Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Doneta presuda u sporu između Srbije i Hrvatske, sud je drži u strogoj tajnosti  (Pročitano 24129 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.94
Trudim se da ne pratim, a ne mogu da ne pizdim.

Srpski sudija je rekao da Oluja nije genocid, a država Srbija stalno ponavlja da je najbolje ovako.
Za koga najbolje?

U akciji Oluja, Hrvatska je izvršila agresiju na suverenu, međunarodno priznatu i međusobno priznatu državu koja se zove Bosna i Hercegovina. Njene zvanične snage su ušle i izvršile genocid, ne etničko čišćenje na teritorije susjedne države, spalivši pri tome sela i gradove koji su im se našli na putu.

Oluja nije etničko čišćenje zato što joj cilj nije bio da se Srbi natjeraju da odu, nego da Srba više nema. O tome je postojao konsenzus među političkom i vojnom elitom, te samim građanima Hrvatske, onako kako taj konsenzus nikad nije postojao među srpskim političkim i vojnim vrhom, a naročito ne u samom narodu.

Ono što će ostati upamćeno poslije ove presude, je da je XY Srba od običnog čovjeka do vrha države osuđeno za najteže zločine i slovom i brojem 1 Hrvat.
Takođe će ostati upamćeno da je eto sud presudio da niko nije kriv iz političkih razloga, a hrvatska je moralni pobjednik jer je 1 sudija imao petlju da uz Hrvata prizna da je bio genocid.
O smješnosti naše optužnice govori i činjenica da ni mi sami nismo glasali za to, pa što onda drugi da nam vjeruju.

800 nestalih Hrvata za koje postoji spisak i koji se traže  - 1800 nestalih Srba koji nikom ne trebaju
250 000 protjeranih Srba
hiljade pokrštenih Srba
hiljade spaljenih kuća
hiljade obrisanih katastarskih upisa
i na kraju
               Najbolje da se okrenemo budućnosti

A BiH niko ni da pomene, to je bilo spontano sagorjevanje

Ma more marš!
« Poslednja izmena: 04. Feb 2015, 13:52:22 od Patak Dugoprugas »
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Citam i cudom ne mogu da se nacudim da neko moze da se nervira oko ovakve presude?!?

Niste valjda ocekivali da sud proglasi jednostranu krivicu?!?

Onda vi stvarno ne znate sa kim imate posla...ne znam sta drugo da kazem....
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.94
Citam i cudom ne mogu da se nacudim da neko moze da se nervira oko ovakve presude?!?

Niste valjda ocekivali da sud proglasi jednostranu krivicu?!?

Onda vi stvarno ne znate sa kim imate posla...ne znam sta drugo da kazem....

Ne mene ne nervira presuda - mada sam se zaklela da ako bude u korist HR ima da se iselim odma, jer govnima odstetu da plaćam neću.

Mene nervira taj stav Srbije koja je u fazonu - mir, mir, mir niko nije kriv - Alo majmuni imate najviše izbjeglica u Evropi. Koliko bi se smanjio pritisak na Srbiju da su ljudi mogli normalno da raspolažu svojom imovinom i da se vrate odakle su došli.
Kako da iko drugi cijeni naše mrtve, naše patnje, naše žrtve kad mi sami idemo okolo i vičemo - Ma nije to ništa, zaboravi...
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung 
Ajde prvo ovaj, jer će biti kraće.

I šta je bilo kad si se probudio?

U toj opciji, kada bi se probudio, KiM bi možda i dalje bio u sastavu Srbije ili makar u savezu sa istom. Smile

U onoj stvarnoj opciji, koju je nažalost podržavao dobar deo naroda, ostali smo bez KiM-a.

Ali jebi ga, uvek je bilo lakše slušati Slobu, Šešelja i ekipu, nego dobro razmisliti, pa onda delovati.

