Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Doneta presuda u sporu između Srbije i Hrvatske, sud je drži u strogoj tajnosti  (Pročitano 24145 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1523
OS
Windows 7
Browser
Mozilla 11.0
Kad se sve fino zbroji i oduzme, nameće se samo jedan zaključak: cijeli svijet se urotio protiv Srbije.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Demantuj američke generale u oluji dječko na bolovanju?Šta je bilo,išijas?Jebi ga stižu godine.... Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
Koliko je tesko citati ovu diskusiju Smile Nemam vise zivaca kao pre Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Koliko je tesko citati ovu diskusiju Smile Nemam vise zivaca kao pre Smile
Zar si čitao?Ja ništa nisam pročitao od ove rasprave sa Damfiskom.Jer zamišljam sebe u njegovoj poziciji i meni deset muslimana objašnjava da je Srebrenica genocid,pa tako bi mogli sto strana da me ne ubede...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
Vise sam mislio na ovu izmedju gandraloga i dukija Smile To za Splicu se slazem, ne moze da bude diskusije u kojoj deset ljudi napada jednog.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.2.5
mob
Apple 15
Citat
Zasto da bude podstrek za nova nasilja? Zasto nismo u stanju da budemo optimisti nego cemo biti veciti pesimisti? Zasto ne mozemo ovu presudu shvatiti kao nov pocetak, sansu da se konacno smirimo i gledamo svetlo u buducnost? Dal sam ja onda lud ako mi je zlo od borbi i negativnosti medju nasim narodima? Poznajem vise Hrvata, to nisu losi ljudi. Nekolicina ih truje protiv nas, kao sto postoje i ovde slicni.
ž

