Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Država slepa za Nikolinu  (Pročitano 3915 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Ma vazi...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Mac OS X v: 10
Browser
Safari 8536.25
ja sam u osnovnoj školi imao dvoje dece koja su imala veoma izražen invaliditet,davne 1978 godine.upisali su ih sa vršnjacima,koji su bili uslovno rečeno normalni.izdržali su do prvog polugodišta i ispisali su ih iz škole.ta deca su preživljavala pravi pakao,od ismevanja,imitiranja,ruganja...i pored batina što od nastavnika,roditelja...nije bilo pomoći,
ispisali su ih i odveli u neko daleko,daleko prijatnije okruženje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
U tome i jeste tvoj problem...i nacina na kojih razmisljas...ti mislis da je ono sto je prijatno i prikladno dobro...to uopste nije tako...

Put do pakla,poplocan je dobrim namerama...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Browser
Safari 8536.25
U tome i jeste tvoj problem...i nacina na kojih razmisljas...ti mislis da je ono sto je prijatno i prikladno dobro...to uopste nije tako...

Put do pakla,poplocan je dobrim namerama...
ne kapiraš,ne mislim,već znam,jednostavno tako je,na žalost ali je tako.
ja problem nemam,a razmišljam veoma prostim rezonom.zašto bi insistirao na nečemu što će uvek biti kako jeste.
pa deca koja nose naočare ili su debeljuce,kroz kakav pakao prodju tokom prvih godina škole,navuku komplekse skoro do zrelog doba.i to nisam ja,to je jednostavno naše okruženje,kako naše,tako i bilo gde u svetu.
ja mogu imati puno srce razumevanja i sažaljenja za takvu decu,ali ta deca od toga nemaju ništa.
priroda,koja je majka svima nama na ovoj planeti,po pitanju selekcije je mnogo,mnogo rigoroznija.to je u svakom od nas,a to je ono malo žara iskona koji tinja u nama,koji nas uvek ma koliko bili silni,podseća,da je priroda ipak našim posojanjem svoje rekla.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Grdno se varas...jedan citav svet je pred tobom...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Browser
Safari 8536.25
možda?s' razlikom što ja stojim okrenut licem ka tom svetu,a ti si dečko moj duboko zabio glavu u pesak i ubedjen si u svoju nevinost,skrivajući se iza usiljene standardizacije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile

Imas pravo...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
ja sam u osnovnoj školi imao dvoje dece koja su imala veoma izražen invaliditet,davne 1978 godine.upisali su ih sa vršnjacima,koji su bili uslovno rečeno normalni.izdržali su do prvog polugodišta i ispisali su ih iz škole.ta deca su preživljavala pravi pakao,od ismevanja,imitiranja,ruganja...i pored batina što od nastavnika,roditelja...nije bilo pomoći,
ispisali su ih i odveli u neko daleko,daleko prijatnije okruženje.

To govori sve o tebi i tvom okruzenju, a nista o toj djeci.

U razred sa mojom sestrom, godiste 70-to isla su djeca:
- jedno koje je imalo smetnje u razvoju (IQ 80)
- drugo koje je zbog ozbiljnih zdravstvenih problem mnogo izostajalo

Niko ih nije dirao. Ovom sto je 1/4 skolske godine, lezao u bolnici su uredno prepisivali sveske, javljali sta su ucili, obilazili ga, druzili se - on je doktorirao istoriju, pise knjige i radi u muzeju.
Djevojci koja je bila lako mentalo zaostala, zaista je bio veliki napor da postigne gradivo, ali su se djeca ipak druzila sa njom, slavili su zajedno rodjendane i sl. Ona je zavrsila za tekstilnu radnicu, dobila je posao za masinom. Nije neki glamurozan posao, ali joj je to sto je zavrsila normalnu osnovnu skolu i zanat, pomoglo da ipak uspostavi normalan odnos sa drugoim ljudima.

Mi smo u srednju skolu isli sa deckom koji je imao cerebralnu paralilzu. U osnovnoj skoli dobar dio vremena proveo je u bolnici, u kolicima, na stakama, prije nego sto je prohodao. Njegovi drugari su ga na rukama nosili iz kabineta u kabinet, sa sprata na sprat. On ima samo pozitivne uspomene na svoju osnovnu skolu. Ni u srednjoj skoli nije imao nikakvih problema sa socijalizacijom, zavrsio je visu, radi.

