Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 07:17:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li život ima svrhu?  (Pročitano 56799 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.109
mob
Ericsson jeste
kako sad to mi jedina svesna živa bića zar nisi ti tvrdio do skoro kako i životinje imaju svest  Smile ili sam te pomešao s nekim
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
mob
Samsung S7
Da, to je moja opservacija. Zivotinje kao i ljudske bebe imaju neku rudimentnu svest. Minijaturnu svakako ali ona postoji.

Dakle da prosirim moju recenicu, mi (ljudska bica) i neke zivotinje, smo jedini za sada poznati svesni subjekti u kosmosu.

« Poslednja izmena: 28. Feb 2016, 09:31:06 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.109
mob
Ericsson jeste
NEKE životinje a daj  Smile Smile KO to određuje koja životinja ima pravo na svest a koja nema?!?
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
ne mozemo biti sigurni koja zivotinja ima svest a koja ne
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.109
mob
Ericsson jeste
jel ti stvarno nemaš problem s tom rečenicom?savršeno ti je logična? pa kao što i SVI ljudi imaju svest,tako isto ili SVE životinje imaju svest ili SVE nemaju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 286
Zastava zg
OS
Windows
Browser
Chrome 48.0.2564.116
Citat
Ali za razliku od mojeg općeg neznanja, možda bi bilo dobro da me (ili nas) prosvijetliš nekim detaljem o kojima navodno normalni ljudi ipak znaju ponešto.
pa ajde ako baš oćeš,npr znam kako se zovem i prezivam,znam da sam ljudsko biće itd itd msm banalno je i da navodim al kad si već tražio  Smile

Jakog mi znanja znati kako se zoveš.
I kažeš, znaš da si ljudsko biće.

Valjda ti je jasno da se ne radi o znanju već o pukoj, sirovoj informaciji, koja svojeg smisla nema, već  nalaze svoju primjenu  samo u službama koje se bave skupljanjem takvih informacija (policija, banke, statistika, ....) koje ni same nisu znanstvene institucije već službe nadzora i upravljanja nad bio-masom, koja sebe naziva ljudima.
Jednako bismo se mogli zvati zečevima ili lisicama, a prasce bi mogli zvati ljudima. 
Ništa se ne bi promijenilo što dalje znači da ta sirova informacija na znači ništa.
Pretpostavimo da ti je ime Miloš. To ime ništa ne kazuje o tebi, niti te na bilo koji način pobliže određuje.
Miloša naime ima napretek, kao i Jova, Milorada, Đorđa.....
Ne možeš zato vlastito ime uzdizati na rang znanja.
Osim toga koju mi čvrstu zanstvenu spoznaju posjedujemo, da joj nikako ne bismo mogli osporiti vjerodostojnost?
Npr. u mojem životu  već su se tri puta mijenjala znanstvena (naučna) gledišta u pitanju ljudske  prehrane bazirane na životinjskim mastima, jajima i mliječnim proizvodima.
Pedesetih godina prošlog stoljeća znanost je tvrdila da su za organizam navedene namirnice vrlo zdrave i korisne.
Dva desetljeća kasnije, iste su namirnice stavljene na listu izuzetno štetni, gotovo pa otrovnih, koje zakrečuju krvne žile te prijete srčanim i moždanim udarom.
Od nedavna (koju godinu unazad) ponovo se te ste namirnice proglašavaju valjanima ili u najmanju ruku manje štetnima od nadomjesne hrane.
Više se kolesterol ne koncentrira iz žumanjca već se stvara u ljudskim organima, sada su biljna ulja i margarin štetniji od svinjske masti itd.
Jednako su se mijenjala mišljenja o lijekovima, vakcinama...... 
Kakvo mišljenje o znanosti nakon ovih nekoliko primjera možemo imati?
Danas ovako, a sutra onako?
Još je davnih dana Dobrica Cesarić rekao : Krhko je znanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
al ipak lete avioni
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.109
mob
Ericsson jeste
znanje=informacija
Citat
Jednako bismo se mogli zvati zečevima ili lisicama, a prasce bi mogli zvati ljudima.  
pa mogli bismo s tim što bi nas onda,s pravom, poslali u najbližu psihijatrijsku ustanovu
Citat
Pretpostavimo da ti je ime Miloš. To ime ništa ne kazuje o tebi, niti te na bilo koji način pobliže određuje.
Miloša naime ima napretek, kao i Jova, Milorada, Đorđa.....
Ne možeš zato vlastito ime uzdizati na rang znanja
određuje me u smislu da mi je to ime. onda,dalje me određuje što sam ljudsko biće tj čovek.onda me određuje npr što volim tu i tu muziku ili jelo ili bilo šta itd itd itd.. mogu,i to je znanje,ne znam zašto imaš tako usku i čudnu definiciju ''znanja'' i zašto toliko voliš da filozofiraš mislim volim i ja često ali ovo je besmisleno proseravanje koje ne vodi ničemu.šta bi bilo kad bi bilo,šta ako ova ''stolica'' promeni naziv,počnemo da je zovemo npr lupam ''krdo'', a ''krdo'' nazivamo ''stolicom'' a ''jesen '' nazivamo ''zimom'' itd ma daaaaj  Smile niđe veze
Citat
Osim toga koju mi čvrstu zanstvenu spoznaju posjedujemo, da joj nikako ne bismo mogli osporiti vjerodostojnost?
već sam ti ih naveo jbt dal me zajebavaš :S al evo ti još par nekih: da ćemo svi umreti,  da utorak dolazi posle ponedeljka a pre srede, da je slon životinja koja ima surlu,  da je 2 broj koji sledi pre 3 a posle 1 itd itd itd ima ih sigurno bar hiljadu milijardi minimum

