Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 00:51:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li smrt ima svrhu?  (Pročitano 49445 puta)
Clan u razvoju

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 34
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Apple 7s
kad god udjem u neku temu ovog podforuma ajfilforJU citira skoro svaki post pritom vrteci jednu te istu pricu i ubedjujuci druge kako nemaju pojma. svrab mu nije ravan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 34.0
mob
Nokia Luvmya 520
da sve zivotinje imaju samo nagone i instikte
mislim da to nije tacno za mnoge sisare i mozda neke ptice
Mozes ti da mislis sta god hoces, pitanje je da li to mozes da objasnis / dokazes.
Citat
insistiras na reci kao vaznom faktoru koji odredjuje prirodu bica. posto me to potseca na nekakav filozofski idealizam koji si verovatno sam osmislio ne bih da ulazim u to, bar ne direktno.
zelim da mi odgovoris, ako se slazes, koncizno u formi definicije sta je 1) zivo bice, 2) zivotinja 3) covek.
da bih mogao da steknem potpun uvid u tvoje stavove i da ne bih masio cilj kada nesto kritikujem
smatram da bi to bio zanimljiv eksperiment, koji bi tacno pokazao sta je po tebi razlika izmedju coveka i zivotinje, posto kazes da covek nije zivotinja

onda bi bilo dobro da (mozda ponovo) ponudis svoju ideju o svrsi, znacenju i t.sl. - smrti
ja sam ponudio odgovor da je smrt jedinke neizostavni element procesa prirodne selekcije i da zato umire i pojedini covek kao pripadnik jedne od zivotinjskih vrsta
A koliko puta ja tebe treba da pitam da li mozes da ne koristis reci pa da nesto objasnis / dokazes ? ( posto su za tebe reci " zanemarljiv faktor " )
Vidim ja da si ti jos jedan od onih koji obozavaju da nesto tvrde bez potrebe da " u to ulaze ", objasnjavaju i dokazuju....
OK, uradicemo eksperiment na tebi, zivo bice je svaki zivi organizam koji ima krv i dise ( uz duzno postovanje prema svim ostalim organizmima koje ne bi nazivao " bice " ), zivotinje ( sve ) su primitivna ziva bica,
a covek je jedino svesno zivo bice ( na ovoj Planeti ) sposobno da sebi prilagodjava i kontrolise okruzenje i ostala ziva bica i kreira tehnoloski napredak zahvaljujuci svojoj svesti.

Smrt nema svrhu, mrtav covek = bilo koje drugo mrtvo zivo bice.
Priroda je kreacija, selekcija je vlasnistvo uzroka kreacije a ne prirode. Selekcija zvuci ekstremno glupo pred cinjenicom da je do sada umrlo svako zivo bice koje je kreirano.
Selekcija ima smisao jedino u biblijskom prorocanstvu koji govori o izvesnom broju ljudi koji ce iz fizicke smrtnosti preci u fizicku besmrtnost. Kakvu je i nauka pretpostavila u mogucnosti prestanka starenja / umiranja kroz kontrolu nivoa proizvodnje energije u celiji..
Citat: abenaz
ali kako mogu da imaju bilo kakvu inteligenciju ako nemaju svest?
Tako sto njihovi instikti i nagoni uz pomoc cula koja detektuju, oblike, ukuse, mirise, dodire..uzrokuju reakciju koju svestan covek vidi kao formu inteligencije koja se razlikuje od covekove koja je u potpunosti izrazena kroz rec.
Citat: кроз ноћ
kad god udjem u neku temu ovog podforuma ajfilforJU citira skoro svaki post pritom vrteci jednu te istu pricu i ubedjujuci druge kako nemaju pojma. svrab mu nije ravan.
Nisam siguran sta je uzrok ovakvih halucinacija. Moj nik nije " I feel for JU ", ne citiram " skoro svaki post " ( ni blizu ), ne vrtim " jednu te istu pricu ", ne ubedjujem bilo koga u bilo sta...