Citat
Milošević napravio aparthejd,ok,to mi novo,ali ok

Ako hoćeš, smisli neki prikladniji naziv, za sistem gde manjinski narod drži sve poluge moći u svojim rukama, a većinski ima kulturnu autonomiju. Smile

Citat
Trebao je verovatno da im ostavi instrumente da sviraju give peace a chance to bi potpuno desetkovalo već tada stvorenu i naoružanu hrvatsku vojsku

Čitaj malo i druge postove, osim mojih. Čovek je rekao, da je Sloba gledao da ih reintegriše, što je glupost, jer se JNA onda ne bi otvoreno svrstala na srpsku stranu i potom im ostavila ogromne količine oružja.

Citat
Jeste,naravno nego ti paranoični Srbi kad neko povampiri ustaški pokret koliko su glupi pomislili da će neko da ih kolje kao 41,a ne znaju jadni da medjunarodna zajednica bdi nad njima i nikad ne bi dozvolila da ih neko ubija ili ne daj bože sve njih etnički očisti...oh wait...

Oni su od međunarodne zajednice dobijali sve garancije. Dakle, to ti je uzmi ili ostavi, a što su Srbi inače veoma skloni paranoji i teorijama zavera, je posve druga priča. Jesu li Baranja, Istočna Slavonija i hrvatski deo Srema, koji su bili pod UN kontrolom, na kraju mirno reintegrisani ili ne, posredstvom MZ?

http://sr.wikipedia.org/wiki/Ердутски_споразум

Iz tekista:

....Споразумом је предвиђено прелазни период у трајању од једне до две године у оквиру кога би подручје Источне Славоније, Барање и Западноg Срема било под административним надзором Уједињених нација (УН). Током тог периода УН је требало да оснује вишенационалну полицију, проведе демилитаризацију и организује локалне изборе. Чак седам, од укупно четрнаест, одредаба Споразума односило се на различите аспекте заштите људских права....

....На основу Споразума основане су две организације Срба у Хрватској, и то: Заједничко веће општина и Српско народно вијеће....

Dakle, nije bilo srbosjeka, nije bilo jama, koncentracionih logora, nije bilo nove Oluje, ali naravno uvek je lakše tvrditi, kako nikog nije bilo briga za srpska prava ili kako je kosovski problem bio nerešiv, kako ništa nismo krivi i kako se ceo svet urotio protiv kukavnog srpstva! Smile

Citat
Aj nemoj više molim te..ovakvo izvrtanje bi bilo mnogo da sam ga pročitao na nekom forumu u Hrvatskoj ili Kosovu...vrlo je jasno da pokušavaš da opravdaš jednu stranu,a okriviš Miloševića za sve

Ne, to sigurno ne pokušavam, već stojim nasuprot infantilnog stava, koji je naveden u prošloj rečenici.

Ti i tebi slični i kad krivite Miloševića, ne krivite ga kao jednog od glavnih razloga jugoslovenske krize i ratova, već ga krivite, što nije dovoljno podržao Srbe u Bosni, što je izdao Srbe u Krajini i sl.

Šta recimo kažeš na Miloševićevo odbijanje slovenačkih predloga za preuređenjem Jugoslavije?

Prvi predlog je bila tzv. asimetrična federacija, drugi konfederacija. Oba su odbijena.

Šta kažeš na uvođenje carina na slovenačke proizvode, dok je Jugoslavija još postojala? Time je bukvalno izdvojio SR Srbiju iz pravnog poretka SFRJ.

Ili na monetarni udar, koji je izvršio '91, kako bi sabotirao reforme Ante Markovića?

Misliš li da su te gluposti pomogle da se reši kriza ili su izazvale još veće probleme?

Citat
a kad ti ja kao žestoki protivnik Miloševića kažem to,onda moraš da budeš svestan da to ne ide tako...

Zato što si ti tako rekao, pa je samim tim istina?! Nije istina, jer postoje nešto što se zovu argumenti i činjenice, koje uopšte ne iznosiš, već samo daješ proizvoljne zaključke.

