Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li stvarno verujete u postojanje svetske ekonomske krize?  (Pročitano 33386 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Činjenica je da su banke i to uglavnom Američke izazvale tekuću ekonomsku krizu...

Pa sada je cinjenica i da Amerikanci imaju najvecu ekonomiju na svetu. Da su ko Indija, ne bi se toliko osetilo.

A to što su kamate na zapadu 5% ne govori o njihovom altruizmu, već o nemogućnosti da podignu taj procenat, zbog konkurencije, recimo Smile a i  zbog toga što ni profitne stope nisu velike.

Pa niko nije naveo da su im kamate tolike jer su dobri po dusi nego nikome se ni bi ipslatilo da dize kredit ako su kamate vece jer jednostavno ne moze toliko da zaradi i prosiri posao.

...ali i dalje smatram da su banke iinstitucionalizovano zelenašenje...

Pa sada ti verovatno imas neku alternativu da predlozis  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
@djooka Cinjenica je da su amerikanci zadnjih 10-tak godina ziveli iznad svojih mogucnosti. Lanac odgovornosti za nastanak krize je poveci pocev od samih gradjana koji su uzimali kredite bez da razmisle da li mogu da ih vrate preko banaka koji su im izdavali kredite zanemarujuci rizik a sve zbog profita pa do raznih finansijskih spekulanata kojima se osladila laka lova. Tesko je tu pokazati prstom ko je najodgovornije. Svi oni dele jedan deo tereta odgovornosti.
Objasni zasto mislis da banke predstavljaju institucionalizovano zelenasenje.
Niko u americi ne stampa pare bez pokrica niti je to moguce. Ako znas nesto sto mi ne znamo slobodno nas demantuj.
I nevidim da iko potkopava evro. Evro je stabilan i takav ce ostati sledecih x godina (x>10).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Naravno da verujem ..... osetio sam na svojoj koži .... zaradjuješ isto, a to ti sve manje vredi ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 109
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b7

Pa sada je cinjenica i da Amerikanci imaju najvecu ekonomiju na svetu. Da su ko Indija, ne bi se toliko osetilo.
...
Pa niko nije naveo da su im kamate tolike jer su dobri po dusi nego nikome se ni bi ipslatilo da dize kredit ako su kamate vece jer jednostavno ne moze toliko da zaradi i prosiri posao.
....
Pa sada ti verovatno imas neku alternativu da predlozis  Smile

1. Pa ja nisam ni rekao da je krizu inicirao Hašim Tači na Kosovu....sve vreme govorimo o uticaju ljudi iz Amerike
2. Kolega je rekao da su kamate od 5% smešno male...na to sam reagovao
2. Nemam bolju alternativu ... Nemam ni bolju alternativu od kupovine nekvalitetnog i skupog goriva na našim pumpama, ali to ne znači da mislim da kupujem najbolje i najjeftinije gorivo na svetu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 109
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b7
@djooka Cinjenica je da su amerikanci zadnjih 10-tak godina ziveli iznad svojih mogucnosti. Lanac odgovornosti za nastanak krize je poveci pocev od samih gradjana koji su uzimali kredite bez da razmisle da li mogu da ih vrate preko banaka koji su im izdavali kredite zanemarujuci rizik a sve zbog profita pa do raznih finansijskih spekulanata kojima se osladila laka lova. Tesko je tu pokazati prstom ko je najodgovornije. Svi oni dele jedan deo tereta odgovornosti.
Objasni zasto mislis da banke predstavljaju institucionalizovano zelenasenje.
Niko u americi ne stampa pare bez pokrica niti je to moguce. Ako znas nesto sto mi ne znamo slobodno nas demantuj.
I nevidim da iko potkopava evro. Evro je stabilan i takav ce ostati sledecih x godina (x>10).

Žive iznad mogućnosti jer im je neko to ponudio...I taj neko je profitirao na tome. Finansijski sistem je to omogućio. U prvom trenutku su banke bile napadnute iz sveg oružja...prećeno je pooštravanjem sistema finansijskog poslovanja..a onda je nastupio muk... Smile

Zašto mislim da su zelenaši..pa šta je davanje novca pod kamatu....jedni su samo u okviru pravnog sistema a drugi izvan njega...reprekusije su iste u slučaju da ne možeš da je vratiš...

