Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dalji razvoj tehnologije i put ka veštačkoj inteligenciji  (Pročitano 37320 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
its fucking sun,...no shit... Smile Smile Smile Smile

debila lebe mekani...
« Poslednja izmena: 30. Dec 2016, 13:03:17 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
mob
LG Frizider
Kome ti to krekeru?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
agregatu mogu da ti saopstim da su primetne pozitivne promene na tvojim sinapsama...to raduje...

jbt zajebali ovi turisti ne moze covek nigde da sedne da ruca...sve puno....

gledam danas masa starih ljudi po restoranima...veterani i veteranke...

srce mi se raduje kad ih vidim...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Pa ni za vetrenjace ti ne treba voda al poenta je da takva tehnologija ima minimalan udeo u svetskoj proizvodnji.
Зато су соларне ћелије важне. Чак ни мала ефикасност није проблем (иако се стално повећава) јер имаш огроман извор непресушне енергије која их покреће.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
mob
LG Frizider
Koga boli kurac sta ti radis i gde rucas? Imas nekog prijatelja ili femili da podelis desavanja iz privatnog zivota? Smile

Rejvene, naravno, slazem se da su izuzetno vazne ali tempo razvijanja te tehnologije je sve samo ne impresivan. Pre svega mislim sa ekonomskog aspekta.

Tako da bih uhvatio analogiju sa AI, nije to ni tako blizu kao sto se nama cini.
Ima recimo zanimljivih tekstova kako su pedrsetih zamisljali 21. vek. Umemo mi da precenimo svoje mogucnosti....

Jedini zaista ogroman skok je u komunikacijama i prenosu informacija.
I u tehnologiji proizvodnje.
« Poslednja izmena: 30. Dec 2016, 13:45:38 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
nema nikoga ja sam sam na svetu imam samo vas da mi pravite analizu svakih pet minuta i govorite kako je sve ovo glupo a vi ste pametni a ipak dolazite...

duvaj ga bre...nazi...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
Bez vredjanja da ne uradim ja jednu analizu  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Doduse ako je verovati njemu ta ruka koju on sad pokrece i oseca pomocu nje ce se jednog dana okrenuti protiv njega i zadaviti ga. #skynetforpresident2030  Smile

Ako jednog dana i ona bude imala AI, to nije nemoguće. Inače opet ponavljam da ja nisam za zasutavljanje napretka nego za njegovo racionalno usmeravanje i odvijanje. Pravljenje brane preko Beingovog moreuza, koje su Sovjeti razmatrali tokom hladnog rata, ne bi imalo tako ozbiljne posledice po čovečanstvo koliko može da ima AI kome se odjednom da previše moći i koji se otrgne kontroli.

Što se tiče izvora energija, daleko sam od stručnogg za to ali ako sam išta primetio do sad, to je da svaka od njih ima svoje mane i vrline. Te da nijedna od ovih koje su trenutno u opticaju nije najbolja niti savršena. Hidroelektrane prave ekološke probleme (i to ne samo zbog plavljenja nego se misli da čak utiču i na rotaciju Zemlje jer akumuliraju milione tona mase na mestu gde ih ranije nije bilo). Termoelektrane isto. Nuklearne rade kao sat i bezbedne su... sve dok ne prestanu da rade kao sat.  Smile  I dok njihov otpad ne postane preveliki problem i trošak. Vetrenjače su najčistije i najblaže ali ti treba milion. A kad ih ima milion, i one počnu da utiču na vazdušne struje, jer svaka od njih ''grabi'' deo energije svake sekunde, što nije baš zanemarljivo kad ih ima mnogo. Kod solarnih je problem što traže velike površine da bi bili konkurentni drugim vidovima, i uz to da ima puno sunca a malo prašine.
Pored solarnih i vetro elektrana, još jedan vid koji obećava (više nego drugi) je ona ideja sa korišćenjem energije morskih talasa. Al kolko znam i to je slično kao sa vetrenjačama - potreban ih je milion i uz to da se nađe način da se dotok drži konstantnim, jer talasi udaraju u različitim intervalima, s prekidima.

Nisam stigao da pročitam ostatak postova tako da na ostalo odgovaram posle.
« Poslednja izmena: 30. Dec 2016, 13:56:45 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
Citat
Nuklearne rade kao sat i bezbedne su... sve dok ne prestanu da rade kao sat.

Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Ali ne zakazuju elektrane, vec ljudi koji rade u njima... Za ovih skoro 70 godina, desile su se 4 velike nesrece...

Kad uporedis to sa ovim:

Shvatis da je manji od posledica elektrana na fosilna goriva...

Inace, ovo na slici je suncan dan u Kini...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.