Citat
Npr. u mojem životu  već su se tri puta mijenjala znanstvena (naučna) gledišta u pitanju ljudske  prehrane bazirane na životinjskim mastima, jajima i mliječnim proizvodima.
Pedesetih godina prošlog stoljeća znanost je tvrdila da su za organizam navedene namirnice vrlo zdrave i korisne.
Dva desetljeća kasnije, iste su namirnice stavljene na listu izuzetno štetni, gotovo pa otrovnih, koje zakrečuju krvne žile te prijete srčanim i moždanim udarom.
Od nedavna (koju godinu unazad) ponovo se te ste namirnice proglašavaju valjanima ili u najmanju ruku manje štetnima od nadomjesne hrane.
Više se kolesterol ne koncentrira iz žumanjca već se stvara u ljudskim organima, sada su biljna ulja i margarin štetniji od svinjske masti itd.
Jednako su se mijenjala mišljenja o lijekovima, vakcinama......  
pa ti sad pričaš o MIŠLJENJIMA i STAVOVIMA a ne o ZNANJU odnosno ČINJENICAMA.sam si rekao lepo,mišljenja mogu da se menjaju ali činjenice ne
Citat
Kakvo mišljenje o znanosti nakon ovih nekoliko primjera možemo imati?
Danas ovako, a sutra onako?
tako je, tako da batali i znanost i religiju,ne znam zašto uopšte sad pominješ znanost i kakve veze ima znanost sa znanjem  Smile mislim ima ali vrlo retko

znanje jeste krhko (doduše,opet,kako koje) ali nije nepostojeće kao što ti pokušavaš da ''dokažeš''
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 286
Zastava zg
OS
Windows
Browser
Chrome 48.0.2564.116
"zašto toliko voliš da filozofiraš mislim volim i ja često ali ovo je besmisleno proseravanje koje ne vodi ničemu"

Ako moje besjede nisu podudarne s tvojim shvaćanjima, onda su besmisleno proseravanje?
To bi bila inklinacija jednoumlju za što vjerujem da mu se protiviš.
Umjesto da me bianko optužuješ za proseravanje i zajebavanje, poštenije bi bilo da kažeš da ti se moje besjede ne sviđaju i da ti se ne da uključivati u takovrsnu diskusiju.
Dobro si primjetio da ustrajno pristrasnjujem ideji mizernog ili čak nikakvog znanja za razliku od tebe koji se kupaš u zlatnim slapovima znanja.
Tek ti ponešto urođene nervoze i vehemencije priječi dublje uroniti u predmetnu problematiku.
A savjetovao bih ti da se previše niti ne trudiš jer si ti sve  svoje odgovore već pronašao i nema nikakvog razloga da kvariš svoju znanstvenu idilu u besmislenom proseravanju s nekim nadobudnim Budjonijem, bezveznjakom s neta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
Dobro si primjetio da ustrajno pristrasnjujem ideji mizernog ili čak nikakvog znanja za razliku od tebe koji se kupaš u zlatnim slapovima znanja.
a da li u to sto smatras za znanje spadaju ljudske sposobnosti manipulacije svetom oko sebe, tehnologija za putovanje u svemir, druge vrste transporta, komunikacije na daljinu, koriscenje atomske energije, proizvodnja vestackih materijala, manipulacija genetikom, transplantacije organa...
« Poslednja izmena: 28. Feb 2016, 20:22:55 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 07:17:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.