Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Dec 2024, 14:19:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ovo je forum u kome se postavljaju tekstovi i pesme nasih omiljenih pisaca.
Pre nego sto postavite neki sadrzaj obavezno proverite da li postoji tema sa tim piscem.

Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Desanka Maksimovic  (Pročitano 47668 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
II

Ja nosim u duši živo ogledalo.

Čas se blista srebrnom belinom daljina; čas u njemu istopi se mesec i ode, čas se zla^gi toplo kao ruža.

Sve tako dođe u njega i ode; samo u središtu njegovom gori večno nepromenljiv sjaj.

I niko ne zna otkuda on dolazi.

Nije ni sa zvezde, kad je nebo kao zemlja crno, trepti i tad središte moga ogledala.

Nije ni sa sunca, i u jesen gori središte moga ogledala.

Nije ni sa moga srca, i kad je ono mutno, svetli toplo središte moga ogledala.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
III

A jednoga dana, znam, razbiće se živo ogledalo moje duše.

Volela bih da to bude kraj mora, pa da ga talasi odnesu. U moru je jedino dovoljno lepo i dovoljno neveselo.

Volela bih da ode daleko na pučinu, gde nema više ni dna, ni neba, ni zemlje obala.

Volela bih da na putu u mir ne sretne ni jedra, ni krila, ni mirisa bilja što na zemlji raste.

Jedino u moru je dovoljno lepo i dovoljno neveselo.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
IV

Idu pokraj mene ljudi stazom života i nasmeju se, zbog čega bih se ja rastužila, i gde bih ja ruke na srce sklopila, oni ih rašire.

Idem putem života i sve mi je gorko što se ljudima gorko ne čini; i sve u rumenom cvetu radosti osetim teški miris bola.

Idem stazom života usamljene duše i nije mi žao što su tuđe radosti radosnije, što su moje gorčine gorče, što hladnoću neke svemoćne ruke osećam između svoga srca i života.

I samo bi me moglo rastužiti ako su zore rosnije, a sutoni sumorniji nego što se meni čine.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
V

Sede u penastoj šumi maslinovoj žene i ljudi i drže u ruci po cvet, i do mene dopiru razni gorki, opojni i nežni mirisi.

I vidim kako oni što imaju u ruci gorak cvet zagledaju u njega duboko.

Drugi, strasnim mirisima opijeni, sanjaju zemlju. I puno detinjastih ruku kida krunice nekog cveća i nežan miris rasipa.

A slušaju svi, svi slušaju more.

Neki čuju samo penušavi šum venčastog obalskog talasa.

Neki slušaju zadihani i neprekidni juriš dalekih putnika pučine.

I nekoliko njih zamišljeno osluškuju kobni mir dubina.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
VI

Idem stazom života, a preda mnom i za mnom idu ljudi i šire ruke radosno.

Svi vide kako trepti sunce u mreži paukovoj kao zvezda, i greje iz kamenog srca stena, i miriše žarko u punim leta cvetovima.

Svi vide kako i pod morem gori ono, ogromno i zlatno, i u vatrene ruže progoreva.

I osećaju lepo svi da je ono toplo srce života, i da sve ima rumeni odsjaj njegovog osmeha.

Samo jedan mladić očiju neveselih gleda kako se voda kobno crni između dve hridi, i misli: kako dragu zbog lepote te strašne vode nije nikada poljubio.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
VII

Kao beli vodeni cvet jezerom luta mi po duše ogledalu davni beli dan.

Pod zlatom sunca pobledeo mesec sanja kao usamljen malen oblak.

I sve je kao oblak belo.

I bela devojka što pliva kraj obale;

i san dečaka što sa vrele hridi gleda u nebo, gde se oblaci grle tiho i nestaju jedan u drugom;

i jutarnja bela tuga što sneva u meni.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
VIII

Idem putem života, a preda mnom ide blistavi odsjaj ogledala što ga nosim u duši; i sve, pre nego što me ugleda, liči na mene i čeka me.

Ali ja ne gospodarim zračnom zenicom svoje duše: nečija nevidljiva ruka njen topli zrak pošlje često putem kojim ja nisam htela poći.

A ja se zamislim, radosno osvrćući se na plavičasti breg iza koga će se mesec javiti.

I zar mi može žao biti ako ima neka nevidljiva ruka koja i mesec i zenicu moje duše vodi putevima koje sama opisuje?
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
IX

Idemo polako kraju nas dve hodalice kroz lepotu, i najrođenije što imam to mi je duša.

Ali ni ona najrođenija nije sasvim moja.

Ona može, dok ja plačem, da talasa radošću koja sa mnom nema veze.

I na nju često padnu senke nečega što mene nije nikad zabolelo.

Ja onda ćutim radosno i gledam kako nebom našim plove oblaci.

I zar mi može žao biti ako ima nekog dalekog od koga moja duša zavisi i ko sa visina svetle drhtaje u nju spušta, kao i zvezde u vodu?
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
X

Ćudljivo je ogledalo što ga nosim u duši.

NJegove oči ostaju mirno sklopljene onda kada ih ja preklinjem da se otvore i da za trenutak zaustave ono što prolazi.

Koliko tako dana bliskih nekad mome srcu nikada se više neću setiti.

Koliko tako mene same je umrlo već i nije ušlo ni u zemaljsku večnost moje duše.

Pa se pitam, da li će bar ono što živi sada u meni lutati iza mojih kapaka, u večnosti neba očaranom snu.

Da li će zračno ogledalo moje duše samo prividno iščeznuti u neko more svetlosti, kao zvezda kad dođe dan, ili će njegove zagonetne tanke šare bolno zadrhtati i zamrsiti se sa paučinastom mrežom mraka.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
XI

Čega li sam sen ja, prolazni putnik kroz ono što prolazi?

U meni ima neprovidne i zelene pomrčine prašuma.

U meni katkada peva nešto kao strašna tica u ponoć.

A na obali moje nevesele duše cveta cvet što voli sunce.

Odakle li sam ovde došla ja, čuvar najvećeg blaga namenjenog večnosti?

Mirisi livade kao da me opominju na moju davnu domovinu.

Senke oblaka kao da su nekada ležale mi na duši.

Kao da su me nekada mrtvu vetrovi nosili kroz tužne doline.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Dec 2024, 14:19:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.