Znaci, nova Jugoslavija pa za 50 godina jovo nanovo i sve iz pocetka...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.94
NIje problem sto je hrvacka izasla iz sfrj vec sto su srbi u njoj postali gradjani drugog reda.
a najveci problem je sto je onaj maderfaker pasic svojevremeno uzeo da resava srpsko nacionalno pitanje tamo gde srba nikad nije bilo - pod alpima. i tako smo aminovali hrvate i sprecili da budu velicine crne gore.
ista prevara se ponovila 20ak godina kasnije. ne znam ni za jedan slican primer u sveckoj istoriji.
a ovi novi krvati se zaista svi ponasaju kao da su jasenovac organizovali srbi za hrvate a ne obrnuto... Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Sto se tice tih teorija kako je Sloba podbunio Krajisnike to je tresh 5. oktobarsko trabunjanje, a zbog cega, narod je shvatio deciniju kasnije ...
Ja sam nesto stariji od vecine forumasa, i letovao sam strogo u Hrvatskoj maltene do pocetka rata. Srbi su 1990 trazili kulturnu autonomiju i bili odjebani u stilu necete vi nama po Hrvatskoj pisati cirilicom. Ja sam u to vreme bio na Hvaru i secam se ko juce, bio negde kraj avgusta, kad mi ortak Hrvat reko da je to pocetak rata. Znaci u vreme kad Srbima u Srbiji ni na kraj pameti nije bio nikakav rat ili rasturanje Jugoslavije.  Pre toga je negde u maju bila utakmica Dinamo-Zvezda na Maksimiru kad je Boban nabo nogom pandura. Taj incident je iskoriscen da se iz Hrvatskog MUP ili SUP kako li se tad to zvalo izbace svi Srbi, pa je posle dosla na red televizija, pa sudije .... Znaci maltene vristeca poruka Hrvata da Srbe ne zele u svojoj drzavi ... O cemu ovde pricamo?
Dal je trebalo ici na vojnu opciju? Po meni ne, makar sto se tice krajiskih Srba. Ipak Hrvati ne bi imali alibi da proteraju pola miliona ljudi tek tako. Bili bi diskriminisani svakako, ali ipak, da se ovde slozim sa Dukijem, ipak to nije bila 1941 pa da mogu ponovo da otvore Jasenovac. Ako je trebalo da se ratuje, trebalo je Srbija bez ucesca Krajisnika da to cini, i to full rat sa krajnjim cilje da se udje u Zagreb, a ne ono Slobino sranje sa izlaskom na srpske etnicke granice. Skrsis ih totalno pa posle pregovaras sta ces da im vratis. Samo ta opcija je bila realna u nekom vojnom smislu, ili nije trebalo nikako ratovati, ali obavezno bez ucesca Krajisnika u tome ratu kao sto to vec rekoh.
Sloba je ovde pokusao da ucini ono sto sad radi Putin u Ukrajini i po meni je pogresio, jer nije racunao da mozemo izgubiti rat.
Sad, ovaj sud je trebalo da sudi i o tome dal je postojala genocidna namera. Ocigledno je da je postojala, i ne moze tu nikakav medjunarodni sud mene da ubedi da nije postojala. Problem je sto su Hrvati pobedili u tom ratu, a kao pobednici u ratu, svakako nisu mogli da izgube na sudu. I to je taj problem sto mi stalno ocekujemo da vojne poraze devedesetih kompenzujemo po sudovima, sto nema sanse da se desi. Mi u sustini imamo srece sto je zapadu ipak bilo suvise degutantno da na kraju zrtva genocida bude osudjena za genocid, i zato je ova presuda vrlo dobra po nas. Zapad je ispostovao svoje saveznike Hrvate, odbio srpsku tuzbu,  i prakticno ih oprao i za zlocine iz DSR.
Hrvati ce drzati komemoracije u Jasenovcu, al sustina svega je da su oni sproveli Paveliceve zamisli o Hrvatskoj bez Srba u delo.
Paradoksalno je da smo i mi i Hrvati dobitnici iz ovih presuda, mada Hrvati svakako daleko veci. Ja bi sad ko 1 i 2 pristao da budemo osudjeni za genocid, al da smo zadrzali Krajinu i Kosovo. Koga ce kroz par vekova da boli tuki ko je koga pobio i isterao sa neke teritorije Smile
Problem Hrvata, nadam se, treba da bude prestanak one idiotske price o "oprostiti, ali ne i zaboraviti". Ok je da to pricaju politicari i diplomate, ali narod ne treba ni da zaboravi ni da oprosti.
Da nismo oprostili na kraju DSR, ili jos bolje lincovanje Srba po Austro-ugarskoj i zlocine po Macvi, ne bi ni dosli u situaciju u kojoj smo danas, al Jasenovac i jame svakako nikad nije trebalo oprostiti.
Sami smo pali, sami se ubili. Hrvati su to sto jesu i nisu se nikad ni menjali. Zato cu stalno ponavljati da je jugoslovenstvo vrlo opasan virus po srpski narod. Nema nama srece, niti ce ikad biti u ujedinjavanju sa katolicima. Zalosno je da ta skola posle svega jos nije naucena.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Kad se sve fino zbroji i oduzme, nameće se samo jedan zaključak: cijeli svijet se urotio protiv Srbije.

Smile

Boze sacuvaj. Imamo mi prijatelje i to kakve. Da krenem po velicini: Kina, Ruisja ..(ostale znas i sam).

Citat
Znaci, nova Jugoslavija pa za 50 godina jovo nanovo i sve iz pocetka

Boze sacuvaj:

They say the African pyramids are an earthly wonder
They say the great rivers of India are an earthly wonder
But no wonder is equal to this one
When dad parked Yugo 45 in the garden
The neighborhood gathered as well as half the family
The other half was in disgust
Mom prepared some food, baked some sweets
Dad went to the store for more stuff

That was the time
Everything on credit, for friends, man
Pour some stew into the tank, off to Trieste for jeans
That was the time
Off to picnics, off to the seaside
A laughter-filled house
And in the garden - Yugo 45

Neighbor Franjo drove it, selling apples
Neighbor Momo drove it, his wife ready to give birth
Uncle Mirso drove it, picking up prostitutes
I drove it a bit too, when I managed to steal the keys

That was the time
Everything on credit, for friends, man
Pour some stew into the tank, off to Trieste for jeans
That was the time
Off to picnics, off to the seaside
A laughter-filled house
And in the garden - Yugo 45

I peeked out one night, heard voices from the garden
Momo, Franjo, uncle Mirso whispering about something
And then they shook hands, can't go against neighbor
They took a shot of drink each and went their ways
Our Yugo 45 looked really small that night

