Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 19:58:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Darvinova teorija evolucije?  (Pročitano 74533 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
@makishon  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
O hvala  Smile
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
you're welcome.

bash juce gledah neku emisiju o sektama gde su razni gurui propovedali skori smak sveta.Voleo bih da mi neko pojasni razliku izmedju sekte i religije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
da ali sa 100% sigurnoscu mogu da tvrdim da ovaj zivot postoji jer ga zivim,ako posle njega bude nesto super ako ne bude opet super zasto se zamarati sa time,ne bezim ja od toga,vec me ne interesuje previse.svako ko se bavi tim zivotom "posle" i "jedva cheka"u stvari pokazuje slabost i nesposobnost da se suochi sa ovim ovde zivotom.Bez uvrede,ali svako ko se raduje "smaku sveta" i cheka ga kao izbavljenje i nekakav svoj spas.... Smiley 1
igra recima...da sam starogrcki filosof pitao bi te otkud znas da zivot postoji i oktud znas da ga zivis-mozda je sve obmana,tek treperenje vazduha u pustinji neegzistiranja...ali zaista,zasto se zamarati time...
I jos nesto-ko se to raduje smaku sveta i ko to smak sveta ceka kao izbavljenje-gordi koji su sigurni u svoju ispravnost mozda, jer misle da im sa krajem vremena dolazi izbavljenje-pravoslavni-nikako jer,kao po molbi  jednog svetogorca na izdisaju okupljenoj bratiji da mu oproste,na sta ovi ukazuju svetost njegovog zivota i odricu da on ima jos grehova za koje se treba pokajati,starac odgovara:"Ja jos nisam ni poceo da se kajem!",te tako i pravoslavni covek ne ceka gordo pravedni sud vec se ispravlja dok je vremena,a po onoj:"Evo sad je najpogodnije vreme,evo sad je dan spasenja."
Znaci ziveti svaki dan kao da je poslednji,kao da ce svakog trena stati kazaljka na casovniku istorije...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
kakva bre igra rechima...da si ti grcki filozof kao sto nisi( btw,grcki filozofi se nisu bavili tim pitanjima,budisticki jesu) ja bih ti odgovorio da je
zivot mozda
Citat
obmana,tek treperenje vazduha u pustinji neegzistiranja
ali da ja u toj obmani uchestvujem i stoga je ona za mene 100 % stvarna

Citat
vec se ispravlja dok je vremena,

sorry...ja nemam sta da ispravljam
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
khm... mila?! evo milica da potseti narod forumaski da su i kopernik i darvin i mnogi drugi bili svestena lica... kao i navedeni sv. vraci
dakle, nauka jeste prihvatljiva veri... ili bar pojedinim vernicima
to sto su kopernik itd. bili katolici nisu oni birali... i ti costa, i ti iljushine, bili biste katolicki hriscani da ste se rodili na zapadu;
i s jednakim zarom biste branili svoju jedinu ispravnu istinu kao sto to cinite sada u ime pravoslavlja...
ne sumnjam ni da biste bili muslimani za primer da ste se rodili u maloj aziji Smile

sto se tice medicine, ona pomaze coveku, jasno... iako je nesavrsena i naucna disciplina u konstantnom razvoju...
zasto ona nije u suprotnosti sa tim da je popa glavni vrac?!
nek' ocita molitve, pricesti i cica mica i gotova prica, covek izlecen.
... ako hriscanstvo priznaje potrebu lecenja, nema razloga da ne prihvati i ljudsku radoznalost...
negiranjem se nista ne postize  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
you're welcome.

bash juce gledah neku emisiju o sektama gde su razni gurui propovedali skori smak sveta.Voleo bih da mi neko pojasni razliku izmedju sekte i religije

Istina je Hristos, o istini uci vera, koja je jedna pravoslavna hriscanska, ostalo su religije. Religije su ljudska mudrovanja, zasnovana najcesce na neznanju, a sekte su se odvojile ili od Istine ili od religije, i najcesce su zasnovanje na lazi i izvrtanju ucenja od kojeg su se odvojile.

