Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Država slepa za Nikolinu  (Pročitano 3911 puta)
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
mob
Samsung SGH-E590
Inkluzija ovakva kakva je usporava napredovanje ostalih djaka i stvara probleme uciteljima koji osim sto nisu strucni za rad sa decom sa specialnim potrebama, cesto rade i sa prevelikim brojem dece.
Ja kapiram da je za ovu devojcicu vazno da se oseca kao deo drustva, ali mislim da je i po nju mnogo bolje i korisnije da radi sa osobama koje su obucene za rad sa slepima.
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Ne znam kako da vam objasnim da bi ukapirali i da li iko zeli da ukapira, ali evo.

Inkluzija je standard, e sad, svaki standard ima svoje nivoe, viši standard, teže ga ostvariti, treba više para, bolje daje rezultate itd.
Srbija kad se odlučila za inkluziju, je pred sebe postavila ciljeve hotela sa 5 zvjezdica (hotelijerskim riječnikom rečeno)
Dobila je para tj. zadužila se i dalje se zadužuje da plati djeci hotel sa 5 zvjezdica.
Pri čemu djeca i dalje idu hostele čija je prosječna ocjena 2 zvjezdice.

Znači mi sada plaćamo all inkluziv apartman sa 5 zvjezdica, a ljetujemo u hostelu, pri čemu kad neko zatraži da dobije više, ostali ga poklope pričom, ćuti to je skupo.
Nije skupo, da prostiš, to je sve već plaćeno, preplaćeno i tri puta uračunato u cijenu.

Koliko košta inkluzija? Mnogo.
Koliko košta da se roditelji odreknu posla, da budu osudjeni na život pratioca svog djeteta, na to da gledaju svoje dijete zatvoreno u 4 zida, da mu ne mogu sami pomoći niti naći negog da im pomogne, da to dijete bude osuđeno na izolazicu, na beskorisan život, na socijalnu pomoć, na to da bude finansijski, emotivni, psihološki i fizički teret svojoj porodici, da nikad ne bude korisan član društva, da nikad ne živi samostalno, da nikad ne dobije šansu da ostvari ni na jednom polju?
Sve ovo košta mnogo više i pride duhovno osiromašuje cijelu zajednicu.

I nije tačno da inkluzija usporava razvoj druge djece. Nemar i nebriga usporavaju razvoj sve djece. Inkuzija u svom punom smislu znači da svako dijete dobije sve što mu je potrebno, da bi maksimalno ostvarilo svoje potencijale.
E sad to što se inkluzija u Srbiji sprovodi ovako kako se sprovodi samo je posljedica lopovluka, neznanja, nerada i mentaliteta čija je glavna crta improvizacija i duh "lako ćemo".

Možda je standarde trebalo postaviti niže. Ali dok god se neko u moje ime zadužuje po svijetu, da bi navodno sproveo inkluziju na najvišem nivou, a onda im pruža mrvice i to preko kurca, da prostite, ja imam problem.
Man'te se djece, drž'te lopova.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Ja se secam da je otac jednog decaka koji je sa nama isao u osnovnu skolu pretio direktoru samo da njegov sin ne bi isao u onu skolu za decu sa posebnim potrebama....danas je taj decak potpuno normalan...i ima dvoje dece...nema ni naznaka da je nekad bio zaostao...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Mac OS X v: 10
Browser
Safari 8536.25
Ja se secam da je otac jednog decaka koji je sa nama isao u osnovnu skolu pretio direktoru samo da njegov sin ne bi isao u onu skolu za decu sa posebnim potrebama....danas je taj decak potpuno normalan...i ima dvoje dece...nema ni naznaka da je nekad bio zaostao...
dobar folirant.sad pitanje je samo,kad je folirao,nekad ili sad?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Ma da...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Browser
Safari 8536.25
jebiga,razmisli?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Jebi ga ne jebi ga...razmisli ti...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Browser
Safari 8536.25
ajde zajedno,ako ga je direktor hteo upisati u školu za učenike sa posebnim potrebama,a otac pretio direktoru....rašomon,mmm?a on danas ono sve ok.oženjen,radi ima decu,ni reči o čoveku sa pos.potrebama...u čemu je štos?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Stos je u tome da je njegov otac ukapirao ono sto ti jos nisi ni danas...da je covek proizvod sredine...i zato nije hteo da ga upise tamo...jel bi kroz boravak sa tom decom...te osobine bi se samo pojacavale...drugim recima to bi bio podsticaj na neki nacin...a on je izabrao nesto drugo...stavio ga je u sredinu koja mu nije odgovarala...i gde mu je bilo tesko...u to nema sumnje...ali se kroz tu borbu sa sredinom...on zapravo vratio...u neku normalu...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Browser
Safari 8536.25
pazi škole za učenike sa posebnim potrebama,postoje samo iz jednog razloga,želiš li da pogadjaš kojeg ili da ti ja to otkrijem?
koliko me sećanje služi,mene su roditelji vodili pre upisa u osn.školu kod psihologa koji je cenio,da li sam zreo za upis u osnov.školu.ti psiholozi nisu tu zato da bi se ispunila norma,da budu,već su tu baš zbog procene psihofizičke sposobnosti polaznika.ako neko ima posebne potrebe,ako je to preočigledno,takva deca u zajednici sa sposobnom decom,prolaze kroz pakao,koji im priredjuju niko drugi do njihovi vršnjaci.što,složićeš se može imati sasvim poražavajući uticaj na decu sa poseb.potrebama.sad ako je neko kvalifikovan kao lice sa posebnim potrebama,ne kapiram u čemu je problem?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Nikolinu slepa ava

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.