što se tiče evra....Trenutno imamo Grčku koja je pred bankrotom zbog prekomerne javne potrošnje, Irske zbog prekomerne privatne potrošnje i Portugalije i Španije kao sledećih kandidata za krizu....Ako Španija uleti u nju moja procena je da će i evro početi da se drma.......i možda je to sve posledica spleta okolnosti....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12

2. Nemam bolju alternativu ... Nemam ni bolju alternativu od kupovine nekvalitetnog i skupog goriva na našim pumpama, ali to ne znači da mislim da kupujem najbolje i najjeftinije gorivo na svetu.

Pa recimo sada da ne mozes da promenis cinjenicu u vezi goriva je istina. Ali imas eto slobodu ovde na forumu da predlozis svoj neki sistem koji bi bio bolji od ovog danasnjeg
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Žive iznad mogućnosti jer im je neko to ponudio...I taj neko je profitirao na tome. Finansijski sistem je to omogućio. U prvom trenutku su banke bile napadnute iz sveg oružja...prećeno je pooštravanjem sistema finansijskog poslovanja..a onda je nastupio muk... Smile

Ako ti neko ponudi gram heroina i ti uzmes. Jesi li kriv ti ili onaj ko ti ponudi? U americi se u vecini firmi forsirao odredjeni fiksan godisnji rast koji je u vecini slucajeva bio nerealno visok. Zbog toga su rukovodioci tih firmi pribegavali raznim merama koje su kratkorocno imale uspeha ali naravno dugorocno je ispalo kako je ispalo. Kao sto vec rekoh: naravno krive su i banke ali i mnogi drugi koji ucestvuju u celokupnoj americkoj ekonomiji. Zelim samo da razuverim pojedince ovde da je nemoguce da su ovu krizu izazvali pojedinci ili neke mracne sile iz coska.

Zašto mislim da su zelenaši..pa šta je davanje novca pod kamatu....jedni su samo u okviru pravnog sistema a drugi izvan njega...reprekusije su iste u slučaju da ne možeš da je vratiš...

Davanje novca uz kamatu nije zelenasenje. Zelenasenje je davanje novca uz nerealno visoku kamatu koja obicno dovodi do duznickog ropstva.

što se tiče evra....Trenutno imamo Grčku koja je pred bankrotom zbog prekomerne javne potrošnje, Irske zbog prekomerne privatne potrošnje i Portugalije i Španije kao sledećih kandidata za krizu....Ako Španija uleti u nju moja procena je da će i evro početi da se drma.......i možda je to sve posledica spleta okolnosti....

Ne brini. Preveliki je tu interes i prevelika je tu lova ulozena da bi se sve to raspalo zbog sake ludih grka ili bilo koga drugog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Alcatel One Touch
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12

Sve je to po planu i programu 6 razreda osnovne skole. Spanija, Portugal, Grcka i ostali su te pare potrosili najvise kupujuci proizvode iz razvijenijih EU zemalja. Sada, nikom bas nije u interesu da razbije trziste kao sto je EU, pogotovo jacim zemljama
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 109
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b7

Pa recimo sada da ne mozes da promenis cinjenicu u vezi goriva je istina. Ali imas eto slobodu ovde na forumu da predlozis svoj neki sistem koji bi bio bolji od ovog danasnjeg

Hvala ti na ukazanoj prilici....da imam svoj sistem, za koji mislim  da može da funkcioniše, predložio bih ga tamo gde bih imao i neke koristi...tj uzeo neku kintu Smile...ovde malo diskutujemo, ne vređamo se, naučimo nešto i možda malo korigujemo svoje mišljenje....
Kada sam ja završio ekonomski fakultet učio sam marksovu teoriju vrednosti...sada se uči nešto drugo....što je definitivno efikasnije ali ne znači da je savršeno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.