Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 05:58:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Darvinova teorija evolucije?  (Pročitano 74540 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
... vec krajem 80-tih se moglo 'normalno' ici u crkvu, proslaviti slavu itd. cak i ako ste bili komunista pre toga
tj. nije bila prednost vise biti komunista!

niko ni za vreme komunizma nije branio nista od toga, krstenja, sahrane, slave, liturgije... to je samo komunistima kao ateistima bilo 'zabranjeno', a nisu svi bili komunisti...
a neki komunisti su sedeli i na dve stolice, pa krisom slavili slavu itd., tek za svaki slucaj...  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
i konacno... ideje komunizma su vrlo covekoljubive, jednakost, ravnopravnost, skolovanje za sve, zdravstvena zastita za sve,
... a ne samo za bogate, tj. privilegovane.
svi ljudi su jednaki na ovoj planeti, cim su rodjeni, jednako su vredni... nebitno koliko ko ima novca ili 'zasluga'
... utopija?!
pomalo potseca na hriscanstvo  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia Lumia 1020
Ali ljudi uvek hoće više tako da komunizam u praksi nikako ne može da funkcioniše. Natrag na temu: evolucija.
IP sačuvana
social share
Молим паметније да више не попуштају.
Стање је веома критично.
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia Lumia 1020
Citat
Blagodarim Bogu sto sam se rodio u Srbiji u pravoslavnom narodu, narodu koji sa Rusijom, Grckom, Gruzijom, Rumunijom i gde god ima pravoslavnih hriscana, cini Novi Izrailj. Svakome je dat razum da odabere Boga istinitoga. Niko nije ovisan o svojoj sredini, niti o obicajima niti tradiciji. Imam koji je pao sa dzamije u 15 veku usled odbleska Sv.Ognja koji je probio stubove hrama, kada su Jermeni htelo preuzeti hram Groba Hristovog, preobratio se u hriscanstvo i nije hteo da se vrati u islam pa su ga muslimani mucili i ubili ga. Otac Serafim Rouz cistokrvan Amerikanac, odgojen u metodistickoj porodici i americkom snu, opet se razocarao u protestantizam, pa je trazio istinu kroz dalekoistocnjacke religije, i na kraju je zavrsio kao veliki pravoslavni misionar i podviznik. Nisu ni svi Srbi istinski pravoslavni, koliko njih samo ode u neke sekte ili sl i tako prozive ceo zivot. Svako je odgovoran za sebe. Ne znam sta je bio Kopernik, no on je bar za razliku od Darwina radio ispravno i otkrio je samo ono sto je tacno, da zemlja i ostala nebeska tela kruze oko Sunca. Darwin bio ono anglikanac ili ne, omasio je debelo.
Ok, naveo si neke koji su prešli u pravoslavlje, ajde sad navedi one koji nisu Ima ih malo više, zar ne Smile:

Delujete mi zaslepljeno i kao da ne želite da prihvatite 'Istinu'.
Pogotovo kad se na ovo
Citat
   Citiraj
da ali sa 100% sigurnoscu mogu da tvrdim da ovaj zivot postoji jer ga zivim,ako posle njega bude nesto super ako ne bude opet super zasto se zamarati sa time,ne bezim ja od toga,vec me ne interesuje previse.svako ko se bavi tim zivotom "posle" i "jedva cheka"u stvari pokazuje slabost i nesposobnost da se suochi sa ovim ovde zivotom.Bez uvrede,ali svako ko se raduje "smaku sveta" i cheka ga kao izbavljenje i nekakav svoj spas....

odgovori ovako

Citat
igra recima...da sam starogrcki filosof pitao bi te otkud znas da zivot postoji i oktud znas da ga zivis-mozda je sve obmana,tek treperenje vazduha u pustinji neegzistiranja...ali zaista,zasto se zamarati time...
I jos nesto-ko se to raduje smaku sveta i ko to smak sveta ceka kao izbavljenje-gordi koji su sigurni u svoju ispravnost mozda, jer misle da im sa krajem vremena dolazi izbavljenje-pravoslavni-nikako jer,kao po molbi  jednog svetogorca na izdisaju okupljenoj bratiji da mu oproste,na sta ovi ukazuju svetost njegovog zivota i odricu da on ima jos grehova za koje se treba pokajati,starac odgovara:"Ja jos nisam ni poceo da se kajem!",te tako i pravoslavni covek ne ceka gordo pravedni sud vec se ispravlja dok je vremena,a po onoj:"Evo sad je najpogodnije vreme,evo sad je dan spasenja."
Znaci ziveti svaki dan kao da je poslednji,kao da ce svakog trena stati kazaljka na casovniku istorije...