We ran away one morning with just two nylon bags
Through Lenin's street and then down Ljubljanja street
Today is much better, a new city and a new flat
Dad became a big shot, a cantonal minister
But that same picture still remains, same flash
Old house, small garden, and in it our Yugo 45
But that same picture still remains, same flash
Old house, small garden, and in it our Yugo 45

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.2.5
mob
Apple 15
Citat
Problem Hrvata, nadam se, treba da bude prestanak one idiotske price o "oprostiti, ali ne i zaboraviti". Ok je da to pricaju politicari i diplomate, ali narod ne treba ni da zaboravi ni da oprosti.
Da nismo oprostili na kraju DSR, ili jos bolje lincovanje Srba po Austro-ugarskoj i zlocine po Macvi, ne bi ni dosli u situaciju u kojoj smo danas, al Jasenovac i jame svakako nikad nije trebalo oprostiti.
Sami smo pali, sami se ubili. Hrvati su to sto jesu i nisu se nikad ni menjali. Zato cu stalno ponavljati da je jugoslovenstvo vrlo opasan virus po srpski narod. Nema nama srece, niti ce ikad biti u ujedinjavanju sa katolicima. Zalosno je da ta skola posle svega jos nije naucena.

Upravo tako... ali stvar je u tome sto je srpski korpus sam izmedju sebe jako izdeljen. Onaj ko nije "preko Drine" tesko ili nikako ne moze da shvati citavu tragediju.

Srbi u Hrvatsku nisu dosli juce, a ruku na srce.. do 1918. nisu ni ziveli u Hrvatskoj.
Ja sam nasla da su moji preci dosli u te krajeve krajem 15. veka. Znaci, posle sloma srpske drzave, srpski vlastelini su se ili poklonili sultanu ili otisli da ratuju za Austrijance i Ugare...

Da stvar bude jos smesnija, vecina onih najgorih Hrvata su u tu istu Hrvatsku dosli 1945. i 1946., ona cuvena Osma ofanziva koja je u sustini bila etnicko ciscenje kada su Srbi iz Posavine, Krajine (bosanske i Pounja), Like i Gorskog kotara prebacivani u Vojvodinu, a Hrvati iz Hercegovine u Slavoniju...

I ima jedan podatak koji se ne spominje... istorija koju sam ja ucila kaze da je u Drugom svetskom ratu bio oko 1,5 miliona ljudi na svim teritorijama... Ono sto je frapantno je da crkvene knjige kazu da je na tom uskom pojasu nestalo milion ljudi... A za mnoge od njih se nikada nece ni saznati i sigurno ne ulaze u taj milion ili milion i po stradalih...

A to je prica koja nije pocela samo atentatom u Sarajevu ili bombardovanjem Beograda... to je nesto sto traje jako, jako dugo.. i sto nece stati sa jos jednim pokusajem "mirenja"

Inace, da... tog leta smo se vracali sa mora i nad Kninom su leteli helikopteri...
A prethodnog su pokusali da nam gurnu auto u more... jer je imao BG tablice...
I pored toga.. moja porodica i nasi poznanici nisu verovali da ce biti rata... jedna potpuno... kako da kazem... magla... niko nije verovao da ce to da se desi... cak i kada su zaplenjeni oni snimci o naoruzavanju hrvatske TO i kada je emitovano na nacionalnoj televiziji i izlazilo u novinama... ni tada...
Cudno...

A Krajina je i te kako platila to oruzje dobijeno iz BGD... cak i preplatila..
I ostaje misterija ko je upucivao kamione tog istog oruzja na KiM i naoruzavao siptare da imaju cime da se "brane"... mada, mislim da to i nije tolika tajna...

I kad vec pricam... o zlocinima... niko ne spominje Pakracku cestu... a i zasto bi... to se desilo jednog maja u nekoj davnoj proslosti u nekoj tudjoj zemlji Wink

A, da... budimo prijatelji..  Smile

I Hrvati tek sad postaju svesni koja je cena slobode, etnicki ciste zemlje i demokracije... kada im gradovi, ne vise sela, vec gradovi zvrlje prazni, nista ne radi i polja su zapustena.. Jbg.. kako sejes, tako ces i znjeti... svake godine sve slabije i slabije... Wink
« Poslednja izmena: 04. Feb 2015, 13:41:38 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.