezizlazna!

Potpuno sam svestan koliko je tesko ljude motivisati da misle svojom glavom, jer bi to znacilo svojevrsnu promenu, ne bih rekao licnosti, ali promenu navika, sistema vrednosti-svakako da! Mene to asocira na suncane naocare. Naime, kada je Sunceva svetslot jakog inteziteta, mi stavimo naocare, vidimo svet potpuno isto kao i pre, ali su nase oci zasticene od stetnog zracenja. To bi znacilo, u nasem slucaju, da vidimo stvari kao i ranije, ali da sada znamo uzrok nekog desavanja i sta moramo da ucinimo kako bi bili imuni na posledice.

Iznad svega, svako treba da bude svestan da je manipulisan, da se oko njega/nje trenutno desava i desavala se globalna prevara na novcu, da je tzv "borba protiv kriminala i korupcije" nemoguca, jer sistem je kriminalan, prevarantski i zlocinacki sam po sebi.

Takodje, treba da se zna, da je nemoguce da u sistemu kreditnog novca svako zivi od svog rada. Da, danas je nemoguce da svako zivi od svog rada. "Demokratija", kakvu nam danas poturaju je nista vise i manje nego oruzije kojima manjina manipulise vecinom.

Zao mi je sto ovo moram da kazem, ali covek ne reaguje, sve dok ne dodje do ivice. Borba koja predstoji ne sme biti nasilnim putevima (sto ne znaci da ce se moje zelje uslisiti i da nasilja nece biti), borba 21. veka mora biti borba glavom, borba znanjem i mudroscu!! Za 50 godina ce nanotehnologija omoguciti razvoj takvih oruzija, prema kojima ce danasnja termonuklearna bomba izgledati kao katapult.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Ljudi bi više reagovali kada bi pisao malo drugačije.

Ovo me podseća (rekoh - podseća) na one teoretičare zavere koji taman lepo krenu da pričaju o realnim temama poput vladara iz senke, korporatokratiji, ili pak ''klasičnim'' temama - ubistvima i tajnim vojnim operacijama koje su se zaista dogodile,samo se špekuliše kako,i sličnim drugim misterioznim,ali realističnim temama.I taman lepo spreme argumente,lepo to iznesu,razviju priču,izgrade sve to... i onda odjednom počne priča o gušterima iz dubine Zemlje, antičkim vanzeMuncima, Elvisu, i sličnom.I sve što su prethodno rekli automatski pada u vodu,čak i kada su u pravu,jer prosto - svako čim čuje za guštere iz Zemlje,menja kanal ili okreće glavu.
Ukratko,stvar je u prezentaciji.

Čitao sam samo neke od tekstova koje si kačio.Ima tu itekako dobrih tema i istine. Ali ima i preterivanja. Ili pak stvari tako napisanih da deluju prosto neozbiljno.
Bolje je naći tekst na istu temu,ali sa manje pompeznosti i senzacionalizma i objaviti njega,nego kačiti sve redom.Em što ljude to odbija-ko kad vidiš naslov u Kuriru,zineš od uzbuđenja,a onda posle skapiraš da je to izvučeno iz konteksta,pa triput napumpano,a pritom zasnovano na 5% istine;e m što niko neće da čita 10 strana.

Plus... na kraju krajeva,ovo je Burek.Ovde svi sve znaju i svi su nepogrešivi i neprikosnoveni. Vode se politikom da ono s čim se se slažu su već znali,ono s čim se ne slažu je automatski laž ili izmišljotina,a ono što ne znaju,pak,nije ni vredno čitanja ili diskutovanja.
Tako da ne treba očekivati neku veću reakciju ili osvešćivanje.
« Poslednja izmena: 19. Mar 2013, 00:16:57 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.172
Citat
Licno, bicu srecan ako bi barem dvoje ljudi na forumu poverovalo u ovo sto pisem. U stvari-ne, ne zelim da mi veruju, zasto bi? Bio bih srecan ako bi barem dvoje ljudi odlucilo da proveri ovo sto pisem! Zasto bi proveravali? Zato sto svaka prica o nedostatku novca, nemanju perspektive, nemanja mogucnosti zaposlenja, dugovima koje je nemoguce otplatiti, pocinje i zavrsava se na temi o automatizaciji ljudskog rada, bankama i kreditnom novcu!

види...можда је 5 људи почело да чита ову твоју тему с тим што их је четворо одустало негде на седмој страни Smile  хкј-а немој рачунати јер је он лењ  Smile и делимично је прочитао само последњу страну Smile Smile  ја је читам...наравно,искључиво због бесплатног хумора Smile

Citat
Ukratko,stvar je u prezentaciji.

мислим да је ароганција најбоља реч која може описати његову презентацију
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.