Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li stvarno verujete u postojanje svetske ekonomske krize?  (Pročitano 33442 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
...ti si kreten. Smile

Kratko al hebitacno, nema se sta dodati  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 4.2.21665
Pa barem jedna kratka poruka - malo za promenu, a i prestali ste mljeti o bankama, i to je neki pomak u debati, zar ne?
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b8pre
mob
Nokia C5-00
Citat
Ja licno ne verujem u to. Kad sam bio mladji, verovao sam da je osnovni cilj celog sveta mir i iskorenjivanje siromastva. Uverio sam se da je cilj nekih bas suprotno. (ne, ne mislim na reptilijance ili aliene, konkretno mislim na zemlje koje moraju da ratuju neprekidno da bi funkcionisale i crpili resurse porobljenih zemalja)

А зато Сједињене Америчке Државе воле да буду "миротворци"... то стварно нисам знао  Smile

Немој тако друже, свима је циљ да ми постанемо стабилна земља, видим на све стране стабилне земље, и опет однекуд нестабилна економија у целом свету... маму им јебем, они ванземаљци, морали да дођу сад и да нам направе кризу, баш су педери....  Smile

Тако и мени буде чиста соба, и дођу неки мангупи кад ја нисам ту и направе ми хаос...  Smile

едит: А то што од 60их-70их година вуку корени кризе, извињавам се, заборавите горњи део, и претворите га у следеће : " Маму им јебем, они ванземаљци, што дођоше 60их година, и направише нам корене кризе, па је сад продубише, какви лопови, лицемери и зеленаши ти ванземаљци, па то је чудо једно..."  Smile
« Poslednja izmena: 15. Dec 2010, 01:07:33 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Naravno da se plata prima u dinarima. Dinar slabi i umesto da platis ratu od 10 000 din, placas je 18 000 din, recimo. Time opet dolazimo do price duznickog ropstva.
Banci vracas istu vrednost koju si pozajmio + kamata. Evo ti grub primer: Danas u banci dignes kredit od 100 000 dinara i na danasnji dan za te pare mozes da kupis 1000 litara benzina. Nakon godinu dana otplatis kredit a ukupno banci vratis 200 000 dinara zbog slabljenja dinara. Ali za godinu dana 1000 litara benzina ne vredi vise 100 000 vec 180 000 dinara. To znaci da banka na tebi nije zaradila 100 000 vec 20 000 dinara (brojke nisu potpuno precizne but you get the point). Eh sada to sto placas stvari sutra vise nego danas, to mozes samo da zahvalis nasim politicarima. Banke sa tim nemaju nikakve veze niti koristi. Naprotiv bankama odgovara stabilna valuta jer se onda smanjuje rizik od nevracanja kredita.

Zasto nije u interesu zelenasa da zaradi 30% kamate ne mrdnuvsi dupetom?
Zato sto mu je u interesu da zaradi jos vise. Njemu odgovara kada klijent ne vraca na vreme jer se onda dug i kamata "magicno" povecavaju.

Kada banci klijent ne moze da vrati kredit, odnosno ako kasni sa otplatom, banka te poziva svako malo i predlaze super-uber povoljne refinansirajuce kredite, sto je klasicno vrzino kolo, a onaj koji ne zna ili je malkice priglup, a takvih u Srbiji imas kolko 'oces, odmah uzima refinansirajuci kredit, time upada u onaj dug u koji je upao na samom pocetku.
Hoces da kazes da su refinansirajuci krediti u stvari zamka? Pa banka s'tim kreditima u stvari pomaze klijentu da ne ostane bez icega plenidbom imovine i naravno pomazu sebi da se nebi zezali sa oduzimanjem imovine jer to za banku znaci samo gubitak vremena i novca.

Da banka nema korist ili profit, nikada ne bi ni davala kredite. Pa mene su u zadnjih mesec dana zvali, pa jedno 4 puta, uvek je bila prica: "Frajeru, otvori se, sad je NG, oces 200 hiljadarki, moze i 300, ma i vise ako hoces, dolazimo i na adresu, tako da ne morate da cekate u banci, bla bla bla".

