Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Деца, Ајфонови и паметни подочњаци  (Pročitano 3567 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.103
Korisnice, radimo do marko284
Citat
Kako to menja cinjenicu da si izrekao monumentalnu glupost time sto si rekao da zivotinje nece biti kompetativne samo ako im das hrane? Smile
Gde sam ja to rekao? : )

Citat
Opet spinovanja korisnika kristala neupucenog?  Smile
videcemo ko spinuje ; )

Citat
Inace, ako mi trazis dokaz kao po obicaju da si to rekao evo ti...

Korisnice, prebaci te zivotinje u zoo vrt i daj im hranu. Sta mislis, hoce li se tuci oko hrane i biti kompetitivni u tom smislu? Nece.
Dobro, sta tu pise? : )) Pise Kristal da nece biti nasilja u tom smislu, dakle oko hrane. Nisam rekao da nece biti nasilja! Znaci, nemoj da spinujes, citaj lepo sta pise, ne pisem komplikovano.

Citat
Izvoli, raspitao sam se...

http://www.crystalinks.com/yanomami.html

Posebno obrati paznju na to kako se obracaju prema zenama kao i na to koliko i na koji nacin umiru. Smiley
Pa sta sam ja rekao? : ) Rekao sam ovo:

"Dakle, pricao sam o urodjenickim plemenima Amazona. Do tih saznanja se doslo pre Telegrafa. Kod njih nije popularno da gole tete vise na zidu, jer ne nalaze to zanimljivim, navikli su na naga tela, jer od malena setaju nagi medju rodbinom, prijateljima, babama, dedama, sestrama, tatama i mamama. Naravno, sada je to malko drugacije, jer je tim ljudima unisten nacin zivota.
Tamo ne psotoji voajerizam, jednostavno, nemoguce je, jer su svi nagi, nema sta "novo" da se vidi : ) Ne psotoje fetisi, kao u tzv "civilizovanom svetu". Cak i seksualno ponasanje kod "civilizovanog coveka" je nauceno, to nije prirodno. Nema nista prirodno u tome da muskarac voli zenske sise, dupe ili neki drugi deo tela. To je "tekovina" "civilizacije".
Gde sam ja rekao kako se ophode prema zenama?

Iz tvog linka, posebno upada u oci ovo:
The influence of the miners goes well beyond physical health. They introduce alcohol outside of ritual which exacerbates existing rivalries and leads to violence. Weakened by illness and unable to produce and hunt enough food, the Yanomami are reduced to begging and most recently trading sex for food.

For the Yanomami what was once an intricate social system patterned on trading and bartering goods and food amongst themselves has become a game of deadly high stakes where they are trading their culture for their very existence.

The effects are dire. Disoriented by the influx of miners with their unfamiliar culture, technology and diseases, their self-respect has plummeted as their belief and cultural systems are undermined. The Yanomami are not being integrated into Western society; instead begging, prostitution and drunkenness are being introduced into theirs.

In 1992, the Yanomami Territory was demarcated and ratified, yet the government has not consistently kept its commitment to protect their land.

Evo sta sam ja pronasao, naravno, kao i obicno neko tu dobrano fabrikuje cinjenice zarad necijih interesa:
"Basically a diverse group of anthropologists, some very highly respected, descended on a remote South American tribe, the  Yanomami, and proceeded to document a false version of their culture and lives (in one instance false in the sense of attributing sexual meanings to ordinary words), to sexually abuse their children and to kill them by purposely infecting them with measles. "

Svakako, ne kazem da nasilja nema, da su to neke hipi komune koje zive u stalnom miru ali ima tu podosta lazi i obmana, sto se tice njihovog nacina zivota, kao i obicno.
« Poslednja izmena: 10. Sep 2014, 07:58:14 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 37.0.2062.103

Citat

Citat
Korisnice, prebaci te zivotinje u zoo vrt i daj im hranu. Sta mislis, hoce li se tuci oko hrane i biti kompetitivni u tom smislu? Nece.

Нисам био лењ Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.103

Citat

Citat

Нисам био лењ Smile
: ) Ja ne sumnjam u tvoje radne sposobnosti, no medjutim, u tekstu jasno stoji:
hoce li se tuci oko hrane i biti kompetitivni u tom smislu. Dakle, nigde nisam negirao postojanje nasilja, vec psootjanje nasilja i takmicenja oko hrane.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.94
Citat
Dobro, sta tu pise? : )) Pise Kristal da nece biti nasilja u tom smislu, dakle oko hrane. Nisam rekao da nece biti nasilja! Znaci, nemoj da spinujes, citaj lepo sta pise, ne pisem komplikovano.
Znaci opet spinovanja sa tvoje strane?  Rekao si da nece biti nasilja, sad sto spinujes i izvlacis se, to je tvoja glupost, ljudi imaju oci da vide to.  Smile

Citat
Iz tvog linka, posebno upada u oci ovo:
A nije ti upalo ovo Smiley

Citat
Violence and abuse between couples in Yanomami culture is very common, and if a woman feels she can no longer bear to live with her husband, she may flee to live with her brothers.