Istina je: umrećete i raspasti se i to je to, preci su vam neki primitivni organizmi, čovek apsolutno nije važan itd.
IP sačuvana
social share
Стање је веома критично.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
Nokia 6120c
da ali sa 100% sigurnoscu mogu da tvrdim da ovaj zivot postoji jer ga zivim,ako posle njega bude nesto super ako ne bude opet super zasto se zamarati sa time,ne bezim ja od toga,vec me ne interesuje previse.svako ko se bavi tim zivotom "posle" i "jedva cheka"u stvari pokazuje slabost i nesposobnost da se suochi sa ovim ovde zivotom.Bez uvrede,ali svako ko se raduje "smaku sveta" i cheka ga kao izbavljenje i nekakav svoj spas.... Smiley 1
bravo...
i konacno... ideje komunizma su vrlo covekoljubive, jednakost, ravnopravnost, skolovanje za sve, zdravstvena zastita za sve,
... a ne samo za bogate, tj. privilegovane.
svi ljudi su jednaki na ovoj planeti, cim su rodjeni, jednako su vredni... nebitno koliko ko ima novca ili 'zasluga'
... utopija?!
pomalo potseca na hriscanstvo  Smile
bravo...
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Citat
Blagodarim Bogu sto sam se rodio u Srbiji u pravoslavnom narodu, narodu koji sa Rusijom, Grckom, Gruzijom, Rumunijom i gde god ima pravoslavnih hriscana, cini Novi Izrailj. Svakome je dat razum da odabere Boga istinitoga. Niko nije ovisan o svojoj sredini, niti o obicajima niti tradiciji. Imam koji je pao sa dzamije u 15 veku usled odbleska Sv.Ognja koji je probio stubove hrama, kada su Jermeni htelo preuzeti hram Groba Hristovog, preobratio se u hriscanstvo i nije hteo da se vrati u islam pa su ga muslimani mucili i ubili ga. Otac Serafim Rouz cistokrvan Amerikanac, odgojen u metodistickoj porodici i americkom snu, opet se razocarao u protestantizam, pa je trazio istinu kroz dalekoistocnjacke religije, i na kraju je zavrsio kao veliki pravoslavni misionar i podviznik. Nisu ni svi Srbi istinski pravoslavni, koliko njih samo ode u neke sekte ili sl i tako prozive ceo zivot. Svako je odgovoran za sebe. Ne znam sta je bio Kopernik, no on je bar za razliku od Darwina radio ispravno i otkrio je samo ono sto je tacno, da zemlja i ostala nebeska tela kruze oko Sunca. Darwin bio ono anglikanac ili ne, omasio je debelo.
Ok, naveo si neke koji su prešli u pravoslavlje, ajde sad navedi one koji nisu Ima ih malo više, zar ne Smile:

Delujete mi zaslepljeno i kao da ne želite da prihvatite 'Istinu'.

Nema toga ko je spoznavsi Hrista ostao nezaslepljen. Apsotol Pavle je tri dana bio slep kada mu se Hristos ukazao u pustinji. Oslepeo je od jacine Bozanske svetlosti.

Ljudi uglavnom nece da prihvate Istinu. Malo je onih koji kazu, pa ne znam nisam siguran u to je li istinito ili nije. A to koliko ih nije prihvatilo, i da ih ima vise, opet nije neko opravdanje.

Citat
igra recima...da sam starogrcki filosof pitao bi te otkud znas da zivot postoji i oktud znas da ga zivis-mozda je sve obmana,tek treperenje vazduha u pustinji neegzistiranja...ali zaista,zasto se zamarati time...
I jos nesto-ko se to raduje smaku sveta i ko to smak sveta ceka kao izbavljenje-gordi koji su sigurni u svoju ispravnost mozda, jer misle da im sa krajem vremena dolazi izbavljenje-pravoslavni-nikako jer,kao po molbi jednog svetogorca na izdisaju okupljenoj bratiji da mu oproste,na sta ovi ukazuju svetost njegovog zivota i odricu da on ima jos grehova za koje se treba pokajati,starac odgovara:"Ja jos nisam ni poceo da se kajem!",te tako i pravoslavni covek ne ceka gordo pravedni sud vec se ispravlja dok je vremena,a po onoj:"Evo sad je najpogodnije vreme,evo sad je dan spasenja."
Znaci ziveti svaki dan kao da je poslednji,kao da ce svakog trena stati kazaljka na casovniku istorije...

Istina je: umrećete i raspasti se i to je to, preci su vam neki primitivni organizmi, čovek apsolutno nije važan itd.

Nihilizam...
« Poslednja izmena: 17. Apr 2006, 19:12:06 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
Cini mi se, Lukpote, da ce nam potomci biti primitivni organizmi ako se nastavi ovo nesrecno verovanje u darvinizam.Covek je u mogucnosti da bude bog po blagodati,a ne prasina-po zlom i necovekoljubivom ucenju...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia Lumia 1020
Nihilizam...
Zvuči loše Smile
Može li mi neko objasniti pojam?  Smile

Mislim da je ključno da li te poražava ili ne to što sam spomenuo gore. Meni uopšte ne smeta činjenica da postoji samo ovaj život i ništa više i to da je naša vrsta u dalekoj prošlosti bila fizički i mentalno primitivnija.
IP sačuvana
social share
Стање је веома критично.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Ne porazava me, nego sam tom jednom reciju i tri tacke samo naznacio koliko sam zacudjen. Zacudjen ne mora znaciti da je porazen.

Nhilizam je konacni najdonji stadijum ljudskog savesnog razmisljanja. To je najcrnja misao koja coveka moze spopasti. Nihlizam je verovanje da nema smisla postojanja niti smisla zivota, covek nije nista vise vazan od jednog molekula vazduha kojeg udise, slobodne volje nema, i podlozan je prirodnm zakonima, i prema tome nista drugo nepreostaje nego se ubaciti u maticu zivota pa kuda te odnese tu ce is zavrsiti.

Zato kada rece umrecete i raspascete se to je donekle i ateisticka misao, ali da covek apsolutno nije vazan to je cista nihilisticka misao.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia Lumia 1020
Pazi...ja sam sebi veoma važan...i ljudi oko mene su mi veoma važni... Ali to ne znači da smo mi objektivno važni u ovolikom kosmosu.
Ako gledamo da li je neko važan po tome da li je potreban nekom drugom, onda da, čovek je važniji od životinja. Primer, koliko god da vas ne poznajem, svi na bureku ste mi važniji od neke grinje koja mi je sada verovatno pred očima. Ali na nivou kosmosa nismo ništa drugačiji od grinje. To hoću da kažem.
Nisam rekao da mislim da život nema smisao. Smisao je da ga proživiš dobro... A kriterijume za to podvučeno svako sam sebi zadaje...
IP sačuvana
social share
Стање је веома критично.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 05:58:07
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.