Po mojoj prici banka daje kredit nekome kome je kredit potreban. Znamo da je i onaj najmanji potrosacki kredit bar 3 puta veci od prosecne plate. Za vreme celog trajanja otplate spamuju te refinansirajucim kreditima. A Srbija nestabilna zemlja u bilo kom pogledu. Danas radis, sutra ne radis. Ali opet je banka nasla tu neki profit. A to sto se jadna banka cima da povrati svoje dugove (citaj, angazuje dodatne resurse), na kraju joj se sve vrati na ovaj ili onaj nacin.
Nigde ja nisam rekao da bankama nije vazan profit niti da su one nevinasca koje se bore za opste dobro.
Sve banke na ovom svetu kao i vecina firmi se sluzi prljavim trikovima poput sitnih slova na ugovoru i jakim marketingom. Dobro dosao u stvaran svet.

Pomaze? Cuo sam jednu pricu o jednoj drzavi, mislim da se zove Argentina. Tamo su im pomagali pa su ih vratili 200 godina unazad...
Arentina je vec bila u ogromnim problemima PRE dolaska MMF-a tako da ta prica da je MMF kriva za njihovu krizu jednostavno ne drzi vodu.

Dakle, MMF predlaze sta i kako, daje ti kredite, a ti kupis limuzinu ili sta vec, to nekako prodje, dodje opet MMF, opet ti predlaze, opet ti da kredit, ti opet po svome i tako u krug.
U banci takodje imas pricu sa strucnjakom prilikom zahteva za izdavanje kredita, kazes mu otprilike zasta ti kredit treba, zatim ti banka (ne)odobri kredit, a ti ga trosis kako ti hoces.
Dobro si shvatio. MMF postavlja uslove pod kojim mozes da uzmes kredit od njih. Njihove pare, njihova stvar. Ti imas izbor da uzmes pare od njih pod njihovim uslovima ili da odes na drugo mesto da trazis pare. U nasem slucaju oni su nas uslovljavali i savetovali da smanjimo javnu potrosnju ako zelimo da nam daju pare (u prevodu su nam rekli: alo indijanci glupi prestanite u vreme krize da se razbacujete i da bacate pare na limuzine, bonuse, letovanja, zimovanja, na spucavanje para kupovinom socijalnog mira itd.). A nasi politicari kada su uzeli pare odlucili su da "zeznu" MMF i da pare od kredita stave na svoje privatne racune. Za to mozes da krivis samo domace politicare a ne da upires prstom na neku zaveru MMF-a i banaka.

1. Aha, znaci jos nismo u crvenoj zoni? (ja tvoj odgovor dozivljavam kao "losi smo ali nismo najgori")
2. i 3. Slozicemo se da ce to biti jos veoma dugo?
Na ovo drugo i trece pitanje jedan mali dodatak. Cak i kad postanemo ekonomski stabilna zemlja, koliki ce tada biti dug u odnosu na BDP? Dolazimo do jednog paradoksa ili oksimorona, kako god, gde Srbija postaje stabilna sa ogromnim dugom. Postajes ugledni biznismen u dugovima do guse.
5. Ja licno ne verujem u to. Kad sam bio mladji, verovao sam da je osnovni cilj celog sveta mir i iskorenjivanje siromastva. Uverio sam se da je cilj nekih bas suprotno. (ne, ne mislim na reptilijance ili aliene, konkretno mislim na zemlje koje moraju da ratuju neprekidno da bi funkcionisale i crpili resurse porobljenih zemalja)
1. Pogresno sam se izjasnio. Srbija nije u crvenoj zoni a da li ce biti to niko ne zna.
2.3. Koliki ce biti nas dug u budocnosti to u ovom trenutku niko ne moze da ti kaze ali ako postane finansijski i politicki stabilna zemlja nece imati problema sa vracanjem duga.
5. Hehe, hoces da kazes da danas Amerika ne bi bila bogata da npr. nije poslala vojsku u Irak i Avganistan? Bas se suprotno desava od tog scenarija. Amerika i zapad mogu da zahvale na delu bogtstva bas zbog togaa sto su ulagali u siromasne zemlje (u ovom slucaju Kinu).
« Poslednja izmena: 15. Dec 2010, 18:22:28 od noob_saibot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
Naravno da se plata prima u dinarima. Dinar slabi i umesto da platis ratu od 10 000 din, placas je 18 000 din, recimo. Time opet dolazimo do price duznickog ropstva.