Ili mozda ovo Smiley

Citat
About 40% of adult males have killed another person and about 25% of adult males will die from some form of violence. Violence will vary from chest pounding, in which opponents take turns hitting each others on the chest, to club fights, to raids which may involve the killing of individuals and abducting the women, to all out warfare.

Tako da te pricice koje su ti youtube cikice ispricale kao bajku Hans Kristijana Andersena o miroljubivim plemenima koja mrava ne bi zgazila mozes da okacis macku o rep.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.103
Korisnice, sve sluti na marko284

Znaci opet spinovanja sa tvoje strane?  Rekao si da nece biti nasilja, sad sto spinujes i izvlacis se, to je tvoja glupost, ljudi imaju oci da vide to.  Smile
Da, rekao sam nece biti nasilja u tom smislu : ) Obrati paznju.

Citat
A nije ti upalo ovo Smiley
Pa jeste ali kasnije i ovo:
"Basically a diverse group of anthropologists, some very highly respected, descended on a remote South American tribe, the  Yanomami, and proceeded to document a false version of their culture and lives (in one instance false in the sense of attributing sexual meanings to ordinary words), to sexually abuse their children and to kill them by purposely infecting them with measles. "
 : )
Citat
Tako da te pricice koje su ti youtube cikice ispricale kao bajku Hans Kristijana Andersena o miroljubivim plemenima koja mrava ne bi zgazila mozes da okacis macku o rep.  Smile
Ja to nigde nisam rekao, opet si u zanosu...spinujes, lazes i mazes : )
Youtube cikice se ovde ne spominju, ali iz tebe kao da govori sistemki cikica. Samo, opet, eto, radi s eo necijem interesu. Pa nisu dzaba evropljani sistematski unistavali urodjenicke kulture, a ti vidi zasto ; )

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.94
Citat
I naravno, lakom proverom na googletu(jer naravno linka za to nemas) pokazuje se da je to napisao verovatno drugi teoreticar zavere bez ikakvih blizih dokaza o tome. Sto je otprilike ravno kao da si ti to rekao za razliku od ljudi koji su stvarno to istrazivali pa dosli do podataka i objavili ih. Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.103
Citat
I naravno, lakom proverom na googletu(jer naravno linka za to nemas) pokazuje se da je to napisao verovatno drugi teoreticar zavere bez ikakvih blizih dokaza o tome. Sto je otprilike ravno kao da si ti to rekao za razliku od ljudi koji su stvarno to istrazivali pa dosli do podataka i objavili ih. Smile
Pre par postova si izneo teoriju zavere : )
Pa nece bit bez ikakvih dokaza:
"This all happened in between the last 50 - 30 years and the actions of these vile people were supported and effectively hidden by highly influential academics such as the "father of modern anthropology" Claude Lévi-Strauss, and also Christian missionaries one of whom was interviewed on film and who defended a paedophile anthropologist by claiming that he had contributed a great deal to anthropology and "what he does in his private life is his own business".
Znaci, prelsitaj malo dublje, pre nego sto bubnes.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.94
Ti razumes da je jednostavnom potragom na googletu utvrdjeno da si ti to preneo sa nekog Foruma? Sto bi znacilo da je dokaz tome ekvivalentan kao da taj prenese tvoje reci odavde tj. nikakav. Smile Smile Smile Smile Za razliku od ljudi koji su istrazivali iste i objavili rezultate. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.103
Ti razumes da je jednostavnom potragom na googletu utvrdjeno da si ti to preneo sa nekog Foruma? Sto bi znacilo da je dokaz tome ekvivalentan kao da taj prenese tvoje reci odavde tj. nikakav. Smile Smile Smile Smile Za razliku od ljudi koji su istrazivali iste i objavili rezultate. Smile
Potrazi ko je gospodin koji je naveden, pa se javi : )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.94
Potrazi ti neki link koji nije sa Foruma "teoreticara zavere" pa se javi. Pa pricaj i dalje bajke Hans Kristijana Andersena o bantu crncima koji su miroljubivi.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 7.334 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.