Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li stvarno verujete u postojanje svetske ekonomske krize?  (Pročitano 33483 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
amerikanci se zale da je 60-ih bilo dovoljno da muz radi pa da prosechna porodica ima kucu i auto . danas oboje rade pa se ugushe pod hipotekom .

Ma jes', eno amerikanci sve tuguju za proslim vremenima i kako im je pre bilo bolje. Evo cekaju samo tebe da im objasnis sa stormfront-ovskom logikom kako danas zive veoma lose a pre 50 godina im je bilo extra a sve zbog zlatnog standarda i rothschilda.
« Poslednja izmena: 12. Dec 2010, 20:57:34 od noob_saibot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Ma jes', eno amerikanci sve tuguju za proslim vremenima i kako im je pre bilo bolje. Evo cekaju samo tebe da im objasnis sa stormfront-ovskom logikom kako danas zive veoma lose a pre 50 godina im je bilo extra a sve zbog zlatnog standarda i rothschilda.

tebi sinko niko nije kriv shto si tupav i shto cesh celog zivota ostati n00b  Smile Smile

ako te bash interesuje , proshetaj malo po americhkim forumima i blogovima pa pogledaj shta obichni ljudi misle o svom standardu i probaj da ih ubedish kako su i obama i bush bili super predsednici ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
dosadan si vishe sa tim TV-om  Smile inflacija se ne rachuna prema  proizvodima na koje utiche tehnoloshka revolucija u toj meri da oni zastarevaju posle godinu-dve .   umesto toga , treba gledati cenu nekih bazichnih stvari ( nafta , ugalj , celik , zlato ... ) , troshkova ishrane , stanarine i.t.d.

Pa sada, ne ocekuj da nafta postane jeftinija jer je poznato da je sve manje ima, jer se za razliku od zlata, trosi. Ti govoris o porastu cene zlata, ja ti govorim o kolicini proizvoda koja je danas na trzistu i koja je dostupna za dolar. Hrana, barem u zapadnoj Evropi je postala jeftinija od sezdesetih, kada usporedis zaradu, automobili i tehnika isto. Let avionom je jeftiniji nego cak pre dvadesetak godina.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
ako te bash interesuje , proshetaj malo po americhkim forumima i blogovima pa pogledaj shta obichni ljudi misle o svom standardu i probaj da ih ubedish kako su i obama i bush bili super predsednici ...  Smile

Za Obamu ce se tek pokazati u narednom periodu da li je bio ok ili ne. Za sada je ok jer je odmah po dolasku na vlast je poceo da sredjuje brljotine prethodnika. Ok, Bush je bio kriminalac koji je dopustio vojnom lobiju da radi sta hoce ali ne vidim kakve on ili Obama imaju veze sa pricom o standardu i kvalitetu zivota. Hoces da kazes da bi ja sad na osnovu bloga nekog debelog lezilebovica iz Texas-a koji je digao dva kredita da bi kupio 3 plazme, 2 sony-ja i novi Ford i koji se zali da mu je tesko jer eto sad nema dovoljno para da ode na Karibe trebao da zakljucim kako im je danas mnogo teze nego u periodu pre 40 godina?? Bas naprotiv, danas ameri zive bolje nego ikad.
Ma sad totalno razumem sta hoces da kazes. Ako se jos malo vratimo u istoriju dodjemo do zakljucka da su ljudi najbolje ziveli u pecinama. Nema zlih kapitalista i banaka, nema recikliranog wc papira vec imas lepo prirodni zbun, nema sampona punih stetnih materija nego odes na obliznji vodopad i na prirodan nacin isperes kosu, nema side koji su razvili masoni u tajnim laboratorija vec lepo drvenom motkom onesvestis prvu zenku bez bojazni od bolesti, milina. Jbg BF otkada su luditi izgubili ovaj svet je otisao dodjavola.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.215
mob
Nokia 
Noobe sad sam i ja skapirao nesto  Smile
Ti si jedan od onih sto veruju da je postojeci sistem najbolji samo zato sto je on trenutno na snazi. Ti si takodje jedan od onih koji da su se rodili na primer u staljinovoj Rusiji bi isto tako branio komunizam. Fali ti nesto sto se zove kriticko razmisljanje  Smile
A ono sto si ti pogresno skapirao je to da neko ovde govori da treba da se vratimo u vreme bez banaka. Da li si ti cuo za rec reforma. Banke treba da sluze za to da cuvaju novac gradjana, da olaksavaju razmenu novca itd. Ni jedna banka bila drzavna ili privatna ne bi smela da ima za cilj profit. Posto je nemoguce naterati privatnika da ne radi za profit onda ti je jasno sta hocu da kazem.
Isto kao sto postoji drzavni sistem zdravstvene zastite koji nam pomaze kada smo bolesni isto tako treba da postoji drzavni sistem koji ce pomoci gradjanima da lakse upravljaju novcem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Banke treba da sluze za to da cuvaju novac gradjana, da olaksavaju razmenu novca itd. Ni jedna banka bila drzavna ili privatna ne bi smela da ima za cilj profit.

Pa sada banka recimo ne ostvaruje profit na kamatama kada daju kredite, ja lepo uzmem pare iz banke posto banke onda ne daju ni kamate na oroceno i stvar u redu. A sada oce neko da kupi kucu, auto, otvori firmu il mu treba za nova ulaganja, crvc milojko, kredita nema.

Isto kao sto postoji drzavni sistem zdravstvene zastite koji nam pomaze kada smo bolesni isto tako treba da postoji drzavni sistem koji ce pomoci gradjanima da lakse upravljaju novcem.

