Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dalji razvoj tehnologije i put ka veštačkoj inteligenciji  (Pročitano 37306 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
citav svet gasi teromoelektrane ..a samo kod nas se otvaraju ... Smile
termo elektrane su opasnije po bilo sta od nuklearnih ....

ali da budemo koliko toliko iskreni...nijedna poznata  katastrofa nastala razvojom tehnologije i grskom u primjeni iste...
nije naudila planeti
koliko joj naude automobiili i avioni i brodovi...

neki dan je u sarajevu smog poklopio citavo sarajevo... skoro kao i pre rata....
uvel su bili i ono sranje par -nepar voznju...zbog zagadjenosti...
i to samo na dan -dva ja mislim..i to je izazvalo opsti kolaps....
a sarajevo i nema neku privredu..

a s tim zagadjenjima ...veike privredne sile...kao kina... amerika i rusija...ratuju svaki dan...
i kad bi  samo na jedan dan zaustavili  'voznju motorih vozila' oni bi pretrpjeli enormne gubitke u novcu...

i nema tu nekog resenja....u neko skorije vrijeme..samo se plasim kad inteligencija(koja je.. budimo realni...
u poslenjih 20 i vise  godina... po tom pitanju... potpuno zakazala)
pronadje neko dobro resenje..da ce biti isuvise kasno da se planet spasi... Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
mob
Nokia 6630, valjda
Pre ce 'ladnu fuziju da provale nego li shto ce da naprave efikasne solarne celije...
Realno kad pogledash, nuklearna energija je poprilichno bezbedna.. Ni to zrachenje nije toliki problem. Ali...
Fosilna goriva 4theWin
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Догурали со до скоро 50%. Ефикасност код соларних желија и није најважнија колико цијена постављања опреме и цијена киловата, а она стално пада.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
cena je prevelika...u odnosu na gas recimo to je potpuno neisplativo...

kao i cene toplotnih pumpi...primer ona stoji oko 2 miliona...tako nesto...

na gas ti mozes da se grejes 50 godina za te pare...tako da to je daleko od realnosti...

gas je sledeci  bum...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Šetkam po netu i čudnim putevima interneta naletim opet na ovaj snimak :

Dakle ovde jedna vrana, koja ima mozak veličine zrna graška, razume princip deplasmana vode i plovnosti.
A zamislite tek mogućnosti jednog inteligentnog sistema koji će već od (da tako kažem) rođenja biti intelektualno ispred nje, imati neograničen kapacitet (shvatanje), neograničenu memoriju i sposobnost učenja pa bar jedno milion puta veću od nje.

I da se ne bi opet vrteli u krug, da ponovim da to ne znači da će sigurno stvari krenuti po zlu. To u suštini niko ne može da zna. Ali treba dakle biti jako oprezan oko toga i sve držati pod strogim nadzorom dok se ne utvrdi da nema opasnosti i da možemo da nađemo neku zajedničku simbiozu i sistem življenja.

Neće AI ta stroga kontrola i nadzor ništa da boli. Nema on receptore za bol, niti sposobnost osećaja dosade, tuge i emocija, pa da mu to smeta. Tj. bar neće imati u početku. Tako da neće mu ništa biti ako se ostavi da kulira par godina i ako mu se sve daje na kašičicu.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602

https://www.youtube.com/watch?v=rbhpXHaPbNc

https://www.youtube.com/watch?v=9NezZFqtAVk

Uradi Sam: Jeftini Solarni Paneli od Limenki 0.1€/W

https://www.youtube.com/watch?v=IojqOMWTgv8

Šalu na stranu, nuklearna energija se ipak najbolje pokazaka u Japanu. Najbolje to zna Hirošima, Nagasaki i Fukušima  Smile

cena je prevelika...u odnosu na gas recimo to je potpuno neisplativo...

kao i cene toplotnih pumpi...primer ona stoji oko 2 miliona...tako nesto...

na gas ti mozes da se grejes 50 godina za te pare...tako da to je daleko od realnosti...

gas je sledeci  bum...

Danci imaju program pola veka star. Mladom bračnom paru daju farmu svinja koju oni otplaćuju dvadesetak godina. Dobijaju nove objekte, matično krdo i kredit koji ne otplaćuju prvih godinu dve. Posle toga ostaje kao njihovo trajno vlasništvo. Svaka farma ima septičku jamu iz koje izvlače metan koji farmu čini samodovoljnom.

Pretpostavljam da si mislio na neku drugu varijantu.

Izgleda da nam Matriks ne gine. Smile

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
svi smo u matriksu...

nemackom matriksu...

kome je dosao kraj... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Tipujem na kiborge kao prelazno rešenje.  Smile
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Katastrofa za najrazvijenije: Gube 47% poslova

Univerzitet Oksford procenjuje da će sve razvijene nacije u sledećih 25 godina, zbog tehnološke revolucije, izgubiti do 47 odsto poslova.

Do 2034. godine većina poslova srednjeg nivoa biće zastarela. Tehnološka revolucija izbrisaće srednju klasu. Kompjuteri će jeftinije obavljati zadatke od ljudi i biće efikasniji. Računovođe, doktori, advokati, učitelji, birokrate i finansijski analitičari moraju biti oprezni, njihovi poslovi nisu sigurni.

“Ekonomist” piše da će kompjuteri moći da analiziraju “tone podataka” i donose finansijske ili medijske odluke.  Tako će biti smanjena verovatnoća prevare ili pogrešne dijagnoze, a sam proces odlučivanja biće efikasniji.

Da bi otpušteni ljudi dobili neku satisfakciju biće potreban “univerzalni osnovni prihod”, odnosno zagarantovana plata. Nakon toga programi prekvalifikacije mogli bi da pomognu ljudima da se ponovo zaposle.

Moguće je da bi to moglo dovesti do “procvata čovečanstva”, jer bi umesto “potere za novcem” ljudi tada mogli da se fokusiraju na svoje strasti.

B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.