Kada bi se " istusirao " informacijama o pravilniku foruma mozda ne bi imao bilo kakvu formu i oblik svraba.....
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Ericsson jeste
Citat
Tako sto njihovi instikti i nagoni uz pomoc cula koja detektuju, oblike, ukuse, mirise, dodire..uzrokuju reakciju koju svestan covek vidi kao formu inteligencije koja se razlikuje od covekove koja je u potpunosti izrazena kroz rec.
  ne razumem
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.95
OK, uradicemo eksperiment na tebi, zivo bice je svaki zivi organizam koji ima krv i dise ( uz duzno postovanje prema svim ostalim organizmima koje ne bi nazivao " bice " ), zivotinje ( sve ) su primitivna ziva bica,
a covek je jedino svesno zivo bice ( na ovoj Planeti ) sposobno da sebi prilagodjava i kontrolise okruzenje i ostala ziva bica i kreira tehnoloski napredak zahvaljujuci svojoj svesti.
znaci 1) zivo bice je svaki zivi organizam... koji ima krv i dise
definicija ti je na nivou deteta iz predskolskog. "zivo bice je zivi organizam" strasno! konj je vrsta konja

dalje necu ni da idem. sramota. tvoje postove vise ne citam.
ako si me zezao, maestralno sam se primio

IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Samsung S7
zivo bice je ono bice koje je sposobno da uzima materiju/energiju iz spoljnog sveta i da je pretvori u unutrasnju energiju koju koristi za sopstveni razvoj.

Prion - jos malo pa zivi organizam.

Virus -

Many biologists consider viruses to be non-living because they lack a cellular structure and cannot metabolize by themselves, requiring a host cell to replicate and synthesise new products. A minority of scientists hold that because viruses do have genetic material and can employ the metabolism of their host, they can be considered organisms.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mozda bi na kraju tvoje prve recenice umesto: "za sopstveni razvoj" trebalo da stoji " za razmnozavanje

bar mi ne poznajemo formu zivota kakva je opisana u solarisu. vecitu jedinku, okean na planeti
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Samsung S7
citao Solaris, bilo mi tuzno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 34
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Apple 7s
@ajfilJU

slucajno sam dodao for,tj ishalucinirao. dakle,ajfilJU.

upravo si ovim odgovorom pokazao ono sto sam ja napisao Smile pogotovo sa boldiranim delovima Smile
uzdravlje!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Ericsson jeste
Citat
definicija ti je na nivou deteta iz predskolskog
  Smile sve su mu takve. pa i gore
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 34.0
mob
Nokia Luvmya 520
Citat
 ne razumem
sta jos ima " novo " ?
Citat: dabisha
znaci 1) zivo bice je svaki zivi organizam... koji ima krv i dise
definicija ti je na nivou deteta iz predskolskog. "zivo bice je zivi organizam" strasno! konj je vrsta konja

dalje necu ni da idem. sramota. tvoje postove vise ne citam.
ako si me zezao, maestralno sam se primio
to je bio pokusaj da se tebi objasni da je " bice " oblik i forma zivota koja je kompleksnija od biljaka, bakterija, virusa, insekata...
Nemas ti sposobnost vodjenja civilizovane debate, nemas odgovore na direktna pitanja u vezi tvojih nebuloznih tvrdnji pa moras od njih da bezis na ovaj patetican nacin.
Citat: bluesoniq
zivo bice je ono bice koje je sposobno da uzima materiju/energiju iz spoljnog sveta i da je pretvori u unutrasnju energiju koju koristi za sopstveni razvoj.
A sta je sa onim bicima koja nisu sposobna da uzimaju materiju/energiju iz spoljnog sveta..... ?
Citat: kroz nos
upravo si ovim odgovorom pokazao ono sto sam ja napisao Smile pogotovo sa boldiranim delovima Smile
uzdravlje!
Napisao si apsolutne lazi koje nisi sposoban da obrazlozis i ovaj odgovor to potvrdjuje.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 00:51:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.101 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.