U tome se vidi razlika izmedju Istine i sekte. Nema te religije koja ne uci o kraju sveta, s tim da jedino hriscanstvo donosi radosnu vest, dok sve ostale relgiije uce da je kraj veoma crn, kao po hinduzimu da svi umiru i ponovo se radaju, ili da svi idu nekakv podzemni svet koji je gori od naseg...Hriscanstvo donosi radosnu vest o Carstvu Nebeskom, i vecnom zivotu, zivotu koji moze svako da zasluzi ako hoce. Cak je i nauka tu gora od svih religija, jer propoveda najgoru smrt od svih, a tj nestanak covecanstva.

khm... mila?! evo milica da potseti narod forumaski da su i kopernik i darvin i mnogi drugi bili svestena lica... kao i navedeni sv. vraci
dakle, nauka jeste prihvatljiva veri... ili bar pojedinim vernicima
to sto su kopernik itd. bili katolici nisu oni birali... i ti costa, i ti iljushine, bili biste katolicki hriscani da ste se rodili na zapadu;
i s jednakim zarom biste branili svoju jedinu ispravnu istinu kao sto to cinite sada u ime pravoslavlja...
ne sumnjam ni da biste bili muslimani za primer da ste se rodili u maloj aziji Smile

Blagodarim Bogu sto sam se rodio u Srbiji u pravoslavnom narodu, narodu koji sa Rusijom, Grckom, Gruzijom, Rumunijom i gde god ima pravoslavnih hriscana, cini Novi Izrailj. Svakome je dat razum da odabere Boga istinitoga. Niko nije ovisan o svojoj sredini, niti o obicajima niti tradiciji. Imam koji je pao sa dzamije u 15 veku usled odbleska Sv.Ognja koji je probio stubove hrama, kada su Jermeni htelo preuzeti hram Groba Hristovog, preobratio se u hriscanstvo i nije hteo da se vrati u islam pa su ga muslimani mucili i ubili ga. Otac Serafim Rouz cistokrvan Amerikanac, odgojen u metodistickoj porodici i americkom snu, opet se razocarao u protestantizam, pa je trazio istinu kroz dalekoistocnjacke religije, i na kraju je zavrsio kao veliki pravoslavni misionar i podviznik. Nisu ni svi Srbi istinski pravoslavni, koliko njih samo ode u neke sekte ili sl i tako prozive ceo zivot. Svako je odgovoran za sebe. Ne znam sta je bio Kopernik, no on je bar za razliku od Darwina radio ispravno i otkrio je samo ono sto je tacno, da zemlja i ostala nebeska tela kruze oko Sunca. Darwin bio ono anglikanac ili ne, omasio je debelo.

sto se tice medicine, ona pomaze coveku, jasno... iako je nesavrsena i naucna disciplina u konstantnom razvoju...
zasto ona nije u suprotnosti sa tim da je popa glavni vrac?!
nek' ocita molitve, pricesti i cica mica i gotova prica, covek izlecen.
... ako hriscanstvo priznaje potrebu lecenja, nema razloga da ne prihvati i ljudsku radoznalost...
negiranjem se nista ne postize Smile

Hriscanstvo dakako da priznaje lecenje. Sposobnost da se leci je Boziji dar, nije nesto sto su ljudi izmislili. Kroz medicinu kako kaze iljushin lepo, ljudi se medjusobno pomazu u tu se takodjer pokauzje ljubav prema bliznjma. Medicina ne moze sve da resi. Ne moze napraviti novu nogu kome jedna strada, niti moze izleciti rak u poodmakloj fazi...Zato je ostavljeno prostora za cuda Bozija kojim se takodjer ispituje ljudska vera, mnogi se iz zbog cuda vrate Istini. Tako da svestenik nije nikakv vrac, nego je samo sluga Boziji, i preko njega Bog izvrsava svoju volju tj hoce li nekoga izleciti ili nece.
« Poslednja izmena: 17. Apr 2006, 14:55:23 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
khm...po toj logici mila moja machakz ja bi bio komunista a ne pravoslavac jer je to bila zvanicna religija u to vreme...
« Poslednja izmena: 17. Apr 2006, 15:24:20 od iljushin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
ti si tad bio mali  Smile
i bio si poklonik sladoleda, a ne komunizma   Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
mmmm....sladoled  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 19:58:52
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.