Banci vracas istu vrednost koju si pozajmio + kamata. Evo ti grub primer: Danas u banci dignes kredit od 100 000 dinara i na danasnji dan za te pare mozes da kupis 1000 litara benzina. Nakon godinu dana otplatis kredit a ukupno banci vratis 200 000 dinara zbog slabljenja dinara. Ali za godinu dana 1000 litara benzina ne vredi vise 100 000 vec 180 000 dinara. To znaci da banka na tebi nije zaradila 100 000 vec 20 000 dinara (brojke nisu potpuno precizne but you get the point). Eh sada to sto placas stvari sutra vise nego danas, to mozes samo da zahvalis nasim politicarima. Banke sa tim nemaju nikakve veze niti koristi. Naprotiv bankama odgovara stabilna valuta jer se onda smanjuje rizik od nevracanja kredita.

Nemoj da se ljutis, ne zelim vise...bar ne posle ovog primera gde konstanto poturas dinare. Druze, niko ne daje dinarske kredite vise. Ovi sto ga daju daju bedne cifre sa jos vecim kamatama i manjim rokom otplate. Ali ok, u redu je, povlacim se. Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Ustanovili smo da ako se kapital odluci da udje u "rizicne" zemlje, ocekuje se i veca dobit jer je i rizik velik. Kina je pocela pre vise godina da privlaci strani kapital i obecavala visoku dobit. Samo Kinezi su odhebali socijalizam, zavrnuli drustvenu potrosnju i sve okrenuli infrastrukturi i danas imaju ekspanziju. Sigurno da su imali proteste zbog toga ali su oni resili to na svoj nacin. U Srbiji recimo takav recept ne bi prosao, pala bi vlada a oni koji bi dosli kasnije ne bi se zezali sa javnom potrosnjom pa bi opet bilo Jovo nanovo.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Nemoj da se ljutis, ne zelim vise...bar ne posle ovog primera gde konstanto poturas dinare. Druze, niko ne daje dinarske kredite vise.

Hoces da kazes da u slucaju vece infacije vracas vise evra banci nego u slucaju da je inflacija manja? Pogresio si, u tom slucaju "placas" skuplje evre a banci vratis istu vrednost koju si pozajmio + kamata.
P.S. Ne ljutim se uopste, nema razloga. Slobodno izrazi svoje misljenje ako mislis da negde gresim ali pokusaj da bude koliko-toliko argumentovano.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
Nokia 
Ocigledno je da je nas bankarski sistem savrsen i da ga ne treba menjati i da je sve sto se dogadja u ekonomiji potpuno normalna stvar i da je Noob jedini od svih nas koji vidi koliko je taj sistem dobar  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Hehe, ne kazem da je dobar vec da ne postoje babaroge iz mraka i neka teorija zavere izmedju MMF-a, banaka i jevreja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
Nokia 
Hehe, ne kazem da je dobar vec da ne postoje babaroge iz mraka i neka teorija zavere izmedju MMF-a, banaka i jevreja.
Ma nije rec o zaverama. Da jevreji vode banke nije nikakva tajna. A da ovakav bankarski sistem ima ozbiljne mane je vise nego ocigledno. Pitanje je samo da li mozemo bolje od ovoga? Ja verujem da mozemo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.