Citat
jer bi onda morao da mi objasniš Markale,Srebrenicu,Račak,penzionisane generale u Oluji,organizovanje muslimana i Hrvata u Bosni,trening kampove u Albaniji,američke komandose koji su reformisali crnogorsku policiju itd...kao što ti rekoh sinoć stanje na terenu demantuje sva ta post 5-oktobarska peglanja istine,eto kako zaboga oni nisu hteli nego morali od Sloba da se brane....a onda je mrmot zavio čokoladicu u foliju... Smile

Šta da ti objašnjavam oko Markala? Teorije zavere, kako su to Muslimani uradili? Naravno, srpska vojska je zasipala grad cvećem tokom tri godine opsade. Jesi li to hteo da čuješ? Kao i da su se Muslimani kolektivno samoubili u Srebrenici i potom samozakopali, po masovnim grobnicama. Slično je bilo i u Višegradu, samo što su tamo, nakon kolektivnog samoubistva, skočili u Drinu. Opet su svi naravno krivi, osim Srba. Smile
« Poslednja izmena: 04. Feb 2015, 14:50:56 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung 
I ostaje misterija ko je upucivao kamione tog istog oruzja na KiM i naoruzavao siptare da imaju cime da se "brane"... mada, mislim da to i nije tolika tajna...

Ne bi me previše začudilo, da je neko od naših prodavao oružje Albancima, ali ono je na Kosovo uglavnom stizalo iz Albanije, nakon što su tamo opljačkani vojni magacini, tokom pobune protiv vlasti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Albanian_Rebellion_of_1997#Opening_of_the_depots
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.94
Patak, genocid bi bio da su Srbi ostali i da su ih onda Hrvati ubijali planski i masovno. Ovako je etnicko ciscenje. Ne moze paljenje kuca i proterivanje da bude genocid. Doduse sama velicina zlocina i broj proteranih zahteva neku tezu klasifikaciju od etnickog ciscenja ali ona u medjunarodnom pravu ne postoji.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.94
Patak, genocid bi bio da su Srbi ostali i da su ih onda Hrvati ubijali planski i masovno. Ovako je etnicko ciscenje. Ne moze paljenje kuca i proterivanje da bude genocid. Doduse sama velicina zlocina i broj proteranih zahteva neku tezu klasifikaciju od etnickog ciscenja ali ona u medjunarodnom pravu ne postoji.

Oni koji su ostali su ubijeni - spaljeni sa kućama u kojima su ostali.

Moji su iz zapadne Bosne jel treba imenom i prezimenom da ti krenem po selima da nabrajam ljude, starce, koji su ostali pa su silovani, mučeni, ubijani...
O nestalima kojima se ni grob ne zna.
A za ove koje ja znam, znam jer su rod ili komšiluk, ne zato što postoji centar koji takve prijave skuplja, broji i čuva od zaborava.

Da su svi ostali svi bi bili ubijeni. To što su pretekli ne govori ništa o namjerama vojske Hrvatske, nego samo o veličini straha koji ih je gonio
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.2.5
mob
Apple 15
I ostaje misterija ko je upucivao kamione tog istog oruzja na KiM i naoruzavao siptare da imaju cime da se "brane"... mada, mislim da to i nije tolika tajna...

Ne bi me previše začudilo, da je neko od naših prodavao oružje Albancima, ali ono je na Kosovo uglavnom stizalo iz Albanije, nakon što su tamo opljačkani vojni magacini, tokom pobune protiv vlasti.

Veruj mi.. sticajem okolnosti znam da je bar sa teritorije gde su moji ziveli oruzje odvezeno u Pec... i da su pare iz trezora otisle... pa sigurno ne u Bosnu...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung 

Veruj mi.. sticajem okolnosti znam da je bar sa teritorije gde su moji ziveli oruzje odvezeno u Pec... i da su pare iz trezora otisle... pa sigurno ne u Bosnu...  Smile

Ništa čudno. Za ološ je rat uvek bio prilika, a ne prepreka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.2.5
mob
Apple 15
Apsolutno. Kao sto se ona stoka koja je zaradjivala na svercu prva pobegla...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.