Djeca sa posebnim potrebama nisu samo djeca koja imaju blazi ili tezi oblik mentalne zaostalosti. To su i djeca koja imaju druge razvojne probleme: probleme u ucenju, probleme sa govorom, probleme sa tjelesnim nedostacima, probleme u srazjevanju, laki oblici autizma, itd.
Mnoga djeca koju su gurali u specijalne skole, imala su IQ iznad prosjeka, ali je trebalo raditi sa njama na malo drugaciji nacin, trebao je neko da se angazuje, da mrdne dupe, a niko od nas to ne voli.

I ono sto je najvaznije, dobar dio problema sa kojima djeca krecu u skolu, pravilnim radom sa tom djecom, se mogu prevazici.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Mora da mu komanduje tako neko dete koje je gazio kad je bio mali...pa je malo iziritiran...dodje ovde na foum da masturbira sa nama.... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Browser
Safari 8536.25
To govori sve o tebi i tvom okruzenju, a nista o toj djeci.
o meni ne govori apsolutno ništa,a o okruženju? to je već diskutabilno?
Citat
- jedno koje je imalo smetnje u razvoju (IQ 80)
takve dece ima skoro u svakoj školi,ako ne u skoro svakom odeljenju,pa.
Citat
- drugo koje je zbog ozbiljnih zdravstvenih problem mnogo izostajalo
to dete nije dete sa posebnim potrebama,to je bolesno dete sa kojim se solidarisalo čitavo odeljenje.
takvih primera ima skoro u svakoj školi.
Citat
Niko ih nije dirao.
dooooobroooo....pratim
Citat
Ovom sto je 1/4 skolske godine, lezao u bolnici su uredno prepisivali sveske, javljali sta su ucili, obilazili ga, druzili se - on je doktorirao istoriju, pise knjige i radi u muzeju.
to se dešavalo i u mom odeljenju,dečak koji je operisao glavu,posećivali smo ga,priredjivali predstave u bolnici itd.
na žalost umro je pred kraj srednje škole.
Citat
Djevojci koja je bila lako mentalo zaostala, zaista je bio veliki napor da postigne gradivo, ali su se djeca ipak druzila sa njom, slavili su zajedno rodjendane i sl. Ona je zavrsila za tekstilnu radnicu, dobila je posao za masinom. Nije neki glamurozan posao, ali joj je to sto je zavrsila normalnu osnovnu skolu i zanat, pomoglo da ipak uspostavi normalan odnos sa drugoim ljudima.
divno.i mi smo imali decu koja su bila ograničenih edukativnih sposobnosti,jednostavno nisu mogli više od poklonjene prelazne.nisam se bavio njihovim životima,iskreno se nadam da su se na neki način izgradili kao ljudi.
Citat
Mi smo u srednju skolu isli sa deckom koji je imao cerebralnu paralilzu. U osnovnoj skoli dobar dio vremena proveo je u bolnici, u kolicima, na stakama, prije nego sto je prohodao. Njegovi drugari su ga na rukama nosili iz kabineta u kabinet, sa sprata na sprat.
za svaku pohvalu.
Citat
On ima samo pozitivne uspomene na svoju osnovnu skolu. Ni u srednjoj skoli nije imao nikakvih problema sa socijalizacijom, zavrsio je visu, radi.
koja je to škola,grad uopšte?...planeta?
Citat
Djeca sa posebnim potrebama nisu samo djeca koja imaju blazi ili tezi oblik mentalne zaostalosti. To su i djeca koja imaju druge razvojne probleme: probleme u ucenju, probleme sa govorom, probleme sa tjelesnim nedostacima, probleme u srazjevanju, laki oblici autizma, itd.
u moje vreme,selekcija je bila rigoroznija.
Citat
Mnoga djeca koju su gurali u specijalne skole, imala su IQ iznad prosjeka...
to što je neko slep,gluv,invalid ne znači da je idiot.
Citat
ali je trebalo raditi sa njama na malo drugaciji nacin, trebao je neko da se angazuje, da mrdne dupe, a niko od nas to ne voli.
sa ljudima koji imaju posebne potrebe trebaju da rade ljudi,koji su za to strukovno sposobni.
ostali trebaju da pomognu koliko je god to u njihovoj/našoj moći.
Citat
I ono sto je najvaznije, dobar dio problema sa kojima djeca krecu u skolu, pravilnim radom sa tom djecom, se mogu prevazici.
za rad sa tim osobama potrbni su kvalifikovani ljudi,uz pomoć ostatka zajednice.
škole za polaznike sa posebnim potrebama su mesta na kojima bi takvi polaznici trebali dobiti najviše što je moguće.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Nikolinu slepa ava

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.