Sada, kako zamisljas sistem koji "pomaze" gradjanima da lakse upravljaju novcem. Mislis, nego uzme tvoju ustedjevinu i onda ti govori kolko i za cega smes da trosis  Smile
« Poslednja izmena: 13. Dec 2010, 20:25:25 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.215
mob
Nokia 
Mislis, nego uzme tvoju ustedjevinu i onda ti govori kolko i za cega smes da trosis  Smile
Ma ne, mozda sam se pogresno i ja izrazio kada sam rekao upravlja. Ajde da pogledamo koje to poslove sve obavlja prosecan gradjanin u banci

-podize platu
-cuva novac, stedi
-salje novac nekom rodjaku iz jednog grada u drugi
-podize kredite. I to uglavnom potrosacke od recimo 2- 10 hiljada evra. Ponekad podigne kredit za auto ili stan. A jako retko podigne kredit da bi otvorio firmu ili zapoceo neki sopstveni biznis.

Sve ove poslove moze da obavlja jedna velika drzavna banka koja ce rediti po slicnom principu kao i sve druge banke osim sto nju nece zanimati profit i sto nece uzimati kamete.
Kako je to moguce? U pocetku treba finansirati iz budzeta. Veruj mi da je jeftinije da svako od nas izdvaja od plate za takvu jednu veliku drzavnu banku nego da odvajamo od plate da bi vracali nase dugove raznim mmfovima, dugove koji su sve veci.
Mi smo dosli do toga da sto vise svet tehnoloski napreduje mi sve vise radimo. Pa nije li cilj nauke da nam olaksa zivot a ne da od nas napravi robove. Treba imati na umu da ce u bliskoj buducnosti gomil ovih poslova koje danas obavljaju banke moci da obavlja masina, tako da ce troskovi takve velike drzavne banke biti jos manji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
Banke treba da sluze za to da cuvaju novac gradjana, da olaksavaju razmenu novca itd. Ni jedna banka bila drzavna ili privatna ne bi smela da ima za cilj profit.

Pa sada banka recimo ne ostvaruje profit na kamatama kada daju kredite, ja lepo uzmem pare iz banke posto banke onda ne daju ni kamate na oroceno i stvar u redu. A sada oce neko da kupi kucu, auto, otvori firmu il mu treba za nova ulaganja, crvc milojko, kredita nema.

Sada, kako zamisljas sistem koji "pomaze" gradjanima da lakse upravljaju novcem. Mislis, nego uzme tvoju ustedjevinu i onda ti govori kolko i za cega smes da trosis  Smile

Delimicno se slazem sa marcom jer jedino sta mi pada na pamet kada neko kaze rec "banka" je legalno zelenasenje.

Za nekoga kazu kada ga uhapse: "bavio se zelenasenjem", izmedju ostalog. Znaci, uzmem 1000e od njega i za 6 meseci mu vracam 1600, ako mu to ne vratim, odose mi kola ili nesto drugo. Pa zar to ne rade i banke? Samo sto to umotaju u lep celofan kao za milka cokoladu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Noobe sad sam i ja skapirao nesto  Smile
Ti si jedan od onih sto veruju da je postojeci sistem najbolji samo zato sto je on trenutno na snazi. Ti si takodje jedan od onih koji da su se rodili na primer u staljinovoj Rusiji bi isto tako branio komunizam. Fali ti nesto sto se zove kriticko razmisljanje  Smile

Btw bio sam ironican u postu u kome sam se obracao BF-u. Elem, jesi li ti to iz moje ironije napravio moj psiholoski profil ili iz mog diskutovanja o nekim teorijama sa drugim clanovima? U svakom slucaju si pogresio. Nisam emotivno vezan za bilo kakav ekonomski ili drustveni sistem. Na ovoj temi sam diskutovao samo oko nekih po meni pogresnih tvrdjenja a ne zato sto volim kapitalizam ili nesto drugo. Napravio si gresku jer si mislio da ja u ovoj diskusiji branim banke iz emotivnih razloga a ne zbog cinjenica koje ukazuju besmislenost odredjenih izjava na ovoj temi. Ne brini, svestan sam ja svih mana kapitalizma i trenutnog politickog sistema koji je podlozan spekulacijama ali to ne znaci da treba da verujem u babaroge iz mraka i neke sumanute teorije.

Takvih pokusaja je vec bilo ali se nisu slavno zavrsili. Verovao ti ili ne da banke za cilj imaju "opste dobro" takav sistem bi vise bio podlozan spekulacijama nego ovaj sada u kome banke imaju za cilj profit.

Znaci, uzmem 1000e od njega i za 6 meseci mu vracam 1600, ako mu to ne vratim, odose mi kola ili nesto drugo. Pa zar to ne rade i banke? Samo sto to umotaju u lep celofan kao za milka cokoladu?

Porediti banke sa lokalnim krimosima je hmmm u najmanju ruku neozbiljno.
« Poslednja izmena: 13. Dec 2010, 21:11:48 od noob_saibot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
I po meni je to baš to isto .....

Banka ima procese, period odobravanja, i mogu da ti ne odobre ..... i kamata ide od 2 do 2.5 posto mesečno. I idu legalna sredstva prinudne nalate, obrni okreni ako ne vratiš, najebo si ....

Zelenaše boli kita za šta će ti pare, kako ćeš da zaradiš da vratiš i slično. daš nešto u zalog i dogovoriš šta kada kako i koliko. Kamata ide 5-10 posto mesečno. Ne vrratiš, ostaješ bez zaloga .... obrni okreni, najebo si ....

Isto sranje, drugo pakovanje ....
« Poslednja izmena: 13. Dec 2010, 21:31:59 od MagicMaster »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.